10/4/15

Η Ελλάδα επέπληξε την Εσθονία για τη φράση «οι ηλίθιοι του Πούτιν»

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, ανακοίνωσε ότι κάλεσε τον πρέσβη της Εσθονίας στην Αθήνα, Margus Rava και παρέδωσε διαμαρτυρία που αναφέρεται στις δηλώσεις του προέδρου της Εσθονίας Toomas Ilves σε συνέντευξή του στους “Times”, όπως σημειώνει η εφημερίδα  Postimees”.

Στην νότα σημειώνεται ότι τέτοιου είδους δηλώσεις δεν ανταποκρίνονται στην πολιτική κουλτούρα της Ευρώπης και το επίπεδο των συμμάχων και εταίρων, όπως η Εσθονία και η Ελλάδα.

Σε συνέντευξή του στους Times, ο πρόεδρος Ilves, δήλωσε ότι η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ουγγαρία και η Κύπρος, θέλουν να αποδυναμώσουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και είναι «χρήσιμοι ηλίθιοι του Πούτιν».

Η Ελλάδα έχει δηλώσει ότι οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας, «οδηγούν σε έναν ψυχρό πόλεμο» μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Δύσης.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισκέπτεται τη Μόσχα, είπε ότι οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας είναι ένας δρόμος στο πουθενά, σημειώνει το “Kross”.
--
 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

5 σχόλια:

  1. Οι μικρές χώρες της Β.Ευρώπης είναι τρι-χειρότερες από τις μεγάλες χώρες της Β. Ευρώπης!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...ειδικά οι μικρές χώρες της Βαλτικής που " αυτός που δεν είδε βουνά και κάστρα είδε τον ταύρο και τρομοκρατήθηκε".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...και κάποιος θα μπορούσε να προσθέσει ότι θέλουν να φαίνονται βασιλικότεροι του βασιλέως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατανοητό το μίσος των Εσθονών για τούς Ρώσσους. Τόσα χρόνια τούς πάταγαν με την μπότα στο σβέρκο. Αλλά και άνευ σημασίας.

    >Η Ελλάδα έχει δηλώσει ότι οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας, «οδηγούν σε έναν ψυχρό πόλεμο» μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Δύσης.

    Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισκέπτεται τη Μόσχα, είπε ότι οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας είναι ένας δρόμος στο πουθενά, σημειώνει το “Kross”.<

    Απολύτως σωστό. Η ΕΕ δεν θα έπρεπε να είχε εμπλακεί στους αμερικανικούς τυχοδιωκτισμούς, διότι αυτή ζημιώνει πολύ περισσότερο από τους Αμερικανούς. Αντιθέτως, θα έπρεπε να ακολουθεί πολιτική διαρκούς συσφίξεως των σχέσεων με την Ρωσσία, οικονομικών και πολιτικών.

    Μετά από 60 τόσα χρόνια, ή έστω μονάχα (sic) 50, η ΕΕ δεν μπόρεσε να πάψει να είναι το δεκανίκι των ΗΠΑ. Τώρα, που στερείται ηγετικών φυσιογνωμιών με όραμα, ακόμη λιγότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.