14/11/14

Το ...καρέ πρέπει να κλείσει στο Τελ Αβίβ!

Φαήλος Κρανιδιώτης
Η υπονόμευση της θέσης μας έναντι της Τουρκίας έχει ονοματεπώνυμα.
Καταρχήν Κώστας Σημίτης και βάλτε από δίπλα όλους τους «σώφρονες», «αντιεθνικιστές», «εκσυγχρονιστές» της πασοκάρας και της Αριστεράς, τους ανανιστές διακομματικούς υβριστές του Τάσσου κι όλο εκείνο τον απίθανο δημοσιογραφικό συρφετό, που μαζί με διάφορους φουλαράτους ιντελιγκέντσηδες άνθησαν επί Σημίτη, σαν εκείνο το σαρκοφάγο φυτό, που τρώει έντομα και πουλάκια και μυρίζει σαν ψοφίμι. Αυτοί καταπίνανε αμάσητες τις θέσεις των αντιπάλων μας, λοιδορούσαν τον μαχητικό πατριωτισμό ως μπας κλας και τους πατριώτες ως «τουρκοφάγους».

Η θεωρία εξημέρωσης του θηρίου είναι ιδιαίτερα προσφιλής στην ξέμπαρκή μας τάξη της ημιμάθειας, της «πολιτικής ορθότητας» και του ευρωπαϊκού επαρχιωτισμού, που υποδύεται την αστική. Είχαν -ακόμη έχουν μερικοί- την ακράδαντη πεποίθηση ότι, άμα ταΐσουμε την Τουρκιά λίγη Κύπρο, λίγο Αιγαίο και λίγο Θράκη, θα γίνει ώσμωση, θα γίνουμε καρντάσια κι οι μπίζνες θα κάνουν τα τάλαρα να κάνουν γκελ και να μας κυνηγάνε μέσα στους δρόμους, αντί να τα κυνηγάμε εμείς στο μεροκάματο. Ελεγαν ότι «φταίμε κι εμείς» και, αν κάνουμε σκόντο και συμψηφισμό, αυτό είναι πιο «ευρωπαϊκό» και θα οδεύσουμε στις λεωφόρους του μέλλοντος αδελφωμένοι, που κι αυτές, πάω στοίχημα, θα τις έφτιαχνε ο Μπόμπολας.

Ο Σημιταράς ο Κουρδοφάγος, όπως θεωρούσε πασέ τα κλαρίνα και τη βυζαντινή μουσική και προτιμούσε κάτι ρέστα από φράγκικες δυτικότροπες εκφάνσεις, π.χ. των Επτανησίων, θεωρούσε ακόμη πιο πασέ ό,τι είχε να κάνει με την αποτροπή. Τα Ιμια, οι S-300, το άγος Οτσαλάν, οι «γκρίζες ζώνες», όπως αργότερα η αναγνώριση των «ζωτικών συμφερόντων» της Τουρκίας κατά δω μεριά, είναι ανάμεσα σε αυτά που θέριεψαν την τουρκική επιθετικότητα. Ορεκτικά.

Αν είχε διαβάσει λίγη παραπάνω Ιστορία, θα ήξερε ότι οι Επτανήσιοι είχαν μια από τις μαζικότερες συμμετοχές στην Εθνεγερσία.
Σκληροί κι αδιαπραγμάτευτοι πατριώτες, δεν ήταν τσιριπιπίμ τσιριπιπόμ με τα εκάστοτε αφεντικά - το αγωνιστικό τους πνεύμα πάντα στραμμένο στον ηπειρωτικό κορμό της Ελλάδας. Μπορεί να φορούσαν τα στενά, να μοιάζανε «ψαλιδόκωλοι» αλλά δεν ήταν. Κι έτσι βρέθηκαν πλάι πλάι με τ’ άλλα αδέρφια τους στα ταμπούρια του χρέους, από πάνκηδες Αρβανίτες, μαυροντυμένους Μανιάτες, φλογερούς Ρουμελιώτες και πολυμήχανους Μωραΐτες, έως Μακεδόνες και Κυπρίους.
Η επαφή με τη Δύση δεν τους έκανε πιθήκους των Ιταλών ή των Αγγλων. Εξετίμησαν αυτά που έπρεπε και γι’ αυτό, π.χ., ήταν μαζική η κατάταξή τους στο Τακτικό του Φαβιέρου, διότι αυτοί οι πατριώτες των Επτανήσων είχαν γνωρίσει την ανάγκη ενός τακτικού στρατού για το νεογέννητο επαναστατικό κράτος.

Από το 1996 είχαμε μια ολική έκπτωση σε αυτό που θα ονομάζαμε σθεναρή πολιτική αποτροπής.
Η εθνική άμυνα για τους πολιτικοεπιχειρηματικούς μηχανισμούς λεηλασίας είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μόνον ως προς το εξοπλιστικό κομμάτι, διότι «πολλά τα λεφτά, Αρη». Το άλλο και ουσιαστικότερο κομμάτι, μαζί με την εκπαίδευση, το κατεξοχήν πολιτικό, που καλείται αποτροπή, η σταθερή και σθεναρή εκπομπή του μηνύματος ότι όχι απλά έχεις μαζέψει πολλά σίδερα και φονικά γκάτζετ αλλά ότι σε περίπτωση επίθεσης θα ανταποδώσεις αδίστακτα με ένα ισοδύναμο ή και πολλαπλάσιο χτύπημα, είναι αυτό που κυρίως ατόνησε. Θυμηθείτε, όταν ο αείμνηστος Παναγιώτης Κονδύλης μίλησε για τα αυτονόητα της αποτροπής, με τι μένος σηκώθηκε μια δυσώδης γλίτσα ρουφιάνων να του επιτεθεί με πρωτοφανή χυδαιότητα.

Βλέπετε τότε, επί των ημερών του «καταλληλότερου», που αυτός άρχισε να πλανίζει τα σανίδια για την κάσα του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος εν τω μεταξύ έσπερνε το σιτάρι για τα κόλλυβα που τρώνε τώρα, όλος αυτός ο ροζ πολτός του ενδοτισμού είχε σηκώσει μύτη κι είχε πάρει αμπάριζα επιτιθέμενος σε πρόσωπα, οργανώσεις, διανοουμένους, ακόμη και στον μακαρίτη τον Χριστόδουλο. Ολοι οι καλοταϊσμένοι σμπίροι των συγκροτημάτων και των ξένων συμφερόντων τότε κυρίως αποθρασύνθηκαν. Οι υπογραφές τους περιφέρονταν σε κάθε είδους κείμενα με θέσεις αντίθετες στο εθνικό συμφέρον κι ευθυγραμμισμένες, όλως τυχαίως, με τα συμφέροντα των Αλβανών, Τούρκων ή Σκοπιανών σοβινιστών. Διότι αυτοί αυτό θεωρούν προοδευτικό, να χαϊδολογιέσαι με τους ξένους σοβινιστές και ισλαμοφασίστες, καθυβρίζοντας τους δικούς σου πατριώτες! Το έργο βέβαια του Κονδύλη θα παραμείνει κτήμα εσαεί του έθνους, απόσταγμα της σκέψης ενός αληθινού διανοουμένου, ενώ οι δικές τους ιδεοληπτικές πορδές στον άνεμο δεν θα πωλούνται ούτε για προσάναμμα.

Λοιπόν, εχθροί υπάρχουν. Δεν είναι φυλετικά κατώτεροι αλλά είναι εχθροί, διότι τα συμφέροντά τους αντιστρατεύονται τα δικά μας, συνιστούν κίνδυνο για την ασφάλεια του έθνους, από τη Χειμάρρα ως την Καρπασία. Μέγιστος εχθρός η ισλαμοφασιστική Τουρκία, με τον επίδοξο χαλίφη της.

Ο Σαμαράς εδώ, όσο κι αν γκρινιάζουμε, κάνει μεγάλη πολιτική.
Το Κάιρο είναι μια ιστορική στιγμή, για την οποία χρειάστηκε μυαλό, θάρρος, προετοιμασία.

Το καρέ πρέπει να κλείσει στο Τελ Αβίβ. Οι δρόμοι της ναυσιπλοΐας, της ενέργειας κι η ασφάλεια των χωρών μας υποδεικνύουν τα αυτονόητα.
Χάσαμε πολύ χρόνο, αυτοϋπονομευθήκαμε με τα χαΐρια των σκυφτών «εχεφρόνων». Να δείξουμε με αυστηρότητα στο κράτος-συμμορία ότι η κρίση μας δεν είναι ευκαιρία τους. Η πολυεθνική Τουρκία έχει να χάσει πολύ περισσότερα από μας, κι όσα πλοία ή αεροπλάνα κι αν αγοράσουν η ελληνική λίμνη είναι γεμάτη από εκατοντάδες αβύθιστα θωρηκτά κι αεροπλανοφόρα…

Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης
* δικηγόρος
δημοκρατία

15 σχόλια:

  1. Μαζὶ μὲ Σημίτη, Παπανδρέου βάλε καὶ τὸν Σαμαρᾶ!
    Ὁ Καραμανλῆς κἀπως ἄντεξε κι αὐτὸς μὲ τὸ ζόρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ konion

    Τι ακριβώς "άντεξε" (sic) ο κουμπάρος; Που πήγε στην Πόλη και άφησε τον κουμπάρο του να τού μιλά για συγκρότηση ελληνοτουρκικής επιτροπής, η οποία θα διαχειρίζεται τα προβλήματα της "τουρκικής" μειονότητας της Θράκης;

    Ο Κρανιδιώτης προτιμά αυτά να τα ξεχνά και να κατηγορεί μονάχα τον Σημίτη. Δεν είναι ούτε ο πρώτος, ούτε, φαντάζομαι, ο τελευταίος, που, ασχολούμενος με τα πολιτικά (=> κομματικά), έχασε την σοβαρότητά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η παρακμή της Ελλάδας και του Ελληνικού Εθνους αποτελεί προιόν βαθιάς ιστορικής διεργασίας δεν ξεκινά το 1996 (κατανοητό το αγκάλιασμα του Παπανδρεικού ΠΑΣΟΚ λόγω εσσωκοματικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κυβερνητικός εταίρος και συνεταίρος) .

    Κανείς δεν αντιλέγει ότι η πορεία της κρίσης πρέπει να αναστραφεί, ότι πρεπει να καταπολεμηθεί η καχεκτικότητα σε όλα της το επίπεδα.

    Όμως η κυβερνητική συνεργασία, το κυβερνητικό πρόγραμμα και η εφαρμογή του δεν δείχνουν να αποθαρρύνουν όσους υπηρετούν την υστέρηση, ούτε και να αναστρέφουν την πορεία της διάβρωσης .

    Αν λοιπόν για κάτι η κυβέρνηση συνεργασίας πρέπει να απολογηθεί είναι για την άθλια διαχείριση της κρίσης η οποία και οξύνει τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα και της οποίας ακέραιο το κόστος της το πληρώνουν τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα.

    Η καραμανλική δεξιά να επέλεξε τον Κο Σαμαρά ως την μόνη πρόταση απέναντι στην οικογενεια Μητσοτάκη στην κούρσα διαδοχής στην Ν.Δ. Ο Κος Σαμαράς έχοντας στην πλάτη του νωπά τα σημάδια από την αντιπαλότητα των φατριών εντός του κόμματος του, παρήγαγε αρχικά την εντύπωση πως θα έπραττε ότι και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής φυγή προς τα εμπρός αλλάζοντας τους όρους του πολιτικού παιχνιδιού και γενόμενος λαικός ηγέτης.

    Προτίμησε την πεπατημένη , μόνο που η εσωστρέφεια δεν αποτέλεσε ποτέ πολιτική πρόταση , αντίθετα ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ανακύκλωνε την όποια κρίση δίνοντας της νέα δυναμική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρίν απο λίγη ωρα παραιτήθηκε ο Ψυχάρης με μία δήλωση που κατακεραύνωνει το κομματικό και πολιτικό σύστημα της χώρας.
    Κάτι σαν.... μειοδότες τους χαρακτηρίζει ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευτυχώς που η ΝΔ έχει πατριώτες σαν τον Κρανιδιώτη στις τάξεις της. Υπάρχει ελπίδα για το Έθνος. τσιριπιπίμ τσιριπιπόμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τωρα φιλτατε τσιριμπιμ τσιριμπομ, η Ελλας εχει απωλεσει και τυπικα την εθνικη της ανεξαρτησια. Σε μια τετοια κατασταση ολο το πολιτικο γιγνεσθαι ειναι σχεδιασμενο απο ξενα κεντρα, και απλα οι φιγουρες-"πολιτικοι" μας(?) εκτελουν τις εντολες που παιρνουν. Οσον αφορα την παραιτηση ψυχαρη, φαινεται οτι το κεντρο σχεδιασμου της πολιτικης της ελλαδας, αποφασισε να τελειωσει την κυβερνηση σαμαρα-μπενιτο και να φερει τον αλεξη που ερχεται πισω απο τις λεξεις.
    Αυτο μαλλον αποφασισθηκε για να σταματησουν την υποθεση αμφιπολης την οποια στηριζει ο σαμαρας (ενα τεραστιο μπραβο για αυτο).
    Υπαρχει εστω και ενας που να πιστευει οτι η παραιτηση ενος βαθια συστημικου πολιτικου λαμογιου, οπως ο ψυχαρης, γινεται για λογους εθνικης ευαισθησιας? απλα δοθηκε η εντολη "ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΕΛΟΣ".
    Τωρα την σκυταλη θα την παρει ο αλεξης για να ολοκληρωσει την επιχειρηση κατεδαφισης της χωρας. Αυτο θα γινει με νομιμοποιηση της λαθρομεταναστευσης και την παροχη εκλογικου δικαιωματος στις τριτοκοσμικες φατσες που μας στελνει η τουρκια αφειδως. Ο αλεξης μαλλον θα ειναι ο τελευταιος καραγκιοζης-αυτοκρατωρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και γιατί φαήλο σταματάς στο 1996 και στον κατακριτέο από όλους μας σημίτη;
    Στο 1974 γιατί δεν πηγαίνεις και στη δήλωση του Καραμανλή ότι η Κύπρος βρίσκεται μακριά;
    Γιατί μετά δεν πας στα 1992-93 και στη δήλωση του Μητσοτάκη ότι το όνομα μακεδονία θα το έχουμε ξεχάσει σε δέκα χρόνια;

    Προφανώς μας θεωρείς ανιστόρητους ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όχι Φαήλο. Το... κουϊντέτο θα κλείσει στην Αθήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μην είστε μισαλλόδοξοι και μην κατακυριεύεστε από αυτό που οι ξένοι θεωρούν ως αδυναμία μας, την αλληλοφαγωμάρα. Ο Σαμαράς όντως προχωρά σε στρατηγικές κινήσεις(και με τις πλάτες των ξένων) και καμία άλλη κυβέρνηση πρότερη ή μελλοντική δεν κάνει αυτές τις χειρουργικής ακριβείας κινήσεις που κάνει η τωρινή κυβέρνηση. Μην βλέπετε κάποια μικροπεριστατικά ως το θέμα του αιώνα. Και ΚΥΡΙΩΣ, μην επιτρέψετε να πριονίζεται το δέντρο που μέσα σε τόσο δύσκολες συνθήκες έχει φτάσει τόσο μακριά την χώρα. Όσο κι αν αυτά που λέω μπορεί να ακούγονται κομματικά, σας πληροφορώ πως δεν ψηφίζω ΝΔ, όμως αναγνωρίζω εκ των υστέρων ότι έχει κάνει πολύ έργο, που κανείς δεν έκανε ως τώρα. Σε αντίθετη περίπτωση ανατροπής της, η απορρύθμιση θα είναι τέτοια, που ο νους συνειρμικά πηγαίνει στην ήττα παλαιότερων μεγάλων Ελλήνων ηγετών σε κρίσιμες στιγμές(γιατί Ηγέτης είναι ο Σαμαράς), εξαιτίας της στραβοκεφαλιάς και της πνευματικής μυωπίας της Ελληνικής Φυλής. Επιτέλους, ας αφήσουμε αυτούς που παράγουν έργο να μας προχωρήσουν παρακάτω. Να έβλεπα μόνο, οποιονδήποτε άλλον στη θέση του(καιτα εύσημα δεν πάνε μονο στον Σαμαρά αλλά και στο επιτελείο του), πού θα είχε φέρει σήμερα την χώρα. Μην εφυσηχάζετε όσοι αγρυπνείτε, και αρχίζετε τα καταστροφικά πηγαδάκια. Οι καιροί είναι κρίσιμοι και χρειάζεται πειθαρχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και εξηγούμαι, γιατι δεν μου αρέσει το 1ο σχόλιο μου να εμφανίζεται ως επαινετικό χωρίς να το υποστηρίζουν αυτά που έχω στο μυαλό μου.
    1. (με τις πλάτες των ξένων) έχει καταφέρει να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ και στο πρόγραμμα, το οποίο μπορεί πολλοί να λένε ότι δεν βγαίνει, ωστόσο σημασία έχει ότι ακόμη είμαστε έστω και υπ' αυτές τις συνθήκες στο παιχνίδι της Ευρώπης.
    2. Διορίζονται σε θέσεις κλειδιά για τα συμφέροντα της χώρας σημαντικά πρόσωπα(βλ. Αβραμόπουλο κ Κωσταράκο). Πρέπει να αναλογιστούν οι αναγνώστες την σημασία των πόστων που αναλαμβάνουν(Αβραμόπουλος σε θέματα μετανάστευσης και Κωσταράκος σε θέματα Στρατού της Ευρώπης).
    3. Προχωρά το θέμα της ΑΟΖ με σημαντική καθυστέρηση σε σχέση με την Κύπρο, αλλά με συντεταγμένο πλάνο και κινήσεις από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, καιενημέρωση και πνεύμα αρχικής κατανόησης από τον Σύριζα(που η Αριστερά σε θέματα Εθνικά ήταν άκριτα αντίθετη ως τώρα). Και η συναίνεση, για την οποία μιλά ο Σαμαράς, δείχνει ανώτερο πεδίο, αντίληψης, σε πιο ευρωπαικά πρότυπα, μένει στον Σύριζα να επιδείξει ωριμότητα και συναντίληψη. Μην κοιτάμε από την Δύση μόνο τα λούσα, να ασπαζόμαστε και τα δυσκολότερα μονοπάτια της.
    4. Όσο κι αν λέμε ότι παίρνει ο Σαμαράς αντιλαικά μέτρα, αυτά τα επέβαλε η Τρόικα, και μπορεί να τα επέβαλε με το βαμβάκι και με το ξυράφι, αλλά τους φταίχτες να τους αναζητούμε πάντα, ακόμη και στην τωρινή κουβέντα, στις προηγούμενες δεκαετίες. Δεν μπορεί να κατηγορείται ο τωρινός διαχειριστής των προβλημάτων σαν να είναι ο δημιουργός τους, είναι ανεγκεφαλιά.
    Το επίπεδο της πολιτικής ενασχόλησης στην Ελλάδα αρέσκεται να σταυρώνει κόσμο, είτε γιατί επισκέφτηκε την Αμφίπολη, είτε γιατί κάνει κωλοτούμπες (αναπόφευκτες μολονότι στην πολιτική), όμως δεν θέλει(γιατί δεν μπορεί?) να δει τις κινήσεις του εκάστοτε τιμονιέρη στην ουσία τους, ιεραρχημένες σε κλασικές αρχές που δεν τις αλλάζουν οι γνώμες των ανθ΄ρωπων στα λίγα χρόνια που θα ακολουθήσουν την αποστρατεία του.
    Αυτά αντιλαμβάνομαι στο μέτρο που μου επιτρέπει η ενημέρωση μου και κρίνετέ με, όχι όμως σαν ψηφοφόρο της ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ Κώστας Ανδρέου

    1. Δεν μάς έβγαλαν από το €, επειδή δεν υπάρχει τέτοιο προηγούμενο και ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ να το κάνουν. Η Συνθήκη της Λισσαβώνας προβλέπει ότι, για να βγει μία χώρα από την ευρωζώνη, πρέπει να βγει εντελώς από την ΕΕ.

    2. Τον κ. Τίποτε δεν θα τον μάθομε τώρα. Για τον Κωσταράκο δεν ξέρω.

    3. Ποιο θέμα της ΑΟΖ προχωρά; Την μιά μάς λέει ότι θα ανακηρύξει ΑΟΖ οσονούπω, μετά μιλά για ... ευρωπαϊκή ΑΟΖ (ανύπαρκτη για την (στην) υπόλοιπη Ευρώπη κι εσύ δεν βλέπεις ότι είναι άλλη μία μπαρούφα, όπως το κατοχικό δάνειο και τα Ζάπεια, για εσωτερική κατανάλωση.

    4. Ώστε η τρόικα διέταξε αντιλαϊκά μέτρα, δηλαδή περικοπές μισθών και συντάξεων χαμηλομίσθων, αλλά άφησε άθικτες τις ανάλογες απολαβές των βουλευτών, ε; Η τρόικα απεφάνθη ότι η εν λόγω περικοπές είναι συνταγματικές, πλην εκείνων των δικαστικών και ενστόλων. Για κοίτα την άτιμη την τρόικα διακρίσεις που τις κάνει!

    Αλλά τι να καταλάβει ένας που λέει ότι "γιατί Ηγέτης είναι ο Σαμαράς"! Αυτό έφθανε, δεν χρειαζόταν να γράψεις όλα τα υπόλοιπα ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γράφει ο Φαήλος και ζωντανεύει το μπλόγκ!

    Έχεις χίλια δίκια για την αριστερά. Η ευθύνη της είναι τεράστια! Ο Λιάκος βγηκε να βρίσει την Πηνελόπη Δέλτα. Αλλο τι δεν βρήκε να πει σε τέτοιους καιρούς.

    Αλλά ρε Φαήλο γιατι δεν τα λες και στο κόμμα; Πότε θα κατεβάσετε τον αδριάντα του Κεμάλ;

    Πότε θα ξεφορτωθείτε τον μεγάλο σοσιαλιστή τον κ. Βενιζέλο;

    Πότε θα ανακηρύξετε την ΑΟΖ?

    Γιατί να μιλήσουμε με τους Τούρκους, όταν αυτοί κάνω βόλτα στο Σούνιο?

    Γιατί αφήσατε ΟΛΕΣ τις Μαρίνες στην τουρκική Ντογκάν?

    Γιατι δεν ζητάτε τα λεφτα που μας χρωστάει η Γερμανία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ Nativist

    1 Μην είσαι τόσο σίγουρος ότι δεν θα μας πέταγαν, μάλλον το λες με την ασφάλεια του επακόλουθου. Ξεχνάς ότι μας είχαν βάλει στον τοίχο και είμασταν ο περίγελος όλης της υφηλίου. Κρίνεις την κατάσταση σαν να είμασταν εμείς οι κριτές και διαιτητές. Δεν έχω αυταπάτες μεγαλομανίας.

    2 Τον κο Τίποτε τον βαφτίζουν τα παπαγαλάκια των κομματικών ΜΜΕ, που κολλάνε ρετσινιές σε όποιον πληρωθούν να το κάνουν. Σαν δήμαρχο και μόνο τα έργα βιτρίνας που είχε κάνει στην Αθήνα είχαν σημαντική επίδραση στο βλέμμα των Αθηναίων για την πόλη τους, και είμαι από αυτούς που δεν ξεχνάω τα καλά, για να ρίξω τον κρινόμενο στον κάλαθο των αχρήστων επιπόλαια. Δεν είμαι και δεν είσαι στο γραφείο απολογισμού του κάθε πόστου και μιλάω με βάση αυτά που βλέπω. Επίσης από όσο αντιλήφθηκα, η πρωτοβουλία για τα υποβρύχια που έγερναν υλοποιήθηκε από Αβραμόπουλο. Καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν βρήκε κάτι να κάνει.

    3 Η ΑΟΖ προχωρά, όσο κι αν δεν το πιστεύεις, και το αποδεικνύει το ότι υπάρχει τέτοια συσσώρευση εταιρειών και ξένων χωρών.

    4 Για αυτό που λες για τις αποδοχές, έχεις δίκιο, εννοείται ότι θα έπρεπε να υπάρχει το ίδιο μέτρο για όλους, γιατί βλάπτεται το αίσθημα δικαίου. Η διάκριση χρεώνεται και στην κυβέρνηση, όπως και στους δικαστικούς, που είναι η άλλη πονεμένη ιστορία(βλ. να γίνει επιτέλους ανεξάρτητη διάκριση των εξουσιών), και σίγουρα μπορείς να την χτυπήσεις σε αδύναμο σημείο, όμως δεν διαγράφει κάτι τέτοιο το υπόλοιπο έργο της. Μέσα σε 1 θητεία κυβερνητική θα υπάρξουν αναπόφευκτα τέτοια σημεία, που θα επιτρέπουν να προσβάλλει κάποιος την ακεραιότητα των πράξεων της κυβέρνησης, προσβάλλοντας ταυτόχρονα και την δυναμική που έχει αναπτυχθεί. Και λόγω ιστολογίου, μου επιτρέπεται να πώ, ότι απέναντι στην Τουρκία πρό ολίγων ετών είμασταν στο καναβάτσο και τώρα έχουμε βρεί συνοδοιπόρους σε στρατηγικής σημασίας συμμαχίες.

    Σου επαναλαμβάνω δεν είμαι ψηφοφόρος της ΝΔ όσο κι αν το κοροιδεύεις, και παρακολουθώ τις ειδήσεις στο μέτρο που μου επιτρέπει ο χρόνος μου και το πεδίο της ενημέρωσής μου.

    Υ.Γ. Και κάτι αναφορικά με την αναστάτωση των ημερών λόγω της 17 Νοέμβρη. Το κράτος να επιβάλλει ειδική φορολογία αποκατάστασης των ζημιών σε περίπτωση βανδαλισμών, που θα επιβαρύνει όλους. Κάποτε να νοιώσουμε όλοι συνυπεύθυνοι, για το μπου***λο που μετατρέπουμε το κέντρο και τα πανεπιστήμια. Και αν θέλετε να κρίνετε την κυβέρνηση, να την κρίνετε που δεν έχει τα αρχ****, να απαγορεύσει τις κομματικές νεολαίες στα πανεπιστήμια. Να πάψουν τα μαγαζάκια των κομματικών γενίτσαρων-μαζί θα τα φάμε στο μέλλον, στην εκπαίδευση.

    Ανάλογο να γίνεται και για τους βανδαλισμούς στα γήπεδα, π.χ.να επιβαρύνεται το εισιτήριο με όλα τα έξοδα που θα κάνουν τα στάδια και οι δήμοι για να αποκαταστήσουν υλικές ζημιές και αισθητική από γκράφιτι. Το επιπλέον εισιτήριο να το πληρώνουν όλοι οι οπαδοί, και θα σας ξαναδώ εγώ αν θα ζούμε επιτέλους σε μία ανθρώπινη ευρωπαική πρωτεύουσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ Κώστας Ανδρέου

    1. Σού εξήγησα τον λόγο. Τι επακόλουθο μού λες; Μήπως δεν κατάλαβες;

    2. Ο Αβραμόπουλος είναι γνωστός για το τι προσέφερε στην Αθήνα, όσο και για τα εμβόλια, σαν υπουργός υγείας. Αλλά οι περισσότεροι θα τον θυμούνται ίσως για το ΚΕΠ (κόμμα Ελλήνων Πολιτών), πού ίδρυσε, με προοπτική 20% και σιγά-σιγά κατέβηκε στο ... 2% και το διέλυσε, χωρίς ποτέ να κατέβει στις εκλογές. Ήταν λάθος τότε του Καραμανλή, που δεν τον πέταξε έξω από το κόμμα, αλλά έκανε μαζί του δείπνα στον Διόνυσο.

    3. Δικές σου διαβεβαιώσεις, που πρέπει να λάβω στα σοβαρά, ή να αρκεστώ σ' αυτά που βλέπω;

    4. Δεν υπάρχει "ανεξάρτητη διάκριση των εξουσιών". Μόνο ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΕΞΟΥΣΙΩΝ. Βλέπω ότι καταβάλλεις κάθε προσπάθεια να βγάλεις "άσπρο" το κόμμα σου και λυπούμαι που υπάρχουν ακόμη Έλληνες, που πιστεύουν σ' αυτές τις συμμορίες, εκτός κι αν ταΐζονται απ' αυτές.

    "Σου επαναλαμβάνω δεν είμαι ψηφοφόρος της ΝΔ όσο κι αν το κοροιδεύεις". Αυτό επιβεβαιώνει ότι είσαι. Για να "επαναλάβεις" κάτι, πρέπει να το έχει κάνει ξανά, εγώ δε δεν σε κορόιδεψα ποτέ.

    Τα υπόλοιπα πες τα στον "Ηγέτη" (με ήταν κεφαλαίο μάλιστα). Τώρα σε κοροϊδεύω, αλλά και πώς να μην το κάνω; Μήπως προέρχεσαι από το ... antinews;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν είμαι από κανένα antinews, δεν είμαι ψηφοφόρος της ΝΔ, και δεν ξέρω πώς αλλιώς να εκφράσω αυτά που σκέφτομαι χωρίς να ταμπελοποιούμαι. Για το "διάκριση των εξουσιών" εννοούμε το ίδιο προφανώς αλλά εσένα σε πειράζει η λέξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.