11/4/15

Επιστολή από το Σωματείο "Αδούλωτη Κερύνεια" στον ΠτΔ και τους αρχηγούς των κομμάτων για τον αντικατοχικό αγώνα

ΑΚ80/2015                                                                                 29.3.2015
Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Και το Συμβούλιο των Αρχηγών των Κομμάτων

Κύριε Πρόεδρε,
Κύριοι Αρχηγοί των Κομμάτων,
ΠΙΣΩΠΛΑΤΕΣ ΜΑΧΑΙΡΙΕΣ ΣΤΟ ΚΟΡΜΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΟ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑ
Τραγικές στιγμές περνά η Κύπρος και ο Κυπριακός Ελληνισμός. Τραγικές είναι οι στιγμές διότι τόσο η Κυπριακή Δημοκρατία, όσο και ο αντικατοχικός μας αγώνας δέχονται καθημερινά πισώπλατες μαχαιριές με την πολιτική διαχείριση που γίνεται στο Κυπριακό. 
Ο εχθρός πατά τη γή μας και ανενόχλητος αναπτύσσει ρίζες στην κατεχόμενη γή μας. Η κατοχή και τα παράγωγά της λιπαίνονται καθημερινά από τη Διπλωματική διαχείριση που γίνεται στο Κυπριακό και απο την υπονομευτική δράση πέμπτης φάλαγγας η οποία δρα ανενόχλητη, μάλιστα όπως φαίνεται και  με τις ευλογίες της Κυβέρνησης και του Πολιτικοοικονομικού μας κατεστημένου.  Καθημερινά μαχαιρώνεται πισώπλατα η Κυπριακή Δημοκρατία με σοβαρά πλήγματα στην Κρατική μας υπόσταση και ανυπολόγιστες άλλες συνέπειες.
  • Πισώπλατη μαχαιριά ήταν κατά τη δική μας εκτίμηση η σκηνοθετημένη είσοδος του Μπαρπαρος στην ΑΟΖ. Είχε  απώτερο στόχο  να συμπεριληφθεί στο ανατολίτικο παζάρι παράδοσης της Κύπρου στην Τουρκία και τα ξένα συμφέροντα και ο ενεργιακός μας πλούτος. Μιλώντας με ειλικρίνεια έχουμε τη γνώμη πως ακόμη και η ΚυβερνοΚομματική,  σωστή φραστικά,  αντίδραση στην Τουρκική επιδρομή ήταν και αυτή επιφανειακή,  πράγμα που διαπιστώνεται απο την ευκολία με την οποία οι ξένοι συνοδοιπόροι των Τούρκων κατάφεραν να κάμψουν την «αντίστασή μας» και δεχθήκαμε να αποτελέσει μέρος των διαπραγματεύσεων και η μοιρασιά του ενεργειακού πλούτου.
  • Πισώπλατη μαχαιριά στην Κυπριακή Δημοκρατία αποτέλεσε μετά την Τουρκική επιδρομή στην Κυπριακή ΑΟΖ η Κυβερνητική και Κομματική επικέντρωση στην  παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, ωσάν να μην προϋπηρχε  μέχρι τότε παραβίαση τους. Η κατοχή, ο εποικισμός, οι αποσχιστικές ενέργειες της Τουρκίας στα κατεχόμενα αποτελούν παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας απο το 1974  και όμως αυτό δεν φαινεται να σας ενοχλεί αφου συμφωνείτε με τη διεξαγωγή δικοινοτικών συνομιλιών  για λύση ΔΔΔ.  Ουσιαστικά συζητώντας για λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας γίνεται αποδεκτή η
παραβίαση της Κρατικής κυριαρχίας που επέφερε η Τουρκική εισβολή και κατοχή με το γεωγραφικό διαχωρισμό του Κυπριακού Λαού, σε φυλετική και θρησκευτική βάση.
  • Πισώπλατη μαχαιριά στην Κυπριακή Δημοκρατία συνιστά και το γεγονός ότι συζητώντας για λύση ΔΔΟ  έχουν εξουδετερωθεί όλα τα  αντικατοχικά επιχειρήματά που μας παρέχονται απο  το Διεθνές Δίκαιο και φθάσαμε στο αξιοθρήνητο σημείο να δίδουμε εμείς οι ίδιοι το άλλοθι στους ξένους να ταυτίζονται με τις Τουρκικές θέσεις, οι οποίες έχουν ενισχυθεί διπλωματικά  στο βαθμό που εμείς να θεωρούμαστε πλέον και υπαίτιοι διότι  δεν λύεται το Κυπριακό. 
  • Συνιστά πισώπλατη μαχαιριά στην Κυπριακή Δημοκρατία να ικανοποιούμαστε να επαναλαμβάνουν οι ξένοι ότι μας υποστηρίζουν στη διεκδίκηση λύσης ΔΔΟ. Είναι θλιβερό να ικανοποιούμαστε να μας προσφέρουν οι ξένοι υποστήριξη για να νομιμοποιήσουμε τα κατοχικά δεδομένα με λύση ΔΔΟ,  αντί να μας στηρίζουν  για απελευθέρωση από την κατοχή, αποκατάσταση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της εξουσίας της Κυπριακής Κυβέρνησης πάνω σε ολοκληρη την Κύπρο.
  • Συνιστά μαχαιριά στην Κυπριακή Δημοκρατία να  εκχωρούνται συνειδητά κυριαρχικά Κρατικά Δικαιώματα  στην κατοχική Δύναμη την Τουρκία, επιτρέποντας την  εκποίηση κατεχομένων περιουσιών μέσω της παράνομης επιτροπής περιουσιών.
  • Τέλος θα συνιστά θανατηφόρα κατευθείαν μαχαιριά στην καρδιά της Κυπριακής Δημοκρατίας αυτή τη φορά, αν κάτω απο οποιοδήποτε πρόσχημα καμουφλαρισμένης  άρσης των παραβιάσεων στην ΑΟΖ, επιστρέψουμε σε νέες συνομιλίες στην ίδια βάση όπως και προηγουμένως. Τα επιχειρήματα που ακούσθηκαν για να δικαιολογηθεί η αναστολή του διαλόγου μετά την επιδρομή στην ΑΟΖ, ισχύουν στο πολλαπλάσιο λόγω κατοχής  και πρέπει να προβληθούν για να μην επαναληφθούν οι ίδιες καταστροφικές για την Κυπριακή Δημοκρατία, συνομιλίες.  
  •  Πισώπλατη μαχαιριά στην Κυπριακή Δημοκρατία συνιστά  και η Πέμπτη φάλαγγα η οποία δραστηριοποιείται με τις ευλογίες, όπως φαίνεται,  της Κυβέρνησης και των Κομμάτων, σε μια σύνθετη εκστρατεία εξαγοράς συνειδήσεων και κάμψης του Λαϊκού φρονήματος, υπερ της συνθηκολόγησης και νομιμοποίησης των κατοχικών δεδομένων. Προμετωπίδα αυτής της προσπάθειας είναι το ψέμα, η παραπληροφόρηση, η επιχρύσωση της κατοχής και το πολύ χρήμα.

Σας Καλούμε,  Κυβέρνηση και Κομματικές Ηγεσίες, για ακόμη μια φορά να αναλογισθείτε τις ευθύνες σας και να ενεργήσετε σωστά έναντι των εξελίξεων. Τυχόν επιστροφή στις συνομιλίες στην ίδια βάση θα συνιστά συνειδητή επιλογή συνθηκολόγησης και σε τέτοια περίπτωση θα είστε  συλλογικά και προσωπικά υπόλογοι για τα όσα καταστροφικά θα ακολουθήσουν.  Να τεθεί τέρμα, σήμερα, στις συνομιλίες για ΔΔΟ, ΟΧΙ για διαδικαστικούς λόγους, αλλά για τον ουσιαστικό λόγο ότι αποτελούν εργαλείο νομιμοποίησης των κατοχικών δεδομένων.

Με εκτίμηση
Για το Σωματείο

Κλεάνθης Σολέας                                                                      Ιωάννης Σιεκέρσαββας
Πρόεδρος                                                                                  Γραμματέας

Αντιγ. Πρόεδρο της Βουλής
          Υπουργόν Εξωτερικών
           Κυβερνητικόν Εκπρόσωπον







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.