15/10/14

Ομπάμα: Ο αγώνας κατά του Ισλαμικού Κράτους θα είναι μακροχρόνιος

Την αποφασιστικότητα των κρατών που μετέχουν στον διεθνή συνασπισμό εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους να συνεχίσουν την προσπάθεια κατά της εξτρεμιστικής οργάνωσης εξέφρασε την Τρίτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.
Κατά τη συνάντηση που είχε με τους αρχηγούς των γενικών επιτελείων των 22 χωρών που μετέχουν στη συμμαχία ο Αμερικανός πρόδρος προειδοποίησε ότι ο αγώνας θα είναι μακρύς.
«Πρόκειται για μια μακροπρόθεσμη εκστρατεία. Δεν υπάρχουν γρήγορες λύσεις», δήλωσε ο Ομπάμα. «Βρισκόμαστε ακόμα στα πρώτα στάδια. Όπως και οποιαδήποτε άλλη στρατιωτική προσπάθεια, θα υπάρξουν ημέρες κατά τις οποίες θα σημειώσουμε πρόοδο και θα υπάρχουν άλλες ημέρες που θα μας φέρουν πίσω, ωστόσο ο διεθνής συνασπισμός είναι ενωμένος για μια μακροπρόθεσμη προσπάθεια», πρόσθεσε.
Κύριο μέλημα της συμμαχίας στην προκειμένη φάση, είναι η αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στη συριακή, κουρδική πόλη Κομπάνι αλλά και στην επαρχία Άνμπαρ του Ιράκ, τόνισε ο Ομπάμα ενώ παράλλήλα δεσμεύτηκε ότι οι αεροπορικές επιδρομές στις παραπάνω περιοχές θα συνεχιστούν.
Πηγή: Reuters

1 σχόλιο:

  1. Αυτό σημαίνει πως οι Ηνωμένες πολιτείες αναγνώρισαν το Ισλαμικό κράτος ως κράτος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.