26/4/15

Το δημογραφικό χτυπάει κόκκινο

Γράφει ο Φώτης Μιχαήλ, ιατρός
Το υπ’ αριθμόν ένα Εθνικό μας πρόβλημα σήμερα δεν είναι ούτε τα οικονομικά μας ελλείμματα ούτε οι απάνθρωπες φοβέρες των αδίστακτων δυτικοευρωπαίων. Είναι πάνω απ’ όλα η υφιστάμενη ήδη δημογραφική μας συρρίκνωση και η επιχειρούμενη τελευταίως αλλοίωση της δημογραφικής μας ομοιογένειας.
Στις ημέρες μας, δυστυχώς, η δημογραφική εικόνα της Πατρίδας μας έχει περιέλθει σε κατάσταση τραγική! Το βεβαιώνουν τα ίδια τα γεγονότα:
1ον). Πέρυσι, για πρώτη φορά στα χρονικά της σύγχρονης ιστορίας μας, οι θάνατοι ήσαν περισσότεροι από τις γεννήσεις.
2ον). Για την απλή και μόνον διαδοχή των γενεών και όχι βεβαίως για την αύξηση του πληθυσμού απαιτείται ένας δείκτης γεννητικότητας τουλάχιστον 2,1. Σήμερα, όμως, ο δείκτης αυτός στην Πατρίδα μας, συμπεριλαμβανομένων ακόμα και των τοκετών από μητέρες αλλοδαπές,  είναι στο 0,9. Αυτό σημαίνει, ότι ο πληθυσμός της χώρας μας όχι μονάχα μειώνεται δραματικά, αλλά και αλλοιώνεται δημογραφικά και πολιτισμικά ως προς την ομοιογένεια και την συνοχή του.
3ον). Στα δημόσια μαιευτήρια των Αθηνών οι τοκετοί των αλλοδαπών μητέρων, σε απόλυτους αριθμούς, έχουν ξεπεράσει τους τοκετούς των Ελληνίδων.
4ον). Οι λαθρέως κατά χιλιάδες εισερχόμενοι στην πατρίδα μας Αφρικανοί και Ασιάτες, στην πλειονότητά τους, είναι νέοι άνθρωποι και μάλιστα μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα, με ό, τι αυτό συνεπάγεται πάνω στο ζωτικότατο θέμα του δημογραφικού μας μαρασμού.
5ον). Η αρμόδια στατιστική υπηρεσία της Ε.Ε., με δεδομένο τους σημερινούς δείκτες γεννητικότητας, μας δίνει ένα όριο επιβίωσης, ως έθνους, το πολύ μέχρι 65 χρόνια.

Μπροστά σ’ αυτήν την πρόκληση του δημογραφικού μας αφανισμού, τί έχουμε πράξει ως λαός; Η απάντηση είναι, ότι, δυστυχώς, δεν επράξαμε σχεδόν τίποτε το ουσιαστικό. Και όχι μόνον ολιγωρήσαμε και αδρανήσαμε, αλλά, σε κάποιες περιπτώσεις, σπρώξαμε κιόλας τα πράγματα, ώστε να επιταχύνουμε ακόμα περισσότερο την επέλευση της δημογραφικής μας καταστροφής.
Εμείς οι ίδιοι, με τα ίδια μας τα χέρια, υπογράψαμε και εφαρμόσαμε την σημερινή μας δημογραφική κατάντια, όχι βεβαίως γιατί σαλέψανε ξαφνικά τα μυαλά μας, αλλά διότι εδώ και αρκετά χρόνια έχουμε πετάξει στο καλάθι των αχρήστων την Πατροπαράδοτη πνευματική μας κατάσταση.
Με άλλα λόγια, τα πραγματικά αίτια του σημερινού δημογραφικού μας προβλήματος δεν πρόκειται να τα βρούμε ούτε στις αποφάσεις των τραγικών Βουλευτηρίων της λεγόμενης πολιτικής ορθότητας, ούτε και στον ξύλινο λόγο της εκκοσμικευμένης εκκλησιαστικής μας ηγεσίας, για τον απλούστατο λόγο, ότι η δημογραφική μας κατάρρευση είναι προϊόν της πνευματικής κατάστασης ολόκληρου του λαού μας.
Έχει να κάνει, δηλαδή, αποκλειστικά και μόνον με την υπακοή μας στο θέλημα του Θεού, την μυστηριακή μας ζωή και το ενδιαφέρον μας για ενεργό συμμετοχή στην λειτουργική ζωή της Εκκλησίας μας.
Στον βαθμό, λοιπόν, που θα ξαναμπούμε στον στίβο της καθ’ ημάς Ασκητικής, αγωνιζόμενοι για την κάθαρση, τον φωτισμό και την θέωση, θα κατορθώσουμε, εκτός των άλλων, και την ποθούμενη δημογραφική μας σωτηρία.
Άλλωστε, πότε οι Έλληνες αναδείχθηκαν συλλογικώς φιλότεκνοι, φιλότιμοι και φιλοπάτριδες; Μονάχα όταν ήσαν φιλόθεοι και η ζωή τους στόχευε στην αγιότητα.

5 σχόλια:

  1. Λογικό είναι και καλά κάνουν, όταν δεν έχεις εσύ ο ίδιος τα βασικά προς επιβίωση λόγω του ότι τα οικονομικά μέτρα λιτότητας που παίρνονται είναι απαραίτητα για να έχει ισχύ η γνωστή ρήση "το κράτος έχει συνέχεια" γιατί να φέρεις και άλλους στον κόσμο που θα υποφέρουν μαζί σου; H μόνη λύση είναι να να δοθεί με κριτήρια η Ελληνική υπηκοότητα σε αλλοδαπούς που γεννήθηκαν και ζουν εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχει μονόδρομος κύριε Παπαδόπουλε (μήπως έχεις οποιαδήποτε σχέση με Maslak μεριά? Μου κατέβηκε ξαφνικά να σε ρωτήσω).

      Μονόδρομος υπάρχει μόνο για αυτόν που πιστεύει κάτι ή (για να είμαστε πιο σωστοί) γι'' αυτόν που τον κάνουν να πιστεύει κάτι και είναι εύκολα διαχειρίσιμος.

      ΨΕΠ λέγεται ή αλλιώς και απλά "Μπαίνω στο μυαλό σου και το γ...".

      Διαγραφή
    2. Είναι καθαρά θέμα εμπειριών, νοοτροπίας σε συνδυασμό με γενικότερες κοινωνικές αλλαγές αλλά και με τα δυσκολότερα χρόνια που αντιμετωπίζουμε οι Έλληνες μετά τον Β' Παγκόσμιο και τον Εμφύλιο..
      Οι παλαιότερες γενιές ήταν σκληραγωγημένες σε κάποια πράγματα. Δεν είχαν άλλη επιλογή. Από μικρή ηλικία αντιμετώπιζαν πολλές δυσκολίες. Γεννήθηκαν ή μεγάλωσαν μέσα στον πόλεμο, τις στερήσεις και την καταστροφή και αγωνίστηκαν για να χτίσουν από το μηδέν. Ακόμα κι όταν αντιμετώπιζαν δυσκολίες αυτό δεν σήμαινε ότι δεν θα κάνανε οικογένεια. Το αντίθετο. Οικογένεια και με πολλά παιδιά. Με τη δημιουργία οικογένειας μαζί με τις προκλήσεις και τα προβλήματα πιστεύω ότι δημιουργούνται και στιγμές χαράς που δίνουν δύναμη.

      Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να υπάρχουν αμοιβαίοι συμβιβασμοί και αποφασιστικότητα για να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα και όχι μόνο λόγια. Τα λόγια είναι εύκολα.

      Σήμερα οι περισσότεροι/ες είναι κακομαθημένοι/ες και το μόνο που ξέρουν είναι να απαιτούν από.. "το άλλο μισό". Αυτό οδηγεί αναπόφευκτα σε μεγάλη φθορά και στον χωρισμό.

      Έτσι οικογένειες δεν "χτίζονται".

      Όταν η ηλικία είναι μικρή μέχρι 35 ετών και δεν υπάρχει γάμος ή υπάρχει γάμος χωρίς παιδί ή υπάρχει και γάμος και παιδί/ιά ο χωρισμός είναι πιο γρήγορος.

      Όταν η ηλικία είναι πιο μεγάλη και υπάρχει/ουν παιδί/ιά ο χωρισμός μπορεί να καθυστερήσει λίγο ή και αρκετά κι αυτό σε κάθε περίπτωση να οφείλεται συνήθως στη μία μόνο πλευρά που απλώς κάνει υπομονή για έναν ή περισσότερους λόγο/ους.

      Σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση όλο αυτό το "κοκτέιλ" έγινε χειρότερο και ψάχνουν όλοι/ες πως...θα βολευτούν με άσχημο τρόπο για να το πούμε απλά και κομψά. Αν η μία πλευρά έχει καλύτερα οικονομικά δεδομένα ή μια οικονομική άνεση τότε αυτό δυστυχώς είναι το υποψήφιο θύμα. Χρειάζεται διαρκής ετοιμότητα.

      Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι/ες είναι ότι δεν εντοπίζουν άμεσα μερικά "αθώα" σημάδια:

      1) Να θέλει να σε απομονώσει από τον κύκλο σου (φίλοι, συγγενείς) με διάφορους τρόπους.
      2) Να ανακατεύονται οι συγγενείς και των δύο πλευρών παραπάνω από τα όρια.
      3) Να ξέρεις με ποιο άτομο μπλέκεις. Οι περισσότεροι/ες δεν παρατηρούν ή προσπερνούν τα "μικρά σημάδια", τα θεωρούν ασήμαντα και ότι με το καιρό ένα ελάττωμα του χαρακτήρα θα αλλάξει. "Θα τον/την αλλάξω". Αυτό δεν γίνεται ποτέ. Ο άνθρωπος δεν αλλάζει. Όσο θα μεγαλώνει θα είναι ίδιος/α και από μια ηλικία και μετά χειρότερος/η. Έχει τον χαρακτήρα που έχει. Το θέμα είναι αν ταιριάζεις πραγματικά και επικοινωνείς με αυτό που είναι και όχι να αλλάξει.

      Αν διαβάσει κάποιος υποθέσεις διαζυγίων βλέπει κοινούς παρονομαστές.

      Οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα ασχέτως ηλικίας, δεν επικοινωνούν πραγματικά μεταξύ τους και νομίζουν ότι επικοινωνούν.
      Κυριαρχεί ο εγωισμός, η πλύση εγκεφάλου από συγγενείς και ΜΜΕ.και γενικώς ζητάμε το εύκολο.
      Δεν έφταναν όλα αυτά ήρθε και η οικονομική κρίση. Μέσα απ'όλα αυτά θα υπάρξει και κάτι θετικό. Θα αναγκαστούμε να σκληραγωγηθούμε ξανά ως κοινωνία θέλουμε δεν θέλουμε.

      Τίποτα δεν έχει χαθεί ακόμα.Προλαβαίνουμε αρκεί να το θέλουμε.
      Ένας δείκτης γεννήσεων που αλλάζει προς το θετικό δίνει σημάδια σταθεροποίησης στην πενταετία και στη δεκαετία φαίνονται οι πρώτες σοβαρές αυξήσεις πληθυσμού.
      Αν αλλάξουμε σε 15 χρόνια μπορούμε να έχουμε μια εντελώς διαφορετική Ελλάδα.
      Να ανέβουμε πολιτισμικό επίπεδο λαός και πολιτικοί. Εμείς μπορούμε να τα αλλάξουμε όλα προς δύο κατευθύνσεις.

      Τον αφανισμό ή την αναγέννηση του Έθνους μας.

      Από τις στάχτες μας, όπως πολλές φορές στην ιστορία μας, εκεί που πάμε να σβήσουμε μπορούμε να επανέλθουμε...δριμύτεροι.

      Πιο πολλοί, πιο μεγάλοι, πιο ώριμοι πολιτισμικά, πιο ισχυροί.

      https://www.youtube.com/watch?v=fKBiU3t_fBo

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.