12/4/15

Λαϊκό γλέντι με οβελίες και τραγούδια στο στρατόπεδο του Γουδή

«Γεύμα αλληλεγγύης»

Αθήνα

Λαϊκό γλέντι, με ψήσιμο χιλιάδων αρνιών, τραγούδια και χορούς, οργανώνει για το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα στο στρατόπεδο Βαρύτη (Αλσος Ελληνικού Στρατού) στου Γουδή το υπουργείο Εθνικής Αμυνας. 
Όπως σημειώνεται, πρόκειται για «γεύμα αλληλεγγύης για τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχουν ετοιμαστεί 2.000 μερίδες για να διανεμηθούν σε άπορους, άνεργους και άλλα θύματα της ανθρωπιστικής κρίσης.

Κοντά τους θα βρεθούν ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος και η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το πασχαλινό τραπέζι θα πλαισιώσει η μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων και ποικίλο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα. Το γλέντι θα ολοκληρωθεί στις 15:00.

Για το γεγονός έχει κάνει σχετική ανάρτηση στο twitter ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχάλης Κωσταράκος.

Newsroom ΔΟΛ

1 σχόλιο:

  1. Διαβάζοντας το περιεχόμενο της πρόσκλησης του ΥΠΕΘΑ και τις πληροφορίες του άρθρου, μου δημιουργούνται τα εξής ερωτήματα:
    1. Για ποιο λόγο η διοργάνωση του γεύματος αλληλεγγύης για ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες γίνεται με ευθύνη και μέριμνα του ΥΠΕΘΑ; Δεν ήταν δυνατό να διοργανωθεί από άλλους δημόσιους φορείς; Ίσως γιατί με τον τρόπο που έγινε έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με το ελάχιστο δυνατό κόστος, καθώς είναι γνωστό ότι οι στρατιωτικοί "εργάζονται πέραν του ωραρίου" και δεν πληρώνονται υπερωρίες;
    2. Ποια είναι η αποστολή των ΕΔ σε τελική ανάλυση; Η προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας, η δασοπροστασία - δασοπυρόσβεση, η συνδρομή σε φυσικές καταστροφές και η αποκατάσταση των ζημιών, η αποκομιδή απορριμάτων, η ενίσχυση των τοπικών επαρχιακών οικονομιών (έχω υπόψη την πρόσφατη επιστολή του φοιτητή από τον νομό Έβρου), η υγειονομικές διακομιδές; Γιατί θέλουμε, επιτέλους, να έχουμε ΕΔ; Θα μπορούσε κάποιος να προσθέσει και άλλα στα προαναφερθέντα. Ασφαλώς και δέχομαι την κοινωνική ευθύνη των ΕΔ, στα πλαίσια της οποίας συνδράμουν και ωφελούν ποικιλοτρόπως την κοινωνία (πχ φυσικές καταστροφές), ωστόσο ποια είναι τα κριτήρια που καθορίζουν το χρόνο και το βαθμό εμπλοκής τους; Διότι ως οργανωμένο (υποτίθεται) κράτος έχουμε θεσμούς και οργανισμούς που έχουν τα μέσα και τις μεθόδους για να διαχειρίζονται διάφορες καταστάσεις. Αν δεν ισχύει αυτό και οι ΕΔ έχουν αναλάβει το ρόλο του "παιδιού για όλες τις δουλειές", ακόμα και του διασκεδαστή, τότε δεν σχολιάζω περαιτέρω και αφήνω τον καθένα να κάνει τους συνειρμούς του και να εξάγει τα συμπεράσματά του. Κατά τη γνώμη μου, απέναντι σε μία κοινωνία ευθύνη και υποχρέωση για την ομαλή λειτουργία και την ευημερία της έχουν όλα τα μέλη της και όχι ένα υποσύνολο.
    3. Για ποιο λόγο δαπανήθηκαν χρήματα για τέτοιου είδους διοργάνωση, τη στιγμή που οι στρατιωτικοί δεν έχουν λάβει στο 100% τα χρήματα που τους αναλογούν σε εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ; Ποιο είναι το κριτήριο για αυτή την απόφαση; Δεν είναι πιο σημαντικό να γίνει προσπάθεια εξοικονόμησης χρημάτων, από όπου είναι δυνατόν, προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης των αποδοχών των στρατιωτικών;
    4. Στη λογική του παραπάνω ερωτήματος, είναι σωστό να δίνονται χρήματα για γεύματα αλληλεγγύης αντί για τη συντήρηση των μέσων - υλικών, η οποία τα τελευταία χρόνια προκαλεί πονοκέφαλο στο προσωπικό των ΕΔ, το οποίο προσπαθεί φιλότιμα και με ελάχιστους πόρους να τα διατηρήσει σε ένα αξιοπρεπές και αξιόμαχο επίπεδο;
    5. Τελικά ποιο ήταν το όφελος από τη διοργάνωση του γεύματος αλληλεγγύης;

    Εύχομαι ό,τι καλύτερο σε όλους τους αναγνώστες.

    ΥΓ Κύριε Καλεντερίδη διαβάζω αρκετά χρόνια το ιστολόγιό σας. Συγχαρητήρια για το περιεχόμενό του και για την εξαιρετική δουλειά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.