17/7/15

«Περιμένουμε από αυτούς να κόψουν τις πρόωρες συντάξεις»


15 σχόλια:

  1. Σε μερικά επαγγέλματα πρέπει να υπάρχουν οι πρόωρες συντάξεις.Π.χ. στους πιλότους.Υπάρχει παντού στην Ευρώπη.Η άποψη αναφανδόν υπέρ της κατάργησης των πρόωρων συντάξεων είναι λάθος.Όπως λάθος είναι και το όριο ηλικίας στα 67.Εργάτης μπορεί να δουλεύει πάνω από τα 60 βιολογικά ? Δεν νομίζω.Όριο συντάξεων πάνω από 60 είναι ουσιαστικά κατάργηση σύνταξης.Με βάση τα δεδομένα τα υπάρχοντα ουσιαστικά έχουν καταργηθεί για τη γενιά αυτή οι συντάξεις.Και νομίζω ότι θα καταργηθούν και για τις επερχόμενες όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά παγκοσμίως.Ο καπιταλισμός μετά την πτώση του υπαρκτού θα φορολογεί και τον αέρα που αναπνέεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο αξιωματικός της αεροπορίας που δεν βρίσκεται σε ηλικία να πετά μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε άλλο τομέα της αεροπορίας. Ή όχι;

      Διαγραφή
    2. Σωστός , αλλά η σχέση του βαθμού με την θέση , δεν επιτρέπει την παραμονή ανώτερων αξιωματικών , ή μεγάλης ηλικίας υπαξιωματικών στην υπηρεσία . Θα μπορούσαν όμως να αξιοποιηθούν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα . Φίλος μου Συνταγματάρχης Ε.Α. μου έκανε το ίδιο παράπονο . Θα μπορούσε μετά την θητεία του να αναλάβει την διοίκηση οποιουδήποτε μικρού οργανισμού ή υπηρεσίας και να τον ή την κάνει να πετάει . Ακόμα και ένα ταχυδρομείο πχ. Πετάμε στον πάγκο ένα ικανότατο , μεγάλο και πολύ εξειδικευμένο και εκπαιδευμένο με κρατικό χρήμα κομμάτι του κρατικού μας μηχανισμού . Ακριβώς την στιγμή που φτάνουν στην πιο δημιουργική τους ηλικία.

      Διαγραφή
    3. Η ιδέα σας πιθανόν να είναι σωστή και λογική αλλά η στρατιωτική νοοτροπία δεν συμβαδίζει με την δημόσια διοίκηση...Οπότε πιθανόν να δημιουργηθούν περισσότερα προβλήματα από όσα θα λύσει.Και προφανώς δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις υπηρεσίες αυτό, γιατί κάποιες χρειάζονται ειδικές γνώσεις που δεν κατέχει κανένας στρατιωτικός.Φυσικά αν δεν δοκιμαστεί στην πράξη, απλά υποθέσεις κάνω.

      Διαγραφή
    4. Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ εἶναι ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ. ΕΤΣΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΡΩΜΑΪΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ. Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ἦταν καί ἔπαρχος καί ἀστυνόμος καί δικαστής τῶν παραπόνων τῶν πολιτῶν, καί ὑπεύθυνος γιά τόν ἐφοδιασμό τῆς πόλης κ.ο.κ.
      ΔΕΝ ΔΙΑΧΕΟΤΑΝ Η ΕΥΘΥΝΗ ΣΕ ΠΟΛΥΠΡΟΣΩΠΑ ΟΡΓΑΝΑ.
      Ἀντίθετα, στόν ίδιωτικό τομέα, εἶναι φυσική ἡ ΠΟΛΙΤΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ. Διότι δέν ὑπάρχει δημόσιος σκοπός.
      ΣΥΝΕΠΩΣ, καί μόνον πού ἔγινε ἡ δημόσια ὑπηρεσία πολτική, προωθεῖται ἡ ἰδιωτικοποίηση τοῦ δημοσίου συμφέροντος. Οἱ ἔλεγχοι παύουν νά εἶναι προσωπικοί καί διαχέονται σέ ἀόριστο ἀριθμό ρποσώπων. Πλήν ἐξαιρέσεων ἀποδόσεως δικαίως τῶν σφαλμάτων, γιά τά περισσότερα λάθη τήν πληρώνουν ἐξιλαστήρια θύματα....
      Γι' αὐτό καί φαίνετια ὅτι τά ὑπηρεσιακά συμβούλια εἶναι συνήθως ὑπερμέτρως ἐπιεικῆ. Διότι ὅλοι καταλαβάινοηυν ὅτι ὁ διωκόμενος πειθαρχικῶς, συνήθως δέν εἶναι ὁ κυρίως ὑπεύθυνος γιά τά λάθη (ἐκτός ἄν ἀποδεχθῆ δόλος, πρᾶγμα ἐξ ὁρισμοῦ δύσκολο).
      Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ εἶναι ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.

      Διαγραφή
    5. Καλά....Σας ενημερώνω πάντως ότι έχουμε 2015 και έχουν περάσει 562 χρόνια από την πτώση της Κωνσταντινούπολης στους Τούρκους και ότι η δημόσια διοίκηση της αυτοκρατορίας (η οποία ουδεμία σχέση έχει με την σύγχρονη δημόσια διοίκηση ούτε κατά φαντασίαν) ήταν μη αποτελεσματική ήδη για εκατονταετίες πριν την πτώση της...

      Οπότε θεωρώ ότι οποιαδήποτε συζήτηση πάνω σε αυτά που λέτε, δεν έχουν καν νόημα...

      Διαγραφή
    6. Σωκράτη πως γράφεις πολυτονικό ρε φιλε; Καλα εγω ετσι κι αλλιώς δεν ξερω, ο,τι κάναμε στα αρχαία και τώρα δυςτυχως τα εχω ξεχάσει, αλλα ειναι πολύ ωραίο το κείμενο όπως φαίνεται!

      Διαγραφή
  2. Χωρίς να έχω καμία διάθεση υπεράσπισης της Γεννηματά, νομίζω ότι η πρόωρη συνταξιοδότηση της οφείλεται σε σοβαρό πρόβλημα υγείας. Για τον λόγο αυτό δεν νομίζω ότι είναι γεγονός άξιο σχολιασμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και αυτό είναι σωστό , αν και πλέον πιθανόν να μη συντρέχουν λόγοι συνταξιοδότησης . (Δηλαδή "ίσως" να έχει επανέλθει ......... ας είμαστε σε κάθε περίπτωση προσεκτικοί)

      Διαγραφή
  3. @ dimofontas
    @KD-HELLAS

    Είναι γνωστό το θέμα υγείας που πέρασε η κ. Φώφη (Φωτεινή) Γεννηματά.
    Είναι επίσης γνωστό ότι είναι μητέρα 3 παιδιών.

    Και στα δύο δεν μπορεί κανείς παρά να τη θαυμάσει και να την συγχαρεί.

    Όμως, η ενασχόληση με την πολιτική όπως είναι γνωστό (ειδικά όταν κάποιος έχει υπουργικές θέσεις ή είναι πρόεδρος κόμματος) δεν μπορεί να πει κανείς ότι είναι λιγότερο κουραστικό από το να είσαι τραπεζικός υπάλληλος. Το αντίθετο θα έλεγα. Πολλές φορές(πχ υπουργός) συνεπάγεται σκληρές διαπραγματεύσεις, ξενύχτια, συσκέψεις, αγωνίες, αεροπορικά ταξίδια.

    Είναι πρόεδρος κόμματος(ΠΑΣΟΚ), μητέρα τριών παιδιών και έχει διατελέσει και υπουργός.
    Με λίγα λόγια έχει ένα καθημερινό πρόγραμμα "γεμάτο" από κάθε άποψη.

    Όλα αυτά είναι πολύ πιο κουραστικά από το να έχεις ένα καθημερινό 8ωρο υπαλλήλου.
    Είναι 51 ετών νέα γυναίκα, μπορεί και ανταποκρίνεται σε όλα αυτά και δεν μπορεί δουλέψει ως υπάλληλος στη τράπεζα που ήταν? Δεν μιλάω για το διάστημα που υπήρχε το σοβαρό θέμα (Εκεί να της δώσουν άδεια μέχρι νεωτέρας). Μιλάω για τώρα.

    Ανταποκρίνεται σε τέτοιο βαρύ (πολιτικό) πρόγραμμα και είναι συνταξιούχος? 51 ετών νέα γυναίκα? Ούτε 60 - 65 συνταξιούχος είναι ούτε γιαγιά 70 - 90 ετών

    Αντέχει αυτά που προαναφέρθηκαν και δεν αντέχει την παλιά της δουλειά στην τράπεζα?

    Ο αρχηγός μιας ομάδας οπουδήποτε οφείλει να εμπνέει μια ομάδα. Δίνει πρώτος το παράδειγμα. Πρώτα πείθει με το παράδειγμα του και μετά δίνει την τυπική συμβουλή, εντολή ή και διαταγή. Ο αληθινός αρχηγός πρώτα πείθει.
    Αν ένας επικεφαλής ομάδας ορειβατών πίνει νερό από το παγούρι ενώ στους άλλους έχει τελειώσει, θα κουραστεί η ομάδα, θα σκεφτούν αρνητικά για τον αρχηγό και θα υπάρχει εσωτερική μουρμούρα. Πρώτα θα μοιράσει το νερό και μετά θα πιει τελευταίος.

    Αν ο άλλος δεν μπορεί χωρίς μπατόν και κουράζεται, ο αρχηγός θα του δώσει τα δικά του.

    Αν συνταντήσουν δύσκολο σημείο πρώτα εκείνος θα το ελέγξει και θα περάσει και μετά οι άλλοι.

    Αν δεν τα κάνει αυτά το αποτέλεσμα θα είναι η έλλειψη πνεύματος ομάδας, σταθερού ρυθμούς ρυθμού, πειθαρχίας, ηθικού και όλα αυτά οδηγούν σε αποτυχία.

    Η αρχηγία σημαίνει "Πρώτος μεταξύ ίσων και υπηρέτης των άλλων" για την δόξα της ομάδας και του αρχηγού. Ο αρχηγός πριν την δοξα θα πρέπει να πετύχει στον τομέα της ευθύνης. Όχι μόνο στα λόγια.

    Το να βγαίνεις συνταξιούχος ενώ κόβεις από τις συντάξεις των άλλων(και μεγαλύτερων σε ηλικία που εργάστηκαν πολλά χρόνια) είναι σαν να είσαι αρχηγός ομάδας ορειβατών και πίνεις μόνο εσύ νερό ενώ στους άλλους έχουν αδειάσει τα παγούρια τους, κρατάς τα μπατόν ενώ βλέπεις κάποιον στην ομάδα κουρασμένο και παράλληλα τους λες:

    "Αντιλαμβάνομαι την κόπωση σας και τις θυσίες σας αλλά πρέπει να συνεχίσουμε".

    Αυτός δεν είναι αρχηγός που θα εμπνεύσει. Δεν αντιλαμβάνεται πραγματικά την κατάσταση ή τον ενδιαφέρει πρώτα ο εαυτός του. Για να πετύχει ο αρχηγός πρέπει πρώτα να τους συσπειρώσει όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατι γραφεις τοσο μεγαλα σχολια ρε αδερφε........ Ειναι κουραστικο . Μας αποτρεπεις απο το να το διαβαδουμε........
    Φιλικα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. @ Pro από Συμβασιλεύουσα

      Άλλους τους αποτρέπω με το στυλ μου κι άλλους τους προτρέπω :)
      Γιατί ο καθένας έχει το στυλ του? Διότι ο καθένας μας είναι διαφορετικός από τον άλλο.
      Άλλος λοιπόν διαφωνεί με αυτά που γράφει ο άλλος (ή με τον τρόπο που τα γράφει) κι άλλος συμφωνεί. Έτσι συμβαίνει λοιπόν και με μένα.

      Έχει συμβεί μερικές φορές άλλος να συμφωνήσει απλώς μαζί μου ή και να μιλήσει κολακευτικά και μερικές άλλες φορές άλλος σχολιαστής να διαφωνήσει απλώς ή να φτάσει μέχρι το σημείο της επίθεσης και της ειρωνείας.

      Ποτέ δεν με ενδιέφερε "Τι θα πει ο κόσμος" , "Πως θα το δει ο κόσμος". Αυτό είναι η γνώμη μου κύριοι. Όποιος θέλει διαβάζει. Ήρεμα και ωραία.
      Προχθές άλλοι διαμαρτύρονταν για συγκεκριμένα άρθρα του ιστολογίου (πχ του ψυχιατρου για τον Βαρουφάκη) και το έκαναν ολόκληρο θέμα. Ένα άρθρο είναι ρε παιδιά. Θελετε? Το διαβάζετε. Δεν θέλετε? Δεν το διαβάζετε. Το ίδιο και τα σχόλια.

      Φιλικά,
      Γιώργος

      Διαγραφή
    3. Δε γίνεται να γράφονται μονον μικρά σχόλια, ειναι οπωσδήποτε το ιδανικό, αλλα κάποτε για να επιχειρηματολογήσει κάποιος πρεπει να γράφει περισσότερο δε γίνεται διαφορετικά:) Αλλιώς μετά μπαίνεις και στη διαδικασία της ατάκας και δεν λύνονται ολα με ατάκες ε;

      Διαγραφή
    4. @ Alexandros

      Απλώς στην Ελληνική κοινωνία έχουμε συνηθίσει με τα δικά μας "ΠΡΕΠΕΙ" και πολλές φορές ζητάμε από τον άλλο να είναι ίδιος με μας. Όπως σκεφτόμαστε εμείς κάτι έτσι να γίνεται.Λάθος.
      Η χώρα που είναι η μεγαλύτερη υπερδύναμη, οι ΗΠΑ, έχουν συνηθίσει στο διαφορετικό, όχι στο "Έτσι πρέπει" αλλά στο συνδυασμό ιδεών, φιλοσοφιών, νοοτροπιών. Δεν λένε "Κάντο έτσι αυτό" αλλά "Γιατί το κάνεις έτσι αυτό? Πες μου". Άσχετα αν συμφωνεί ή διαφωνεί θέλει να ακούσει. Αυτή είναι η βασική διαφορά μιας υπερδύναμης από ένα Βαλκανικό "Ταλιμπανάτο". Η βάση της ισχύος βρίσκεται στην αρμονική ένωση όλων των "human and material resources" μιας κοινωνίας.

      Ρωτάω:

      Ποιος ορίζει τα "πρέπει" ? Άνθρωπος, άρα άνθρωπος μπορεί και να τα αμφισβητήσει αν θεωρεί ότι δεν του ταιριάζουν τα "πρέπει" του/των άλλου/ων.

      Είχα έναν συνάδελφο που στη θητεία, τους βάλανε να καταπολεμήσουν κοριούς σε στρατιωτικό θάλαμο με τον κλασσικό τρόπο που ήξερε ο υπαξιωματικός του ΕΠΟΠ. Πήγε όχι μπροστά στους άλλους φαντάρους να του μιλήσει ήρεμα για οριστική λύση στο θέμα με συμβολικό κόστος(μιλάμε για αστείο ποσό, δεν θα χρειαζόταν καν η υπηρεσία να ξοδέψει) το θέμα και ο άλλος του είπε:

      "Α είσαι και έξυπνος" ειρωνικά. Άνθρωπος που υποτίθεται θα πρέπει να συνδυάζει:

      α) Ψυχραιμία
      β) Γνώσεις υπαξιωματικού(θεωρητικές και πρακτικές)
      γ) Γρήγορη αντίληψη και αξιολόγηση τακτικής κατάστασης
      δ) Ικανότητα να αντιλαμβάνεται και να αξιοποιεί κάθε μέσο της υπηρεσίας, των πολιτών και ικανότητα των ατόμων που αποτελούν την μικρή ομάδα στρατιωτών που θα διοικεί σε πόλεμο.

      Αυτός ο άνθρωπος που ειρωνεύτηκε τον συνάδελφο (που πήγε να του μιλήσει ευγενικά και με σεβασμό) θα ηγηθεί μικρής στρατιωτικής ομάδας σε πόλεμο. Να γελάσεις ή να κλάψεις?

      Φυσικά και ήταν όχι απλώς έξυπνος ο συγκεκριμένος συνάδελφος μου αλλά ιδιαίτερα εύστροφος. Είχαμε γίνει κολλητοί από το πρώτο εξάμηνο στη σχολή. Ιδιαίτερα ικανός στην χημεία, την γεωργική φαρμακολογία και την εντομολογία. Ότι είχε σχέση με το συγκεκριμένο αντικείμενο τα "έπαιζε στα δάχτυλα" που λένε. Σήμερα είναι στην Ιταλία, έχει τελειώσει το μεταπτυχιακό του και προχωράει.

      Ο άλλος ήταν απλώς ένας "βλάχος" που δεν ήξερε καν να ακούει. Αν δεν ειρωνευόταν, θα άκουγε τι και πως αναλυτικά. Μετά θα έκρινε ήρεμα αν θα έδινε εντολή να εφαρμοστεί.

      Στην Ελλάδα είναι Βαλκανικό "Ταλιμπανάτο". Το καλύτερο είναι " δεν ξέρω" κι άστους να ψάχνονται. Το μπελά σου θα βρεις στο τέλος σε αυτό τον τόπο.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.