12/7/15

Der Spiegel: Οι ηγέτες της ΕΕ θα λάβουν τελική απόφαση στο ελληνικό δράμα

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΟΛΑ
«Το ελληνικό δράμα οδεύει προς τη λήψη της τελικής απόφασης», γράφει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel εκτιμώντας ότι αυτή θα ληφθεί στην αυριανή σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

«Αν και οι θεσμοί αξιολόγησαν κατ` αρχήν θετικά τις προτάσεις της Αθήνας τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, σύμφωνα με τις πληροφορίες του SPIEGEL ONLINE, υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι οι υπουργοί Οικονομικών θα αφήσουν στους ηγέτες τη λήψη της τελικής απόφασης», γράφει το γερμανικό περιοδικό.
Η σοσιαλδημοκρατική Sueddeutsche Zeitung αναγνωρίζει ότι η Ευρωπαική Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εκτιμούν ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει μετακινηθεί πιο κοντά στις θέσεις των Θεσμών ιδιαίτερα στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων και εν μέρει στους τομείς της φορολογίας και των συντάξεων. «Σε ορισμένους τομείς η ελληνική πρότασης πάει ακόμη και πέρα από τις γνωστές αξιώσεις των πιστωτών, όπως στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής», σημειώνει η γερμανική εφημερίδα.
Πηγή: iefimerida

8 σχόλια:

  1. Το μόνο που κατάφερε η Ελληνική κυβέρνηση και τα Ελληνικά κόμματα είναι ολοκληρωτική απώλεια αξιοπρέπειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αξιοπρέπεια ειναι αυτο που έκανε ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ λαος την περασμένη Κυριακή. Αν για σένα αξιοπρέπεια ειναι να σκύψω στον αλητη, απατεωνα Γερμανό και στα εγχώρια τσογλανια του τότε να την κρατήσεις αυτή την αξιοπρέπεια για τον εαυτό σου και να την διδάξεις στα παιδιά σου. Αξιοπρέπεια ειναι να καταλάβουμε τι κάναμε για 40 χρονια σαν λαος και να επανορθώσουμε και οχι να κατηγορούμε μια κυβέρνηση που στο κάτω κάτω αυτά που λέει για το χρέος ειναι αληθείς. Αξιοπρέπεια ειναι να παραδεχτούμε οτι αυτά που σας λέει ο Βαρουφακης για το χρέος ειναι η αλήθεια, την οποια αναγκάστηκαν να δουν οι Ευρωπαίοι τωρα. Το χρέος δεν ειναι δημόσιο το πέρασαν στο ελληνικό δημόσιο για να σωθούν οι τραπεζες. Αξιοπρέπεια ειναι οτι είπε η πρόεδρος της βούλης πριν την προχθεσινή ψηφοφορία. Τα υπόλοιπα τα δίνω βερεσέ γιατι ειναι μια υποκριτικοί πράξη την οποια παίζεται και επικαλείστε οι περισσότεροι στην Ελλαδα για να αποποιηθητε το βάρος των λαθών που διαπράξατε για 40 χρονια ψηφίζοντας άχρηστους ανίδεους κλέφτες και προδότες. Τωρα φοβάστε οτι. Θα χάςεται την πλαστική ευημερία που αποκτήσατε, την φούσκα που δημιουργήσατε για να κρύβεται την μιζέρια και το ωχαδερφισμο σας. Έκανε λίγο θόρυβο το στομαχάκι σας και δεν μπορείτε να πάρετε διακοποδάνεια. Δεν μπορείτε να αγοράζεται bmw και mercedes δεν θα παιρνεται σύνταξη στα 35 και δεν μπορείτε να φάτε απο την σύνταξη των γονιών.. Αξιοπρέπεια ειναι να στηριζόμαστε στα δυο μας πόδια γιατι τότε μόνον οι άλλοι μας σέβονται και θέλουν αυτοί εμάς για συμμάχους και οχι εμείς αυτούς. Επίσης αξιοπρέπεια ειναι ο ορισμός στο λεξιλόγιο Μπαμπινιωτη. ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟν

      Διαγραφή
    2. Ο Βαρουφάκης είναι στη συνομοταξία του Αλκιβιάδη και του Εφιάλτη, ένα υβρίδιο για την ακρίβεια! Κατά τα άλλα δεν πρέπει να έχετε καταλάβει ποιον έχετε υποστηρίξει, γράφετε "ειναι μια υποκριτικοί πράξη την οποια παίζεται και επικαλείστε οι περισσότεροι στην Ελλαδα για να αποποιηθητε το βάρος των λαθών που διαπράξατε για 40 χρονια ψηφίζοντας άχρηστους ανίδεους κλέφτες και προδότες. Τωρα φοβάστε οτι. Θα χάςεται την πλαστική ευημερία που αποκτήσατε, την φούσκα που δημιουργήσατε για να κρύβεται την μιζέρια και το ωχαδερφισμο σας. Έκανε λίγο θόρυβο το στομαχάκι σας και δεν μπορείτε να πάρετε διακοποδάνεια. Δεν μπορείτε να αγοράζεται bmw και mercedes δεν θα παιρνεται σύνταξη στα 35 και δεν μπορείτε να φάτε απο την σύνταξη των γονιών.." Με αυτές ακριβώς τις υποσχέσεις εκλέχθηκε ο κύριος Τσίπρας, αυτό είναι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, αυτά τα "προνόμια" υποσχόταν ότι θα κρατήσει ο κύριος Βαρουφάκης, άσχετα με το αν ασχολήθηκε με το πως απλώς θα καταστρέψει την Ελλάδα. Έχετε ξεχάσει κιόλας το "μεγαλειώδες" πρόγραμμα που υποσχόταν ότι θα διόριζε όλη την Ελλάδα στο δημόσιο, που θα επανέφερε μισθούς και συντάξεις, που που που θα μας γύρναγε στο 1981; Που ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης υπερήφανα έλεγε πως έμοιαζε ο Σύριζα με το ΠΑΣΟΚ του 81; Δυστυχώς έχετε παραπλανηθεί οικτρά!

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ με αυτό που γράφετε για το τι είναι αξιοπρέπεια, αλλά δυστυχώς δεν υποστηρίζει αυτή η κυβέρνηση τον στόχο αυτόν, αυτοί υποστηρίζουν όπως και οι προηγούμενοι το free riding! Δυστυχώς όμως αυτά κάποτε τελειώνουν! Αυτοί θαυμάζουν τον Τσοχατζόπουλο, τον Λαλιώτη, τον Γιάννο, τον Βουλγαράκη, τον Ρουσόπουλο, αλλά αυτά τέλειωσαν....Δεν υπάρχουν λεφτά δηλαδή!

      Διαγραφή
  2. Το μεγάλο δράμα μάλλον βρίσκεται στην μεριά των ανυποψίαστων μέχρι πρίν λίγο καιρό "εταίρων" της Γερμανικής Ευρωζώνης, η αλλιώς Ευρωμαφίας.

    Πλέον έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν ότι η πολιτική ενοποίηση είναι μία χίμαιρα, και ότι τελικά το Ευρώ ήταν το μεγάλο κόλπο των Γερμανών για να πλουτίσουν είς βάρος όλων των υπολοίπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρώτοι οι Ιταλοί και στη συνέχεια οι Γαλλοι. Οτι κάναμε στον δεύτερο παγκόσμιο το επαναλαμβάνουμε τωρα. Θυμήθητε τι είπε ο Τσώρτσιλ και τι μετάδωσε το ραδιόφωνο της Μόσχας για την Ελλαδα το 41. Μια χούφτα κλέφτες και άλητο μούτρα μας πουλάνε Ευρώπη με μαγαζιά την ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ποτάμι και μερικούς άλλους βολεμένους χρήσιμους ηληθιους. Να τρέχει το καθήκι ο Θωδορακης και η ντοντορα του μητσοκλεφτη να γλείφει γερμανικούς κωλους για να μας αφήσουν στην Ευρώπη. Η πλάκα ειναι οτι ολοι αυτοί νομίζουν οτι μας κάνουν χάρη, δουλεύουν λενε για το καλό μας, για το καλό μου, για το καλό σου.

      Διαγραφή
    2. Η ΕΕ είναι το σύγχρονο Άουσβιτς των Γερμανων. Τρόφιμοι είναι τα κρατη μέλη τα οποία κάνουν τη βρομικη δουλεια για τους Γερμανούς και στο τελος θα θανατωθούν για να γινουν σαπύνια κλπ άλλα χρησιμα υλικα για τους Γερμανούς

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.