17/7/15

Μηδενικό ενδιαφέρον για τα ελληνικά οικόπεδα


Έληξε χθες ο διαγωνισμός για τις έρευνες υδρογονανθράκων σε 20 θαλάσσια οικόπεδα στο Ιόνιο και νοτίως της Κρήτης.
Τα ελληνικά ΜΜΕ χαρακτήρισαν το αποτέλεσμα ως αποτυχία με μια μόνον ξένη κοινοπραξία να εμφανίζεται, στην οποία ηγείτο η γαλλική Total ενώ ακολούθησε η ιταλική Edison και τα ΕΛΠΕ (Ελληνικά Πετρέλαια). Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες τα ΕΛΠΕ κατέθεσαν μόνα τους προσφορές για το οικόπεδο «1» στο ΒΔ Ιόνιο και για το «10» στον Κυπαρισσιακό Κόλπο.
Για το οικόπεδο της Κρήτης δεν υπήρξε το παραμικρό ενδιαφέρον.
Ανασταλτικός παράγοντας, πέραν της οικονομικής κατάστασης της χώρας, είναι οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου που κινείται κάτω από τα 60 δολάρια καθιστώντας ασύμφορες τις έρευνες σε αχαρτογράφητα νερά όπως είναι τα ελληνικά.
Φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Χάρης Ιορδανίδης

3 σχόλια:

  1. Ποιός θα συνεργαστεί με τέτοια έλλειψη εμπιστοσύνης στην Ελληνική κυβέρνηση; Εδώ δεν εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον εκεί μέσα. Για να επανέλθει η εμπιστοσύνη χρειάζονται 10 χρόνια από τη στιγμή που θα εξαφανιστούν αυτοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχουν συγχυστει γιατί δεν ξέρουν πιάνου είναι: ελληνικά, γερμανικα ("ευρωπαϊκά"), τουρκικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ioannes

    Απο την στιγμή που γίνονται εμφύλιοι πόλεμοι με ταυτόχρονη εξόρυξη παντού στον κόσμο, καταλαβαίνες οτι δεν τίθενται θέματα εμπιστοσύνης.

    Είναι παράξενο ότι ενώ γίνονται συζητήσεις μέχρι και για μεταφορά αερίου απο τις ΗΠΑ στην Ευρώπη, αυτή αποκτά δικαιώματα εξόρυξης μεσω ΤΑΙΠΕΔ στην Ελλάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.