10/7/15

Πετράκος και Λαπαβίτσας επιμένουν για έξοδο της χώρας από το ευρώ

ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΟ
Στην ομιλία του κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ και της Πολιτικής Γραμματείας στη Βουλή ο Θανάσης Πετράκος της Αριστερής Πλατφόρμας είπε πως η μόνη λύση για τη χώρα είναι η συντεταγμένη πορεία εξόδου από το ευρώ.

«Κακώς πρωτοκλασάτοι σύντροφοι επιμένουν στο μονόδρομο. Θα έπρεπε να προετοιμάσουμε την έξοδο από την Ευρωζώνη και να το πούμε καθαρά στο λαό. Η Αριστερά έχει μέλλον όταν προτιμάει να ανοίγει φτερά στο άγνωστο και όχι στο πουθενά. Οσοι επιμένουν στο ευρώ πάση θυσία να ξέρουν ότι είναι καταστροφικό. Αρα μόνη λύση είναι η συντεταγμένη έξοδος από το ευρώ για να ανοίξουν νέοι δρόμοι. Πρώτα βήματα, ο δημόσιος έλεγχος των τραπεζών και της Τράπεζας της Ελλάδος και το χτύπημα της διαπλοκής».
Λαπαβίτσας: Nα προετοιμαστούμε για Grexit
Στην ομιλία του κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, ο βουλευτής του κόμματος Κώστας Λαπαβίτσας επέμεινε στις απόψεις του λέγοντας χαρακτηριστικά: «Επιβεβαιώθηκαν όσα έλεγα. Προφανώς όμως δεν μπορούμε να διαχειριστούμε ένα Grexit. Πρέπει όμως να προετοιμαστούμε γι' αυτό το επόμενο διάστημα γιατί θα το βρούμε μπροστά μας»
Πηγή: iefimerida

3 σχόλια:

  1. Κύριοι, αφού δεν βγαίνει η Ελλάδα από το ευρώ, τι παιδεύεστε; Βγείτε εσείς. Και άντε ο κ. Λαπαβίτσας αν θυμάμαι καλά ζει στην Αγγλία, εκτός ευρώ και πιθανόν και εκτός ΕΕ σε 2 χρόνια. Για τον κ. Πετράκο προτείνω μετανάστευση στην Β. Κορέα να δώσει τα φώτα του. Αφήστε εμάς τους ταλαίπωρους να βράσουμε στο ευρώ μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Autoi kseroun poly kala ti tha kanoun, tha to epanaferoun to sxedio tous syntoma....Meta apo 3 xronia an briskontai akoma ekei!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω πως οι μάσκες έπεσαν με το δημοψήφισμα εντελώς! Θα σας πω εγώ την οπτική που έχω και ποιο κατά τη γνώμη μου είναι το μεγαλύτερο παιχνίδι που παίζεται! Το μεγαλύτερο παιχνίδι που παίζεται είναι ξεκάθαρα η TTIP, η συμφωνία οικονομικής ένωσης δηλαδή μεταξύ ΕΕ και Ηνωμένων Πολιτειών. Πρόκειται για μια διαπραγμάτευση που διεξάγεται μεταξύ των πολιτικών Elite των δυο πλευρών πίσω από κλειστές πόρτες εντελώς και χωρίς τη συμμετοχη του κόσμου! Βεβαια ασχέτως τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων, θα πρέπει να πειστούν και οι κοινοί θνητοί ώστε η συμφωνία να έχει κάποια δημοκρατική νομιμοποίηση, και οι κοινοί θνητοί είναι στα κοινοβούλια αλλα και ο κόσμος! Επιπλέον θα πρέπει να καμφθούν και πιθανοί αντιρρησίες των πολιτικών Elite! Για να γίνουν τα παραπάνω πιο εύκολα θα πρέπει να απλοποιηθούν οι διαδικασίες. Στην ΕΕ για να περάσει μια τέτοια συμφωνία θα πρέπει να εγκριθεί από εθνικά κοινοβούλια και ίσως και ξεχωριστά δημοψηφίσματα ανά κράτος, όπως έχουν τώρα τα πράγματα! Σε μια πολιτική ενοποίηση της ΕΕ όμως αυτό θα σημαίνει πως θα δημιουργηθούν εκείνοι οι μηχανισμοί ώστε να παρακάμπτονται προφανώς πολλά εθνικά κοινοβούλια και πολλά δημοψηφίσματα! Έτσι η δημοκρατία θα είναι ακόμα πιο alacarte λιγότεροι θα πρέπει να πειστούν και άρα πιο εύκολα μια τέτοια συνθήκη θα λάβει νομιμοποίηση!
    Ο ίδιος ο Βαρουφάκης είπε προχτές πως οι πατέρες της Ευρώπης είχαν προβλέψει πως περαιτέρω ενοποίηση θα συμβεί όταν η ΕΕ θα βρεθεί μπροστά σε μια μεγάλη κρίση. Δεν συνέβη όμως δυστυχώς τους είπε, η ομοσπονδιοποίηση δεν έγινε ποτε! Λόγια του Βαρουφάκη στην τελευταία ομιλία προς τους Ευρωπαίους, μάλλον η αλαζονεία του ήθελε να δείξει τι ρολο έπαιξε! Ωστόσο αυτή τη στιγμή ο Βαρουφάκης δημιούργησε μια ακόμα μεγαλύτερη κρίση από εκείνη που είχε δημιουργήσει αρχικά με τον Γιώργο, αλλα στην Ευρώπη έρχεται κι άλλη κρίση, το δημοψήφισμα στο Ηνωμένο Βασίλειο! Αν αυτό το δημοψήφισμα βγει αρνητικό τότε η Ευρώπη θα έχει να αντιμετωπίσει δυο μεγάλες κρίσεις συν την κρίση στην Ουκρανία, συν το μεταναστευτικό! Οποτε πολλοί θα πιεσουν για ομοσπονδία, ώστε να παίρνονται οι αποφάσεις γρηγορότερα! Όπως καταλαβαίνετε δε σε αυτή την περίπτωση θα είναι πιο εύκολο να παρακάμψει κανεις και τους αντιρρησίες αφού οι φωνές τους εύκολα θα μετατρέπονται σε ψιθυρους σε ομοσπνδιακο επίπεδο! Η βρετανία ακόμα και ΟΧΙ να ψηφίσει στο δημοψήφισμα αν περάσει το TTIP θα βρεθεί ακριβώς με το ίδιο status quo απέναντι στους Ευρωπαίους όπως και πριν, οι Αμερικανοι θα κερδίσουν έλεγχο επί της ΕΕ και το αναγκαστικό πια δέσιμο της μοίρας της Αμερικής και της ΕΕ, και άρα τον γεωπολιτικό έλεγχο του Ευρωπαϊκού χώρου. Εμείς τι θα έχουμε κερδίσει από όλα αυτά αναρωτιέται κανεις? Βλέπει κανεις τα δικά μας κεφαλια να έχουν κανονίσει κάποιο κέρδος για μας? Όχι βεβαια, αυτοί όμως σίγουρα θα αμειφθούν προσωπικά!
    Σίγουρα αυτό που γράφω πρόκειται για υπόθεση εργασίας, σίγουρα μπορεί να πέφτω έξω, αλλα θεωρώ πως θα πρέπει να υπολογίσουμε αυτή την υπόθεση και να την έχουμε στο πίσω μέρους του μυαλού μας! Από εκεί και μετά οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να γίνονται όπως γραφει ο κύριος Ηφαιστός, αλλα αυτό προϋποθέτει ανθρώπους που έχουν βαθιά πιστη στο έθνος, στον ελληνισμό και στην πατρίδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.