16/10/14

Πολιτικό σύστημα της πλάκας που προστατεύει τα κεκτημένα του


Με απόλυτη αγανάκτηση παρακολουθεί σημαντικό τμήμα της ελληνικής κοινωνίας που έχει συναίσθηση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία 24ωρα στην ελληνική οικονομία, την κοκορομαχία ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, με τη μια πλευρά να ρίχνει το φταίξιμο στην άλλη, ενώ μέσα σε λίγες μέρες έχουν «εξαερωθεί» περιουσίες περί τα 6 δισεκατομμύρια ευρώ στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.
Του ΜΙΧΑΗΛ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Αυτή η εντελώς απαράδεκτη κατάσταση αποδεικνύει ότι το πολιτικό σύστημα παραμένει δέσμιο της πολιτικής – κομματικής σκοπιμότητας, την εξυπηρέτηση της οποίας θέτει ως προτεραιότητα,ενώ την ίδια στιγμή πέφτει «ο ουρανός στα κεφάλια μας».
Εγκλώβισαν σκοπίμως τη χώρα στο δίλημμα Μνημόνιο – Αντιμνημόνιο, απλά και μόνο για να μεταθέσουν τις ευθύνες του πολιτικού συστήματος αλλού, απαλλάσσοντας εαυτούς για την κατάσταση που έχει δημιουργηθείς σε βάθος δεκαετιών, με απώτερο στόχο να συνεχίσουν το αγαπημένο τους παιχνίδι. ΟΛΟΙ ενδιαφέρονται πρωτίστως να διατηρήσουν το «σύστημα», το αντιπαραγωγικό οικονομικό μοντέλο που τους επιτρέπει να είναι καθισμένοι στο σβέρκο του κοσμάκη,όχι να διορθώσουν τα κακώς κείμενα. Διότι αν το κάνουν, αυτοί ενδεχομένως να μην έχουν θέση όχι στην πολιτική, αλλά την ίδια τη χώρα.

Περισσότερα στο defence-point

1 σχόλιο:

  1. Είναι κρίσιμες στιγμές για την χώρα. Ας δούμε τα γεγονότα χωρίς παρωπίδες. Ευρωπαϊκή συνειδηση στους πολίτες των ευρωπαϊκών λαών δεν υπάρχει. Ο Εθνικισμός δυστυχώς αυξάνεται με άλματα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς την πολιτική ενωποίησή της δεν έχει μέλλον. Θα καταρρεύσει. Επομένως και εμείς με πνεύμα πατριωτισμού πρέπει να δούμε το συμφέρον του τόπου μας. Ας αντλήσουμε από την ιστορία μας διδάγματα.
    Το 1821 το δίλημμα ήταν "Ελευθερία" ή "Θάνατος", το 1940 "Ελευθερία ή Κατοχή" σήμερα το δίλημμά μας είναι "Φτωχοί με αξιοπρέπεια" ή "δουλοπάροικοι και αναξιοπρεπείς".
    Για να επιλέξουμε το πρώτο πρέπει να οδηγηθούμε στην έξοδο από την ευρωζώνη και επιστροφή στη δραχμή με κόστος πολύ ιδρώτα και δάκρυα, εάν επιλέξουμε το δεύτερο θα έχουμε κράτος Προτεκτοράτο και απώλια της δημόσιας και ιδιωτικής μας περιουσίας μας. Οι καιροί ού μενετοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.