18/10/14

Αλβανός δημοσιογράφος: «Μόνο με πόλεμο θα γίνουμε ενιαίο αλβανικό κράτος»

Οκτώβριος 18, 2014. «Θα πρέπει να αναθεωρηθούν τα σύνορα, σύμφωνα με τους Αλβανούς στο κράτος των Σκοπίων και τους Αλβανούς στο Πρέσεβο (νότια Σερβία). Οι Αλβανοί πρέπει να προετοιμάζονται για πόλεμο για να αποκτήσουμε ένα ενιαίο αλβανικό κράτος», είπε ο Μπάτον  Χατσίου, γνωστός δημοσιογράφος του Κοσσυφοπεδίου, κατά την εκπομπή «Γνώμη» του αλβανικού τηλεοπτικού σταθμού ‘Κλαν’.

«Αυτή η σκανδαλώδης ανοικτή πρόσκληση του Μπάτο Χατσίου, όπως εξήγησε ο ίδιος,  έγινε γιατί είναι άχρηστο να υπάρχουν στα βαλκάνια αλβανικά κράτη δίχως ένα ενιαίο κράτος», σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

«Ο χρόνος τρέχει για το αλβανικό έθνος. Μετά από αυτό που συνέβη στο Βελιγράδι (κατά τον ποδοσφαιρικό αγώνα Σερβίας-Αλβανίας), πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να ενωθούμε. Πρέπει να προετοιμασθούμε για πόλεμο, να πάρουμε το βορά (Πρέσεβο) , να πάρουμε και τα Σκόπια, να καθορίσουμε νέα σύνορα», είπε ο Χατσίου.

Ο Μπάτον  Χατσίου εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στο περιοδικό Koha και αργότερα ως εκδότης της καθημερινής εφημερίδας Koha Ditore και  Kosova Express.
--
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

5 σχόλια:

  1. να παρουν τα σκοπια, να μην εχουμε το προβλημα ονομασιας.
    Ομως οταν θα ερθουν για Ελληνικη γη, θα αφανιστουν , γιατι αυτη η γη ειναι ιερη,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Αλβανοί ως κράτος ανέκαθεν διακατέχονταν από ανθελληνισμο. Οι κοσοβαροι απο την άλλη τα εχουν με τους Σέρβους.

    Αυτο συμβαίνει επειδή το"έθνος" τους έχει μεγαλη ετερογενεια, με το μεγαλυτερο σε ποσοστο κομμάτι να έχει ελληνική ρίζα.

    Αυτο δεν ειχε μεγάλο αντίκτυπο στο λαο μέχρι τώρα.

    Τωρα βλεπω οτι ριζοσπαστικοποιουνται.

    Τους πανε και οι συγκυρίες.

    Γενικοτερα δεν ειναι να τους φοβάσαι όμως... μονο για κολαουζοι κάνουνε.

    Αυτους για τους οποίους θα δουλεουν ως κολαουζοι πρέπει να προσέξουμε πολυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Ο χρόνος τρέχει για το αλβανικό έθνος. Μετά από αυτό που συνέβη στο Βελιγράδι (κατά τον ποδοσφαιρικό αγώνα Σερβίας-Αλβανίας), πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να ενωθούμε. Πρέπει να προετοιμασθούμε για πόλεμο, να πάρουμε το βορά (Πρέσεβο) , να πάρουμε και τα Σκόπια, να καθορίσουμε νέα σύνορα», είπε ο Χατσίου".

    Αυτοί οι οποίοι δεν σέβονται τα σύνορα να ξέρουν ότι αυτά μπορούν να αλλάξουν προς διαφορετική κατεύθυνση από αυτή που υπολογίζουν.

    Καλά θα κάνετε να μην προκαλείτε κανέναν και ειδικά προς το Νότο για να μην δείτε σκόνη συγκεκριμένους στόχους σε Αυλώνα, Δυρράχιο και Τίρανα.

    1 Scalp, 4 Harm και 6 Paveway είστε.

    Την υπομονή, τον ευγενικό λόγο και γενικά τις καλές προθέσεις μερικές φορές κάποιοι το αντιλαμβάνονται ως αδυναμία.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. To kalitero einai na diksete apofasisitikotita me to na kalesi dimosios ton Prothipourgo tis Albanias na parei anoixti thesi sto Thema tis Tsamourias... An pei nai oti ftani mexri tin Amfiloxia I Albania kai den tou eksigisei kanenas to oneiro stin Kostaina.. Tote oi kybernontes einai kotes lirates.. pou trone Albaniko kalampoki.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.