11/10/14

Mόσχα: Ανεπίτρεπτη η φιλοδυτική ρητορική του προέδρου της Βουλγαρίας περί «εθνικιστικής και επιθετικής Ρωσίας»

Ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρόσεν Πλεβνέλιεφ
RBTH, RIA Novosti - Gennady Melnik
Σοβαρές ανησυχίες προκαλούν οι αρνητικές δηλώσεις του προέδρου της Βουλγαρίας Ρόσεν Πλεβνέλιεφ, λέει η Μόσχα
Με σημερινή του δήλωση ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Αλεξάντρ Λουκασέβιτς τονίζει πως τέτοιες εμπρηστικές δηλώσεις παραβιάζουν τις παραδόσεις φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Σε συνέντευξή του τη γερμανική εφημερίδα «Frankfurt Allgemeine Zeitung», ο βούλγαρος πρόεδρος αποκάλεσε τη Ρωσία «εθνικιστικό και επιθετικό κράτος».


«... Ο πρόεδρος κατέφυγε σε ανεπίτρεπτη ρητορική, και αυτό συμβαίνει για χάρη της βραχυπρόθεσμους φιλοδυτικής συγκυρίας που αγνοεί την πραγματικότητα και παραβιάζει τις αιώνιες παραδόσεις φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο αδελφικών λαών, της Ρωσίας και της Βουλγαρίας» επεσήμανε ο Λουκασέβιτς, καταλήγοντας: «Προφανώς, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια σκόπιμα διαστρεβλωμένη και επιλεκτική προσέγγιση της εξωτερικής πολιτικής της Ρωσίας όσον αφορά στην κρίση στην Ουκρανία. Οι δηλώσεις του Προέδρου της Βουλγαρίας δεν έχουν καμία σχέση με τα προβλήματα της διμερούς συνεργασίας και με την επικρατούσα στη Βουλγαρία άποψη υπέρ της ανάπτυξης της συνεργασίας με τη Ρωσία».


Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΡΩΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.