18/7/15

Το βαλκανικό ...χαλιφάτο

​​«Χαρείτε Βαλκάνιοι, πλησιάζουν καλύτερες μέρες…», πληροφορεί το βιντεάκι που έκανε την εμφάνισή του πρόσφατα στο YouTube. Τι είναι αυτό που θα κάνει τις μέρες των Βαλκάνιων καλύτερες; Η έλευση των μουσουλμάνων και η εγκαθίδρυση του χαλιφάτου, όπως πληροφορεί ο αποστολέας το μηνύματος, που φέρει την υπογραφή του Ισλαμικού Κράτους (ISIS). Ποιοι πρέπει να χαρούν περισσότερο; Οι άνθρωποι στη Σερβία, την Κροατία, το Μαυροβούνιο, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την ΠΓΔΜ και το Κόσσοβο, χώρες που, όπως αναφέρεται στο βίντεο, θα καταληφθούν από το ISIS και θα αποτελέσουν το βαλκανικό ισλαμικό χαλιφάτο.


Η γνησιότητα του μηνύματος, που κάνει τον γύρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν έχει βεβαιωθεί και δεν αποκλείεται να πρόκειται για ένα ακόμα προπαγανδιστικό-εκφοβιστικό τρικ από αυτά που συνηθίζει το ISIS. Ομως, οι Αρχές των χωρών αυτών βρίσκονται ήδη σε συναγερμό, καθώς είχε προηγηθεί, μέσα στον Ιούνιο, άλλο μήνυμα με την υπογραφή του Ισλαμικού Κράτους, που ενημέρωνε για την έλευσή του στα Βαλκάνια.

Μπορεί εμείς εδώ στην Ελλάδα να είμαστε απορροφημένοι στα δικά μας βάσανα, στη βόρεια γειτονιά μας, ωστόσο, καταγράφεται μεγάλη κινητικότητα, όχι πάντα εμφανής, για τον εντοπισμό και την εξάρθρωση δικτύων τζιχαντιστών, ώστε να αποτραπούν τρομοκρατικά χτυπήματα. Τα στοιχεία που συγκεντρώνονται καταδεικνύουν κλιμακούμενη δραστηριότητα ακραίων ισλαμιστών σε περιοχές με συμπαγείς μουσουλμανικούς πληθυσμούς και με επίκεντρο τζαμιά ελεγχόμενα και χρηματοδοτούμενα από ουαχαβιτικούς φονταμενταλιστικούς κύκλους της Σαουδικής Αραβίας, της Υεμένης, του Πακιστάν, της Αιγύπτου και κάποιων από την Τουρκία. Στη γειτονική μας Βουλγαρία, την Αλβανία, το Κόσσοβο, τη Βοσνία, καταδικάστηκαν σε πολύχρονες φυλακίσεις για διασυνδέσεις με τζιχαντιστές, στρατολογήσεις νέων για επάνδρωση των τρομοκρατικών οργανώσεων στο Ιράκ και τη Συρία, καθώς και για ρητορική μίσους σκληροπυρηνικοί ιμάμηδες και άτομα που πολέμησαν στη Μέση Ανατολή. Η αιματηρή επίθεση σε αστυνομικό τμήμα στο Σβόρνικ της Βοσνίας, όπου ένας ένοπλος μουσουλμάνος που τελούσε υπό τη θρησκευτική επιρροή ακραίου ιμάμη πυροβόλησε και σκότωσε δύο Σέρβους αστυνομικούς, προτού πέσει νεκρός κραυγάζοντας «Αλλάχ ακμπάρ» (ο Θεός είναι μεγάλος) από τα πυρά άλλων φρουρών, έκρουσε καμπανάκι ότι η ισλαμική τρομοκρατία χτυπάει την πόρτα των Βαλκανίων.

Αποβιβάστηκε το Ισλαμικό Κράτος στα Βαλκάνια; Κάνεις δεν το ξέρει, και, αν γίνει, δεν πρόκειται να έχει τη μορφή στρατιωτικής επιχείρησης σε κάποια ακτή της Πελοποννήσου, της Αλβανίας ή της Κροατίας.Οι μυστικές υπηρεσίες διεθνώς εμφανίζονται βέβαιες ότι η μαζική ροή προσφύγων από περιοχές που κατέχει ή δραστηριοποιείται το ΙSIS φέρει μαζί της, υπό τον μανδύα των θυμάτων των πολεμικών συγκρούσεων και των εθνικών εκκαθαρίσεων, φανατικούς ιμάμηδες και πολλούς τζιχαντιστές, που συγκροτούν πυρήνες σε χώρες με ισχυρή παρουσία μουσουλμάνων.

Σ. Τζήμας - Καθημερινή
Έντυπη

6 σχόλια:

  1. Αγαπητοί «έλληνες» …

    Την τελευταία στιγμή σας έσωσαν κάποιοι «γάλλοι» εν τω μεταξύ παρατηρώ τα Βλογκ τας εφημερίδες και λοιπά δίχτυα… Το μόνο που ξέρω είναι ότι αυτή η χώρα είναι μια χώρα που διοικηταί από Μαφιόζους. Δυστυχέστατα και χωρίς να μπορείτε να κρυφτείτε Θέλει η Πουτανα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα οι μαφιόζοι των ΜΜΕ. Δυστυχώς Τα μιντια, οι αναλύσεις και πάρα πολλά είναι σε επίπεδο Ουγκάντας και Σομαλίας και δυστυχώς όλα τα Βλογκ ακλουθούν λαϊκισμούς σαν τους πατρονους τους.

    Πολιτικοί, δημοσιογράφοι, ΚΥΠατζιδες της κλειδαρότρυπας και τόσοι άλλοι δεν μπορούν να σταθούν στην Διεθνής Αρένα ούτε για να κατουρήσουν από το φόβο τους. Σας έχουν πτυσμένους …παντελώς όμως όλους… μόνο κάτι πουστιες ξέρετε να παίζετε και να τα φορτώνεται όλα σε άλλους, να σε κάτι «τρελούς».

    Ναι κύριοι η Δραχμή είναι γεωοικονομικό εργαλείο. Είναι πυρηνική ενέργεια αλλά πρέπει να ξέρεις να την διαχειριστείς αυτήν την πυρηνική δύναμη αλλιώς θα γίνεις ολοκαύτωμα…

    Σάββα αγαπητέ όσο και να τα κουκουλώσετε η πραγματικότητα είναι αυτή… και εγώ είμαι ρεαλιστής σαν το Κίσινγκερ δυστυχώς Είσαι και εσύ συνυπεύθυνος για αυτή την κατάντια… Καλά και ο Βαρουφακης Τρελός και οι Brookings αυτά που λεει ο βαρουφ τα λένε σε όλες τις δεξαμενές σκέψεις αν το κοσμο και όλοι τρελοί μόνο εσείς έχετε την αποκάλυψη ;

    Όχι η Ελλάδα δεν πρέπει να φύγει από το Ευρώ για γεωπολιτικούς, γεωοικονομικούς και για γέωστρατηγικούς λόγους Αυτά τα ξεκαθάρισαν και οι άλλοι και οι αμερικανοί «φίλοι» μου… έτσι έσπευσαν να «βοηθήσουν» όπως ξέρουν να το Κάνουν οι Μεγάλες Δυνάμεις. Εσείς τι κάνετε ; Όχι δεν μπορείτε να παίζετε με το πυρηνικό γεωοικονομικέ όπλο της Δραχμής γιατί απλά θα ανατιναχτείτε… στο και 5 κάποιοι σας έσωσαν… ΜΗΝ προκαλέσετε τρίτη φορά τα ίδια … σε Κύπρο και Ελλάδα …γιατί απλά θα σας στείλουν οι «φίλοι» μας στην ζώνη της Ανταρτικής απευθείας… Ελπίζω να πάθατε και να μάθατε… το πάθημα να σας γίνει μάθημα… ελπίζω.


    Ελάχιστες εξαιρέσεις αν θες να πεις ΟΧΙ στην δραχμή πείτε το με Επιστημοσύνη όχι με τις Μιντιοφυλλάδες μην καταντήσετε το Ινφογνομων ,Έθνος, ΝΕΑ, Πρώτο θέμα Ημερησία και λοιπές προπαγάνδες τουλάχιστον αφού ανταγωνίζονται την Ουγκάντα και την Σομαλία δεν χρειάζεται να Ουγκαντοποιηθει και ο Ινφογνομον … αφήστε τους να ανταγωνίζονται μόνοι τους. Αν ξανακάνει εκλογές θα ΒΓΕΙ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΟΣ ο ΤΣΙΠΡΑΣ αντί τα Βλαμμένα και Λοβοτομημενα και αυτιστικά και ψυχαναγκαστικά στην ΝΔ να φτιάξουν μια σωστή δεξιά άφησαν την ΧΑ να μπει στην βουλή. Εσείς αφήσατε όλους αυτούς να βγουν εσείς τρέφετε το λαϊκισμό, εσείς τρέφετε την συνομοσιολογια για όλα φταιν οι Εβραίοι εσείς τους τρέφετε… Εσείς Σαββα και μόνο εσείς διότι αν εσείς είσαστε σωστοί ούτε Ακρο-αριστερά θα υπήρχε ούτε ακρο-δεξιά ούτε ΠΑΣΟΚ ΟΥΤΕ ΝΔ ΟΥΤΕ ΠΟΤΑΜΙΑ ΟΥΤΕ ΣΥΡΙΖΑ θα υπήρχαν το πολύ δυο σοβαρές δυνάμεις και πολλές είναι για την Ελλάδα. Τουλάχιστον κάντε κάτι το ευθύωρον .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μόνο με μονάδες πήγε μπροστά τούτος ο τόπος πάλι με μεμονωμένους θα πάει μπροστά

    Γεώργιος Σουρής (1853-1919)

    Ποιος είδε κράτος λιγοστό
    σ' όλη τη γη μοναδικό,
    εκατό να εξοδεύει
    και πενήντα να μαζεύει;

    Να τρέφει όλους τους αργούς,
    νά 'χει επτά Πρωθυπουργούς,
    ταμείο δίχως χρήματα
    και δόξης τόσα μνήματα;

    Νά 'χει κλητήρες για φρουρά
    και να σε κλέβουν φανερά,
    κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε
    τον κλέφτη να γυρεύουνε;

    Όλα σ' αυτή τη γη μασκαρευτήκαν
    ονείρατα, ελπίδες και σκοποί,
    οι μούρες μας μουτσούνες εγινήκαν
    δεν ξέρομε τί λέγεται ντροπή.

    Σπαθί αντίληψη, μυαλό ξεφτέρι,
    κάτι μισόμαθε κι όλα τα ξέρει.
    Κι από προσπάππου κι από παππού
    συγχρόνως μπούφος και αλεπού.

    Θέλει ακόμα -κι αυτό είναι ωραίο-
    να παριστάνει τον ευρωπαίο.
    Στα δυό φορώντας τα πόδια που 'χει
    στο 'να λουστρίνι, στ' άλλο τσαρούχι.

    Σουλούπι, μπόϊ, μικρομεσαίο,
    ύφος του γόη, ψευτομοιραίο.
    Λίγο κατσούφης, λίγο γκρινιάρης,
    λίγο μαγκούφης, λίγο μουρντάρης.

    Και ψωμοτύρι και για καφέ
    το «δε βαρυέσαι» κι «ωχ αδερφέ».
    Ωσάν πολίτης, σκυφτός ραγιάς
    σαν πιάσει πόστο: δερβέναγάς.

    Δυστυχία σου, Ελλάς,
    με τα τέκνα που γεννάς!
    Ώ Ελλάς, ηρώων χώρα,
    τί γαϊδάρους βγάζεις τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και ακόμη ήταν soft hybrid war που να ήταν της κλίμακας 9,9 ρίχτερ θα βουλιάζατε… σκάφτομαι και εγώ να ζητήσω επανορθώσεις …διότι μου στερήσατε το μέλλον… τα όνειρα τις ελπίδες … να ζητήσω και εγώ επανορθώσεις από όλους… καρλιολια …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν είναι προσωπική επίθεση Σαββα και ευχαριστώ που με φιλοξένησες …είναι προς όλους όμως …

    Καλή συνέχεια

    https://www.youtube.com/watch?v=N-NGweGO3WA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αρχικα να σταματήσει η ενδυναμωση και προωθηση του ι.κ. Πως; Με σταματημα της αναπαραγωγής απο τα μμε των βιντεο που "ανεβαζουν". Αυτο ειναι το κυριο οπλο τους. Η παγκόσμια αναπαραγωγη και διαδοση των βιντεο σε χρονο μηδεν.
    Οι υπόλοιποι τροποι (πολεμικοι ,οικονομικοι κλπ )αντιμετώπισης των τρομοκρατων του ι.κ. ειναι γνωστοί στις κυβερνήσεις και ας ελπισουμε να εφαρμοστουν με σοβαρότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΑΥΤΟ ΚΙ ΑΝ ΠΕΙΣΤΕΙ ΑΣ ΤΟ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ: http://isxys.blogspot.com/2015/06/blog-post_171.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.