8/7/15

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ! Το σχέδιο των Ευρωπαίων για σταδιακή έξοδο της Ελλάδας από την Ε.Ε έως τον Δεκέμβριο

grexit
Το Plan B΄των Ευρωπαίων για την ελληνική κρίση, περιλαμβάνει – σύμφωνα με πληροφορίες – ένα σχέδιο για σταδιακή αποδέσμευση της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε συνδυασμό με σταδιακή καταβολή 2 δισ. ευρώ για την ανθρωπιστική κρίση που θα προκύψει στη χώρα μας αμέσως μετά το grexit.Πρόκειται για το σχέδιο για το οποίο μίλησε χθες ο Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, όταν μίλησε μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής για την ετοιμότητα των 19 κρατών – μελών της Ευρωζώνης να αντιμετωπίσουν ένα ενδεχόμενο grexit. Να σημειωθεί ότι χθες ήταν η πρώτη φορά που ο πρόεδρος της Κομισιόν, όπως και αρκετοί άλλοι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένης και της Ανγκελα Μέρκελ, μίλησε ανοιχτά για μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για ένα βιβλίο που περιλαμβάνει όλα τα στάδια εξόδου από την ευρωζώνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο προβλέπει την σταδιακή διολίσθηση της Ελλάδας εκτός Ευρωπαικής Ενωσης μέχρι τις 31/12/2015, όπου κάθε μήνα η Ελλάδα θα αποδεσμεύεται από υποχρεώσεις και διαδικασίες που τηρεί ως μέλος της Ευρωζώνης, αρχής γενομένης από την κατάργηση της συνθήκης Σέγκεν.

Σύμφωνα με το σχέδιο, κάθε μήνα θα παύει η ισχύς των συμφωνιών που έχει η χώρα μας ως μέλος της Ευρωζώνης και της ΕΕ, γεγονός που θα επηρεάζει ανάλογα και θα αλλάζει τις λειτουργίες του κράτους σε μια σειρά δραστηριοτήτων, όπως πχ τελωνειακοί έλεγχοι κλπ.

Σε αυτό το διάστημα των 6 μηνών, και ως την πλήρη αποδέσμευση της Ελλάδας η ΕΕ θα δίνει ένα ποσό -οι πληροφορίες κάνουν λόγο για περίπου 2 δισ. ευρώ- προκειμένου να μπορεί η χώρα να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση. Δηλαδή να είναι σε θέση να αγοράζει καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα για να καλύπτονται βασικές λειτουργίες, όπως είναι ο στρατός, οι δημόσιες συγκοινωνίες, οι ανάγκες της αστυνομίας κλπ.

crashonline

6 σχόλια:

  1. Ας ελπίσουμε πως δεν θα φτάσουμε σε αυτο το σημείο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θά εἴμαστε ἠλίθιοι ἄν φτάσουμε ἐκεῖ, δηλαδή καί νά μᾶς διώξουν καί νά κάνουν τήν Εὐρώπη κετνρο-ἀσιατική δεσποτεία (μέ παραμερισμό τοῦ χριστιανισμοῦ στήν Ε.Ε. καί τῆς Ὀρθοδοξίας ἀνατολικά τῆς Γερμανίας).
    Ἀλλά πρέπει και μεῖς νά βάζουμε τό ἐθνικό συμφέρον πάνω ἀπό τό κομματικό, τό ἰδεολογικό ἤ «ταξικό» καί συντεχνιακό.
    Ἀλλά κόμματα καί ἀνιδιοτέλεια γίνεται; Ὄχι. Γι' αὐτό τό πολιτικό σύστημα χρειάζεται πέραν τῶν κομμάτων, πόλους ἐξουσίας, πού νά μήν μεταβάλλονται κάθε 4 χρόνια, ἀλλά νά ἀνανεώνονται μερικῶς καί νά παρουσιάζουν ἐθνική καί ἰδεολογική σταθερότητα μετ' εὐελιξίας. Τέτοιοι θεσμοί εἶναι σήμερα μόνο ὁ Πρόεδρος τῆς Δημοκρατάις καί σέ ἕνα βαθμό καί Δικαστήρια, στόν βαθμό δηλαδή πού δέν ἐπηρεάζονται ἀπό τά κόμματα καί τίς συγκυρίες, ἀλλά οὔτε καί ἀπό τίς ἐπί μέρους ἰδεολογίες.
    Ὕστερα, λιτότητα, ἤ διαθεσιμόττητες καί ἀπολύσεις, γιατί νά φέρνουν άνάπτυξη;
    Καί οἱ παλαιότερες ἐπιδοτήσεις καί οἱ σημερινές ἀπαιτούμενες περικοπές δημοσίων δαπανῶν, δέν τό βλέπουμε ὅτι ἀντικειμενικά ἔφεραν τήν καταστροφή τοῦ παραγωγικοῦ ἰστοῦ τῆς χώρας μας;
    Ἄμεσο νοικοκύρεμα χρειάζεται, μέ ἀνθρωπιά ὅμως, ὄχι ἀ λά Μέρκελ! Μέ συμβούλους τούς ἐργαζομένους τῆς βιοπάλης καί τῆς ἐπιχειρηματικότητας, ὄχι τούς μετρίους τῆς ἀναξιοκρατίας τοῦ Δημοσίου τομέως καί τῆς ἁρπακόλλας τοῦ ἰδιωτικοῦ, πού ἐξουσιάζουν παντοῦ διά τῆς κομματοκρατίας.
    Καί κλασσική καί ἐθνική παιδεία χρειάζεται. Μέ ἔμφαση στόν ἄνθρωπο πού ἔχει Θεό μέσα του. Καί που δέν θά γίνεται μέ τίποτα θεομπαίχτης.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στην ελληνική τραγωδία τη λυση την έφερνε σχεδον παντα ο απο μηχανής θεός.Ας είμαστε αισιόδοξοι μια και τέτοιο θεό μονο εμεις εχουμε.Πιστευω οτι αν αναβληθεί η διευρυμένη μάζωξη του Σαββάτου, η οποια μάλλον για την έξοδο μας προορίζονταν,θα ειναι ενα πολυ καλο σημάδι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το μόνο σενάριο που μπορεί να παίξει είναι η έναρξη μιάς διαδικασίας πτώχευσης της χώρας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η χώρα εγκαταλείπει το Ευρώ.

    Βέβαια ουδεμία πρόβλεψη υπάρχει για αυτό το ενδεχόμενο στα νομικά κείμενα της Ευρώπης, άρα θεωρητικά το γεγονός δεν θα συμβεί.

    Όμως αυτό δεν εμποδίζει κανένα από τους μπράβους της Γερμανικής μαφίας να διαλαλεί σεντορία τη φωνή, ότι τους ψιθυρίζουν στο αυτί από τα κεντρικά του Βερολίνου, για να δημιουργείται και το ανάλογο κλίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωωωωχ, τάδε έφη ο...
    Τρανκαφράγκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ωωωωχ, τάδε έφη ο...
    Τρανκαφράγκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.