12/7/15

Βρυξέλλες: Ζητούν άμεση ψήφιση μέτρων


REUTERS/FRANCOIS LENOIR
Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, οι εταίροι κάλεσαν την κυβέρνηση να περάσει σειρά μέτρων και μεταρρυθμίσεων από τη Βουλή μέσα στην εβδομάδα, ως προϋπόθεση για τη χορήγηση βραχυπρόθεσμης ρευστότητας και νέου προγράμματος
Βρυξέλλες
του Νίκου Μπέλλου
Θέμα εμπιστοσύνης θέτουν στην κυβέρνηση οι περισσότερες χώρες της Ευρωζώνης, ζητώντας να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για την επιστροφή των σχέσεων στην ομαλότητα.
Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, οι εταίροι κάλεσαν την κυβέρνηση να περάσει σειρά μέτρων και μεταρρυθμίσεων από τη Βουλή μέσα στην εβδομάδα, ως προϋπόθεση για τη χορήγηση βραχυπρόθεσμης ρευστότητας και νέου προγράμματος.
Συγκεκριμένα ζητούν την άμεση ψήφιση: της νέας νομοθεσίας για τις αλλαγές στο ΦΠΑ, για τις ιδιωτικοποιήσεις, κατάργηση πρόωρων συντάξεων, την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων. Ζητούν επίσης να μην υπάρξει καμία μεταβολή στην αγορά εργασίας μέχρι το Σεπτέμβριο.
Πολιτικό πρόβλημα έχουν οι Φινλανδοί, δεδομένου ότι το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα Ελεύθεροι Φινλανδοί που μετέχει στην κυβέρνηση συνασπισμού απειλεί με αποχώρηση από την κυβέρνηση εάν υπάρξει νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα.
Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Αλεξάντερ Στουμπ είπε στους ομολόγους του ότι δεν είναι εξουσιοδοτημένος να συμφωνήσει και πως αύριο Κυριακή ο πρωθυπουργός του πριν έρθει στις Βρυξέλλες θα μιλήσει με τον προεδρο των Ελεύθερων Φινλανδών.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με βάση τον κανονισμό λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, για τη λήψη απόφασης απαιτείται συναίνεση των χωρών της Ευρωζώνης. Μια χώρα μπορει ψηφίσει αποχή, επιτρέποντας τη λήψη απόφασης, ωστόσο αν ψηφίσει κατά η απόφαση είναι αδύνατη.
Προβλήματα δημιουργούν και οι Σλοβάκοι, οι οποίοι θεωρούν πολύ μεγάλο το ποσό της νέας διάσωσης της Ελλάδας.
Σύμφωνα με διπλωματική πηγή, αυτή τη στιγμή ο Γάλλος υπουργός Μισέλ Σαπέν, που ηγείται των προσπαθειών για την ελληνική διάσωση, έχει στοιχίσει πίσω του 10 χώρες, ενώ από την άλλη ο κ. Σόιμπλε, που είναι σκληρός, έχει μόνο την υποστήριξη της Σλοβακίας και της Φινλανδίας, ενώ πέντε χώρες είναι ουδέτερες.
Ναυτεμπορική

33 σχόλια:

  1. Πάνω που θα αρχίζαμε να βλέπαμε πολύ λίγο φως με την καταπληκτική αλητεία της κυβέρνησης γυρίσαμε πάλι στο 2010! Αντί να μας φέρει στην Ελλάδα όπως έλεγε ο κύριος πρωθυπουργός φροντίζει μάλλον να μας κρατήσει για πάντα μακριά της και να μας αντικαταστήσει με Πακιστανούς, Αφγανούς ή όποιον άλλον κατατρεγμένο αρέσει στην κυρία Τασία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά σιγά άρχισε να επιπλέει ο πραγματικός Αλέξανδρος. Χρυσή αυγή και Άγιος ο θεός. Τι αστείος και υποκριτής. Αυτή τη στιγμή εισαι μετανάστης, η Ελλαδα χτίστηκε πάνω στην μετανάστευση αφελη πατριδοκαπηλε.. Και κάτι αλλο αυτοί που ζητούν προστασία εκδιώχθηκαν και κατατρεχονται απο την πολιτική της μεγάλης Ευρωπης που τόσο αγαπάς και σκύβεις να φιλήσεις και απο την απερισκεψία και απανθρωπιά των συντρόφων τους πέραν του ατλαντικού. Η Ελλαδα βρίσκεται εδώ που ξέρουμε γιατι αυτοί που ψήφιζαν για τουλάχιστον 40 χρονια έκλεβαν και έλεγαν ψέματα, έχτιζαν στοις πελατειακές σχέσεις και το μόνο που τους ενδιέφερε ηταν οι καταθέσεις τους και το βόλεμα των δικών τους. Αυτοί οι ίδιοι σήμερα βρίσκονται στην Βουλή και κάνουν αντολιτευση χρησιμοποιώντας τα ίδια επιχειρήματα όπως εσυ. Μου θυμίζεις τον Αδωνι Γεωργιάδη. Ο Σάββας Καλεντεριδις μου θυμίζει τον Βοριδι, λίγο πιο εξευγενισμένος αλλα το ιδιο άδειος και .υποκριτης. Οσο για την Ευρωπαϊκή Ένωση να την χαίρεστε, σας μοιάζει, άδεια, κούφια, φασιστική, προτεκτορατο των Γερμανών, γεμάτη πιόνια πρώην κομμουνιστικών καθεστώτων που γλύφουν τον καθε γερμανικό κωλο για να κάνουν στους λαούς τους οτι και οι πρώην δικοί μας, μια τσιμεντωμενη οικονομική ένωση που το μόνο που έχει σκοπο ειναι να μεγαλώσει το χάσμα μεταξύ των φτωχών και των πλουσίων για να εξυπηρετεί το σάπιο κεφάλαιο. Αν νομίζεις οτι έχω άδικο γράψε μου τι έχουμε κερδίσει σαν χώρα απο την ένταξη μας μέχρι τωρα, ναι παράθεσε όλα αυτά που μας έδωσαν οι δήθεν ευρωπαίοι για να γίνουμε μια καλύτερη χώρα. Θα περιμένω τον κατάλογο σου . Οσο για αυτά που μας κατέστρεψαν θα σου παραθέσω μόνο ενα απο τα δεκάδες, αυτο που είπε ο Καμμενος , οτι χρειάζεται δυο για διαφθορά. Και επειδή βρίσκεσαι στην Αγγλία μάθε οτι στο Αγγλικό δίκαιο αυτός που κλέβει τρώει 2 μηνες φυλακή αλλα ο κλεπταποδόχος 2 χρονια. Στην περίπτωση της Ελλάδας κλεπταποδόχος ηταν οι Γερμανοί. Περιμένω τη λίστα σου με τα πλεονεκτήματα της ένταξης, ειδικά στην διαφύλαξη συνόρων και στην διασφάλιση των συνόρων μας. Ας γελάσω. Οι Γερμανοί μας πουλάνε Ευρώπη και τα εγχώρια τσογλανια τρέχουν να αγοράσουν.

      Διαγραφή
    2. Καλα ναι, αφήστε τα παραληρήματα και βγάλτε τα κομματικά σας γυαλιά, και ειδικά πίσω από εμένα πάψε να ψάχνεις για κόμματα! Επισης, δε μου φταίει ο Πακιστανός και ο Αφγανός, αλλα μου φταίει αυτος που προσπαθεί να διώξει εμένα για να φέρει αυτόν στη χώρα μου! Εγω εδω ειμαι μετανάστης ναι, αλλα δε σκοπεύω ούτε να το παίξω βρετανός ούτε και μπορώ ούτε και θέλω να γίνω, θέλω να ενταχθώ στην βρετανική κοινωνία όχι να την κάνω ελληνική.....ελπίζω να καταλαβαίνεις. Επισης πρεπει να απαντήστε επιτέλους γιατί ο Γιανης μας έριξε μια κλωτσιά και πίσω στο σκοτάδι και γιατί πληρώνουμε η μάλλον πρεπει να πληρώσουμε πολλα δις τα καμώματα του Γιανη και του Αλέξη η να γίνουμε σαν τις χώρες του ανατολικού μπλοκ όταν βγήκαν από τον κομμουνισμό, αυτο δεν το αναρωτιέστε η απλώς ειναι τόσο μεγάλη η πίκρα σας που δεν θέλετε να το δείτε; Φιλε οποίος γεννιέται στην Αγγλία δε γίνεται αυτομάτως Άγγλος, οποίος γεννιέται στην Ελλαδα δε γίνεται αυτομάτως Έλληνας, αυτα μπορεί να λέει ο Μαρξισμού, αλλα έχουν καταρριφθεί πλέον και το ξέρουν όλοι εκτός από την ελληνική αριστερά. Για να θεωρείται κάποιος Έλληνας πρεπει να εχει μεγαλώσει λαμβάνοντας την ελληνική παιδεία, για να γίνει Άγγλος την αγγλική, το ελληνικό σχολείο όμως παρέχει μονον εκπαίδευση και όχι παιδεία και ειδικά όχι ελληνική παιδεία, με αποτέλεσμα να αφελληνιστεί και τους Έλληνες και τις συνέπειες τις βλέπεις μπροστά σου! Δε σου φταίει η ΕΕ, ο κάθε ένας εκει κάνει τη δουλειά του, εμείς τι κανουμε; Είχε γράψει ένα άρθρο ο κύριος Καλεντεριδης με άρθρο προτροπή στήνω ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, σύντροφοι γνωρίστε την πολιτική, νομιζω ο τίτλος, σου το συστήνω κι εσένα! Αλλιώς σου συστήνω να πας απευθείας στον Θουκυδιδη, εμείς κάναμε λιγο στο σχολείο, αλλα όλοι εκείνοι την ώρα το βλέπαμε η ώρα του παιδιού! Αν δεν έσκισες τα βιβλία σου μετά το τέλος της χρονιάς, ένα έθιμο μάλλον χιτλερικό ψάξε να το βρεις!

      Διαγραφή
    3. Και να σου πω και κατι άλλο, Έλληνας ειναι κανεις αν το θέλει, δεν κληρονομιές κατι με το ζόρι, αν δεν θελουμε κάποιοι άλλοι θα πάρουν την κληρονομιά μας και εμείς μπορεί να γίνουμε κατι άλλο, νέο Οθωμανοί για παράδειγμα, η νέο μουσουλμάνοι, η να παρατήσουμε τα πάντα και να τα δώσουμε σε άλλους λαούς όπως μπορεί να θέλουν η Τούρκοι! Έχεις προφανώς ξεχάσει πως οι Έλληνες επιβίωσαν μεσα σε δυο αυτοκρατορίες ως Έλληνες λόγω της παιδείας, δημιουργώντας ακόμα και καινούργιους Έλληνες, όχι εξαναγκάζοντας τους να γίνουν Έλληνες, αλλα με τη θέληση τους, εξού και τα ποιήματα και τα τραγούδια για τον Διγενη!

      Διαγραφή
    4. Αλλα μονον ως Έλληνες μπορούμε να παμε κάπου, αλλιώς μονον ο θάνατος υπαρχει!

      Διαγραφή
    5. Αλέξανδρε απάντησε μου σε αυτά που σε ρώτησα, δώσε μου λίστα θετικών και πλεονεκτημάτων απο την είσοδο στην Ε. Ε.. Οσο για αυτούς που θέλουν να πακιστανοποιησουν την χώρα σου αυτοί ειναι οι δήθεν φίλοι σου Ευρωπαίοι και οχι η Τασία. Δεύτερον ούτε ο Γιανης ούτε ο Αλέξης σε έμπλεξαν σε αυτο που βρίσκεσαι σήμερα. Εξήγησα αρκετά καθαρά τους λόγους που μας οδήγησαν αδω που βρισκόμαστε. Οσο για κόμματα, ποτε μα ποτε στην ζωή μου δεν πίστευα οτι μια μερα συμπράττω με Συριζα. Οσο για βόλεμα, μετανάστευσα στα 18 και σήμερα στα 50 δεν έχω ανάγκη κανένα. Οσο για οικονομικές θεωρίες έχω φτιάξει αρκετά λεφτά μέσα απο την επιχειρηματική μου δραστηριότητα ετσι ώστε να είμαι αρκετά ενημερωμένος για τον τροπο που δουλεύουν οι πολυεθνικές και το κεφάλαιο. Οσο για αγάπη προς την πατρίδα μου σου λεω οτι γεννήθηκαν και τα δυο μου παιδιά στο εξωτερικό, σπούδασαν και τα τελευταία 2 χρονια ζουν και δουλεύουν στην Ελλαδα μας χωρίς την οικονομική μου βοήθεια. Ζουν και συμπάσχουν με τους υπόλοιπους ΕΛΛΗΝΕΣ και δεν φεύγουν να πάνε στο εξωτερικο η τουλάχιστο στην χώρα που γεννήθηκαν οπου μπορούν να έχουν ενα τεράστιο μισθό και οτι αλλο υλικό θέλουν. Τα παιδιά μου έκαναν πράξη το ' την Ελλαδα θελουμε και ας τρώμε πετρεσ'. Μόνο που αυτο το είπαν οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ και το χρησιμοποιεί σήμερα ο πατριδοκάπηλος αλήτης μπράβος μιχαλολιακος. Αυτά για να μην μου μιλάς για κόμματα και παρωπίδες, ούτε τα ζήτησα ούτε τα χρησιμοποίησα αλλα πάνω απο όλα ποτε δεν τα ψήφισα. Περιμένω την περιβόητη λίστα ωφελημάτων για παραμονή η τουλάχιστον θήτευσε στην ΕΟΚ.

      Διαγραφή
    6. Δεν αμφισβητώ τη δικη σου αγάπη για την πατρίδα και θα σου απαντήσω σε λιγο

      Διαγραφή
  2. Τελικά χρειάστηκαν μόνο 5 μήνες και μία χούφτα από πατριώτες πολιτικούς για να ξεβρακωθεί πλήρως η Γερμανική μαφία του Ευρώ και να αποκαλυφθεί η τεράστια απάτη που κρύβεται πίσω από τα σλόγκαν "Ευρωπαική Ένωση" και "Ευρωζώνη".

    Το μεγάλο κέρδος μας σαν χώρα είναι ότι ξεκαθάρισε και το εσωτερικό τοπίο και αποκαλύφθηκαν ένα πρός ένα όλα τα ενταύθα τσιράκια των Ναζί του Βερολίνου.

    Ο Ελληνικός λαός για μία ακόμη φορά απέδειξε στους Ευρωπαίους ότι ο φασισμός των Γερμανών δεν θα περάσει, και ότι καλά θα κάνουν να επαναπροσδιορίσουν την σχέση τους με το Ευρώ αν δεν θέλουν να γίνουν υποτελείς του Δ΄ Ράιχ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφου δε ντρέπεσαι καημένε!

      Διαγραφή
    2. Θα έλεγα μικρέ να συνεχίσεις να παίζεις με τα κουβαδάκια σου, γιατί μας γεμίζεις μύγες.

      Διαγραφή
    3. Να ντραπεί για τι Αλέξανδρε. Να ντρεπόμαστε γιατι μάθαμε να κοιτάμε την αλήθεια στα μάτια; Οσο για ελληνική παιδεια όπως σου εξήγησα παραπάνω, εγώ έχω κανει το καθήκον μου στην πατρίδα μου οσο αφορά την παιδεια. Μεγάλωσα 2 Ελληνόπουλα τα οια σήμερα βρίσκονται στη Ελλαδα ζουν και εργάζονται στην Ελλαδα. Δεν έτρεξαν να φύγουν λόγω μείωσης του μισθού τους και κάτι αλλο πολυ σημαντικό. Ο γιος μου δουλεύει εθελοντικά σε ορφανοτροφείο στην Αθήνα ούτε τα παιδιά ειναι όλα μη ΕΛΛΗΝΕΣ στο γένος. Ε λοιπόν μου λέει οτι αυτά τα παιδιά ζουν και αναπνέουν Ελλαδα, αγαπούν την Ελλαδα και απο οτι μου λέει αν χρειαστεί θα θυσιαστούν σαν ΕΛΛΗΝΕΣ για την Ελλαδα. Ίσως αυτο ωφειλεται στο οτι αυτοί που τα διδάσκουν και τα αγαπούν όπως ο γιος μου του δίνουν Ελληνική παιδεια, είπα ίσως. Ξέρεις δεν ειναι σαν άλλων παιδιά που μέσα απο τα τζάκια που μεγάλωσαν η μέσα απο ιστεολογια πουλάνε αρλούμπες και επαναστάσεις πάντα ορμώμενοι και σπρώχνωμενοι απο το πορτοφόλι η το ο ομάδα του πατέρα. Είμαι περήφανος που και τα παιδιά μου και η γυναίκα μου βρέθηκαν στο οχι του Συντάγματος. Βρέθηκαν εκεί γιατι νιώθουν τον πόνο και την δυστυχία που μας έφεραν τα αφεντικά σου της Ευρωπης και τα Ντοπια ογλανια τους.

      Διαγραφή
    4. Καταρχάς δεν αμφισβητώ την αγάπη σου προσωπικά για τον Ελληνισμό και την πατρίδα! Δεύτερον αμφισβητώ όμως όλων αυτών που μας κυβερνάνε τόσα χρόνια και επειδή αυτοί που έχουν έρθει τώρα είχαν δει την ασχήμια των προηγούμενων, απαιτώ να κάνουν τα πράγματα σωστά και όχι να συνεχίζουν την ίδια συνταγή και μάλιστα σε ακόμα χειρότερη μορφή! Αλλά το πρόβλημα είναι ότι είναι και αυτοί συνένοχοι για τα προηγούμενα, ήταν σε όλα τα προηγούμενα, δεν είναι καινούριοι, όλοι λειτουργούν με τις ίδιες αξίες και αρχές, που είναι όμως ανάξιες λόγου! Δηλαδή 5 χρόνια το σπίτι μας καίγεται, κινδυνεύει με απόλυτη καταστροφή και δεν βρέθηκε ένας να γράψει ένα συγκεκριμένο κείμενο με προτάσεις και να πάει με αυτές να διαπραγματευτεί έχοντας υπολογίσει τις πολιτικές δυνάμεις και ισορροπίες στην Ευρώπη, σε ένα περιβάλλον που όσον αφορά την διεθνή πολιτική είναι το πιο ευνοϊκό που μπορεί να υπάρξει για κράτος! Δεν υπάρχει πιο ευνοϊκό περιβάλλον στις διεθνείς σχέσεις, αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό! Δε σημαίνει ότι είναι άγιο, δεν υπάρχουν άγιοι στην πολιτική! Ο καθένας εκεί πέρα έχει τις επιδιώξεις του, τις προσωπικές, αλλά και τις συλλογικές και οι ηγέτες που πάνε εκεί πέρα ως επί το πλείστον κοιτάζουν το εθνικό τους συμφέρον, η διεθνής τους πολιτική διέπεται από τις αρχές του νεορεαλισμού αλλά και του φιλελευθερισμού και οι ηγέτες βάζουν από κάτω το προσωπικό τους συμφέρον, όσοι τουλάχιστον αποδίδουν! Δες τη Γαλλία για παράδειγμα, όχι τη Γερμανία, ο Ολάντ έχει τελείως διαφορετική ιδεολογία από τον Σαρκοζί, αλλά αυτή τη στιγμή συνεργάζονται γιατί θεωρούν ότι είναι καλό για τα γαλλικά συμφέροντα να μείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη, ο Σλοβάκος και ο Φινλανδός έχουν βάλει στο μάτι λεφτά που θα πήγαιναν σε μας και περιμένουν να τα πάρουν αυτοί και να αναβαθμίσουν τη θέση των χωρών τους στην ΕΕ άρα και τη φωνή τους! Εμείς πηγαίνουμε εκεί χωρίς καμία πρόταση και τι τους λέμε, αυτά τα μέτρα δεν περνάνε στο ελληνικό κοινοβούλιο, διαλύουμε την εθνική μας αξιοπιστία μην πληρώνοντας 1.6 δις στο ΔΝΤ και τώρα αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να φτύσουμε αίμα για να κερδίσουμε την χαμένη αξιοπιστία! Και γιατί έγινε αυτό; Για να σωθεί το Συριζα! Καταλαβαίνεις ότι αν βγούμε από το Ευρώ χρεοκοπώντας, με δική μας ευθύνη, γιατί έτσι θα παρουσιαστεί ασχέτως αν θα είναι, θα βγούμε χρεοκοπώντας και χωρίς καμία αξιοπιστία; Δεν θα μπορούμε να κάνουμε τίποτα απολύτως; Θα τελειώσουμε! Τέλος, δεν υπάρχει τίποτα μετά, νομίσματα που τα χαρτιά θα είναι πιο ακριβά από την αξία τους, κανένας δεν θα θέλει να πλησιάσει την Ελλάδα εκτός για να την κλέψει και ακόμα και αν υπάρχει κάποιος που θα θέλει να προστατεύσει την πατρίδα, ένας πατριώτης ηγέτης, απλώς δεν θα έχει τη δυνατότητα, καμία δυνατότητα! Πάμε παρακάτω....

      Διαγραφή
  3. Δινε ΣΥΧΑΝΕΛ πσεκασμα και κλαψα. Κατα τα αλλα φταινε τα ΟΥΦΟ και οι εβραιοαμερικανοναζιστες για την παρανοικη ηλιθιοτητα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μου λες τι προσέφερε η ΕΕ. Μπαίνοντας στην ΕΕ, μπήκαμε αρχικά στο πιο εύκολο διεθνές περιβάλλον. Πολλά λεφτά μπήκαν στη χώρα, πολλές επιδοτήσεις για επενδύσεις, ασφαλές διεθνές περιβάλλον, γιατί κανένας δεν απειλεί με πόλεμο κανέναν, αύξηση της δύναμης της φωνής της Ελλάδος, δυνατότητα για να συνεργαστείς και να εκπροσωπήσεις ακόμα χώρες με μεγάλη ισχύ! Εμείς τι κάναμε; Πήραμε τα λεφτά και τα βάλαμε στην τσέπη! Καμία επένδυση, δημιουργία ψηφοθηρικής πελατείας, διάλυση της επιχειρηματικότητας, καλοπέραση όσο προλάβουμε, κανένα ενδιαφέρον για τα εθνικά μας θέματα, γίναμε free riders και νομίσαμε πιάσαμε την καλή! Κανένα πλάνο και σχέδιο, ο καθένας για την πάρτυ του, ξεχάσαμε ότι είμαστε Έλληνες, ότι για να είμαστε Ευρωπαίοι πρέπει πρώτα να είμαστε Έλληνες! Μόνο και μόνο ότι η Τουρκία δεν μπορεί να καταλάβει την υπόλοιπη Κύπρο οφείλεται στην ΕΕ! ¨Εχεις καταλάβει πόσο μεγάλη ισχύ έχει η ΕΕ; Όταν, είσαι Κύπριος αν θυμάμαι καλά, όταν λοιπόν ο Παπαδόπουλος και ο Κυπριακός λαός είπε το ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν, η Κύπρος ύστερα έγινε μέλος της ΕΕ και οι Τούρκοι έχουν και κλειδωθεί από έξω και έχει ο Ελληνισμός ένα τεράστιο εργαλείο στα χέρια του για να πιέσει για μια λύση που θα είναι δίκαιη και δε θα είναι τουρκική, γιατί διαφορετικά θα είχε γίνει το νησί τουρκικό ολόκληρο! Τι νομίζεις κρατάει την Τουρκία μακριά από το Αιγαίο για παράδειγμα; Τι κρατάει την Τουρκία μακριά από την υπόλοιπη Κύπρο; Έχεις διαβάσει το βιβλίο του Νταβούτογλου να δεις πως μας βλέπουν; έχεις διαβάσει τα σχέδια τους για να καταλάβεις και την συμπεριφορά των εδώ συνεργατών τους; Θα σου δώσω ένα παράδειγμα, ο Παπακωνσταντίνου μετά το υπουργείο οικονομίας, έγινε για λίγο υπουργός νομίζω ΥΠΕΧΩΔΕ και έκανε σχέδιο να υπάρξει συμφωνία διασύνδεσης των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου με την Τουρκία ώστε να ηλεκτροδοτούνται τα νησιά από εκεί! Αυτό το πράγμα το γράφει ακριβώς έτσι ο Νταβούτογλου ως έναν από τους στόχους της Τουρκίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απαντήσεις
    1. Το πρόβλημα μαζί σου ειναι οτι πιστεύεις τα παραμυθια που σου πουλούν. Τίποτα μα τίποτα απο τα παραπάνω δεν ευσταθούν. Οτι έδωσαν το πήραν πίσω 100 φορές. Σε αυτο συμφωνούν ολοι στην Ελλαδα. Οσο για την Κύπρο μας έχουν πουλήσει. Ουδέποτε έβγαλαν μια ανακοίνωση να καταδικάσουν την τουρκική εισβολή η να ζητήσουν απο την τουρκια να αποσύρει κατοχικά στρατεύματα. Το μόνο που κάνουν ειναι να εξισώνουν το θύμα με το θύτη και να μας ζητούν να συμβιβαστουμεμε τους εισβολείς και βιαστές της Κύπρου. Άςτα δεν σου τα εξήγησαν καλα. Οσο για Ελλαδα μας ζήτησαν να ξεριζώσουμε την καλλιέργεια, να παράγουμε λιγότερο γάλα. Και κρέας απο οτι χρειαζόμαστε για να εισάγουμε απο Ολλανδία και Γερμανία. Μπορώ να σου γράφω για ώρες για το τι έκαναν να μας καταστρέψουν την παραγωγή μας και να μας αποσυνδέσουν απο την γη μας. Διαβαςε και μια άλλη άποψη μια άλλη μελέτη για τα καλα της ΕΟΚ. Βγάλε τοις παρωπίδες.

      Διαγραφή
    2. Ξέχασα. Το μόνο που κρατάει τους Τούρκους μακρυά και την Κύπρο την μισή ολόκληρη ειναι ο ελληνικός στρατός που λειτουργεί με το αίμα του ελληνικού λαού και τον ξεπούλησαν οι μιζαδοροι που σήμερα κατηγορούν τον Τσίπρα. Οσο για Ευρώπη μας ζητούν να μειώσουμε τοις αμυντικές δαπάνες στο μισό. Δεν είπαν όμως οτι θα στείλουν τα πλοία και αεροπλάνα τους να υπερασπίσουν το Αιγαίο. Ίσως το υπερασπιστούν όπως το κάνουν σήμερα με τους μετανάστες. Πραγματικά τα επιχειρήματα σου για επιστήμονα θετικών επιστημών ειναι επιεικώς γελοία. Εισαι λα παραπληροφορημένος. Μου θυμίζεις τον Ιακωβο οταν ήμουν 18 χρονων

      Διαγραφή
    3. Δεν τους κρατάνε οι Ευρωπαίοι, τους κρατάμε εμείς μέσω της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ! Το θέμα είναι να χρησιμοποιούμε εμείς την ΕΕ και το ΝΑΤΟ προς όφελος μας! Και όταν βρίσκεται κάποιος πατριώτης μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτούς τους μηχανισμούς προς όφελος μας! Κοιτάξτε τον Κοτζιά πως λειτουργεί, πως λειτούργησε ο Παπαδόπουλος, ο Κρανιδιώτης παλιότερα, ο Μολυβιάτης!

      Διαγραφή
    4. Εμείς τα κάναμε αυτά δε μας τα ζήτησαν οι Ευρωπαίοι! Ο Καραμανλής έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη και τότε μας έλεγαν την Ιαπωνία της Ευρώπης, αλλά το 81 είπαμε να γίνουμε η florida.....Ήταν πολιτική επιλογή και βεβαίως οι Γερμανοί την εκμεταλλεύτηκαν, αφού κοιτούν το εθνικό τους συμφέρον. Τι να κάνουν δηλαδή να μας παρακαλέσουν να έχουμε βιομηχανία! Μια ζωή κατηγορούμε τους άλλους διώχνοντας τις ευθύνες από πάνω μας, αλλά δεν είναι έτσι!

      Διαγραφή
    5. Το λέω άλλη μια φορά, αν η Ελλάδα είναι πολύ βαριά για μας, αν ο Ελληνισμός είναι πολύ βαρύς για μας, κάποιος θα βρεθεί να το σηκώσει το βάρος, γιατί είναι μαγαζί γωνία, γιατί η φανέλα είναι βαριά που λένε στον αθλητισμό, αλλά τις βαριές φανέλες θέλουν να φοράνε οι καλοί αθλητές!

      Διαγραφή
  6. Μεταναστευτικό! Προχτές πήγε η αδερφή μου να κάνει τα χαρτιά της για να ψηφίζει ως ετεροδημότης, έκανε 5 ώρες γιατί οι υπάλληλοι δεν ξέρανε τι έπρεπε να κάνουν! Στην Ελλάδα δεν έχουμε ιδέα πόσους μετανάστες περίπου έχουμε, αυτή τη στιγμή που μιλάμε μπαίνουν 1000 άτομα την ημέρα, το χρόνο δηλαδή 365000, που σημαίνει μια πόλη μεγαλύτερη της Πάτρας τον χρόνο; Εσύ που έχεις ζήσει στο εξωτερικό που το έχεις δει αυτό να γίνεται; Εδώ στην Αγγλία δεν θέλει η κυβέρνηση άλλους, γιατί δεν μπορούν να έχουν άλλους και που στην Αγγλία, που μιλάμε για ένα κράτος εκνευριστικά οργανωμένο που ο υπάλληλος στο σουπερ μαρκετ αν δεν δείξει ταυτότητα κάποιος δεν παίρνει μπουκάλι με αλκοόλ, καταλαβαίνεις; Είναι η Ελλάδα οργανωμένη για να δεχτεί τέτοιους πληθυσμούς ομαλά τουλάχιστον; Το μεταναστευτικό είναι ένα πολυσχιδές πρόβλημα πρώτα από όλα ανθρωπιάς και δεύτερον ασφάλειας.
    Είμαστε 10 εκατομμύρια και έχουν φύγει 400000 άνθρωποι, νέοι τα τελευταία 5 χρόνια και δεν ξέρουμε ούτε πόσοι έχουν έρθει ούτε τι είναι αυτοί; Ποιος ακριβώς τους καταγράφει και τι, ποιος λέει αλήθεια και ποιος μπορεί να την βρει; Προσπαθούν 50 λιμενικοί να καταγράψουν χιλιάδες ανθρώπους που μπαίνουν στη χώρα; Και άμα τους πάρουν το όνομα και τι έγινε και ποιο όνομα; Ποιος ξέρει τι είναι οι άνθρωποι αυτοί, όταν γίνονται αυτά που γίνονται στο Ισλάμ, όταν αυτοί οι άνθρωποι, όχι όλοι αλλά πολλοί έρχονται ποτισμένοι με τις ιμπεριαλιστικές ιδεολογίες του Ισλάμ; Γιατί είναι και αυτοί ιμπεριαλιστές, μην μπερδεύεσαι! Ποιος διαχωρίζει τους πρόσφυγες πολέμου από τους μετανάστες, τι γίνονται αυτοί που πρέπει να απελαθούν και που πηγαίνουν να μείνουν οι υπόλοιποι σε μια εξαθλιωμένη οικονομικά χώρα και τι θα γίνουν αυτοί οι άνθρωποι όταν ηρεμήσουν από τις ταλαιπωρίες τους και πεινάσουν; Υπάρχουν και οι μετανάστες που έχουν πολλά χρόνια στη χώρα, τα παιδιά των οποίων και αυτοί αισθάνονται αδικημένοι που δεν μπορούν να γίνουν Έλληνες και εννοείται πως αυτό πρέπει να λυθεί, αλλά με έναν νομοσχέδιο που συνολικά θα αντιμετωπίζει το πρόβλημα της μετανάστευσης και θα το λύνει χωρίς να απειλεί το πολιτισμικό υπόβαθρο του κράτους, γιατί το κράτος είναι των Ελλήνων, πρώτα ήταν οι Έλληνες και μετά το κράτος! Βλέπεις η πολιτική των κυβερνήσεων να είναι προς αυτή την κατεύθυνση; Εδώ αφελληνίζει τους Έλληνες! Τα δικά σου παιδιά μπορεί αν μεταδίδουν τον Ελληνισμό, αλλά αυτό απλώς εναπόκειται στη συνείδηση του καθενός και δεν εξασφαλίζεται με κάποια πολιτική! Επιπλέον ξεκάθαρα η κυρία Τασία χειροτέρεψε την κατάσταση όσον αφορά τις ροές και για μένα είναι συνεργός των κυκλωμάτων σωματεμπορίας, εμπορίας όπλων και ναρκωτικών και τρομοκρατίας, γιατί είναι όλα συνδεδεμένα ξεκάθαρα πράγματα. Μου λες η ΕΕ θέλει να σε εξισλαμίσει, δε νομίζω, εμείς υπογράψαμε αυτή την ηλίθια συνθήκη του Δουβλίνου, δε σε εξανάγκασε κανείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΕΕ δεν είπα οτι θέλει να μας εξισλαμίσει. Διάβαζε προσεχτικά εφόσον κανείς και διδακτορικό. Είπα οτι η ΕΕ θέλει να μα πακιστανοποιησει, δηλαδή να εξευτελίσει τους μισθούς και τοι συμβάσεις για να γεμίσει η Ελλαδα εργοστάσια με φτηνό δυναμικό ετσι ώστε να εξυπηρετούν τους τεχνοκράτες και τους πλούσιους της Ευρωπης. Αναρωτήθηκες γιατι η Αγγλία δεν μπήκε στο Ευεω. Με το ναξεχαρβαλωσουν την γεωργική και κτηνοτροφική μας παραγωγή, τη ραχοκοκαλιά του Ελληνικού έθνους που το κράτησε χορτάτο για χιλιάδες χρονια μέσα απο κατοχές και καταστροφές. Θα φτιάξουν τα εργοστάσια που θέλουν. Πρώτα όμως πρέπει να πεινάσουμε για να γονατισουμε. Ετσι δουλεύει το κεφάλαιο Αλέξανδρε. Κανένας εργοστασιάρχης δεν θέλει χορτάτους εργάτες, μιλώ απο πείρα. Την Ευρώπη που έχουμε σήμερα και δόξα ζεις εγώ τη σιχαίνομαι και την .εζω.

      Διαγραφή
    2. Δηλαδή μου λέτε ότι το ταπεινωμένο ελληνικό κράτος θα αλλάξει το καπιταλιστικό νεοφιλελεύθερο οικονομικό σύστημα; Το σύστημα που έχουν εδραιώσει οι Ηνωμένες Πολιτείες; Δηλαδή αυτός είναι ο στόχος, και όχι να διαπρέψουμε εμείς μέσα από αυτό το σύστημα και μετά αν μπορούμε να βοηθήσουμε με το πνεύμα μας και την παράδοσή μας ώστε να βελτιωθεί και να γίνει πιο ανθρώπινο; Και ποια είναι η εναλλακτική στο τέλος;

      Διαγραφή
    3. ¨Εχουμε έστω να προτείνουμε κάποιο εναλλακτικό σύστημα;

      Διαγραφή
    4. Τι να τα κάνει τα φτηνά εργατικά της Ελλάδας η ΕΕ;, αφού όλες οι επιχειρήσεις φεύγουν! Αυτοί το μόνο που θέλουν είναι να ελέγξουν τον χώρο γεωγραφικά και πολιτικά, τα υπόλοιπα είναι δικά μας! Δεν υπάρχει τίποτα στην Ελλάδα και κανέναν δεν τον ενδιαφέρει να έρθει κιόλας εκτός από τους Τούρκους που δημιουργούν Ισλαμικές δυνάμεις στη χώρα, γιατί και αυτοί θέλουν το ίδιο με τους Ευρωπαίους; Εμείς που είμαστε; Εμείς τι θέλουμε για τη χώρα μας; Τι προτείνουμε;

      Διαγραφή
    5. Δεν προτείνουμε τίποτα για την χώρα μας, θα πάμε να αλλάξουμε το παγκόσμιο σύστημα;

      Διαγραφή
  7. Η κρίση στον δικό μου τομέα είχε έρθει στην Ελλάδα πολύ πριν το 2009, εγώ ξεκίνησα ένα διδακτορικό στην Ελλάδα όντας τυχερός λόγω της ΕΕ και ήξερα ότι αναγκαστικά μετά πρέπει να φύγω για μεταδιδακτορικό ή ό,τι άλλο για να κάνω τη δουλειά μου και αν είμαι τυχερός κάποτε να γυρίσω στην Ελλάδα είτε στο πανεπιστήμιο είτε σε κάποια εταιρία εφόσον είχα κάνει κάτι σε κάποια εταιρία στο εξωτερικό, γιατί είμαι βιολόγος. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο και αυτά πλέον πέθαναν! Αυτό δεν έγινε με εμένα μόνο, αυτό έγινε στο 100% όσων ήθελαν να ασχοληθούν με την έρευνα, όσοι είχαν μια φιλοδοξία παραπάνω ή όσοι απλώς γούσταραν έρευνα! Υπήρχε ταβάνι και χαμηλό ταβάνι ήδη από πολλά χρόνια! Η κρίση ήταν εδώ από πριν και δεν ήταν οικονομική! Το οικονομικό είναι το πιστόλι που μας ρίχνει τις χαριστικές βολές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δημητράκη σας μάθαμε από την καλή στο πανεπιστήμιο, αλλά τα καλύτερα σας τα έχει πει ο Τζιμάκος, οι Ιεχωβάδες της αριστεράς είσαστε! Και με τους Ιεχωβάδες δεν έχω και τίποτα να χωρίσω! Απλήρωτους υπαλλήλους επί χρόνια είχε ο Φίλης στην Αυγή με τόσες επιδοτήσεις και ήθελε να σώσει τον λαό και τη χώρα. Άσε Δημητράκη αγόρι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πρώτος λέω πως τα παιδιά που έχουν μεγαλώσει ανάμεσά μας πρέπει να πάρουν την ελληνική υπηκοότητα ή και την ελληνική υπηκοότητα, είναι οι φίλοι μας, είναι τα παιδιά που παίζαμε στα γήπεδα, είναι Έλληνες για μένα και δεν με πειράζει αν αισθάνονται και Αλβανοί και Βούλγαροι, και Σκοπιανοί και ό,τι θέλουν, πιο τίμιο το θεωρώ κάποιος να μου λέει αισθάνομαι και Αλβανός και Έλληνας, αγαπάω και τους δυο τόπους και τους δυο λαούς. Το ελληνικό κράτος όμως πρέπει να είναι πολιτικά έτοιμο να προστατευτεί και από αυτούς τους ελάχιστους που μπορεί να βγάζουν φωτογραφίες φορώντας τη στολή του Έλληνα στρατιώτη και να βγάζουν φωτογραφίες κάνοντας τα σύμβολα του αλβανικού αετού, σύμβολο της μεγάλης Αλβανίας! Για παράδειγμα στην Αγγλία δεν μπορείς να διεκδικήσεις κάποια στο στράτευμα ή σε υπηρεσίες ασφαλείας αν δεν έχεις μόνον τη βρετανική υπηκοότητα αρνούμενος την παλιά σου υπηκοότητα και πάλι δεν είναι πολύ εύκολο αν δεν περάσεις από εξονυχιστικούς ελέγχους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτά Κύριε Ιακώβου προς το παρόν και συγγνώμη για τον ενικό στα σχόλια,αλλά γράφω γρήγορα και από σεβασμό πρέπει να απευθύνομαι στον πληθυντικό, γιατί είστε μεγαλύτερος! Και ναι ο Βαρουφάκης είναι εχθρός μου, αλλά και ο πιο φανατικός του υποστηρικτής είναι συνέλληνας και δεν έχω να χωρίσω τίποτα μαζί του ούτε μαζί σας! Αλλά να με λέτε και ρατσιστή εμένα που όλη μου τη ζωή παίζω μπάσκετ, είμαι στο εξωτερικό, κάνω παρέα με παιδιά που έχουν αλβανική καταγωγή, που έχουν νιγηριανή καταγωγή, που έχουν αμερικανική καταγωγή, αγγλική, κινέζικη, είναι όλων των φυλών, είναι μάλλον χαζό! Αλλά δυστυχώς οι ιεχωβάδες της αριστεράς έχουν ταυτίσει επίτηδες την αγάπη για το έθνος με τον ρατσισμό, για να επαληθεύσουν τις χρεοκοπημένες μαρξιστικές ιδεολογίες τους περί προλετάριων και οι νεοφιλελεύθεροι έχουν κάνει το ίδιο για να περάσουν τις χρεοκοπημένες κοσμοπολίτικες ιδεολογίες τους και οι αποδείξεις της χρεοκοπίας των πρώτων είναι ξεκάθαρες και έχουν λάβει χώρα χρόνια τώρα, αλλά των κοσμοπολιτών συμβαίνουν τώρα και μια από τις μεγαλύτερες αποδείξεις είναι το ISIS και ο ιμπεριαλισμός του Ισλάμ και της Τουρκίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν σε αποκάλεσα ρατσιστή. Αυτοπροσδιοριστηκες στο πρώτο σου σχολιο. Ξαναδιάβασε τα σχολια σου για την βοήθεια της Ευρωπης ως προς την εθνική κυριαρχία για να δεις που φάσκεις και αντιφάσκεις. Οσο για το καπιταλιστικό σύστημα , το γνωρίζω καλύτερα απο εσένα και σου λεω οτι δυστυχώς έχει ξεφύγει και πλησιάζει το τέλος. Οι χώρες του πλανήτη ειναι υπερχρεωμένες σε τέτοιο βαθμό που η φούσκα του χρηματοπιστωτικού συστήματος θα σπάσε και η έκρηξη θα ειναι τεράστια. Στην Κίνα σε μερικές ώρες χάθηκαν τρισεκατομμύρια. Οσο για την αντίληψη σου για την αριστερά πραγματικά σε λυπάμαι. Άσε τα σκυλιά τελείως ελεύθερα και θα δεις τα αποτελέσματα. Δεν σου έχει κανει καθόλου εντύπωση οτι οι άνθρωποι της σκέψης, των καλών τεχνών, οι αληθινοί και σοβαροί καλλιτέχνες ανα την υφήλιο ειναι αριστεροί?. Έχεις διαβάσει καθόλου Noam Chomsky? διαβαςε επίσης σοβαρούς οικονομολόγους. Θα δεις οτι οι περισσότεροι ξεκάθαρα βάζουν την Ελλαδα έξω απο το Ευρω. Μάθε επίσης. Τι λενε για τον Βαρουφάκη. Τι λες εςυ για τον Βαρουφάκη δεν έχει σημασία. Οταν τα μεγαλύτερα και καλύτερα πανεπιστήμια τον θέλουν στο δυναμικό τους ειναι αρκετό για να σκεφτείς λιγάκι έξω απο το κύκλο που σε περικλείει.ρε Αλέξανδρε το Ίσις δημιουργήθηκε απο την usa και τα Ευρωπαϊκά τους ογλανια. Μα τελικά εισαι τόσο τυφλός. Σταματά να διαβάζεις ινφογνωμονα και αναρτήσεις του Σάββα . Διαβαςε και κάτι αλλο. Ψάξε στην βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου . Πραγματικά διαβαςε Noam Chomsky. Θα σου κανει καλο

      Διαγραφή
    2. H βιβλιογραφία του Τσόμσκυ είναι για την Αμερική! Τα πανεπιστήμια που "θέλουν" τον Βαρουφάκη είναι στην Αμερική! Η αξία του ως καθηγητή δε λέει τίποτα για την προσφορά του ως υπουργού, και ο Αλκιβιάδης ήταν τεράστια προσωπικότητα, αλλά προδότης!

      Ακόμα και αν νικηθεί το καπιταλιστικό σύστημα δεν θα το νικήσει σίγουρα η Ελλάδα και προς το παρόν δεν υπάρχει καμία πρόταση εναλλακτικού μοντέλου, η Κίνα αγωνίζεται για την πρωτοκαθεδρία στο ηγεμονικό σύστημα του καπιταλισμού και η κρίση στην Κίνα είναι αποτέλεσμα αυτού του πολέμου, παρά κρίση που θα καταστρέψει το καπιταλιστικό σύστημα! Οι πολύ δογματιστές Μαρξιστές περιμένουν την ευόδωση της προφητείας του Μαρξ, που περιμένει την κρίση που δε θα μπορέσει να ξεπεραστεί, ωστόσο ακόμα και αν αυτό επαληθευτεί κανείς δεν ξέρει πότε θα γίνει και πόσο μεγάλη μπορεί να είναι η κρίση για να είναι τέτοια υπαρξιακή κρίση. Ο Gamble τα γράφει αυτά τα τελευταία και ο Polanyi. Τώρα οι αιτίες δημιουργίας του ISIS είναι πάρα πολλές και ακόμα και αν δημιουργήθηκε από τους Αμερικάνους, αυτοί πάτησαν πάνω σε συγκεκριμένες ιδεολογίες για να στρατολογήσουν κόσμο και εκμεταλλεύθηκαν συγκεκριμένες συνθήκες που ήταν ευνοϊκές για την επικράτηση των ιδεολογιών! Κάντε μου μια ανάλυση πάντως για το που φάσκω και αντιφάσκω κατά την άποψή σας.

      Διαγραφή
    3. Αναρωτηθείτε επίσης γιατί οι άνθρωποι του πνεύματος που δεν δηλώνουν αριστεροί δε νομίζω βρίσκονται στο προσκήνιο των ΜΜΕ και γιατί η αριστερά βαζείσως ταμπελακια σε πνευματικούς ανθρώπους που δεν ήταν αριστεροί και μετά το θάνατό τους φυσικά, αλλά και πως γίνεται όλα σχεδόν τα τηλεοπτικά κανάλια να ανήκουν σε αριστερούς!

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.