15/11/14

Ερντογάν: Οι Μουσουλμάνοι ανακάλυψαν την Αμερική πριν τον Κολόμβο

erntogan-oi-mousoulmanoi-anakalupsan-tin-ameriki-prin-ton-kolombo
Τρεις αιώνες πριν από τον Κολόμβο, οι μουσουλμάνοι ανακάλυψαν την Αμερική, λέει ο Τούρκος πρόεδρος. Η αλήθεια, ο μύθος και οι ορέξεις για ένα... οικόπεδο με θέα.

«Μουσουλμάνοι ναυτικοί έφτασαν στην Αμερική το 1178.» δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε χαιρετισμό του σε σύνοδο μουσουλμάνων κληρικών από τη Λατινική Αμερική, η οποία πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη.

Οι μουσουλμάνοι στην... Κούβα
Ο Ερντογάν μπερδεύοντας ορολογίες, ονόματα και γεγονότα κάνει λόγο για επαφές που είχαν οι λαοί της... «Λατινικής Αμερικής» με το Ισλάμ ήδη από τον 12ο αιώνα μ.Χ.:  

«Οι επαφές ανάμεσα στη Λατινική Αμερική και το Ισλάμ χρονολογούνται από τον 12ο αιώνα. Οι μουσουλμάνοι το 1178 ανακάλυψαν την Αμερική και όχι ο Χριστόφορος Κολόμβος».

Για να αποδείξει τα λεγόμενά του ο τούρκος πρόεδρος προσθέτει ότι «ο Κολόμβος αναφέρει την ύπαρξη ενός τζαμιού σε έναν λόφο στην ακτή της Κούβας».

Το τζαμί – φάντασμα και το οικόπεδο στον λόφο με θέα στην Καραϊβική
Η θεωρία περί ανακάλυψης της αμερικανικής ηπείρου από του μουσουλμάνους, εμφανίστηκε το 1996, όταν ο ιστορικός Γιουσέφ Μρούε, έκανε λόγο για μια αναφορά στο ημερολόγιο του Χριστόφορου Κολόμβου, περί ενός τζαμιού στην Κούβα. Η συντριπτική πλειοψηφία των ιστορικών αμφισβητούν την εκδοχή του Μρούε, λέγοντας ότι ο θαλασσοπόρος αναφερόταν μεταφορικά στο σχήμα του λόφου και όχι σε ένα μουσουλμανικό τέμενος.

Ο Ερντογάν είπε στην ομιλία του ότι η κυβέρνησή του είναι διατεθειμένη να χτίσει ένα τζαμί στον συγκεκριμένο λόφο, εφόσον πάρει την άδεια από την κουβανική κυβέρνηση.

TOC 

11 σχόλια:

  1. Aσχέτως με το ποιός ανακαλυψε την Αμερικανική ήπειρο, υπάρχει ενα ενδιαφέρον άρθρο για την τουρκική κινητικότητα στην περιοχή της Καραιβικής.
    Εδω παρακαλώ:
    http://www.worldbulletin.net/news/145533/cuba-rejects-plans-for-first-mosque
    ---------------
    Cuba's communist government has turned down a plan to open a mosque in the capital Cuba.
    Pedro Lazo Torres, the leader of Havana’s Muslim community, revealed that his joint efforts with Turkey's Religious Affairs Foundation (TDV) to open a mosque in Havana was rejected.
    Torres expressed his dismay at the decision, noting that Russia was granted permission to build an Orthodox church in the country but 4,000 Muslims in Cuba still have no official place of worship.
    Cuban Muslims have until now had to make do with performing congregational prayers in Torres's living room.
    In April, TDV assistant manager Mustafa Tutkun sought permission to begin work on a mosque, which was to be designed after the famous Ortakoy mosque in Istanbul.
    The plan was part of a wider project by the TDV in building mosques for Muslims who live in the Caribbean.
    A similar project in Haiti is due to be complete by the end of this year.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ενδιαφέρον αυτό που δημοσιεύσατε κε Δογιβάνη.
    Αυτός ο Ερντογάν είναι απίστευτα επικίνδυνος. Ονειρεύεται παγκόσμια κυριαρχία με όχημα το Ισλάμ.
    Τελικά ο Ισλαμικός φονταμεταλισμός που προωθεί ο Ερντογάν είναι ο νέος ναζισμός.
    Είναι μάλιστα χειρότερος από τον αυθεντικό Χιτλερικό ναζισμό, γιατί δίνει στον ολοκληρωτισμό του, ένα θεϊκό προσωπείο.
    Μπορούμε να φανταστούμε τι σκέφτεται για την πατρίδα μας και τους Έλληνες.
    Οι πολιτικοί ταγοί μας, το έχουν καταλάβει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το μόνο κοινό που είχαν οι μουσουλμάνοι ναυτικοί με τον Κολόμβο ήταν το λάθος. Ο Κολόμβος ξεκίνησε για τις Ινδίες και οι Τούρκοι για τη Μάλτα.
    Αλλά και το όνομα Αμερική στηρίζεται σε αλλοιωμένη τούρκικη ρίζα. Όταν έφτασαν εκεί οι Ισπανοί οι Ιθαγενείς τους μιλούσαν Τούρκικα, αλλά οι άσχετοι Κονγκισταδόροι τα μπέρδεψαν έτσι όταν οι ιθαγενείς έλεγαν Αφερίμ οι άλλοι άκουσαν Αμερίκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Φοβάμαι ότι ο κ. Ερντογάν κάπου τα έχει χάσει. Το φέρσιμο του τα τελευταία δύο χρόνια δεν είναι λογικό" (Πάτρικ Ν. Θέρος, πρώην Πρέσβης των ΗΠΑ στο Κατάρ).

    Απ' όταν ο Ερντογάν τα χάλασε με το Ισραήλ, χάριν της νεοοθωμανικής ονείρωξής του, πιστεύω ότι έχει αρχίσει να διολισθαίνει όχι μόνο στα βαθύ Ισλάμ, αλλά και στην μεγαλομανία, που αγγίζει πια τα όνειρα της παράνοιας.

    Δέστε το παλάτι που έκτισε (1000 τόσα δωμάτια!), που ούτε ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής δεν θα είχε κτίσει.

    Από κοντά και ο πρωθυπουργός του Νταβούτογλου, που θα ... ελευθερώσει την Ιερουσαλήμ!... [Ξέχασαν το ρεζιλίκι του "Μαβί Μαρμαρά]. Θα μού πείτε "για εσωτερική κατανάλωση". Σύμφωνοι, αλλά ποιον νομίζει ότι θα εντυπωσιάσει, τους Τούρκους, τους Παλαιστίνιους, ποιους;

    Κάπως έτσι αρχίζει το τέλος όλων αυτών των επικινδύνων διακτορίσκων, μονάχα που προηγουμένως έχουν προκαλέσει ζημιές. Ελπίζω να μην γίνει το ίδιο και με την Τουρκία, διότι μάς αφορά άμεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ἐγὼ δὲν εἶμαι καθόλου σίγουρη ὅτι τὰ ἔχει χαλάσει μὲ τὸ Ἰσραήλ.

    Ὁ καιρὸς θὰ δεὶξη ὅμως.

    Κρατᾶτε μικρὸ καλάθι γιὰ καλὸ καὶ γιὰ κακό.

    Ἔχουμε μπλέξει μὲ δύο πολύ ἐπικίνδυνους λαοὺς ἐχθρικοὺς πρὸς τὸν Ἑλληνισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ έχω λόγο να πιστεύω ότι τα έχει χαλάσει, λόγω του ότι το Ισραήλ δεν χωρά στις νεοοθωμανικές βλέψεις του Ερντογάν. Βασίζω κάπου την σκέψη μου. Εσύ πού βασίζεις την δική σου;

    Το Ισραήλ είναι εχθρικό προς την Ελλάδα; Δηλαδή, το βάζεις σε ίση μοίρα με την Τουρκία; Για ποιον λόγο και πώς "μπλέξαμε" μαζί του; Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω αυτή την λογική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Aς δούμε και μια διαφορετική παράμετρο του παζλ Τουρκία.
    Πριν την αναπτύξω, θα ήθελα να αναφερθώ στον όρο....ανάπτυξη!
    Η Ανάπτυξη, ( μεταξύ άλλων), ορίζεται ως η συστηματική εφαρμογή της γνωσης προς την κατεύθυνση της παραγωγής χρησιμων υλικών -συσκευών και συστηματων για να ικανοποιήσουμε ανάγκες σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς της καθημερινότητας.
    Απο τις βρεφικές ανάγκες μέχρι ..ουσιαστικά δεν υπάρχει φραγμός.
    Σε αυτόν τον ορισμό περιλαμβανεται ο σχεδιασμός, η ανάπτυξη πρωτύπων, οι δυνατότητες αξιοποίησης και ενσωμάτωσης στον εμποροβιομηχανικό κύκλο...κλπ..κλπ.
    --------
    Ο μόνος φραγμός στην περίπτωση της Ανάπτυξης , είναι η ΑΝΤΙΦΑΣΗ ανάμεσα σε προθέσεις και υλοποιήσεις.
    Ειδικά στην Ελληνική πραγματικότητα η αντίφαση αυτή γιγαντώθηκε απο το 1978 μέχρι και σήμερα και μάλιστα απέκτησε και και παραβατικό μανδύα.
    Κρατικοί λειτουργοί και επιχειρηματικός κόσμος θυσίασαν τα πάντα στον βωμό του ατομικού τραπεζικού λογαριασμού, ενω την ίδια στιγμη οι ίδιοι με την συμπεριφορά τους ενδυνάμωναν τα φαινόμενα για τα οποία ανησυχούσαν? και φοβόνταν!!!!
    -------------
    Ας δούμε τώρα ενα ακόμα κομμάτι του παζλ Τουρκία.
    ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΉ!!!
    Η τουρκία επιχειρεί μια ηχηρή παρουσία στην Ανταρκτική και έχει συσταθέι και ειδική επιστημονική ομάδα εργασίας για τον λόγο αυτό!
    Μια σχετική δημοσίευση έιναι χαρακτηριστική:
    http://business.bgnnews.com/turkish-academic-needs-20-mln-to-launch-antarctic-lab-haberi/1217
    ---------------
    Πίσω λοιπόν απο την εικόνα της ...¨πολεμοχαρούς¨ Τουρκίας, οι εκεί ιθύνοντες φροντίζουν για την πολιτιστική και επιστημονική εικόνα της Τουρκίας, πέραν της ισχυρής διπλωματικής παρουσίας στο σύνολο σχεδόν της υδρογείου, σε αντίθεση με την χώρα μας η οποία δυστυχώς έχει αναλωθεί και αλωθεί τα τελευταία χρόνια στην μία και μοναδική επιστημονικη-πολιτική-πολιτιστική-ηθικολογική-διπλωματική, έρευνα-μελέτη-ανάπτυξη-κλπ..., που ονομάζεται ....Ελληνικό χρέος.
    --------------
    Συνδιάστε τώρα και τον αρχικό όρο ...ανάπτυξη... και διαπιστώσται τι κενό υπάρχει στην πραγματικότητα μας!
    Η εικόνα μας έιναι εικόνα κακομοιριάς και κατάπτωσης.
    Δυστυχώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. H επιθετικότητα προς το Ισραήλ είναι άτοπη.
    Πραγματι στην διπλωματία και στις διακρατικές σχέσεις δεν υπάρχουν μόνιμες φιλίες και μόνιμες έχθρες.
    Τρανό παράδειγμα η Ελληνική πραγματικότητα που μετά τον εξανδραπονδισμό του Μικρασιατικού Ελληνισμού αναδείχθηκε σε φίλο και σύμμαχο της Τουρκίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μας δεν ήταν μόνο η Αμερική και το φεγγάρι μουσουλμάνοι το πάτησαν πρώτοι είναι σίγουρο, είχαν πάει εκεί με το μαγικό χαλί από το χαλεπι, που ειχε δώσει σε έναν αστρολογο το τζίνι του αλλαντιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπα! εχουν και οι μουσουλμανοι εξερευνητικες ανησυχιες? Εγω ειχα την εντυπωση οτι οι μουσουλμανοι ειναι
    Για φα.. για πιε
    για γα.. για χε..
    για κλασε και κοιμησου
    και σαν ποθανει να γαμει
    ουρι του παραδεισου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.