9/11/14

Περίπτωση Χατζημαρκάκη

Τον Ιούλιο του 2011, η ελληνική κοινή γνώμη μάθαινε ότι η Εξεταστική Επιτροπή του Πανεπιστημίου της Βόνης αποφάσισε (ομόφωνα) την αφαίρεση του τίτλου του διδάκτορα από τον Γ. Χατζημαρκάκη. Ο ελληνικής καταγωγής κ. Χατζημαρκάκης τότε ήταν ευρωβουλευτής της Γερμανίας.

Στην απόφαση της Εξεταστικής του πανεπιστημίου της Βόνης αναφερόταν ότι «σε πολλά σημεία έκανε χρήση κειμένων άλλων συγγραφέων, χωρίς τη δέουσα αναφορά σε αυτούς παρά σε μερικές υποσημειώσεις».Ο ίδιος άνθρωπος, τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, σε επαφές του με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Νίκολα Γκρούεφσκι και άλλους αξιωματούχους και κατά τη διάρκεια δηλώσεών του στα τοπικά ΜΜΕ, απηύθυνε χαιρετισμό στη διάλεκτο του κρατιδίου, την οποία αποκάλεσε «μακεντόνσκι». Τα δύο πρώτα χρόνια του Μνημονίου δεν περνούσε ούτε εβδομάδα που να μη ζητούσε την ποινική δίωξη του Κώστα Καραμανλή, επειδή -κατά τη γνώμη του- «βούλιαξε την Ελλάδα». Ο κ. Χατζημαρκάκης είχε επίσης χαρακτηρίσει τον Γιώργο Αλογοσκούφη «απατεώνα».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο γνωστός Βενιζέλος, χαρακτήρισε τον κ. Χατζημαρκάκη «εξαιρετικά έμπειρο Ευρωπαίο πολιτικό, που διήνυσε μια εντυπωσιακή διαδρομή στα γερμανικά πολιτικά πράγματα, εκπροσώπησε επί χρόνια τη Γερμανία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και τώρα δραστηριοποιείται στην ελληνική δημόσια ζωή».

Ως αντάλλαγμα της εθνικά ύποπτης στάσης του, ο κ. Χατζημαρκάκης διορίστηκε από την κυβέρνηση πρέσβης εκ προσωπικοτήτων! Μια θέση η οποία προσφέρει εξαιρετικό μισθό, ασφαλιστική κάλυψη και ένα σωρό προνόμια στον κάτοχό της.

Το ηθικό δίδαγμα όλων αυτών είναι πρόδηλο: η επιτυχία και η καταξίωση στο κράτος των ελληνόφωνων μανδαρίνων και των αλλοδαπών υπαλλήλων της τρόικας επιτυγχάνεται μέσω της προβολής και όχι της προσφοράς και της αρετής.

Η συνταγή της αναρρίχησης στις κλίμακες της Δημόσιας Διοίκησης είναι η πρόκληση θορύβου, οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις, οι προκλητικές ενέργειες και η συγκέντρωση ψήφων - οποιουδήποτε αριθμού. Αρκεί να προσθέτουν στην εκλογική σούμα, όπως και ο κ. Χατζημαρκάκης με το κόμμα Ελληνες Ευρωπαίοι Πολίτες. Ετσι συγχωρούνται και οι ύβρεις και οι λογοκλοπές...

δημοκρατία

9 σχόλια:

  1. Αυτά που είπε για Καραμανλή και Αλογοσκούφη είναι αλήθεια. Έχουν και οι δύο πολλούς ανοιχτούς και κλειστούς κακούς λογαριασμούς. Το ότι κάνει παρέα με τον Βενιζέλο όμως είναι απαράδεκτο. Πάει και αυτός, ο επόμενος παρακαλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. υπάρχει ενα ωραίο ανέκδοτο:
    Ο Αη Βασίλης έσπερνε λαμόγια πάνω απο την ευρώπη.
    Φτανοντας πανω απο την Γαλλία λέει στον βοηθό του:
    Εδω ρίξε 600 λαμόγια,... πανω απο την Ιταλία 2000 λαμογια...κλπ όποτε φτάνοντας πάνω απο την Ελλάδα ρωτά ο βοηθός:
    Εδώ πόσα;
    Τρελάθηκες του απαντά ο Αη Βασίλης!!
    Απο εδώ φορτώνουμε!!!!
    Καλημέρα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ἀκόμα ἡ ἱστορία μὲ τὸν ΚΚβ δὲν τελείωσε.

    Θὰ τὰ μάθουμε ὅλα πρῶτα καὶ μετὰ θὰ κρίνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Ο ίδιος άνθρωπος, τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, σε επαφές του με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Νίκολα Γκρούεφσκι και άλλους αξιωματούχους και κατά τη διάρκεια δηλώσεών του στα τοπικά ΜΜΕ, απηύθυνε χαιρετισμό στη διάλεκτο του κρατιδίου, την οποία αποκάλεσε «μακεντόνσκι»."

    Σχετικά με το παραπάνω θέμα, θα έπρεπε ο ανώνυμος αρθρογράφος να αναφέρει και την Ανοικτή επιστολή – απάντηση Γιώργου Χατζημαρκάκη 08-11-2011 – 17:26. Εκτός κι αν δεν την γνωρίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ιστορία με τον ΚοΚοΒιό είναι θλιβερότατη και ασχημότατη. Αφήστε τον μόνιμα στο πάρκινγκ διότι θα μας εξευτελίσει. Τον έχουν στο χέρι οι πάντες, με φωτογραφίες υψηλής ποιότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κυβέρνηση ἐγκληματιῶν καὶ νταβατζήδων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με λίγο ψάξιμο, μπορεί κανείς να βρει αναρτήσεις στον "ΙΝΦΟΓΝΩΜΟΝΑ", που απαντούν στον ανώνυμο λασπολόγο της "δ":

    Το θέμα του διδακτορικού δεν έχει σημασία, κατ' εμέ, στο αν και τι μπορεί να προσφέρει ο Γιώργος Χατζημαρκάκης στην Ελλάδα. Όμως υπάρχει ανάρτηση και γι αυτό.

    Το θέμα, όμως, των Σκοπίων και η λάσπη, που άδικα τού πέταξαν (και εξακολουθεί να πετά ο ανώνυμος), είναι σοβαρό:

    Sitel: «Δούρειος Ίππος» ο Χατζημαρκάκης για τα Σκόπια…

    Ο Γιώργος Χατζημαρκάκης, πέταξε έξω τους Σκοπιανούς αποκαλώντας τους «μαλ...»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στις 30 Ιουνίου 2012 - 12:27 μ.μ. είχα σχολιάσει εδώ μέσα:

    ...οπότε - μετά - μπήκαν τα γνωστά λαμόγια (της παραπληροφόρησης και της πλέριας παρλαπίπας, paperlapapp) στην Wikipedia (του μεγαλοεπενδυτή κ. György Schwartz aka Τζορτζ Σόρος) κι έγραψαν ότι ο Georgios ("Jorgo") Chatzimarkakis is a German politician of Turkish-Cretan descent.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.