12/11/14

Το Αζερμπαϊτζάν κατηγορεί η Αρμενία για κατάρριψη στρατιωτικού ελικοπτέρου

Πρόκειται για το σοβαρότερο συμβάν μετά τη σύρραξη του 1994Το Αζερμπαϊτζάν κατηγορεί την Αρμενία για κατάρριψη στρατιωτικού ελικοπτέρου
Στιγμιότυπο από πρόσφατες συνομιλίες μεταξύ Ολάντ και των εκπροσώπων Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν, στο Παρίσι, για την κατάσταση που επικρατεί στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.
Ερεβάν
Στο σοβαρότερο συμβάν μετά τον τερματισμό της σύρραξης του 1994 για τον διαφιλονικούμενο θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ, το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας κατηγόρησε τις Ένοπλες Δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν ότι κατέρριψαν στρατιωτικό ελικόπτερο που ανήκει στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.
Στο ελικόπτερο επέβαιναν τρία άτομα, σύμφωνα με αξιωματούχους στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, του διαφιλονικούμενου θύλακα που βρίσκεται στο Αζερμπαϊτζάν και ελέγχεται από τους Αρμένιους.

Πρόκειται για το πρώτο περιστατικό αυτού του είδους μετά την κατάπαυση του πυρός που έθεσε τέλος στον πόλεμο για τον μικροσκοπικό ορεινό θύλακα στο Νότιο Καύκασο, όπου η ένταση έχει αρχίσει και πάλι να αυξάνεται τους τελευταίους μήνες.

Το Αζερμπαϊτζάν επιβεβαίωσε ότι κατέρριψε ελικόπτερο.
BHMA

1 σχόλιο:

  1. Σαλος φέρεται να έχει ξεσπάσει στην Τουρκία με την φερόμενη απομάκρυνση απο την επίσημη ιστοσελίδα των Τουρκικών ενόπλων δυνάμεων του κεφαλαίου 8 το οποίο αναφέρεται στην γενοκτονία των Αρμενίων αναπαράγοντας την τουρκική προπαγανδα της άρνησης της. Το Ρεπουμπλικανικό Λαικό Κόμμα με παρέμβαση του στο Κοινοβούλιο ζητά εξηγήσεις απο τον Τούρκο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου για το γεγονός αυτό

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.