23/4/11

"Quo Vadis?" - "Που βαδίζουμε;"- Πού πάει ο κόσμος μας;

Σχόλιο που έκανε ο Κωνσταντίνος Ν. (Πάτρα) στην ανάρτηση "Πολιτικό Ισλάμ: Πού οδηγεί την Τουρκία";

Αγαπητέ κ. Καλεντερίδη, φίλες και φίλοι του ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ, Χρόνια Πολλά!

Όπως πάντα, η βαθειά εμπεριστατωμένη ανάλυση του κ. Καλεντερίδη μου έλυσε αρκετές απορίες. Ιδιαίτερα, έλαβα απάντηση στο ερώτημα που εδώ και καιρό με απασχολεί έντονα αφού παρακολουθώ τις εξελίξεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όπως φαντάζομαι κάνετε οι περισσότεροι. Το ερώτημα; Απλό και επίκαιρο, αυτές τις Άγιες Ημέρες: "Quo Vadis?" - "Που βαδίζουμε;". Με άλλα λόγια, ποια θα είναι η κατάσταση των πραγμάτων; Προσωπικά, καταλήγω σε ένα και μοναδικό συμπέρασμα που σας παραθέτω προς σχολιασμό και κριτική: ΧΑΝΕΤΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ! Αυτό είναι το συμπέρασμά μου.
Ακόμα και εκείνες οι "παραδοσιακές" υπερ-δυνάμεις, που στηρίχθηκαν και γιγαντώθηκαν μέσα απο την εδραίωση ενός παγκόσμιου συστήματος ελέγχου, έχουν πλέον "ξεφουσκώσει" σε τέτοιο βαθμό που η οποιαδήποτε μεταβολή, αλλαγή οπουδήποτε στον κόσμο να μην μπορεί να αντιμετωπιστεί. Για να μην παρερμηνεύσετε (δικαιολογημένα ίσως) όσα γράφω, σας ξεκαθαρίζω οτι δεν είμαι (ούτε ήμουν ποτέ) υποστηρικτής της άποψης οτι οι "μεγάλες δυνάμεις" πρέπει να υπάρχουν για να κρατούν τον κόσμο σε ισορροπία. Αυτή η λογική μας οδήγησε εδώ που βρισκόμαστε σήμερα.
Τελικά η παγκοσμιοποίηση έφερε την αυτοδιάλυση. Ο κόσμος μας, αυτός ο "σύγχρονος πύργος της Βαβέλ", είναι πιο σαθρός απο ποτέ. Έχει απολέσει κάθε έννοια δικαίου, Νόμου, ηθικής και φυσικά επικοινωνίας. Αν κοιτάξετε γύρω σας, αν δείτε τις σχέσεις σας, θεωρείτε οτι επικοινωνείτε άψογα;
Μέσα σε όλο αυτό τον κυκεώνα, οι "δυνάμεις της αστάθειας" βρίσκουν τον τρόπο τους να εμφανιστούν. Ξεπηδούν μέσα απο τις σχισμές, τις τρύπες του χιτώνα της Ιστορίας. Μια τέτοια δύναμη είναι το Ισλάμ. Προσέξτε τι θα γράψω: Περισσότερο κοσμοθεωρία, παρά θρησκεία, το Ισλάμ αναδύεται στο προσκήνιο ως η σεμνότυφη φανταστική αδελφή της Αφροδίτης.
Το γυμνό και λαμπερό σώμα, η Αλήθεια και το Φως σύντομα θα αντικατατασταθούν απο ένα Νέο Μεσαίωνα. Αυτό είναι για εμένα το Ισλάμ: ΟΧΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΝΕΟ-ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ.
Πριν καιρό, ο Αλ. Παπαχελάς είχε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη με τον πρώην υπουργό Αλ. Παπαδόπουλο. Πολλές φορές κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Παπαδόπουλος τόνιζε: "χρειάζονται να αναδυθούν νέες, υγιείς, πολιτικές δυνάμεις που και οι ίδιες δεν έχουν καταλάβει οτι υπάρχουν...". Εννοούσε προφανώς μια "επανάσταση των μετριοπαθών πολιτών", κάτι που είχε προτείνει πρόσφατα και ο Μίκης Θεοδωράκης φτάνοντας βέβαια στο άλλο άκρο: "με τη συμμετοχή του του Λαου και του Στρατού...". Ίσως ένα τέτοιο "ξύπνημα", βίαιο, ωμό και απόλυτα ξεκάθαρο να μας έβγαζε απο αυτό το τέλμα.
 Η πολυδιαφημισμένη επανίδρυση του Κράτους, απέτυχε. Η Ελληνική Δημοκρατία όχι μόνο δεν έχει εξέλθει από τον γύψο του 1967, αλλά σήμερα, 23 Απριλίου 2011, Μεγάλο Σάββατο βρίσκεται ακόμα στο χειρουργικό τραπέζι με τους "εθνοπατέρες", "Τρόικα" και λοιπούς τεθλιμένους συγγενείς να της κάνουν-τί άλλο;-ηλεκτροσόκ για να ανανήψει. Ας την αφήσουν να πεθάνει και να φύγει ήσυχα. Γιατί ένας νεκρός δεν μπορεί να πολεμήσει το Αύριο που έχει -για εμένα- όνομα. Λέγεται "Νέο Ισλάμ".
Αυτά ήθελα να καταθέσω Έλληνες. Στα αυτιά μου αντηχούν τα λόγια του Τάσσου Παπαδόπουλου, εκείνη η φορτισμένη του ομιλία... "Ελληνικέ Κυπριακέ Λαέ...". Η βραχνάδα στη φωνή και ένας ανεπαίσθητος λυγμός (;) στο τέλος: "...Καλή Ανάσταση!". Αυτή η "Καλή Ανάσταση" του Τάσσου Παπαδόπουλου με συγκλονίζει ακόμα και σήμερα. Σφίξτε τις καρδιές. Ο Θεός μαζί μας.

Με εκτίμηση,

Κωνσταντίνος Ν. (Πάτρα)

23 Απριλίου 2011 7:30 μ.μ.

39 σχόλια:

  1. Oραμα που θα ενώσει τον απανταχού Ελληνισμό και τότε ούτε την παγκοσμιοποίηση θα λογιάσουμε, ούτε τι μορφή θα πάρει το φασιστικό κράτος της Τουρκίας.Αλλωστε το light islam αιμμοραγεί στο Κουρδιστάν, έχει να αντιμετωπίσει Αλεβίτες, Κιρκάσιους και το καταδιώκει το γενοκτονικό του παρελθόν.

    Ο εχθρός δεν είναι στα απέναντι παράλια μας, είναι ανάμεσα μας και ο Κος Παπαχελάς και ο Κος Παπαδόπουλος με τον τρόπο τους στην διαδικασία αυτοδιάλυσης της Ελλάδας έχουν προσφέρει τα μέγιστα.

    Ο Τάσσος πάλευε απο την Ζυρίχη και το Λονδίνο, το όχι στο σχέδιο Ανάν ήταν το επιστέγασμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σάββα το άρθρο πέρα από αναληθές και τσαπατσούλικο σχετικά με τον Γκιουλέν (σχολεία, πόροι, ΗΠΑ κλπ)οδηγεί σε ένα λαικιστικο, δημαγωγικό συμπέρασμα κατσαρόλας όπου Ταλιμπάν, Αλ Κάιντα και Γκιουλέν γίνονται αχταρμάς για χάρη της..Δημοκρατίας (εφημερίδα). Επειδή σε διαβάζουν και άνθρωποι που γνωρίζουν ξένες γλώσσες και έχουν διαβάσει καμιά 30ρια έργα διεθνούς βιβλιογραφίας κόψε τις παπαρολογίες για να μην καταντήσεις άλλος ένας.. Μπουμπούκος. Απορώ πως η σύνταξη της εφημερίδας σε αφήνει ακόμα και αρθρογραφείς...μάλλον οι παπαρολογίες πουλάνε φύλλα.

    Καλή Ανάσταση και καλά μυαλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κωνσταντίνος Ν. (Πάτρα)

    Θαύμασα το σχόλιό σου,διέκρινα καθαρό μυαλό,μπράβο σου.

    Προσωπικά πιστεύω ότι θα ήταν μοιραίο λάθος να αναγνωρίσουμε το Ισλάμ ως απειλή,για τον απλό λόγο ότι κάτι τέτοιο θα συσπείρωνε όλο τον Ισλαμικό κόσμο,κάτι που στις μέρες μας δεν υπάρχει,επιχειρείται αλλά δεν υπάρχει.

    Ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος ανάσχεσης του Ισλάμ είναι μια σοβαρή πολιτικο-στρατιωτική οντότητα,κάτι που στις μέρες μας δεν υπάρχει,μιας και το Ισλάμ είναι αναγκαίο για τα σχέδια των ΗΠΑ στην περιοχή αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη.

    Παράληλα πρέπει να φροντίσουμε και για τη σταδιακή μας απεξάρτηση απο πόρους που προέρχοντε απο χώρες όπου κυριαρχεί το Ισλάμ,κυρίως απο την ενέργεια,η Ελλάδα και η Κύπρος μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο σε αυτό.

    Τέλος,έχω την αίσθηση ότι το θέμα αυτό θα έχει αιματηρή συνέχεια,μακάρι να κάνω λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. AΚΡΙΤΑ ο εχθρος ειναι απεναντι εδω ειναι οι νενεκοι οι εφιαλτες , και ατομα με τερατωδη αφελεια που αγγιζει τα ορια κακοηθους βλακειας . Ειναι πολλοι, μονοπωλουν την αρχηγια , οσο για το Quo Vadis Που βαδιζουμε ;να απαντησουμε : Veni ,vidi,vici .Πηγα ,ειδα,ενικησα [Ιουλιος Καισαρ] Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ...η ισλαμική σέχτα του Γκιουλέν, ο οποίος, όπως διατείνεται, αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και απολαμβάνει ειδικής ...θεραπείας στο Οχάιο των ΗΠΑ, από το 1997! Η σέχτα του Γκιουλέν, που διαθέτει χιλιάδες σχολεία και φροντιστήρια στην Τουρκία και το εξωτερικό και μια (ιδρυματική) περιουσία που ξεπερνά τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια, εκτός από την ισλαμική πίστη, χρησιμοποιεί ως όπλο και την εκπαίδευση, για να αποκτήσουν οι μαθητές και οι οπαδοί του εκτός από ισλαμική και τουρκική εθνική συνείδηση.


    23 Απριλίου 2011 9:13 μ.μ.
    Αντιπαρέρχομαι τις κακίες σου, Πασχαλιάτικα.
    Η αναφορά μου στον Γκιουλέν είναι οι παραπάνω γραμμές.
    Πού είναι οι ανακρίβιες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @23 Απριλίου 2011 9:13 μ.μ.

    ''και έχουν διαβάσει καμιά 30ρια έργα διεθνούς βιβλιογραφίας ''

    Μόνο 30;

    Για στείλε μας ένα κειμενό σου να μας διαφωτίσεις εμάς τους αδαείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γενικοι κανονες δεν ισχυουν...χρονια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη σε όλους.

    Πέρα από τις χρήσιμες αναλύσεις του διεθνούς περιβάλλοντος και τις επιδράσεις του στην χώρα μας αυτό που έχει σημασία και που μένει στο τέλος είναι "ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ";

    Είμαι σίγουρος ότι αρκετοί πλέον έχουν το κοινό νου να καταλάβουν που οδηγούνται τα πράγματα. Η απορία μου είναι πως αυτός ο κόσμος θα αντιδράσει μαζικά, αποτελεσματικά και θετικά για το μέλλον της χώρας ξεφεύγοντας από την ατομιστική θεώρηση των πραγμάτων.

    Ποιος είναι,(αν υπάρχει) ο καταλύτης;

    Με ελπίδα, νιώθοντας ότι είμαι ανάμεσα σε φίλους,

    Ένας Φέρελπις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ Ελληνες!!!!!!!!!!!
    Η Χαρμοσυνη Ανασταση Του καταπατησε το σκοτος των Ιουδαιων.

    Αφιερωνω το παρακατω βιντεο στο φιλο μου το Τζιμη.

    http://www.youtube.com/watch?v=Elh5kvX3agM&feature=player_embedded




    Όμαδεον
    Λωριδα της Γαζας
    σκλαβωμενη απο εβραιους
    γενοκτονους εθνοκτονους
    Παλαιστινη


    ΥΓ. 1
    Ανοιξτε και δειτε.
    http://www.ifamericansknew.org/
    Αν ηξεραν και οι Ελληνες!
    Μιλαμε για ΤΟΥΣ εγκληματιες.

    ΥΓ. 2
    Το εγχειριδιο "Χασμπαρα" που χρησιμοποιουν οι οβριοι (κρατηστε το σε σκληρο δισκο γιατι θα το αποσυρουν) με ετοιμες απαντησεις φτιαγμενες απο το "ΥΠΕΞ" τους για τα εγκληματα της εβραιογιαφκας τους!!
    Ανοιξτε το πρωτο συνδεσμο (pdf) και απολαυστε "κοσερικια" προπαγανδα!
    http://whatreallyhappened.com/WRHARTICLES/wujshasbara.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τό παιχνίδι τό παίζουν καλά οι "παγκοσμιοποιητές"!
    Όλοι ψάχνουμε γιά "δουλειά",δηλαδή εξαρτημένη εργασία.
    Πώς αποκαλούν τούς σημερινούς δούλε-υτές;
    α.Αγρότες(γεωργικούς εργάτες).
    β.Βιοτέχνες " . . . ..
    γ.Εμπόρους.Εμπορουπο-αλλήλους.
    δ.Βιομηχανικούς εργάτες.(τώρα δουλεύουν τά κομπιούτερς!).
    {Στήν αρχαία Αθήνα τούς εργάτες τούς έλεγαν:"οικέτες","θεράποντες","διακόνους","παιδες"( γιά θελήματα). }
    Οικιακούς βοηθούς,καθαρίστριες,παιδιά τών φαναριών . . . .σήμερα.
    Η διαφορά είναι ότι τότε είχαν δικαιώματα,καί περιουσία,είχαν καί σπίτια νά μένουν.!!!Γίνονταν καί ρήτορες,όπως ο Λυσίας!κ.ά.
    Σήμερα πολλοί Έλληνες δέν έχουν εργασία,ούτε ιδιοκτησία,καί άς έχουν τάχα "πολιτικά δικαιώματα!".
    Μέ λίγα λόγια,επειδή φοβούνται τίς "Ιδέες"μας,πούναι διαχρνονικές,τής ελευθερίας,τής αλήθειας,τής δικαιοσύνης,τής σοφίας,κάνουν τά πάντα γιά νά μάς διαβάλλουν,νά μάς γονατίσουν,εμάς τούς Έλληνες!
    Γι'αυτό προωθούν καταστάσεις,έτσι πιστεύω,πού ομαδοποιούν τούς πληθυσμούς καί τούς φανατίζουν!
    Καί αυτό γίνεται μόνο μέσω "πνευματιστών",καί
    "περιουσίων",μέ γνώσεις πού θά οδηγούν ,κατευθήνουν τό ποτάμι τών ανθρώπων,εκεί πού θέλουν!
    Στήν σκλαβιά!
    Στόν Ηγεμονισμό!Δεσποτισμό!
    Νά γίνουμε φανατικοί "προσωπολάτρες"φανταστικών προσόπων!τάχα προφητών,μάγων,...γιά νά σωθουμε!
    Επικαλούνται συνεχώς τό "ΘΙΟΝ"!
    Ποιός ακολουθεί τό φυσικό νόμο τού Θεού;
    "Είναι αδύνατο νά υπάρχη ελευθερία τού λ ό γ ο υ,εάν έχει καταλυθεί η δημοκρατία".Ισοκρ.Περί ειρήνης 14).
    Δυστυχώς μόνο το "Πνεύμα"μας είναι ακόμα ελεύθερον!
    Πρέπει νά αντιδράσουμε όλοι,γυρίζοντας τίς πλάτες,στό "θρησκευτικό φανατισμό".
    Ο ελληνικός Πολιτισμός αυτό δίδαξε τίς "Ιδέες!"IDEAS!
    Έχετε καμιά ι δ έ α ;
    Νά γυρίσουμε τίς πλάτες,καί νά αντιδράσουμε,στούς σύγχρονους παλιανθρώπους τής ιστορίας!

    Πολύβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Την αγάπη ωραία την αντιλαμβάνεσαι ψευδο-Ομαδέον. Μάθε λοιπόν ότι ο Ιησούς σταυρώθηκε από τους Ρωμαίους διότι ήταν επαναστάτης. Δες πως έσφαξε τον Ανανία και την Σαπφίρα ο Πέτρος στις Πράξεις 4.32-5.11, το πως επίσης ξεκοιλιάστηκε στις Πράξεις 1.18 ο Ιούδας, το πως είπε σκύλα την Ελληνίδα ο Ιησούς στο Κατά Μάρκο 7.26, το πως έφτιαξε φραγγέλιο και έδειρε τους εμπόρους, το πως είπε ότι ήρθε να φέρει μάχαιρα και όχι ειρήνη, το πως διέταξε όποιος δεν έχει μάχαιρα να πουλήσει τα ρούχα του και να αγοράσει (Λουκά 22.37), το πως ο Κέλσος αποκάλεσε τον Ιησού αρχηγέτη επαναστάσεως, και έχω ακόμα πάρα πολλά να μάθεις σχετικά με τον αληθινό Ιησού, όπως το ότι οι επαναστάτες που κατέστρεψαν το Ισραήλ το 64-70 μΧ ήταν οπαδοί του Ιάκωβου, του αδελφού του Χριστού.
    Κατά τα άλλα, χρόνια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 5:21 π.μ.

    Ποιος σε χέζει πασχαλιάτικα, ρε αλήτη, που μπαίνεις μόνο για να ξεράσεις μίσος εδώ μέσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο καθένας μας ζει σε ένα κόσμο δικό του. Τις περισσότερες φορές ο κόσμος αυτός είναι κληρονομιά από προηγούμενους ανθρώπους. Η ιστορία και οι ιδέες που μαθαίνουμε είναι τις περισσότερες φορές απλά μία επανάληψη αυτών που άλλοι μας είπαν. Γι' αυτό πιστεύω ότι το κοντινότερο πλάσμα της φύσης στον ανθρωπο είναι ο παπαγάλος.
    Ανώνυμε, πασχαλιάτικα ο αλήτης ποιός είναι εδώ; Αν εμένα βριζεις το παραδέχομαι ότι εγώ είμαι ο αλήτης, και σε ευχαριστώ που μου δείχνεις ποιός είμαι, πασχαλιάτικα. Μίσος πάντως δεν έχω ούτε καν για τον ψευδο-Ομαδέον. Τόσα ξέρει, τόσα του είπαν, τόσα λέει. Το θέμα όμως είναι ότι εδώ και 2000χρόνια σφάζουν κάποιοι αθώους, επειδή νομίζουν ότι αυτοί σταύθρωσαν τον Χριστό. Δεν τον σταύρωσαν οι Εβραίοι, αφού έχουμε στοιχεία που λένε ότι πάρα πολλοί Εβραίοι ήταν μαζί του. Εμφύλιο είχαν κάποιοι Εβραίοι τότε μεταξύ τους, και να τους βάζουμε όλους στο ίδιο καζάνι δίχως να βλέπουμε ότι οι Ρωμαίοι στάυρωναν τότε εκατοντάδες Εβραίους, και μάλιστα τακτικά, είναι βλακεία μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κυττάξτε. Είναι απλό. Ξέρει ή δεν ξέρει ο Καλεντερίδης, θα μας πή ή δεν θα μας πή, ΠΟΙΟΙ είναι ΟΙ ΔΥΟ υπουργοί που πήραν τα χρήματα της ΕΠΙΚΥΡΗΞΗΣ του δόλιου κούρδου ο οποίος εμπιστεύθηκε τους ανέκαθεν αλήτες έλληνες ἠ ψευδέλληνες να τον 'σώσουν'. Τα ονόματα των δυό καθαρμάτων ΤΩΡΑ. Ειδάλλως κι ο αγαπητός Σάββας άς πάη να πή τα κάλλαντα στον Μεγάλο Τραγουδιστή, να ξανακάνουν συγχορδία. Τα ονόματα.
    +Απόστολος Γάτσιας.
    ΥΓ. Ζητήστε του όλοι να πή τα ονόματα ή άν ξέρη/δεν ξέρει, θέλει/δεν θέλει να τα πή. ΕΚΕΙ είναι το μυστικό και καλά φυλαγμένο αφού ούτε οι μυστικές υπηρεσίες των κούρδων δεν κατάφεραν να το μάθουν. Όλοι 'ξέρουν' όλα τάλλα ΕΚΤΟΣ απ' αυτό: τα ονόματα των δυό καθαρμάτων ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΜΟΙΡΑΣΑΝ με κανέναν όσα πήραν (γνωστό το πόσα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Θαθελα να προσθεσω επι πλεον οτι εμεις εδω οι αδαεις μπορει να λεμε οτι μας καπνισει...
    Ο Μικης Θεοδωρακης καθολα αξιοσεβαστος.
    Μην ξεχνατε ομως ποτε να βαζετε στις ελπιδοφορες πολιτικες εξισωσεις σας και τους πανεπιστιμιακους δασκαλους.
    Νομιζω οτι ειναι πολυτιμη η πολιτικη τους σκεψη και μπορειτε να βρειτε σαυτους λαμπρα μυαλα και ιδεες...
    Θα ειναι εντελως παραλογο αν τους αγνοησετε...
    Θα ειναι σαν να περιθωροποιειται καθε αξιεπαινη και ειλικρινης κατα τα αλλα προσπαθεια για αναταξη της στρεβλης πολιτικης καταταξης στην χωρα.
    Οπως και ποτε μην ξεχασετε την ομογενεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Χρονια πολλα και ευχομαι ο Αναστας Χριστος να προστατευει παντα το λαο μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. βρε Γιώργο σιδηρούντιε χρόνια πολλά βρε φίλε μου αλλά κόψε λίγο το ποτό, το φούμο ή δεν ξέρω τι άλλες εξαρτησιογόνες ουσίες-ιδέες παίρνεις.Θολώνουν το μυαλό αδερφέ.
    νά σαι καλά και πολύχρονος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ωωωωωωωωπα!
    Αρουραιος σουλατσαρει στο κατωϊ!(24 Απριλίου 2011 7:23 μ.μ.)
    Οι Ελληνες γιορταζουν την Λαμπρη Ανασταση του Κυριου επαισχυντε εβραιε και οχι αυτα τα αλμπουρνεζικα που μας γραφεις.
    Αντιπροσπερνω το οβραιο-βρωμοστομα σου τρισαθλιο υποκειμενο και σε πληροφορω οτι καταγομαι απ' την Στερεα Ελλαδα και το καψιμο του Ιουδα σε μερικες περιοχες κρατει για 3-4 ημερες! Προσοχη λοιπον, απεφευγε την Στερεα Ελλαδα τετοιες μερες οπως ο ...εβραιος το λιβανι.
    _______________

    @ αθεο αλλα αληθινο-Σιδηρουντιο.
    Εχει υποπεσει στην αντιληψη μου οτι σ' εχουν πιασει στο ψιλο αλλοι εσενα, οποτε, μην ασχοληθω και 'γω μαζι σου. Για μενα, ειναι απλως χασιμο χρονου.
    ________________

    Το τελευταιο μου μυνημα ανημερα
    Λαμπρη 24 Απριλίου 2011 5:21 π.μ. ηταν....

    ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ Ελληνες!!!!!!!!!!!
    Η Χαρμοσυνη Ανασταση Του καταπατησε το σκοτος των Ιουδαιων.
    Αφιερωνω το παρακατω βιντεο στο φιλο μου το Τζιμη.
    http://www.youtube.com/watch?v=Elh5kvX3agM&feature=player_embedded

    Τωρα δειτε τε τα σχολια των ελληνοφωνων απογονων των δυσεβων Χριστοκτονων και (αποδεδειγμενα και με τρανταχτα στοιχεια παγκοσμιως) συνεχιζοντων μεχρι σημερα το αιματοκυλισμα των λαων!
    Επι πλεον! Παλι μπομπες στις Χριστιανικες Εκκλησιες της Παλαιστινης πεταγαν ανημερα Λαμπρη οι αιμοσταγεις δολοφονοι των λαων και οι εθνοκαθαριστες του Παλαιστινιακου λαου!





    Όμαδεον
    Λωριδα της Γαζας
    σκλαβωμενη απο εβραιους
    γενοκτονους εθνοκτονους
    Παλαιστινη


    ΥΓ. 1
    Ανοιξτε και δειτε.
    http://www.ifamericansknew.org/
    Αν ηξεραν και οι Ελληνες!
    Μιλαμε για ΤΟΥΣ εγκληματιες.


    ΥΓ. 2
    Το εγχειριδιο "Χασμπαρα" που χρησιμοποιουν οι οβριοι (κρατηστε το σε σκληρο δισκο γιατι θα το αποσυρουν) με ετοιμες απαντησεις φτιαγμενες απο το "ΥΠΕΞ" τους για τα εγκληματα της εβραιογιαφκας τους!!
    Ανοιξτε το πρωτο συνδεσμο (pdf) και απολαυστε "κοσερικια" προπαγανδα!
    http://whatreallyhappened.com/WRHARTICLES/wujshasbara.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ 2.29 πμ
    που είναι αυτά που λέω, τα οποία εσύ βρίσκεις θολά. Το ότι η ανθρωπότητα είναι θύμα πλύσης εγκεφάλου όσον αφορά το ζήτημα του Ιησού Χριστού, δεν σε πειράζει. Η ατελείωτη μαστούρα και το ατελείωτο ψέμα μέσα στο οποίο όλοι μεγαλώσαμε δεν σε νοιάζει, και η δική μοτ σε ενοχλεί; Τα δικά σου ναρκωτικά αν σε σκοτώνουν χειρότερα από τα δικά μου το έχεις ψάξει, και είσαι εσύ σίγουρος ότι την αλήθεια κατέχεις και εγώ σου δίνω ψέμα; Άνοιξε την Καινή Διαθήκη λοιπόν, Λουκά, 22.38. Λέει ο Ιησούς, πούλα τα ρούχα σου, αγόρασε μάχαιρα και έλα μαζί μου. Ματθαίος, 10.34, λέει ο Ιησούς, δεν ήρθα να φέρω ειρήνη αλλά μάχαιρα. Να σου στείλω και τους αγίους που λένε ότι οι Ρωμαίοι τους αποκαλούσαν χασάπηδες, διότι έσφαζαν απίστους; Δες και τα παραπάνω από την Καινή Διαθήκη, αφού πρώτα σταματήσεις τις δικές σου δόσεις. Μέσα στην απάτη ζει η ανθρωπότητα, και εσύ δεν είσαι εξαίρεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ψεοδοομαδέον, άνοιξε σαν καλός Χριστιανομουσουλμάνος που είσαι την Καινή σου Διαθήκη, και σταματα να διαβάζεις μονόπλευρα το Κοράνιο. Δες τι λένε οι παραπάνω παραπομές για την ευλογία της βίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κόψε τα παραισθησιογόνα είπαμε!
    (Και τη μαλακία!)
    Πήγαινε στο Ραβίνο της Θεσσαλονίκης να σου βρει καμιά καλή μεγαλο-κοπελιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Στην Ομόνοια, στην Ομόνοια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κάποιος που μιλάει μέσα από τον μεγάλο οίκο των Αυνάν και που έχει τρελαθεί στον συνουσιαμό με την οθόνη του, δεν έχει δικαίωμα να κρίνει κάποιον επειδή του αρέσουν οι εβραιοπούλες άνω των 50. Για εμένα, που είμαι στα 65, είναι μία χαρά αυτές. Κάτι άλλοι που είναι γέροι και ψάχνουν μικρούλες είναι το πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @24 Απριλίου 2011 5:21 π.μ.
    Άκου Πασχαλιάτικο με τους Ισλαμοφασίστες της Γάζας: Να Πας Αφού σε σκοτώσουν θα σου απονείμουν και μετάλιο να βγάλουν και κατιτίς από το πτώμα σου.
    PA awards medal to 'Palestinian martyrs'(Ιταλό και Εβραιοπαλαιστίνιο-ταγμένους στον παλαιστινιακό αγώνα- που οι ίδιοι σκότωσαν)
    http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4060275,00.html
    Εντωμεταξύ έχουν αφανίσει τον Χριστιανικό πληθυσμό στην Λωρίδα της Γάζας.

    ΑΛΛΑ ΚΑΙ
    @Ο/Η Γιώργος Σιδηρούντιος είπε...

    Ήταν οι Θρησκευτικοί Ηγέτες των Εβραίων -το σόι του Άννα διοριζόμενοι από τον Ηρώδη και τους Ρωμαίους- αυτοί που καταδίκασαν τον Ιησού αφού συγκάλεσαν το Δικαστικό Συμβούλιο Σανχεντρίν. Επειδή δεν είχαν εξουσία ποινης θανάτου, απαίτησαν από τον Π.Πιλάτο να τον σκοτώσει διαφορετικά θα τον κάρφωναν στο Μεγάλο Αφεντικό τον Αυτοκράτορα. Γιαυτό και ο Πιλάτος τους εκδικήθηκε καρφώνοντας την πινακίδα με την αιτιολογία της εκτέλεσης. ΙΝΒΙ ΙΗΣΟΥΣ ΝΑΖΩΡΑΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΙΟΥΔΑΙΩΝ σε τρείς γλώσσες(Ελλ,ΛΑΤΝ,ΕΒΡ). Αυτά δεν αλλάζουν με προπαγάνδες μίσους αλλά με μια ενδελεχέστερη εξέταση των ιστορικών γεγονότων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ Αδελφοί και αδελφές!!!!


    Λίγο έλειψα και έγινε της κακομοίρας!

    Κρατώ ακόμη την πενθήμερη ανακωχή που τελειώνει αύριο Τρίτη του Πάσχα.

    Μετά επανέρχομαι με τον Γιωργάκη (χρόνια πολλά!) διότι βλέπω ότι πήρε φόρα και έχει γράψει εδώ πλείστες όσες αυθαίρετες ανακρίβειες για τον Χριστό και για τους Αποστόλους!

    Χαλαρά, υπάρχουν και άνθρωποι που γνωρίζουν κάποια πράγματα, μην εκτίθεσαι έτσι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανεστήθη και η μεγαλο-κοπέλα Γαλακτία ανήμερα της Αναστάσεως -25 Απριλίου 2011 6:56 μ.μ.- η κάνω λάθος και είναι ο sterg;

    -δεν είχαν εξουσία ποινης θανάτου, απαίτησαν από τον Π.Πιλάτο να τον σκοτώσει διαφορετικά θα τον κάρφωναν στο Μεγάλο Αφεντικό τον Αυτοκράτορα.-

    Μη μας το λες! Από καρφώματα και ρουφιανιές είστε μανούλες! Έχετε προαιώνια εμπειρία σ αυτή τη τέχνη.
    Τώρα όμως που έχετε εξουσία ποινής θανάτου αιματοκυλάτε το κόσμο!
    Στο Χριστό θα κολλήσουμε τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @Ο/Η Γιώργος Σιδηρούντιος είπε...
    " ότι οι επαναστάτες που κατέστρεψαν το Ισραήλ το 64-70 μΧ ήταν οπαδοί του Ιάκωβου, του αδελφού του Χριστού."
    -------------------------------
    Περί Ιακώβου του αδελφόθεου του ΔΙΚΑΙΟΥ, της Θανάτωσης του(62μ.Χ.) από τον Άννα (γιού του Άννα και κουνιάδου του Καϊάφα) και της Ιστορικής παράφρασης του Ιώσηπου σχετικά με την καταστροφή της Ιερουσαλήμ:

    Flavius Josephus breathes more political life into this event when he wrote that the instigator of this travesty of the death of James the Just was actually Ananus the son of Ananus the Elder who had just been installed as the current high priest:

    Josephus - Festus was now dead, and Albinus was but upon the road; so he (Ananus the high priest) assembled the Sanhedrin of the judges, and brought before them the brother of Yahshua, who was called Messiah, whose name was James (the Just), and some others, (or some of his companions;) and when he (Ananus the high priest) had formed an accusation against them as breakers of the law, he delivered them to be stoned: but as for those who seemed the most equitable of the citizens, and such as were the most uneasy at the breach of the laws, they disliked what was done. (Josephus, Antiquities 20:9:1)


    Who was this high priest and what were his issues that motivated him to do such an evil thing as to manipulate the Sanhedrin, the to stone and club James the Just public and the attending priests to death? It was the Jewish priest and historian, Flavius Josephus, who affirmed the account of Hegesippus, that the death of James (Jacob) the Just was the most pivotal event that propelled the Jewish province to its eventual destruction including the fall of Jerusalem. This destruction included the largest and most opulent public building in the Roman Empire, the temple of Herod in Jerusalem.

    Eusebius quoting Josephus wrote:
    Josephus – “These things (fall of Jerusalem) happened to the Jews to avenge Jacob the Just, who was the brother of Jesus called Christ, and whom the Jews had slain, although he was a man most distinguished for his justice.” (Eusebius, Ecclesiastical History, Book 2, 23)

    There was one problem. This quote cannot be found in any of the extant writings of Josephus. Eusebius cited this quote from the Patrist Church Father, Origin, in his treatise, Against Celsius(1:47).
    Origin in tern was quoting Josephus.
    It was Origin himself who expressed surprise that it was common knowledge amongst thinking Jews that the effect of the death of James the Just was seen the moment in time in which God closed the doors of mercy to the Jews and Jerusalem and the city and temple were destroyed.

    Yet we do know that there was an earlier original Greek edition of the Jewish War, which had as its first published title, On the Capture or Destruction of Jerusalem. (Perihaloseos Hierousalem). Maybe this was what was meant when in the Antiquities of the Jews, during the era of the last Roman governor of Judea, Albinus, when Josephus ended with this statement,

    Josephus - “In short, none could now speak his mind, with tyrants on every side; and from this date (death of James the Just) were sown in the city the seed of its impending destruction (halosis)” (Josephus, Jewish Wars, Book II, 272-6 cited in Schonfield, Hugh Joseph, The Pentecost Revolution, The Story of the Jesus Party in Israel, AD 36-66, Macdonald and Janes’s, St. Giles, 49/50 Poland Street, London, W.I., 1974, p 218 ).

    Ο Ιώσηπος λοιπόν αναφερόμενος στον Ιάκωβο τον Δίκαιο, αποδίδει την καταστροφή στην απόλυτη τυρανία που επήλθε μετά τον θάνατο του και που έσπειρε τους σπόρους της επικείμενης καταστροφής.
    Τώρα αυτό αν θέλεις το ερμηνεύεις και θρησκειολογικά.
    Καλή ανάγνωση

    Υ.Γ.Επιφυλάσσομαι για τις άλλες αναφορές - στρεβλώσεις- παρερμηνείες, κατά το δοκούν, ευαγγελικών περικοπών.
    Geo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τα κείμενα των Ευαγγελιων έχουν γραφτεί σε διαφορετικά στρώματα, από αρκετούς που έκαναν επεμβάσεις στα κείμενα, και το αρχικό τους μέγεθος ήταν πολύ μικρότερο από το σημερινό. Στους πρώτους αιώνες υπήρχαν δεκάδες ευαγγέλια διαφορετικά, και άλλα κείμενα, όλα με διαφορετικές ιστορίες για τον Ιησού. Δείτε τις πρώτες γραμμές του Λουκά που το λέει. Τα μυθιστορήματα ήταν τότε όπως και σήμερα δημοφιλή, και τέτοιου είδους συγγράμματα είναι τα Ευαγγέλια, με ψίγματα όμως ιστορικότητας. Μόνο ο Ματθαίος ήταν σύγχρονος του Ιησού. Ο Μάρκος έγινε ακόλουθος του Πέτρου χρόνια αργότερα. Ο Λουκάς έγινα ακόλουθος του Παύλου, που ούτε αυτός είχε ζήσει τον Ιησού. Ο Ιωάννης όλοι πλέον οι σοβαροί ερευνητές λένε ότι καμία σχέση δεν έχει με τον Απόστολο, για τον οποίο ο Παπίας μας λέει ότι εκτελέστηκε μαζί με τον αδελφό του Ιάκωβο πολλές δεκαετίες πριν να γραφτεί το Ευαγγέλιο.

    Πρέπει κάποτε να διαβάσουμε και τις μη Χριστιανικές πηγές για τον πρώτο αιώνα. Από εκεί θα μάθουμε ότι τότε είχαν εμφύλιο μεταξύ τους οι Εβραίοι. Υπήρχαν εκείνοι που δεν ήθελαν την επανάσταση ενάντια στους Ρωμαίους, και εκείνοι που την ήθελαν. Υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία που μας λένε ότι οι Χριστιανοί ήταν επαναστάτες, και μόνο ένα μικρό δείγμα έδωσα σε σχόλιό μου εδώ μέσα. Όποιος θέλει στοιχεία περισσότερα να μου στείλει μειλ, υπάρχει πακτωλός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΑΠΕΛΛΗ, πρώτον: Ο Γιωργάκης δεν εορτάζει και ούτε δέχεται επισκέψεις!
    Άθεος γαρ!
    Δεύτερον:
    Χαλάς την ώρα σου να διαβάζεις τις αρλούμπες που γράφει;


    Χριστός Ανέστη!



    Σαμουήλ Κ Γιακουμέλ
    Νέα Σμύρνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Geo, διάβασε σε παρακαλώ για το ποιοί κατέστρεψαν την Ιερουσαλήμ το Σλαβικό και το Εβραϊκό κείμενο του Ιώσηπου, αν και αυτά τα έχουν πετσοκόψει και αλλάξει Χριστιανοί. Επίσης, διάβασε τι έλεγε ο Κέλσος, και τι οι Ρωμαίοι Ιστορικοί της εποχής. Σε πληροφορώ ότι υπάρχει πακτωλός στοιχείων. Ο Ιάκωβος ο αδελφόθεος είχε μαζί του 5000 ιερούς μαχητές. Οι Ρωμαίοι αποκαλούσαν τους Χριστιανούς χασάπηδες, διότι πάντα κουβαλούσαν ένα μαχαίρι χασάπικο.Ήταν επαναστάτες, και η ιστορία που έχουμε μάθει είναι για τα σκοπίδια, και γραμμένη σε τύπο μυθηστορήματος.
    Πάρε εδώ και ένα σχετικό κείμενο, και ότ άλλο θες στείλε μου μέιλ:
    Contra Celsum, 1, 47.6-27: Ὁ δ' αὐτός, καίτοι γε ἀπιστῶν τῷ Ἰησοῦ ὡς Χριστῷ, ζητῶν τὴν αἰτίαν τῆς τῶν Ἱεροσολύμων πτώσεως καὶ τῆς τοῦ ναοῦ καθαιρέσεως, δέον αὐτὸν εἰπεῖν ὅτι ἡ κατὰ τοῦ Ἰησοῦ ἐπιβουλὴ τούτων αἰτία γέγονε τῷ λαῷ, ἐπεὶ ἀπέκτειναν τὸν προφητευόμενον Χριστόν· ὁ δὲ καὶ ὥσπερ ἄκων οὐ μακρὰν τῆς ἀληθείας γενόμενός φησι ταῦτα συμβεβηκέναι τοῖς Ἰουδαίοις κατ' ἐκδίκησιν Ἰακώβου τοῦ δικαίου, ὃς ἦν ἀδελφὸς «Ἰησοῦ τοῦ λεγομένου Χριστοῦ», ἐπειδήπερ δικαιότατον αὐτὸν ὄντα ἀπέκτειναν... Εἴπερ οὖν διὰ Ἰάκωβον λέγει συμβεβηκέναι τοῖς Ἰουδαίοις τὰ κατὰ τὴν ἐρήμωσιν τῆς Ἱερουσαλήμ, πῶς οὐχὶ εὐλογώτερον διὰ Ἰησοῦν τὸν Χριστὸν τοῦτο φάσκειν γεγονέναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμε, 24 Απρ. 5.21, αυτό που δεν ξέρεις είναι ότι ανάρτησαν μία επιγραφή και οι Χριστιανοί στο Ναό της Ιερουσαλήμ, οταν τον κατέλαβαν διά της βίας, όπου έγραψαν ότι ο Ιησούς ήταν βασιλιάς που δεν βασίλεψε. Ο άνθρωπος που έκανε αυτή την ανακάλυψη μέσα από χειρόγραφα βρήκε τον μπελά του και από Ναζιστές και από όλους, Υπάρχουν πολλά άπλυτα που κανείς δεν θέλει να αγγίξει. Δες την ταινία Αγορά να πάρεις μία γεύση. Φανατικοί Χριστιανοί κατέστρεψαν πολλές ζωές ανθρώπων Ελλήνων, και πολλά έργα αρχαίων. Μόνο το 3% του συνόλου της αρχαίας Ελληνικής γραμματείας έχει σωθεί. Οι λίστες με τα χαμένα επιστημονικά και φιλοσοφικά έργα είναι ατελείωτες. Ο Μεσαίωνας υπάρχει ακόμα στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @ Ο/Η Γιώργος Σιδηρούντιος είπε...
    ----------------------------------
    Και σου Απαντώ:
    This was the same House of Ananus who was responsible for inciting King Agrippa to kill James the Elder, brother of John. He was responsible for the imprisonment of Simon Peter. This was the same Ananus the Elder whose son Jonathan the former high priest so aggravated the incoming Roman governor Festus by trying to meddle in Roman politics that Felix hired a Jewish Sicarii assassin to kill Jonathan.
    Ο Άννας ανακατεύτηκε στην πολιτική των Ρωμαίων?

    This was the same Ananus the Elder, whose son Ananus the Younger now incited the priests of the temple to set up James the Just for blasphemy in the court of Herod’s temple. They then stoned and bludgeoned him to death for blasphemy. Why? They killed James for stating that Jesus was now sitting at the right hand of His Father in heaven.

    Sicarii: Αυτοί που έφεραν είδος μάχαιρας, Οι Ζηλωτές εκ των Ιουδαϊκών αιρέσεων. Εξ ου και το Ισκαριώτης.

    Η Πρώτη Χριστιανική Εκκλησία της Ιερουσαλήμ, η των Ναζαρηνών λεγόμενη, με επικεφαλής τον Ιάκωβο τον Δίκαιο, ΣΕΒΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΙΜΩΜΕΝΟ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ , δεν είχε καμία σχέση με τους ζηλωτές και τις μάχαιρες γιαυτό και τους αφάνισαν ή τους εκδίωξαν.

    Τώρα σχετικά με τις πηγές, η πλαστογράφηση έγινε από άλλους και εσύ μου παραθέτεις τον Κέλσο που ήταν Ρωμαίος ενώ εγώ σου παρέθεσα τον Ιώσηπο ο οποίος
    α) ήταν Ιουδαίος
    β)Ανήκε στην Ιερατική κάστα ήταν Κοχανίμ (JOSEF KOEN)
    γ)ήταν Στρατηγός στην Ιουδαϊκή εξέγερση
    δ) έγραψε την Ιουδαική Αρχαιολογία και Ιστορία και πολλά από τα γεγονότα που περιγράφει τα έζησε ως αυτόπτης μάρτυρας.

    Σε προκαλώ να μου παραθέσεις αποσπάσμα εκ του Ιώσηπου, εκτός αν εσύ τα γνωρίζεις καλύτερα από αυτόν που τα έζησε.
    ΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΙΣΟΠΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΙΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΡΩΜΗ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΑΨΙΔΑ ΤΟΥ ΘΡΙΑΜΒΟΥ ΤΟΥ- ΟΠΟΥ ΑΝΑΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΜΕ ΤΟΥ ΡΩΜΑΙΟΥΣ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΝΟΡΑ ΕΚ ΤΟΥ ΝΑΟΥ.
    Κάθε λαός έχει τις ευθύνες του για την Ιστορική του πορεία και το να κατηγορείς τους χριστιανούς -οι οποίοι υπήρξαν τα πρώτα θύματα, απηχεί μεσαιωνικές αντιλήψεις πλαστογραφημένες από τους συνεχιστές αυτών που επέφεραν την καταστροφή της Ιερουσαλήμ και φτάσαμε εδώ που είμαστε σήμερα.
    Geo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ανώνυμε, οι Ρωμαίοι δεν πήγαν εκεί για τουρισμό. Αν δεν είχαν σφάξει οι επαναστάτες τους γειτονικούς Ελληνικούς πληθυσμούς, αν δεν είχαν κατασφάξει όλη την φιλελληνική / φιλορωμαϊκή εβραϊκή παράταξη, δεν θα πήγαιναν να κάνουν καταστροφές οι Ρωμαίοι. Ο δε Ιώσηπος στα ελληνικά έχει πετσοκοφτεί από Χριστιανούς λογοκριτές. Σου είπα, διάβασε ότι έχει σωθεί στα αρχαία Σλαβικά και Εβραϊκά. Αλλά επειδή δεν θα τα καταφέρεις, πάρε κάτι στα ελληνικά για το πως έδιναν μάχες οι Χριστιανοί με τους Ρωαμαίους:
    Λουκάς, 13.1-3: 13.1-3: Παρῆσαν δέ τινες ἐν αὐτῷ τῷ καιρῷ ἀπαγγέλλοντες αὐτῷ περὶ τῶν Γαλιλαίων ὧν τὸ αἷμα Πιλᾶτος ἔμιξεν μετὰ τῶν θυσιῶν αὐτῶν.
    Πάρε και πως έσφαζαν οι "Γαλιλαίοι" επαναστάτες Έλληνες: Ιωσ. Βιος, 63-100: ἀναιροῦσιν δ' οἱ περὶ τὸν Ἰησοῦν πάντας τοὺς ἐνοικοῦντας Ἕλληνας ὅσοι τε πρὸ τοῦ πολέμου γεγόνεισαν αὐτῶν ἐχθροί.
    'Εχω πολλά αγαπητέ, αν θες να πας από εγγεφαλικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Geo, άστο παιδάκι μου καλύτερα, θα χάσεις τον ύπνο σου. Μην το ψάχνεις και πολύ. Ταυτόσημοι ήταν οι Ζηλωτές - Ναζιραίοι με τους Χριστιανούς, διάβασε και λίγο τους πατέρες. Άστα σου λέω, δεν είναι ωραίο να μάθεις ότι σε Ταλιμπάνιδες πίστεψε όλη η ανθρωπότητα, και ότι της πήρε αιώνες να δει φως πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ανώνυμε 25, 6.56, τι πηγές έχεις και τα λες αυτά; Μόνο την Καινή Διαθήκη; Οι δικές μου πηγές λένε ότι οι Γαλιλαίοι ήταν οι πιο άγριοι ισραηλίτες για δεκαετίες, και ότι συνεχώς σφάζονταν με Έλληνες και Ρωμαίους, αλλά και με τον Ηρώδη τον Μέγα και τους απογόνους του, και τους Σαδδουκαίους. Υπήρχε βεντέτα δεκαετιών, με πολλές μάχες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. @Ο/Η Γιώργος Σιδηρούντιος είπε...
    -----------------------------------
    ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟ! ΗΤΑΝ ΗΔΗ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΟΥΝΕ! ΕΚΕΙ ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ!ΕΛΕΟΣ!!

    Ο ΙΩΣΗΠΟΣ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΗΣ ΚΑΙ ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!

    Τώρα για τα κείμενα:
    Κατ'αρχάς δεν παραθέτεις απόσπασμα. Η υπεκφυγή σου περί Σλαβικής και Εβραικής δεν δικαιολογεί την απουσία αναφοράς.
    Παρά ταύτα:For many years, the works of Josephus were printed only in an imperfect Latin translation from the original Greek. It was only in 1544 that a version of the standard Greek text was made available.
    .....There also exist late Old Slavonic translations of the Greek, BUT these contain a large number of Christian interpolations.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Josephus
    ----------------------------------
    Δεύτερον: Η περικοπή Λουκ.13,1-3 αναφέρεται στους Εβραίους της Γαλιλαίας και γίνεται πλήρως κατανοητό με την αναφορά του Ιησού στους προγόνους τους αμέσως μετά Λουκ.13,4. ΜΑΘΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
    ---------------------------------
    Τρίτον: Το απόσπασμα από τον Βίο Ιώσηπου που παραθέτεις στρεβλωμένο μιλάει για ένα Ιησου γιό του Σαπφία (και φυσικά μεθύστερος του Ναζωραίου κατά 30-40 χρόνια). ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΚΟΙΝΟ ΙΟΥΔΑΙΚΟ ΟΝΟΜΑ?
    Όπως και να έχει σου παραθέτω το κείμενο που είναι άσχετο με τα λεγόμενά σου.
    We were, however, anticipated in
    our task by Jesus, son of Sapphias, the ringleader,
    as already stated, of the party of the sailors and
    destitute class. Joined by some Galilaeans he set
    the whole palace on fire, expecting, after seeing that
    the roof was partly of gold, to obtain from it large
    spoils. There was much looting, contrary to our
    intention ; for we, after our conference with Capella
    and the leading men of Tiberias, liad left Bethmaus
    for Upper Galilee. Jesus and his followers then
    massacred all the Greek residents in Tiberias and
    any others who, before the outbreak of hostilities,had been their enemies.
    ---------------------------------
    'Η ΔΕΝ ΓΙΓΝΩΣΚΕΙΣ Α' ΑΝΑΓΙΓΝΩΣΚΕΙΣ
    Ή ΠΑΡΑΧΑΡΑΣΕΙΣ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ
    Λες να πάθω εγκεφαλικό από τα γέλια;
    ----------------------------------
    Και κλείνω με την προφητεία του Ιησού περί της μετά θάνατον του διάδοση του λόγου του από τους Έλληνες: κατά Ιωάννη 12,20-24.
    (Προσπάθησε να καταλάβεις αυτά που θα διαβάσεις αυτή την φορά).
    Geo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @Ο/Η Γιώργος Σιδηρούντιος είπε...
    -----------------------------------
    ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟ! ΗΤΑΝ ΗΔΗ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΟΥΝΕ! ΕΚΕΙ ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ!ΕΛΕΟΣ!!

    Ο ΙΩΣΗΠΟΣ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΗΣ ΚΑΙ ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!

    Τώρα για τα κείμενα:
    Κατ'αρχάς δεν παραθέτεις απόσπασμα. Η υπεκφυγή σου περί Σλαβικής και Εβραικής δεν δικαιολογεί την απουσία αναφοράς.
    Παρά ταύτα:For many years, the works of Josephus were printed only in an imperfect Latin translation from the original Greek. It was only in 1544 that a version of the standard Greek text was made available.
    .....There also exist late Old Slavonic translations of the Greek, BUT these contain a large number of Christian interpolations.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Josephus
    ----------------------------------
    Δεύτερον: Η περικοπή Λουκ.13,1-3 αναφέρεται στους Εβραίους της Γαλιλαίας και γίνεται πλήρως κατανοητό με την αναφορά του Ιησού στους προγόνους τους αμέσως μετά Λουκ.13,4. ΜΑΘΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
    ---------------------------------
    Τρίτον: Το απόσπασμα από τον Βίο Ιώσηπου που παραθέτεις στρεβλωμένο μιλάει για ένα Ιησου γιό του Σαπφία (και φυσικά μεθύστερος του Ναζωραίου κατά 30-40 χρόνια). ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΚΟΙΝΟ ΙΟΥΔΑΙΚΟ ΟΝΟΜΑ?
    Όπως και να έχει σου παραθέτω το κείμενο που είναι άσχετο με τα λεγόμενά σου.
    We were, however, anticipated in
    our task by Jesus, son of Sapphias, the ringleader,
    as already stated, of the party of the sailors and
    destitute class. Joined by some Galilaeans he set
    the whole palace on fire, expecting, after seeing that
    the roof was partly of gold, to obtain from it large
    spoils. There was much looting, contrary to our
    intention ; for we, after our conference with Capella
    and the leading men of Tiberias, liad left Bethmaus
    for Upper Galilee. Jesus and his followers then
    massacred all the Greek residents in Tiberias and
    any others who, before the outbreak of hostilities,had been their enemies.
    ---------------------------------
    'Η ΔΕΝ ΓΙΓΝΩΣΚΕΙΣ Α' ΑΝΑΓΙΓΝΩΣΚΕΙΣ
    Ή ΠΑΡΑΧΑΡΑΣΕΙΣ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ
    Λες να πάθω εγκεφαλικό από τα γέλια;
    ----------------------------------
    Και κλείνω με την προφητεία του Ιησού περί της μετά θάνατον του διάδοση του λόγου του από τους Έλληνες: κατά Ιωάννη 12,20-24.
    (Προσπάθησε να καταλάβεις αυτά που θα διαβάσεις αυτή την φορά).
    Geo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Geo, δεν έχεις διαβάσει Ιώσηπο, όλο κόπυ πέιστ είσαι. Ο ϊδιος ο Ιώσηπος λέει ότι άλλοι ανέλαβαν να μεταφράσουν τα έργα του στα Ελληνικά, το ίδιο λέει και ο Ευσέβιος. Πάρε τα έργα του και διάβασε τι λέε, Ιουδ. Πολ. 1.3: προυθέμην ἐγὼ τοῖς κατὰ τὴν Ῥωμαίων ἡγεμονίαν Ἑλλάδι γλώσσῃ μεταβαλὼν ἃ τοῖς ἄνω βαρβάροις τῇ πατρίῳ συντάξας ἀνέπεμψα πρότερον ἀφηγήσασθαι. Π. Απ. 1.48-50: πάσης μοι τῆς πραγματείας ἐν παρασκευῇ γεγενημένης χρησάμενός τισι πρὸς τὴν Ἑλληνίδα φωνὴν συνεργοῖς οὕτως ἐποιησάμην τῶν πράξεων τὴν παράδοσιν. Άκου τι λέιε και ο Ευσέβιος: τὴν δ' ἱστορίαν τοῦ κατ' αὐτὸν Ῥωμαϊκοῦ πολέμου ἐν ἑπτά, ἃ καὶ οὐ μόνον τῇ Ἑλλήνων, ἀλλὰ καὶ τῇ πατρίῳ φωνῇ παραδοῦναι αὐτὸς ἑαυτῷ μαρτυρεῖ, ἄξιός γε ὢν διὰ τὰ λοιπὰ πιστεύεσθαι·
    Διάβασε το The riddle of the New Testament για αρχή, και μετά τα λέμε, άσε την παπαγαλία. Ο ιωάννης που λες καμία σχέση δεν έχει με απόστολο. Άσε το μυθιστόρημα και τις χριστιανικές προσθήκες στην άκρη και πιάσε την ιστορία. Πήγαινε και στα χειρόγραφα της Καινής των πρώτων αιώνων να δεις φως. Εκεί τα λέμε με τον Ιησού Βαραβά, αλλά δεν θέλω να σε κάνω να χάσεις τον ύπνο σου. Στείλε μου μειλ αν θες άλλα, δεν θα σου ξανα-απαντήσω εδώ. Υπάρχει περιορισμός στο μέγεθος κειμένου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.