1/10/14

Έπληξαν στόχους του ISIL τα Tornado που απογειώθηκαν από την Κύπρο

Για πρώτη φορά εξαπέλυσαν επίθεση κατά στόχων των τζιχαντιστών τα βρετανικά Tornado που απογειώθηκαν από τη βρετανική βάση Ακρωτηρίου
Σε επιθέσεις κατά στόχων του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ ενεπλάκησαν για πρώτη φορά βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη, τύπου Tornado που απογειώθηκαν το πρωί της Τρίτης από τη Βάση Ακρωτηρίου.
Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Μάικλ Φάλον, τα αεροσκάφη έπληξαν σταθερή θέση ενόπλων ισλαμιστών και ένα όχημά τους.
Το Υπουργείο έκανε λόγο για «επιθέσεις ακριβείας» τις οποίες χαρακτήρισε «επιτυχείς». Σε ανακοίνωση αναφέρεται πως «στο πλαίσιο ένοπλης αναγνωριστικής αποστολής από τη Βάση Ακρωτηρίου, δύο Tornado ανέλαβαν να βοηθήσουν Κούρδους στρατιώτες στο βορειοδυτικό Ιράκ, οι οποίοι δέχονταν επίθεση από τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους».
Στην πρώτη επίθεση κατά του σταθερού στόχου χρησιμοποιήθηκε τηλεκατευθυνόμενη βόμβα τύπου Paveway IV. Η επίθεση κατά του κινούμενου φορτηγού των ισλαμιστών στο οποίο υπήρχαν όπλα έγινε με αντιαρματικό πύραυλο τύπου Brimstone.
Ήταν η έκτη εξόρμηση των Tornado από το Ακρωτήρι από το Σάββατο και μετά. Είχε προηγηθεί η έγκριση των επιθέσεων από τους Βρετανούς βουλευτές την Παρασκευή.
Βρετανικά αεροσκάφη πραγματοποιούσαν αναγνωριστικές πτήσεις και πτήσεις ρίψης εφοδίων στο πλαίσιο ανθρωπιστικής επιχείρησης στο βόρειο Ιράκ από τα μέσα Αυγούστου.

1 σχόλιο:

  1. Όπως έγραψα πριν κάμποσες ημέρες (δεν μπορώ να βρω το σχετικό σχόλιο), αν μεν το ΙΚ είναι φανατικοί μουσουλμάνοι, πράγμα για το οποίο αμφιβάλλω, δεν μπορεί να τούς πολεμήσει κανείς μόνο με όπλα.

    Έλεγα στο σχόλιο αυτό, ότι πριν μερικά χρόνια είχα δει ένα έργο, στο οποίο φανατικοί μουσουλμάνοι εμβολιάζονταν με κάποιον ιό (άφηνε να εννοηθεί τον ebola) και μετά πήγαιναν στην Δύση μεταδίδοντάς τον.

    Διαβάζω σήμερα: Ο Έμπολα έφτασε στην Αμερική: Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα του ιού στη χώρα.

    Πώς να πολεμήσεις με βομβαρδισμούς τέτοιες τακτικές;

    Έγραψα παραπάνω ότι αμφιβάλλω αν το ΙΚ είναι μία οργάνωση φανατικών ισλαμιστών, διότι εμένα μού φαίνεται μάλλον ένας συρφετός αλητών, που δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο και που ο μόνος σκοπός των είναι το κέρδος, απ' οπουδήποτε κι αν προέρχεται.

    ΥΓ: Κριστιάν, η μηχανή αναζητήσεως του google δεν δουλεύει, εδώ και κάποιες μέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.