12/11/14

Συνεργασία Ελλάδας - Κύπρου και με το Ισραήλ για την ασφάλεια στη Μεσόγειο

Σύγκληση τριμερούς συνόδου των ΥΠΕΞ έως το τέλος του έτους
Τη θεσμοθέτηση της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ σε ένα πρότυπο ανάλογο της τριμερούς με την Αίγυπτο προώθησαν στη σημερινή τους σύνοδο οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων Εξωτερικών των τριών χωρών.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε ότι σχεδιάζεται ως το τέλος του χρόνου η σύγκληση μιας τριμερούς συνόδου των υπουργών Εξωτερικών στην Αθήνα, στην προοπτική αναβάθμισης της συνεργασίας σε επίπεδο κορυφής.
Ο κ. Βενιζέλος είπε ακόμη πως στην ατζέντα της τριμερούς συνεργασίας είναι τα θέματα των «ανοιχτών κρίσεων στην περιοχή, η σταθερότητα, η ασφάλεια και η εφαρμογή του δικαίου της θάλασσας». «Διότι», πρόσθεσε, «όταν έχουμε πολέμους και τρομοκρατικές απειλές, πλήττεται η ασφάλεια των λαών αλλά και η προοπτική ανάπτυξης των χωρών».
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ
Ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος (Α) υποδέχεται τον Γενικό Διευθυντή του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ, πρέσβη Νισίμ Μπεν Σιτρίτ και τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου, Αναστάσιο Μητσιάλη (2Δ).
«Η περιφερειακή ασφάλεια και η σταθερότητα», συνέχισε, «βρίσκεται επομένως στην αιχμή αυτής της συνεργασίας».
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.