9/7/15

Κάποιοι πρέπει ήδη να ντρέπονται για το μίσος

Δεν πέρασε ένα 24ωρο και η μεγαλειώδης νίκη του «Όχι» άρχισε ήδη να παρουσιάζει αποτελέσματα. Παραιτήθηκε ο αρχιστράτηγος του αγώνα Γιάνης. Ο θριαμβευτής του δημοψηφίσματος κάλεσε τους γερμανοτσολιάδες του «Ναι», την Πέμπτη φάλαγγα του εχθρού, να πάνε ενωμένοι στους τοκογλύφους ιμπεριαλιστές για να τους παρουσιάσουν την ελληνική πρόταση που είναι το σχέδιο Γιούνκερ της Παρασκευής, και όχι αυτό της Πέμπτης, το οποίο απορρίψαμε με το δημοψήφισμα. Πήρα το μήνυμα, δήλωσε ο θριαμβευτής πρωθυπουργός, το «όχι» δεν είναι «ναι» στη ρήξη αλλά ενίσχυση στο «ναι» σε μια βιώσιμη συμφωνία. Τι δεν καταλαβαίνεις;

Ο Παπανδρέου και ο Σαμαράς δεν ήταν ηλίθιοι που ήθελαν να διαλύσουν τα κόμματά τους και να εξαφανιστούν. Δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς. Όταν ο ελληνικός λαϊκισμός συναντάει την πραγματικότητα, η πραγματικότητα είναι αμείλικτη. Ο Αλέξης Τσίπρας αρνείται να ακολουθήσει την τύχη των προκατόχων του και το πληρώνει η οικονομία. Η πρόσκρουση του Σύριζα με την πραγματικότητα θα είναι πολύ πιο οδυνηρή, γιατί ο πλαστός κόσμος που έχει κατασκευάσει 5 χρόνια τώρα, θα καταρρεύσει με εκρηκτικές συνέπειες. Γι’ αυτό, 6 μήνες κυβέρνηση, συνεχίζει τον προεκλογικό αγώνα. Συνεχίζει να παραμένει στην εικονική πραγματικότητα καθυστερώντας συνεχώς την προσγείωση. Φέτος δεν θα κάνουμε ούτε φορολογικές δηλώσεις, τίποτα δυσάρεστο, μέχρι να βρεθεί τρόπος χειρισμού της κοινής γνώμης. Εντωμεταξύ, η οικονομία καταρρέει. Κάθε εικονική νίκη συνοδεύεται με μια ήττα στο επίπεδο της πραγματικότητας. Κλείνουν οι τράπεζες, δεσμεύονται καταθέσεις, έναντι αντί για συντάξεις, γενική στάση πληρωμών.


Αν έβλεπες την προεκλογική συγκέντρωση του «όχι» θα καταλάβαινες πολλά πράγματα για το ελληνικό πρόβλημα. Ο Αλέξης Τσίπρας λέει στα «αιώνια kids» δύο πράγματα που θέλουν να ακούσουν, αυτά τα δύο πράγματα που είναι η συμπύκνωση του κυρίαρχου λόγου της μεταπολίτευσης: Είσαστε ήρωες, λέτε ηρωικά όχι απέναντι στους ισχυρούς της γης, αυτός ο φτωχός λαός ο προδομένος που όλοι τον επιβουλεύονται, λέει όχι, νικάει, για άλλη μια φορά κάνει τον κόσμο να υποκλιθεί στο μεγαλείο του. Το δεύτερο είναι το αντίθετο του πρώτου, δεν θέλουμε ρήξη, δεν θέλουμε δραχμή, κι εμείς Ευρώπη θέλουμε, μέσα στο ευρώ να είμαστε, απλώς με καλύτερους όρους. Είμαστε ήρωες χωρίς κόστος, εκ του ασφαλούς, η νεοελληνική τσάμπα μαγκιά. Έπειτα όλοι μαζί στη συναυλία, τραγουδάμε έντεχνο με υψωμένες γροθιές. Γιατί «το άδικο το ζήσαμε απ’ την κούνια μας».
Η διαιώνιση της εικονικής πραγματικότητας δημιουργεί συνεχώς δυσκολότερα προβλήματα. Εμείς «κερδάμε» συνεχώς, αλλά χάνοντας. Οι τράπεζες είναι κλειστές, η οικονομία έχει καταρρεύσει, τα πλεονάσματα έγιναν ελλείμματα. Δεν χρεοκοπήσαμε το 2010 με 11% πρωτογενές έλλειμμα, χρεοκοπούμε τώρα με πλεόνασμα το 2014. Ηλίθιοι δημοσιογράφοι λένε ότι οι «ξένοι» ζητάνε όλο και περισσότερα μέτρα. Κανείς δεν ζητάει τίποτα, η αντιμνημονιακή παλινόρθωση του χρεοκοπημένου μοντέλου της μεταπολίτευσης έχει ήδη δημιουργήσει νέο έλλειμμα, ποιος θα το πληρώσει; Χρειαζόμαστε ένα νέο πακέτο σωτηρίας 50 δις, το μνημόνιο Τσίπρα. Ποιος θα το ψηφίσει, ποιος θα τα εφαρμόσει και με τι κουράγιο; Ο εγκληματικός λαϊκισμός δολοφόνησε την οικονομία, οι κλειστές τράπεζες σημαίνουν το τέλος της ιδιωτικής οικονομίας. Άσχετοι άνθρωποι γράφουν, και τι πειράζει που παίρνουμε 50 ευρώ από τα ΑΤΜ; Άνθρωποι που σιτίζονται σε ολόκληρη τη ζωή τους από το κράτος, δεν έχουν σκεφτεί ούτε μια φορά το κράτος ποιος το πληρώνει. Δυστυχώς, το πρόβλημα είναι πέρα από τη χρεοκοπία, τα μνημόνια, τις κυβερνήσεις. Πρέπει ολόκληρη η κοινωνία να αλλάξει οικονομικό μοντέλο αν θέλει να σωθεί. Κι αυτό δεν το υποψιάζεται καν. Το αντίθετο. Πιστεύει ότι το σωστό, το δίκαιο, είναι να «αντισταθεί», να διατηρήσει με πάθος το παλιό, το χρεοκοπημένο. Οι νέοι, τα πρώτα θύματα αυτής της κρίσης, δίνουν αγώνες για την πρόωρη συνταξιοδότηση, τα κρατικά μονοπώλια και την απόκρουση της αξιολόγησης. Μια κοινωνία έτοιμο κοινό για τις συμμορίες της δραχμής, τον παρασιτισμό και τη διαπλοκή που έχουν δείξει πια τις προθέσεις τους: Το σύστημα θα προτιμήσει να οδηγήσει την Ελλάδα στον τρίτο κόσμο παρά να δεχτεί κανόνες, να χάσει τα προνόμιά του. Οι «ηρωικές» μάχες ενίσχυσαν το λόμπι της δραχμής. Οι εικονικές μάχες δεν παράγουν κανένα πραγματικό αποτέλεσμα, είναι μόνο για το εσωτερικό μέτωπο. Χειροτερεύουν όμως συνεχώς την πραγματικότητα, επιδεινώνουν την οικονομία, κάνουν δυσκολότερη την ανάκαμψη, οδηγούν σε ρήξη, εκπαιδεύουν τον κόσμο στον αντιευρωπαϊσμό.

Δεύτερο 24ωρο μετά και το δημοψήφισμα έχει ήδη ξεχαστεί. Πρωθυπουργός και υπουργοί τρέχουν ξανά στις Βρυξέλλες για να υπογράψουν μια συμφωνία. Για να καταλάβω. Η διαφορά μας ήταν μια συναυλία του Μάλαμα; Δηλαδή, ήταν κάποιοι που προτιμούσαν μια συμφωνία με «αξιοπρέπεια» ενώ κάποιοι άλλοι έλεγαν ότι καλύτερη θα ήταν μια συμφωνία πριν τις κλειστές τράπεζες και τους συνταξιούχους να κλαίνε; Κανείς δεν αισθάνεται ότι εξαπατήθηκε;
Κάποιοι πρέπει ήδη να ντρέπονται για το μίσος. Οι τεχνικοί της χειραγώγησης χρησιμοποιούν το μίσος, είναι το καλύτερο καύσιμο. Δεν υπάρχει μια λάθος πολιτική που χρεοκοπεί τη χώρα, που έκλεισε τις τράπεζες, που δίνει 120 ευρώ αντί για συντάξεις, αλλά ένας ένοχος, ο Σόιμπλε που «σου πίνει το αίμα» και οι «συνένοχοί του». Οι διάφορες επιλογές δεν είναι διαφορετικές πολιτικές επιλογές που πρέπει να εξετάσουμε και να επιλέξουμε, αλλά είναι «εκτός εθνικού κορμού», «δεν είναι ισότιμες» και «μπράβο μας» που προπηλακίζουμε τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς. Αν δεν ήταν τόσο τραγική η κατάσταση, αυτή η απόδραση από την πραγματικότητα που φτιάχνει παιδικά πανηγύρια στις πλατείες, ηρωικά και πένθιμα, με αξιοπρέπεια και απλωμένο το χέρι για την επόμενη δόση, θα προκαλούσε μέχρι και χαμόγελα κατανόησης. Μεταξύ μας είμαστε, γνωριζόμαστε, όλοι ξέρουμε από λόγια. Όμως το μίσος είναι άλλο πράγμα. Είναι ψυχρή κοινωνική μηχανική της εξουσίας που υποδαυλίζει, νομιμοποιεί τα χειρότερα ένστικτα της ανθρώπινης ψυχής για να επιτύχει τους σκοπούς της, να εξουσιάσει πολιτικά. Αυτό δεν συγχωρείται. Όχι μόνο όσοι το χρησιμοποιούν, αλλά και όσοι απλώς κάνουν τα στραβά μάτια, είναι συνένοχοι. Το ότι οι υπεύθυνοι γι’ αυτό πολιτικοί δεν το σταματάνε με το μαχαίρι, προμηνύει δυσάρεστο μέλλον για το ελληνικό δράμα.
Φ. Γεωργελές - ΑV

5 σχόλια:

  1. Όλο αυτό το ευφυέστατο άρθρο είναι στηριγμένο σε 2 θεμελιακά ψέμματα τα οποίο γνωρίζει ο συντάκτης του, ίσως το ένα πριν ακόμα το καταλάβουμε εμείς. Το πρώτο ψέμμα είναι οτι ο στενός πυρήνας της ομάδας Τσίπρα (και Βαρουφάκης) δεν ήξερε τι έκανε και τυχαίως και εντελώς πανικόβλητα έπαιξε τα ρέστα της στο τέλος (την τελευταία στιγμή) και το δεύτερο ψέμμα είναι ότι το ζήτημα ήταν το μέηλ Χαρδούβελη και όχι το προκαθορισμένο τρίτο μνημόνιο και το ΠΟΙΟΣ θα το εκτελέσει (διαγωνισμός συνωμοσίας=παλαιομνημονιακοί εναντίον Τσίπρα 0-10 τα γκολάκια από τον απίστευτο εξουσιομανή που είναι εξουσιομανέστερος των άλλων και πιό πονηρός.
    Κύριε Σάββα, αγαπητοί συναναγνώστες, η αηδία μου είναι τεράστια, αχανής θα έλεγα πρώτα πρώτα για το έκτρωμα "πρώτη φορά αριστερά". Αλλά όταν διαβάζω και τέτοια προπαγανδιστικά κείμενα από το βαθύ "φιλελευθερο" χώρο του αθηναικού μην πω τωρα, και μάλιστα ευφυέστατα, ένα έχω να πω στον συντάκτη. Κάτσε τώρα φίλε μου, μαζί με την νέα δημοκρατία να καταπιείτε μαζί το χάπι και απολάυστε την τελευταία μεγάλη ανάλωση από τους πραγματικούς αφέντες: τους μεγάλους ξένους.
    Συνωμοσιολογώ; Την πατήσανε όλοι όσοι δεν συνωμοσιολογούσαν και λιγάκι τελικά..
    Κἀποιοι όντως θα επρεπε να ντρέπονται για το μίσος τους (συριζαιοι, ανταρσυοχαώδεις, εθνολαικιστές της τελευταίας υποστάθμης, ανελιτες, ο κύριος (Δ)ελαστίκ, αλλά και ο κύριος άνωθεν, ο κύριος άθενς βοις. Το μόνο που του μένει και αυτού τώρα είναι μια κριτική του ύψους των δημοσίων δαπανών. Όταν πάλι εμφανισθεί το δραχμοδολλάριο και πει (πρόβλεψη) δια του καραφλού του εκπροσώπου: το νέο πρόγραμμα δεν είναι βιώσιμο, μην εκπλαγείτε. Θα μας αποβάλλου τελικά, αφού πρώτα τα πάρουν όλα.....με αριστερή βοήθεια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και στο βάθος Φρεμ; Ραφάλ; Και τα δύο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα μείνω μόνο σε μία παράγραφο του ποιήματος του γνωστού παπαγάλου της διαπλοκής.

    Τα κόμματα των Γερμανοτσολιάδων, ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΛΑΟΣ - ΔΗΜΑΡ, τα διάλυσε ο Ελληνικός λαός με την ψήφο του γιατί κατάλαβε πολύ καλά ότι ότι η ηγεσία τους είχε ξεπουληθεί στην Γερμανική μαφία και διέλυε την χώρα.

    Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία, όπως αυτή που διαβάζουμε εδώ, είναι και για γέλια και για κλάματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ και με το καλό τώρα να διαλύσει τους Αμερικανοτσολιάδες ανθέλληνες προλετάριους στην υπηρεσία του άκρατου νεοφιλελευθερισμού!

      Διαγραφή
  4. Άλλος ένας "ρεαλιστής" της ελληνικής πολιτικής σκηνής, σαν τους ρεαλιστές στρατηγούς που έθαψαν το ελληνικό -και φτηνό- σύστημα αεράμυνας (πόσοι απ' αυτούς να υπέγραψαν άραγε για το ΝΑΙ;). Δεν μπορούμε χωρίς Ευρώπη, χωρίς ευρώ, χωρίς να ξεπουληθούμε, χωρίς να ανοίξουμε πόδια.
    Ψέμματα που προκαλούν τον γέλωτα και που λερώνουν το παρόν ιστολόγιο.
    - Πιστώνει το ΟΧΙ στους κρατικοδίαιτους. Οι δημοσιογράφοι δηλαδή και οι εργολάβοι της ιδιωτικής τηλεόρασης, τα πολιτικά τζάκια, οι μεταπράτες και οι ΜΚΟ της Άθενς-Βόις αποτελούν "ιδιωτική πρωτοβουλία"; Η ιδιωτική πρωτοβουλία, το τοτέμ των φιλελέδων, που περιμένει το ΕΣΠΑ για να "επενδύσει". Που βρήκε έτοιμες τις υπόδομές του "σατανικού" κρατικού μονοπωλίου, τις αγόρασε μπιρ-παρά με δανεικά και αγύριστα που τα φορτώθηκε ο λαός και τριπλασίασε τα τιμολόγια. Σιγά μη θάψανε αυτοί την οικονομία, ο Βαρουφάκης την έθαψε. ΤΟ ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΩΝ και όποιος λέει κάτι άλλο είναι ψεύτης.
    - Χρεώνει αντι-ευρωπαϊσμό στο ΣΥΡΙΖΑ, το κατ' εξοχήν ευρωπαϊκό κόμμα. Οι δεξιοί είναι ευρωπαϊστές λόγω κλασσικού, φαναριώτικου ραγιαδισμού. Σπρώχνονται για να μπουν στις πρεσβείες, για να διακονέψουν και να ξεπουλήσουν την πατρίδα. Οι ευρω-αριστεροί είναι ήδη εκεί, γέννημα-θρέμμα των πρεσβειών. Η ιθαγένεια, οι λούγκρες, τα τζαμιά, η φούντα, η κοινωνική αποσάθρωση είναι η γνήσια ευρωπαϊκή ατζέντα. Και για όλα αυτά καθαρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
    - Το ΟΧΙ είναι κομματικό και το ΝΑΙ "υπεύθυνο". ΨΕΜΑ-ΨΕΜΑ-ΨΕΜΑ. Το ΟΧΙ είναι των ανέργων, των φτωχών και των μικρομεσαίων -του γνωστού υποζυγίου- που θέλουν ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ. Η άρχουσα τάξη του ελλαδικού -και όχι ελληνικού- κρατιδίου δεν πτωχεύει απλά τις κατώτερες τάξεις, θέλει να τους στερήσει και την προοπτική για εξέλιξη αυτών και των παιδιών τους. Το ΝΑΙ ανήκει στην αναξιοκρατία, στα παράσιτα του Κολωνακίου και τις πολιτικές κάστες. Ψοφήστε, μεταναστεύτε, αλλά μην κουνάτε τους Μητσοτάκηδες από τις καρέκλες τους.
    Και μερικές ερωτήσεις για να απαντήσουν οι γάτες, οι μύστες, οι τσίφτες, οι ρεαλιστές του ΝΑΙ.
    Τα κουφάρια των εργοστασίων -η γνήσια ιδιωτική οικονομία, όχι η γιαλαντζί των εργολάβων- πως θα πάρουν μπροστά; Πως θα δουλέψουν οι λέβητες, οι τόρνοι, οι αργαλειοί; Με ευρώ ή με δραχμή;
    Θα υπάρχει ΕΕ το 2016; Γιατί απ' όσο ξέρω ενώνονται με τη ΝΑΦΤΑ και παραδίνουν τα κλειδιά στις ΗΠΑ. Η γη θα ανήκει σε εμάς ή στους αμερικάνους μεταλλαγμενατζήδες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.