18/4/15

Το Κρεμλίνο διαψεύδει την προκαταβολή των 5 δισεκατομμυρίων ευρώ για τον αγωγό φυσικού αερίου

Διαψεύδεται η συμφωνία Ρωσίας – Ελλάδας για την παροχή της χώρας μας με 5 δισεκατομμύρια ευρώ ως προκαταβολή για την δημιουργία αγωγού φυσικού αερίου, όπως επεσήμανε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov.
«Όχι δεν υπάρχει κάποια (συμφωνία)» ανέφερε ο Peskov στο ραδιοφωνικό σταθμό Business FM.
Ο ίδιος τόνισε ότι η ελληνική πλευρά δεν ζήτησε οικονομική βοήθεια κατά την διάρκεια των συζητήσεων στο Κρεμλίνο.
«Φυσικά έγινε η ερώτηση για την ενεργειακή συνεργασία. Φυσικά... συμφωνήθηκε ότι με το πέρας των συνομιλιών κορυφής συμφωνήθηκε ότι σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων θα υπάρξει επίλυση όλων των θεμάτων που αφορούν την συνεργασία στη σφαίρα της ενέργειας, όμως η Ρωσία δεν υποσχέθηκε οικονομική βοήθεια γιατί κανένας δεν τη ζήτησε», εξήγησε ο Peskov.

Την υποτιθέμενη συμφωνία είχε δημοσιεύσει το πρωί του Σαββάτου το γερμανικό περιοδικό Spiegel, το οποίο επικαλούνταν Έλληνα αξιωματούχο, ο οποίος όμως δεν κατονομαζόταν.
Επίσης, σύμφωνα με δημοσίευμα, η συμφωνία κλείστηκε στη συνάντηση Τσίπρα – Πούτιν και το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας θα υπογραφεί την ερχόμενη Τρίτη, με το Ρώσο πρόεδρο να αποφασίζει τη διέλευση του αγωγού μέσω Ελλάδας.
Υπενθυμίζεται ότι στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα στις 8 Απριλίου, ο πρόεδρος Πούτιν είχε πει ότι στο πλαίσιο της ανάπτυξης κοινών ενεργειακών σχεδίων «μπορεί να προκύψουν τέτοιες καταστάσεις, οι οποίες θα μας επέτρεπαν όχι μόνο να δανειοδοτήσουμε αυτά ή εκείνα τα σχέδια, που συζητήσαμε μαζί σήμερα, αλλά και να επιλύσουμε ζητήματα πιστωτικών σχέσεων σε πιο ευρύ πλαίσιο κατά την υλοποίηση αυτών των σχεδίων». Και αμέσως μετά είχε προσθέσει ότι: «Εάν, ας υποθέσουμε, θα υλοποιήσουμε ένα μεγάλο σχέδιο, που θα φέρνει έσοδα στην Ελλάδα, αυτό σημαίνει, ότι από αυτά τα έσοδα μπορούν να υπάρξουν και εξοφλήσεις εκείνων των δανείων, τα οποία σήμερα αναφέραμε παρεμπιπτόντως. Δηλαδή λόγος γίνεται όχι για βοήθεια, αλλά για συνεργασία, μεταξύ άλλων και στον χρηματοπιστωτικό τομέα, σε διασύνδεση με συγκεκριμένα μεγάλα σχέδια».
Σχετικά με τον σχεδιαζόμενο «Ελληνικό αγωγό» κυβερνητικές πηγές στη Μόσχα είχαν αναφέρει κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ότι «εξασφαλίστηκε η δυνατότητα χρηματοδότησης ενός μεγάλου έργου, πάντοτε εντός των θεσμικών πλαισίων της ΕΕ. Το κόστος κατασκευής του υπολογίζεται σε 2 δισ. ευρώ και η λειτουργία του αγωγού εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει την 1/1/2019» και ότι θα επιφέρει κέρδη για το ελληνικό Δημόσιο ύψους 500 εκατομμύρια ευρώ ετησίως από τα τέλη διέλευσης και μόνο.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση από την ελληνική κυβέρνηση.

7 σχόλια:

  1. Και από το πρωί χτυπιούνται τα συμπολιτευόμενα site για τα δήθεν 5 δις ευρώ που έρχονται από την Ρωσία από στιγμή σε στιγμή και σώζουν την Ελλάδα και την κυβέρνηση φυσικά...Κρίμα που οι Ρώσοι μας έριξαν ένα ωραιότατο άκυρο, αν και πολλοί σαν γνήσια πρόβατα, πρόλαβαν και μάσισαν το σανό τους από νωρίς το πρωί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιβιώνουμε ή ζούμε ………… ή όπως θέλετε το αποκαλείτε, ….. σε μια πολύ περίεργη χώρα.....!

    Υπάρχει έμφυτη η περηφάνια και η αυτοεκτίμηση του Ρωμιού. Οι περισσότεροι είναι ευχαριστημένοι επειδή υποτίθεται ότι κάναμε τα μούτρα των δανειστών κρέας.

    Το γεγονός ότι η χώρα μας είναι τελείως χρεοκοπημένη και πως σύντομα τα ψέματα τελειώνουν, καθ’ όσον θα βρεθούμε κατεστραμμένοι οικονομικά, δεν έχει ακόμη γίνει «συνείδηση» των διαφόρων αστών πολιτών αυτής της χώρας!

    Θέλουν μεν να βρίσκονται μέσα στην ζώνη του Ευρώ, αλλά ταυτόχρονα θέλουν και 650.000 δημόσιους υπαλλήλους οι οποίοι ως επί το πλείστον παράλληλα προς τις υπηρεσίες τους, φροντίζουν για «τα τυχερά τους», καθώς και υπέρογκα εφ’ άπαξ και συντάξεις οι οποίες δεν ανταποκρίνονται ούτε στις κρατήσεις ούτε στα προσόντα ή την ηλικία των συνταξιούχων οι οποίοι διαχωρίζονται σε συβαρίτες και πληβείους. Αυτούς που με γνώσεις δημοτικού εισπράττουν πλούσιες συντάξεις και εκείνους που με πληθώρα πτυχίων και ευθυνών εισπράττουν μια πενιχρή σύνταξη.

    Επίσης, σχεδόν όλοι όσοι είναι … «υπερήφανοι», επιθυμούν να μην πληρώνουν τους φόρους, διόδια ή τα χρέη των.

    Κοινώς, «των οικιών ημών εμπιπραμένων ημείς άδωμεν» και όσοι εξ ημών μπορούν ακόμη, σπεύδουν κατά την διάρκεια των αργιών στην Αράχωβα και στα άλλα πολυτελή μέρη και γλεντούν εις υγείαν των κορόϊδων των νοικοκυραίων, οι οποίοι πληρώνουν και πάντοτε πλήρωναν τα σπασμένα.

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ίδιο λέγει και το διαδικτυακό εἰδησεογραφικό πρακτορεῖο Ρωσία-Σήμερα: http://rt.com/business/250837-greece-russia-pipeline-loan/

    ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑΝΕ ΣΕ ΥΠΟ- καί ΠΑΡΑ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ, ΑΦΟΥ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΖΗΤΗΣΕΙ;

    Από τήν μία πλευρά, α/ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ καί β/ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ, καί
    ἀπό τήν ἄλλη πλευρά, α/ ΟΙ ΑΝΗΘΙΚΕΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ ΛΑΣΠΗΣ υπό τῶν ΜΜΕ και καιί ὄχι μόνον..., β/ Η ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΚΑΚΟΠΙΣΤΗ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΑΦΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ὑπό τῶν ΜΜΕ καιί ὄχι μόνον...,
    καθιστοῦν ζαλισμένο κοπάδι ὄχι τούς ψηφοφόρους, ἀλλά τούς μετέχοντες μέ τόν ἕνα ἤ τόν ἄλλο τρόπο στήν διαμόρφωση τῆς κοινῆς γνώμης καί στήν πολιτική....

    Κανείς δέν γνωρίζει πράγματι τί συμβαίνει, δηλαδή ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕ οἱ .διάφοροι ξένοι «ἑταῖροι μας» καί ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕ οἱ δικοί μας «ἕτεροι».
    Τό τελευταῖο εἶναι τραγικό ἐπικοινωνιακό λάθος πού ὅπως φοβοῦνται ὁρισμένοι ἐνδέχεται νά ὑποκρύπτῃ ΠΛΗΡΗ ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ σέ σοβαρή ἐργασία ἐπεξεργασίας δεδομένων καί στόν σχεδιασμό. Ἄς μή μιλήσουμε γιά συντονισμό....

    Ἡ καταστροφικές ὅμως κινήσεις, δέν ἔχουν κομματικά ὅρια....Ἐπιτίθενται καί ἀπό τήν ἄλλη πλευρά, μέ τήν ἰσχύ τῆς προπαγάνδας τῶν ΜΜΕ, ἀκόμη και σέ ἄξιους «ἀντιπάλους» τους, κάνοντας κακό ΜΟΝΟΝ στά συμφέροντα ὅλων μας.
    Ἕνα ὀλισθημα τῆς Κωνσταντοπούλου, μία ἄστοχη κουβέντα τοῦ Βαρουφάκη, μία στημένη ἐπίθεση ἀναρχικῶν στό κέντρο τῆς Ἀθήνας, τροφοδοτοῦν τήν ἐπικαιρότητα στά ΜΜΕ τήν ὥρα πού ἀπαιτεῖται ΓΝΩΣΗ τῶν ΕΘΝΙΚΩΝ κινδύνων, ΟΜΟΨΥΧΙΑ γιά ἀγωνιστικό φρόνημα, ΟΡΓΑΝΩΣΗ για να ἀντιμετωπίσουμε τήν ὅποια λαίλαπα ἔλθει....
    Στόν δέ οἰκονομικό τομέα, ἀντί νά ὑπάρχῃ σύμπνοια καί συνεργασία, ἀφοῦ τούς χωρίζει ἡ νομή τῆς ἐξουσίας, ἐνεργοῦν σχεδόν ὅλοι - ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΩΣ! - μέ δόγμα τό ....Γαία πυρί μειχθείτω!
    Ὅπως καί μέ τά μνημόνια , ἔτσι καί τώρα; ΚΡΥΦΕΣ ΑΤΖΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΕΝΤΕΧΝΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΨΕΥΔΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το κολπάκι της φαιάς προπαγάνδας είναι γνωστό και φτηνό.

    Παίρνει για βάση μία εύπεπτη είδηση, την πασπαλίζει με δηλητήριο και την προσφέρει απλόχερα.

    Η είδηση είναι καταπίνεται ανυποψίαστα γιατί είναι ορατή, το δηλητήριο όμως είναι άορατο και αυτό κάνει την ζημιά.

    Τα περί της γιγαντιαίας προκαταβολής για τον αγωγό που ακόμη είναι στα χαρτιά είναι μεν είδηση, αλλά κατά βάσην ψευδής. Δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει και αυτό, αλλά σίγουρα όχι τώρα και μάλιστα όχι τώρα που η κυβέρνηση χρειάζεται χρήματα.

    Όμως έτσι καλλιεργούνται προσδοκίες, και όταν φυσικά λόγω του μεγέθους της έρχεται και η διάψευση, τα διάφορα παπαγαλάκια αρχίζουν την κοροιδία και την διασπορά της ψυχολογίας της καταστροφής, για αυτά που "χάθηκαν".

    Έτσι για την ιστορία η "είδηση" πρωτοξεκίνησε από την εφημερίδα του Μαρινάκη πρίν της βάλει πλάτη το SPIEGEL, το οποίο κάπου ξέχασε πρίν την δημοσίευση να ρωτήσει και τους Ρώσσους, που αναγκάστηκαν να βγάλουν ανακοίνωση. Για την "είδηση" του Φελέκη προφανώς οι Ρώσσοι ούτε ασχολήθηκαν.

    Επί της ουσίας, η ιστορία με τον αγωγό είναι μία μεγάλη επιτυχία για την χώρα, ακόμη και για τους εμετικούς παπαγάλους που σκούζουν, και με την ξεκαθαρισμένη δήλωση της Ρωσσίας ότι το 2019 τέρμα οι αγωγοί της Ουκρανίας η κατασκευή του έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες να παραγματοποιηθεί τελικά.

    Τώρα αν χρειαστεί να υποστηριχθεί η χώρα με δανεικά από Ρωσσία είτε Κίνα τότε αυτό γίνεται με τον κλασσικό τρόπο της αγορά νέων ομολόγων, ειδικά τώρα που ο Βεζύρης της Γερμανομαφίας δεν έχει αντίρρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε κομματοποιημένο πρόβατο, τις προσδοκίες τις καλλιέργησε η κυβέρνηση με πρωτεργάτη τον αγωνιστή Λαφαζάνη, είτε γιατί τις πίστευε (διόλου απίθανο αν σκεφτεί κανείς τι ιδεοληψίες σας διακατέχουν) είτε για να εκβιάσει καταστάσεις...Δεν σας βγήκε τελικά...Για αυτό άσε ότι δήθεν σου φταίνε οι άλλοι...Εσύ μπορείς να βόσκεις το σανό που σου πασάρουν αλλά μην περιμένεις να κάνουν το ίδιο και οι υπόλοιποι...

      Διαγραφή
    2. Προτιμώ όντως ένα καθαρό σανό, από ένα ποδοπατημένο και κατουρημένο από τους Γερμανοτσολιάδες και την Ευρωμαφία του Βερολίνου.

      Διαγραφή
    3. @ dimitri.
      Συγνωμη αλλα θεωρεις επιτυχια το να σε ρωτησουν πιο ματι θελεις να σου βγαλουν ;.
      Το δεξιο που προτεινει ο Στελιος η το αριστερο που προτείνεις εσυ ;.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.