Την πρώτη θέση μεταξύ όλων των ηγετών του κόσμου στην δημοσκόπηση του  περιοδικού Time για τους πιο σημαντικούς ανθρώπους της χρονιάς κατέλαβε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν.
Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της διαδικτυακής δημοσκόπησης που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή δείχνουν ότι ο Ρώσος ηγέτης έχει συγκεντρώσει το 6,9% των ψήφων.
Ο πάπας Φραγκίσκος έχει κερδίσει το 1,5% των ψήφων και ακολουθείται από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος πήρε την 11η θέση στην συνολική λίστα με 1,4% των ψήφων. Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ και η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ δεν έχουν εισέλθει στη λίστα με τις πρώτες 20 θέσεις, καθώς έλαβαν από 0,9%.
Τα τελικά αποτελέσματα της δημόσιας ψηφοφορίας θα ανακοινωθούν επίσημα την Δευτέρα, μετά από την καταμέτρηση των ψήφων. Η επιλογή των συντακτών του Time πρόκειται να παρουσιαστεί στις 16 Απριλίου.
Το περιοδικό Time άρχισε να δημοσιεύει εβδομαδιαία θέματα το 1923. Η κατάταξη των 100 ανθρώπων με την μεγαλύτερη επιρροή δημοσιεύεται από το 1999.
Τον Νοέμβριο του 2014 ο Ρώσος ηγέτης για δεύτερη συνεχόμενη φορά βρέθηκε ανάμεσα στους πιο σημαντικούς ανθρώπους στον κόσμο σε σχετική λίστα του περιοδικού Forbes.