26/7/15

Δύο Τούρκοι στρατιώτες νεκροί στο Ντιγιαρμπακίρ, από έκρηξη νάρκης

Φωτογραφία αρχείου
Τη ζωή τους έχασαν δύο στρατιώτες και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν το βράδυ όταν τα μεσάνυχτα εξεράγη παγιδευμένη νάρκη, κατά τη διέλευση στρατιωτικού οχήματος στην εθνική οδό Ντιγιαρμπακίρ - Μπίνγκιολ, στο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν.
Αμέσω μετά την έκρηξη ομάδα ανταρτών επιτέθηκε στο φλεγόμενο όχημα και στη συνέχεια αποχώρησε από την περιοχή.
Μετά την έκρηξη δυνάμεις του στρατού πραγματοποίησαν επιχείρηση εντοπισμού των δραστών με επιθετικά ελικόπτερα της στρατοχωροφυλακής.
Επίσης, την ίδια περίπου ώρα επίθεση με μακρύκανα όπλα δέχτηκε το Αστυνομικό Τμήμα της συνοικιας Μπαγλάρ, του Ντιγιαρμπακίρ, ενώ ανάλογες επιθέσεις σε κτίρια των αρχών ασφαλείας έγιναν και σε άλλες πόλεις, όπως το Σιίρτ και το Νουσαϊμπίν, του νομού Μαρντίν.
Το PKK χαρακτήρισε χθες «επίθεση» τους βομβαρδισμούς που πραγματοποιεί ο τουρκικός στρατός εναντίον στρατοπέδων του και θεώρησε ότι «έχουν παραβιαστεί οι όροι της εκεχειρίας» μεταξύ των μαχητών του και των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας, η οποία τηρείτο από τον Μάρτιο του 2013.
Η ισλαμο - συντηρητική κυβέρνηση της Άγκυρας έδωσε εντολή για τη διεξαγωγή των αεροπορικών επιδρομών έπειτα από σειρά επιθέσεων εναντίον αστυνομικών τις τελευταίες ημέρες, οι οποίες αποδόθηκαν σε μαχητές που πρόσκεινται στο ΡΚΚ.
Το κουρδικό κίνημα ανέλαβε την ευθύνη, την Τετάρτη, για τη δολοφονία δύο αστυνομικών στη νοτιοανατολική πόλη Τσεϊλανπινάρ, στα σύνορα με τη Συρία, ως αντίποινα για την επίθεση αυτοκτονίας στη νότια πόλη Σουρούτς, που αποδόθηκε στην τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, κατά την οποία 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατό τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους νέοι υποστηρικτές του κουρδικού ζητήματος.
Η κυβέρνηση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άρχισε το φθινόπωρο του 2012 ειρηνευτικές συνομιλίες με τον φυλακισμένο ηγέτη του PKK, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, σε μια προσπάθεια τερματισμού της εξέγερσης η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή 40.000 ανθρώπων από το 1984.
Η διαδικασία αυτή δεν κατέληξε σε συμφωνία.
Πηγή: , Μιλλιέτ, ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.