10/11/14

ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ…

barbaros-ploio-660-620x300
Αναρωτιόμαστε, όλοι οι αυτοί οι τενεκέδες που σε τοπικό αλλά και σε εθνικό επίπεδο πρέσβευαν στις διμερείς σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας την ¨διπλωματία των πολιτών¨, με τραπεζώματα, ψώνια και…χορούς της κοιλιάς στην γείτονα, πως αισθάνονται τώρα ;

Πως νοιώθουν που το πλοίο Μπαρμπαρός βρίσκεται εκεί όπου ετοιμάζεται για εξορύξεις η Κύπρος ;

Πως αισθάνονται που η τουρκική φρεγάτα σουλατσάρει στον Καφηρέα ; Ποιο δρομολόγιο άραγε δικαιολογεί την παρουσία της έξω από την Εύβοια ;

Όλοι αυτοί που συναγελάζονται με τα τσιράκια της Τουρκίας στην ελληνική Θράκη, που πάνε στις εκδηλώσεις των πρακτοροσυλλόγων, που συνωστίζονται για μια φωτογραφία με τον ¨κύριο Πρόξενο¨ που θα την χρησιμοποιήσουν στα προεκλογικά τους φυλλάδια, δεν ντρέπονται τώρα ;

Διότι ως γνωστό η χώρα που

α) Κατέχει το 40% της Κύπρου και δεν αναγνωρίζει καν την ύπαρξη του κυπριακού κράτους. Φτάνει μάλιστα να απειλεί κάθε τόσο την Κύπρο όταν εκείνη ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

β) Διατηρεί επιθετική διάταξη στον στρατό της σε Αιγαίο και Θράκη και 40 χιλιάδες στρατιώτες στην μαρτυρική μεγαλόνησο.

γ) Διατηρεί σε ισχύ το κάζους μπέλι σε περίπτωση που κάνουμε χρήση των 12 μιλίων

δ) Υποσκάπτει με μύριους τρόπους την ελληνική παρουσία στην Θράκη.

ΔΕΝ είναι η Μάλτα αλλά μια άλλη χώρα…

tourkika nea

2 σχόλια:

  1. Πρέπει να αρχίσουμε να μελεταμε και να αντιμετωπίζουμε την Τουρκία όπως της αρμόζει και οχι με θριαμβολογίες-βωμολοχίες-υποτιμητική διάθεση.
    (Διευκρίνίζω, ότι δεν μέμφομαι το αρχικό δημοσίευμα)
    ---
    1.
    Η Τουρκία απο ετών έχει κοινοποιήσει χάρτες και...αντιτρομοκρατικών περιπολιών στο ΑΙΓΑΊΟ!
    Στούς χάρτες που έχουν κοινοποιήσει τα Τουρκικά επιτελεία, διαγράφεται η πορεία και μέσω του...... ΚΑΦΗΡΕΑ, καθώς επίσης αναφέρεται ότι η Τουρκία διαθέτει σε αμεση διάθεση.... κορβέτα!! για αυτές τις ανωτέρω επιχείρήσεις.
    Επομένως οι περιπολίες δεν έιναι απειλές ευκαριακές, αλλά σαφώς προσχεδιασμένες πορείες τα δεδομένα των οποίων μεταδίδονται και σε τρίτες χώρες με βαση υφιστάμενο μηχανισμό για την ασφάλεια της ναυσιπλοίας στην Μεσόγειο και φυσικά στο Αιγαίο. Αυτό αποτελεί καταφωρη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωματων της Ελλαδος στον υφιστάμενο εθνικό θαλάσσιο χώρό της με ταυτόχρονη απαξίωση της εικόνας της χώρας σε διεθνές επιπεδο για την παρεχόμενη ασφάλεια της ναυσιπλοίας.
    (Σύμφωνα με την Τουρκία, οι συλλεγόμενες πληροφορίες αποσκοπούν στην εξασφάλιση των θαλασσίων οδών και φυσικά αυτής του Αιγαίου που σύμφωνα με το Τουρκικό πολεμικό ναυτικό το διαπλέουν ετησίως περίπου 50.000 πλοία με κατεύθυνση απο και προς τα στενά!)
    (οι χαρτες και οι ανακοινώσεις στην κατοχή του γράφωντος).
    2.
    Η Τουρκία απο έτών έχει εκπονήσει ειδικό σχεδιο δράσης για την περιοχή της ανατολικής μεσογείου και ειδικα για το ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΠΟΛΕΜΙΚΌ ΝΑΥΤΙΚΌ, αλλα και κάθε απειλη όπως την έχει χαρακτηρίσει ή αντιλαμβανεται το Τουρκικό επιτέλειο.
    Οι φωνές που ακούγονται ότι οι τουρκικοί κανόνες εμπλοκής είναι..κουφια λόγια, δείχνουν τουλάχιστον ανευθυνότητα αν όχι έλλειψει ουσιαστικής πληροφόρησης επι τακτικών ζητημάτων που σχετίζονται με την γειτονική χώρα.
    Αυτά, σε σχέση με το καλό αρθρο που αναγνώσαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε αυτήν την προσπαθεια απαξιωσης της εικόνας της χωρας στον τομέα της ναυτιλιακής ασφαλειας εντασσεται και η χθεσινή επιθεση στην σελίδα του υπουργείου ναυτιλίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.