25/10/14

Ανακόλουθοι επιμυθείς

Άντυ Λοΐζου
Η άγνοια του αντιπάλου ( τρόπος σκέψεως, τρόπος αντίδρασης, μεθοδολογία προσέγγισης και χειρισμός καταστάσεων κρίσεως και τέλος εκβιαστική πρόταξη διλημμάτων για επιτυχία των στόχων του ) που αντιμετωπίζεις για 61 χρόνια και ο οποίος δεν σε έχει συνηθίσει στις μπλόφες είναι κατά το επιεικέστερον ευήθεια.*
Επίσης η επιλεκτική αποσιώπιση και μη διαμαρτυρία, σε προκλήσεις και καταφανείς παραβιάσεις από πλευράς των Τουρκικών Δυνάμεων Κατοχής στην Κύπρο αλλά και της Τουρκίας σε πολλά επίπεδα , εκτός από ευήθεια είναι και συνενοχή στον εχθρό σου , δηλαδή την Τουρκία και τέλος όταν εν γνώσει σου δεν αναπτύσσεις αλλά τουναντίον υποσκάπτεις τον παράγοντα ισχύος σου ( ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ) , τότε εκτός από ευήθης , καθίστασαι συνένοχος του εχθρού σου , και συνεργός του ο οποίος τον υποβοηθά στην υλοποίηση των στόχων του.

Για να γίνω σαφέστερος αναφέρω τα ακόλουθα:

      1. Η Τουρκία ποτέ δεν έκανε μπλόφα στην πολιτική της έναντι μας στο Κυπριακό και αυτό λόγω της υπεροπλίας της στον παράγοντα ισχύος, Ένοπλες Δυνάμεις. Η πλευρά μας πάντα υποεκτιμά την τουρκική επιθετικότητα – εγκληματικότητα.
      2. Από την 16 Αύγούστου 1974, που υπεγράφη η κατάπαυση του πυρός οι ΤΔΚ έκαμαν μεγάλο αριθμό παραβιάσεων ( όπως στο χωριό Σελέμανοι και στο θύλακο Κοκκίνων, στη Ζώδια, στα χωριά Δένεια και Μάμμαρι, στην οδό Μιχαλάκη Καραολή στον Άγιο Δομέτιο, σε πολλά σημεία στην περιοχή ξενοδοχείου Λήδρα Πάλας και , στην Ουδετέρα Ζώνη στην εντός των τειχών Λευκωσία, στα Ανατολικά της Λευκωσίας όπου εκμεταλλεύονται γη που ανήκει σε Ελληνοκύπριους πλην όμως με την σιωπηρή ανοχή της Ειρηνευτικής Δύναμης οι Τ/Κ γεωργοί την εκμεταλλεύονται αυθαίρετα, στο χωριό Λουρουτζίνα , στο χωριό Πύλα και στη διχοτόμηση της θαλάσσιας περιοχής στην περιοχή Κάπαρης Παραλιμνίου και στα Στροβίλλια και αλλού .) και για τις οποίες η πλευρά μας αντιδρούσε με χλιαρό τρόπο με αποτέλεσμα  στη συνέχεια η παραβίαση να παγιωνόταν και ξεχνιόταν ή περνούσε στα αζήτητα χάριν του καλού κλίματος και των συνομιλιών.
      3. Στις περισσότερες προσφυγές που κέρδισε η Κύπρος , και προνοούσαν ενέργειες από πλευράς Τουρκίας για υλοποίηση των επιδικασθέντων (ειδικά στη 3η Βιέννης για την Καρπασία και τους εγκλωβισμένους) η Τουρκία τίποτε δεν έλαβε υπόψη της , και  η πλευρά μας  αντιδρούσε μάλλον χλιαρά και ουδέποτε απαιτούσε μετ’ επιτάσεως εφαρμογή αυτών έστω και εκβιαστικά , με επακόλουθο  ο αριθμός των  εγκλωβισμένων μας από 18,000 το 1974 να μειωθεί  σήμερα περί τους 220 και στη πλειοψηφία τους να είναι ηλικιωμένοι.
      4. Με την άνευ ανταλλαγμάτων πολιτική της στο κυπριακό, χωρίς κάν έστω απαίτηση γιά μιά δήλωση αναγνώρισης της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία, η ταλαίπωρη και αξιολύπητη πλευρά μας συγκατένευσε στην έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών της ΕΕ με την Τουρκία. Είναι αδιανόητο και μείζων αυτοεξευτελισμός να συνηγορεί η πλευρά μας ( Ε/Κ και Ελλάδα) για άνοιγμα ή κλείσιμο ενταξιακών κεφαλαίων της Τουρκίας, η οποία εισέβαλε στην Κύπρο, εσκότωσε, εβίασε, ελήστεψε , κατέχει παράνομα το 37% , εκβιάζει  την νόμιμη κυβέρνηση της ΚΔ και ταυτόχρονα αμφισβητεί την υφαλοκρηπίδα, την ΑΟΖ και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος και της Κύπρου.
     5. Αδυναμία και δειλία είναι και η παραχώρηση προνομίων και δικαιωμάτων σε Τ/Κ κατοίκους των κατεχομένων εδαφών μας χωρίς κάν αυτοί να τηρούν τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους πρός την ΚΔ, ενώ οι Ε/Κ  πολίτες της ΚΔ πληρώνουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, φόρους επί των εισοδημάτων, της ακίνητης ιδιοκτησίας τους καθώς και άλλους φόρους.
     6. Πέρυσι τέτοια εποχή το ερευνητικό πλοίο « ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΣ» αλώνιζε τις θαλάσσιες περιοχές της Κυπριακής ΑΟΖ, πλην όμως οι εδώ κυβερνώντες περί άλλων τύρβαζαν  , όπως έπραξαν και  το 2012 όταν η Τουρκία έκανε έρευνες για ανεύρεση πετρελαίου στη ξηρά σε περιοχές της κατεχομένης Κύπρου.
     7. Ενώ υπάρχουν αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και του Ευρωπαΐκού Δικαστηρίου ότι την ευθύνη γιά την εισβολή και κατοχή και γιά ότι παράνομο συμβαίνει στα κατεχόμενα την έχουν οι ΤΔΚ και η Τουρκία, η πλευρά μας με τις πράξεις και τις παραλείψεις της και την γενικότερη και  συνολική συμπεριφορά της απαλλάσσει την Τουρκία από τις ευθύνες της.
      8. Με την , βρίθουσαν σοφίας και αποτελούσα μνημείο διπλωματίας, περιβόητη κοινή διακήρυξη της 11 Φεβρουαρίου 2014 η Τ/Κ πλευρά κατοχύρωσε όλες της απαιτήσεις της και αντίθετα με την πλευρά μας η οποία δεν κατοχύρωσε τίποτε, καταφέρνοντας για μια ακόμα φορά να επιτύχει το απόλυτο μηδέν.
     9. Το Σεπτέμβριο 2011 η Τουρκία παράνομα οριοθέτησε την υφαλοκρηπίδα της με το ψευδοκράτος και η αντίδραση της ΚΔ ήταν από  υποτονική έως ανύπαρκτη.
     10. Τέλος η ποντιοπιλατική στάση του « φίλου » Κάμερον και άλλων εταίρων μας στις πρόσφατες παραβιάσεις του «ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΣ», αποδεικνύουν περίτρανα πόσον μειωμένης αντικειμενικότητας και μειωμένης αξιοπιστίας εταίροι είναι αλλά και πόσο μας υπολογίζουν σαν τέτοιους.

Μετά τα προαναφερθέντα νομίζω ότι δεν πρέπει να αιτιώμεθα κανέναν άλλο για τα χάλια μας τα μαύρα εκτός από τον εαυτό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.