26/7/15

Τα κατάφεραν οι πολιτικοί μας… Και στο τέλος γίναν όλοι “μνημονιακοί” και ιδιοκτήτες των μνημονίων…

Τα κατάφεραν οι πολιτικοί μας… Και στο τέλος γίναν όλοι “μνημονιακοί” και ιδιοκτήτες των μνημονίων…
Φωτογραφία αρχείου: Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλάει στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την «Διαπραγμάτευση και Σύναψη Δανειακής Σύμβασης με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM)», στην Ολομέλεια της Βουλής. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Στην Ελλάδα συμβαίνει το εξής καταπληκτικό. Η συντριπτική πλειοψηφία των κομμάτων, περιλαμβανομένης και της μεγάλης πλειοψηφίας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζουν τα Μνημόνια.
Αυτό απέδειξε η ψηφοφορία στην Ελληνική  Βουλή. Ψήφισαν όλοι σαν αρνιά τα κείμενα που τους έστειλε ο Γερμανός Σόιμπλε.
Για να μην κρύβουμε τα λόγια μας, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας τους έβαλε όλους στο ίδιο σακί.

Αυτούς που λυπάμαι, είναι τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, που φώναζαν από τα τηλεοπτικά παράθυρα και έδιναν υπόσχεση και λόγο τιμής οτι θα σκίσουν τα Μνημόνια. Σε ένα βράδυ υιοθέτησαν τη ρητορική των λεγόμενων “μνημονιακών κομμάτων” και μάλιστα την εξειδίκευσαν… Είναι και αυτή η κ. Τσάκρη, που παραμένει προκλητική. Η καημένη, ψηφίζοντας συνειδησιακά τα μνημόνια, προσπαθούσε να παρουσιάσει το άσπρο μαύρο στο πρωινό του Mega και η λέξη ρεζίλεμα έγινε εικόνα και ομοίωσή της…

Από την άλλη πλευρά, είναι οι πολίτες της χώρας, που βιώνουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση, αναθεματίζουν τα Μνημόνια αλλά ψηφίζουν τα λεγόμενα «μνημονιακά κόμματα». Ετσι, το Πρόγραμμα έγινε «ιδιοκτησία» των πολιτικών, αλλά και των πολιτών, αφού ψηφίζουν τους «μνημονιακούς» πολιτικούς, και όσοι απέμειναν να φωνάζουν αντιμετωπίζονται με ειρωνεία.

Ομολογώ ότι έφριξα διαβάζοντας τα σχόλια στα μέσα ενημέρωσης και τα κοινωνικά δίκτυα, αλλά και στα παραδοσιακά ΜΜΕ για την Πρόεδρο της Βουλής και τους συντρόφους της στο ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, που επέλεξαν να μείνουν σταθεροί στις απόψεις που υποστήριξαν προεκλογικά και μετεκλογικά, επειδή και οι ίδιοι πίστεψαν τις υποσχέσεις και τις διακηρύξεις του ηγέτη τους και σημερινού Πρωθυπουργού. Και έφριξα διότι –ανεξάρτητα από το αν διαφωνεί κανείς με τις απόψεις των προαναφερθέντων- τα σχόλια περιείχαν μίσος και είχαν ρατσιστικό τόνο. Αντί, λοιπόν, να εγκαλείται ο Αλέξης Τσίπρας και ο στενός κύκλος των συνεργατών του, που άλλαξαν γραμμή και αποδέχθηκαν ακόμα και μέτρα που απέρριψε ο Αντώνης Σαμαράς, ο μηχανισμός επιτίθεται σ’ αυτούς που αρνήθηκαν να προδώσουν τις αρχές πάνω στις οποίες στηρίχθηκε το προεκλογικό πρόγραμμα των δύο κυβερνώντων κομμάτων, του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Δεν έχω καμία ανάμειξη στα εσωτερικά των εν λόγω κομμάτων, ούτε κανενός άλλου πολιτικού σχήματος στην Ελλάδα (ή την Κύπρο). Ομως, εκνευρίζομαι και ρίχνω κυριολεκτικά πέτρες, όταν βλέπω πολιτικούς να γίνονται ένα με τους αντιπάλους τους και να παρουσιάζουν το κρέας ως ψάρι, για να δικαιολογήσουν την αλλαγή των θέσεων τους. Δεν μπορώ να ακούω βλακείες του στύλ ότι «το δικό μας Μνημόνιο είναι καλύτερο από των άλλων». Διότι αυτό ΔΕΝ ισχύει. Είναι τα ίδια και απαράλλαχτα τα Μνημόνια και εξαθλιώνουν το ίδιο τους πολίτες και τη χώρα.

Είμαστε, λοιπόν, και πάλι στο σημείο μηδέν, εκεί που τα άφησε ο Αντώνης και τα πήρε ο Αλέξης. Μόνο που τώρα η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη και ο πρωθυπουργός πρέπει να δείξει γενναιότητα και να το παραδεχθεί. Δεν πέτυχε τίποτα καλύτερο από τους προηγούμενους. Τα πράγματα γίναν χειρότερα και βεβαίως και τα νήπια γνωρίζουν πως ούτε το καινούργιο Πρόγραμμα βγαίνει. Εάν η κληθεί η Γερμανία, που το επέβαλε, να το υλοποιήσει, θα σηκώσει τα χέρια ψηλά.

Το πολιτικό προσωπικό πρέπει να πάρει από κοινού τις αποφάσεις του, διότι οι δανειστές έχουν λάβει τις δικές τους. Η χώρα γλύτωσε το Grexit αλλά η απειλή παραμένει ζωντανή. Και το ερώτημα στους ευρωλάγνους, δεξιούς και αριστερούς, είναι αυτό: Μπορούν να υλοποιήσουν τα σκληρότατα μέτρα που ψήφισαν σαν εκβιαζόμενα στρατιωτάκια; Φοβάμαι πως η απάντηση είναι αρνητική… Αυτή τη φορά οι πολιτικοί δεν έχουν την παραμικρή δικαιολογία. ‘Η τα βρίσκουν ή ας βρουν ένα σοβαρό από τους παροπλισμένους πολιτικούς να κάνει τη δουλειά για την Ελλάδα, όχι για τα κόμματα της, που είναι βυθισμένα στη διαφθορά.

WWW.MIGNATIOU.COM, WWW.ETHNOS.GR

3 σχόλια:

  1. Την "δουλειά" που αναφέρει ο οξυδερκής και πάντα αποκαλυπτικός κος Μ. Ιγνατίου, θα την κάνει για λογαριασμό των Γερμανών ο αρχομανής Τσίπρας. Θα πουλήσει στα πρόβατα-ψηφοφόρους το νέο μνημόνιο ως το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα της αριστερής "διαπραγμάτευσης" και θα ξεπουλήσει εντελώς ότι απέμεινε.
    Χιλιάδες κόσμος θα χάσει τις δουλειές του (ειδικά οι τραπεζικοί), χιλιάδες επιχειρήσεις θα κλείσουν, χιλιάδες θα χάσουν τα σπίτια τους και ο Τσίπρας θα ξεπουλήσει και τα "ασημικά" έναντι πινακίου φακής. Ο δημόσιος τομέας θα μείνει και πάλι αλώβητος και επακόλοθα η πλειοψηφία του Σύριζα θα τον στηρίζει γιατί παράλληλα έχει εθιστεί στο μέλι της εξουσίας. Σε ένα ευνομούμενο κράτος όλοι αυτοί που ευθύνονται για το πισωγύρισμα σε κατάσταση χειρότερη του 2012 και την επακόλουθη καταστροφή, θα έπρεπε να πάνε φυλακή ισόβια.
    Παράλληλα θα προωθεί την "αριστερή" εθνομηδενηστική του αντζέντα που θα οδηγήσει στην κατάλυση του εθνικού κράτους, προωθώντας κατ' ουσίαν την λαθρομετανάστευση αλλόθρησκων -κυρίως μουσουλμάνων - και δίνοντας πολιτικά δικαιώματα σε ανθρώπους που όχι μόνο δεν αισθάνονται Έλληνες, αλλά είναι και θρησκευτικά ρατσιστές σε οτιδήποτε μη μουσουλμανικό.
    Το πρόβλημα είναι ότι λείπει ένα ισχυρό πατριωτικό πολιτικό κίνημα που θα λειτουργούσε ώς ανάχωμα στην δικτακτορία των ολίγιστων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πιστεύω οτι το κόμμα που ψάχνεις είναι εδώ, κύριε Παντελή. Απλά η πλειοψηφία του λαού, δεν προτίθεται να πεθάνει υπερ της Πατρίδος, ούτε με βαριά καρδιά. Συνεπώς ο κλήρος πέφτει στους νεότερους και για αυτό γεμίζουμε με "κακόμοιρους μετανάστες" ούτως ώστε να δημιουργηθεί εν καιρώ, ένα αντίβαρο στην εθνική αφύπνιση που σημαίνει επιστροφή των λαών στις ρίζες τους, στις σταθερές αξίες που έφτιαξαν τον πολιτισμό μέσα απ τα βάθη της ιστορίας: 'Ομαιμον - Ομότροπον- Ομόγλωσσον- Ομόδοξον. Αν ακούγονται σκληρά και άδικα τα λόγια μου, για τους πρεσβύτερους που έχουν την ευθύνη των δεινών που ζούμε, μου είναι αδιάφορο. Η χιλιοπαιγμένη δικαιολογία των "εξαπατημένων" περί παραπληροφόρησης απ τα ΜΜΕ, δεν είναι ικανοποιητική. Επειδή ακόμα και ο πιο αφελής γνωρίζει οτι οι δημοσιογράφοι δουλεύουν για τους ίδιους που δανείζουν και τοκίζουν.
    Δες στα ευρωπαικά κράτη που χτυπάει η απάνθρωπη παγκοσμιοποίηση, χωρίς να υπάρχει αυτή η οικονομική κρίση όπως στην Πατρίδα μας, πως αλλάζουν οι πολιτικοί συσχετισμοί. Απ όσο γνωρίζω ήδη υπάρχουν πατριωτικά κινήματα σε όλη την Ευρώπη, αρκετά σε πολύ ψηλές θέσεις, ενώ όλα έχουν ανοδικές τάσεις αφού τα κόμματα της αριστεράς και δεξιάς δεν είναι τίποτα άλλο παρά κενές λέξεις, μιας παρωχημένης εποχής. Εξαιρώ τις ΗΠΑ που έχουν υποταχθεί στον νέο κόσμο της απάνθρωπης παγκοσμιοποίησης.
    Ακόμα λοιπόν, και να μην υπηρχε στην Ελλάδα ένα πατριωτικό κόμμα, θα είχε ήδη δημιουργηθεί απο καιρό ένα τέτοιο. Το σημαντικότερο δε, είναι πως θα δημιουργηθούν κι άλλα!
    Επειδή η κοινωνία ως ένας ζώντας φυσικός οργανισμός απεχθάνεται τα κενά. Και η άφρονα τάξη της παγκόσμιας κοινότητας είναι τόσο αφύσικη, που δεν μπορεί να σταθεί απέναντι σε μια εθνικιστική γραμμή αμύνης.
    Εννοείται φυσικά πως ο νικητής δεν θα βγεί χωρίς πόνο, δάκρυα και αίμα. Ας προσπαθήσουμε να είναι ο ιθαγενής Έλληνας και όχι, κάποιος κατακτητής που γονατίζει πέντε φορές την μέρα μπρος στον θεό του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ανάλυση του Ιγνατίου πατάει στο έδαφος και αποτυπώνει πολύ καλά τα του οίκου μας, όπως αυτά φαίνονται απ΄ έξω.

    Μετά όμως από την ανάλυση έχουμε και την Ελληνική πραγματικότητα εκ των έσω, και κυρίως τις ταχύτατες εκλογές που αναμένουμε και οι οποίες κινούνται στην λογική του "τώρα που γυρίζει".

    Εκλογές στις οποίες το καζάνι βράζει και μάλλον σε υψηλότερες θερμοκρασίες από το κανονικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.