14/11/15

Λαθρομετανάστευση: Όταν πέφτουν οι μάσκες

Του Σάββα Καλεντερίδη
Το έχουμε ξαναγράψει, η ανευθυνότητα, ο λαϊκισμός και η εξουσιομανία είναι τρεις από τις κατάρες του έθνους.
Πρώτα ξεκίνησαν με τη λέξη λαθρομετανάστευση. Εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι στα ΜΜΕ κυριαρχούν είτε μεταμελημένοι, είτε παραλλαγμένοι είτε αμετανόητοι αριστεροί, κατάφεραν να δαιμονοποιήσουν τις λέξεις και να αλλάξουν ακόμα και το νόημά τους. Όταν κάποιος ανεβαίνει λαθραία στο λεωφορείο ή κάποιο μέσο μαζικής μεταφοράς, τότε καλώς λέγεται λαθρεπιβάτης
Όταν κάποιος διαβάζει τις εφημερίδες στο περίπτερο χωρίς να πληρώσει, λαθραία δηλαδή, λέγεται λαθραναγνώστης. 
Όταν κάποιος κυνηγά λαθραία, λέγεται λαθροθήρας.
Όταν κάποιος κάνει εμπόριο λαθραίων προϊόντων, λέγεται λαθρέμπορος
Όταν όμως κάποιος μπει λαθραία σε μια χώρα, δεν λέγεται λαθραίος μετανάστης ή λαθρομετανάστης, γιατί αυτό προσβάλει την προσωπικότητά του!!!
Και τώρα, αφού πρώτα ξεκινήσαμε από τις λέξεις και συνεχίσαμε να αποκαθηλώνουμε τις βασικές αξίες που διέπουν κράτος και κοινωνία, για να τις αντικαταστήσουμε με τα αξιακά θέσφατα της Αριστεράς, αφού… διαπραγματευτήκαμε επί έξι μήνες, για να καταστρέψουμε ό,τι είχε μείνει όρθιο από την οικονομία μας και να υπογράψουμε ένα μνημόνιο κατά πολύ χειρότερο από εκείνα που υπέγραψαν οι προηγούμενοι, οι «προσκυνημένοι», τώρα δεν έρχονται αυτοί, αλλά όλοι εμείς και το έθνος ολόκληρο ερχόμαστε αντιμέτωποι με τα αποτελέσματα της μεταναστευτικής πολιτικής της κυρίας Τασίας και του ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτών που έπαιξαν με τον πόνο των μεταναστών, λαθραίων και μη, χτίζοντας καριέρες πολιτικάντηδων, αυτών που έκαναν παιχνίδια με τους λαθρομετανάστες, σε αγαστή συνεργασία με τους διακινητές, πότε στη Βίλα Αμαλία και πότε μπροστά από τη Βουλή και στη Μεγάλη Βρετανία, παραμονές Χριστουγέννων, αυτών που αφού θα άλλαζαν την Ευρώπη ολόκληρη, θα έκαναν στους Ευρωπαίους εκτός των άλλων και μαθήματα μεταναστευτικής πολιτικής.
Και τώρα, αφού έκλεισαν την Αμυγδαλέζα, δημιουργούν μια άλλη «Αμυγδαλέζα», σχεδόν με τα ίδια υλικά και μέσα, τη φορά αυτή πιο κοντά στην Ομόνοια, για να λιάζονται οι λαθρομετανάστες καλύτερα.
Εκεί περιορίζεται η περίφημη μεταναστευτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ!
Και τώρα, δεν έρχονται αυτοί, όπως θα τους άξιζε, έρχεται η χώρα αντιμέτωπη με ένα τεράστιο και εθνοβόρο πρόβλημα που σε μεγάλο βαθμό δημιούργησαν οι ίδιοι, ένα πρόβλημα που κανείς δεν ξέρει τι διαστάσεις μπορεί να λάβει και κυρίως πώς θα σταματήσει!
Και επειδή πρέπει να σχεδιάζουμε με βάση το χειρότερο σενάριο, το έχουμε ξανατονίσει αυτό, μπορεί κανείς από τους υποτιθέμενους υποστηρικτές των λαθρομεταναστών να πει στους Έλληνες πολίτες τι θα γίνει αν τα δυο-τρία επόμενα χρόνια συσσωρευθούν στην Ελλάδα για παράδειγμα 10 εκατομμύρια λαθρομετανάστες, σχεδόν στο σύνολό τους μουσουλμάνοι;
Έχουν αντιληφθεί ότι μέσα σε έξι μήνες έχουν αυξηθεί δραματικά οι είσοδοι λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, χωρίς να υπάρχει κάποια εξέλιξη σε οποιαδήποτε χώρα από τις οποίες προέρχονται οι λαθρομετανάστες ή οι πρόσφυγες, για να μην παρεξηγηθεί η κυρία Τασία!
Έχουν αντιληφθεί ότι το μόνο που έχει αλλάξει είναι η πολιτική ανοιχτών συνόρων της κυβέρνησης, που έχει καταστήσει την Ελλάδα την πιο ελκυστική χώρα του κόσμου για λαθρομετανάστευση;
Έχουν αναρωτηθεί γιατί οι Αφρικανοί λαθρομετανάστες δεν επιλέγουν την Πορτογαλία, την Ισπανία και τη Γαλλία, αλλά προτιμούν κυρίως την Ελλάδα για να πατήσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος;
Έχουν αναρωτηθεί γιατί οι λαθρομετανάστες και οι πρόσφυγες δεν προτιμούν τη Βουλγαρία, που είναι πιο ασφαλής προορισμός, αφού δεν παρεμβάλλεται θάλασσα, αλλά προτιμούν την Ελλάδα, με κίνδυνο να θαλασσοπνιχτούν, όπως προκύπτει από τους αριθμούς, που είναι ανελέητοι;
Έχουν αναρωτηθεί γιατί οι εκατοντάδες χιλιάδες Πακιστανοί και Μπαγκλαντεσιανοί εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, χωρίς να υπάρχει πόλεμος ή άλλος κίνδυνος γι’ αυτούς, για να πληρώσουν χιλιάδες δολάρια και να έλθουν στην Ελλάδα και μόνο στην Ελλάδα;
Και μην προσπαθήσουν πάλι, εφαρμόζοντας την προσφιλή τους τακτική, του… τιποτισμού, να κρύψουν την πλήρη ανεπάρκειά τους, επικαλούμενοι την ευθύνη της Ευρώπης να λύσει το πρόβλημα που σε μεγάλο βαθμό δημιουργήσαμε εμείς οι ίδιοι, με την ανευθυνότητα και το λαϊκισμό μας.
Γιατί αν η Ευρώπη δώσει τη λύση που εννοούν οι διανοούμενοι (sic) του ΣΥΡΙΖΑ, τότε η Ελλάδα θα συνεχίσει να αποτελεί τον ελκυστικότερο προορισμό της παγκόσμιας λαθρομετανάστευσης, με καταστροφικές συνέπειες για την πατρίδα και το έθνος.
Επιμύθιον.
Είναι γνωστό ότι η Τουρκία έχει ως στόχο να αποτελέσει τον επίσημο προστάτη όλων των μουσουλμάνων της Ελλάδας και κάνει ό,τι πρέπει γι’ αυτό. Σε κάθε τζαμί που λειτουργεί στην Ελλάδα, υπάρχει και ένας εκ Θράκης εγκάθετος της Άγκυρας. Αν δεν κάνουμε κάτι, θα έλθει η μέρα που θα χάσουμε την Ελλάδα χωρίς να προλάβουμε να ρίξουμε μια ντουφεκιά!

Σημείωση: το άρθρο γράφτηκε πριν τα γεγονότα στην Κω


Manu Chao - Clandestino (2007) 

Mano Negra clandestina
Peruano clandestino
Africano clandestino
Marijuana illegal 

Argelino, Clandestino!
Nigeriano, Clandestino!
Boliviano, Clandestino!
Mano Negra, Ilegal!

55 σχόλια:

  1. Ας μη σχολιάσω τον άστοχο παραλληλισμό ενός εισιτηρίου λεωφορείου, ή εμπορίου προϊόντων με το ανθρώπινο δικαίωμα στη ζωή, την ελευθερία και την προσωπική ασφάλεια του ατόμου, όπως αυταπόδεικτα αναφέρεται στις παγκόσμιες διακηρύξεις ανθρωπ.δικαιωμάτων. Είναι αστείο να συγκρίνει κανείς το λαθραίο εμπόριο προϊόντων, με ανθρώπινες ζωές σε κίνδυνο. Εκεί το "λαθραίο" πάει περίπατο, πρώτα απ' όλα είμαστε πολίτες της γης, του κόσμου κ τα εθνικά όρια κρατών έρχονται πολύ μετά για λόγους κατώτερης σημασίας απ' την ανθρώπινη ζωή, ελευθερία, αξιοπρέπεια κ αυτοσυντήρηση.
    Αλλά επειδή όντως η δαιμονοποίηση δεν ωφέλησε ποτέ κ κανέναν, ας μπω στο παιχνίδι της δικής σας λογικής. Ολοφάνερα τα έχετε εντελώς συγκεχυμένα στο μυαλό σας, όταν αναφέρεστε σε όλες τις περιπτώσεις ως "λαθρομετανάστες". Αν μιλάμε για την χωρίς προηγούμενο εισροή Συρίων, Αφγανών κλπ που κατέφυγαν στα νησιά ανατ.Αιγαίου τις τελευταίες εβδομάδες/μήνες, μιλάμε για Πολιτικούς Πρόσφυγες. Να ξέρουμε τι λέμε κ όχι όλα γιαουρτουλού, απλώς για ν' αποδείξουμε ένα γενικότερο αφορισμό. Αν κ για τις άλλες περιπτώσεις, πάλι δε συμφωνούμε, γιατί κανείς δεν επιτρέπεται να ζει υπό καθεστώς δουλείας, ολικής ή μερικής. Κι εμείς οι Έλληνες θα' πρεπε να γνωρίζουμε καλύτερα από πολλούς άλλους τι εστί προσφυγιά, μετανάστευση, λαθραίος κ μη.
    Και ποιος σας είπε πως δεν έχουν πρόσφυγες & μετανάστες οι άλλες χώρες της Μεσογείου; Δεν έχουν αφρικανούς στη Γαλλία, Μαροκινούς κ Αλγερινούς; Δεν έχουν προβλήματα με μετανάστες άραβες κ μουσουλμάνους στην Ισπανία, στη Γερμανία ως και στη Σουηδία;;; Εσείς πού ζείτε;;; Από πού ενημερώνεστε;;; Αλλά κ πάλι, ποια χώρα μπορεί να συγκριθεί με τη γεωπολιτική θέση της Ελλάδας; Αυτό το σταυροδρόμι μεταξύ Ανατ-Δύσ-Νότ-Βορ, με τα άπειρα νησιά, τις εκατοντάδες λιμανιών, εξ αρχαιοτάτων χρόνων υπήρξε το σημαντικότερο πέρασμα μετακίνησης πληθυσμών. Αυτή η γεωπολιτκή θέση είναι το δώρο κ η κατάρα μας μιας κ όλοι θέλουν τον έλεγχο.
    Οι Έλληνες δεν είμαστε ρατσιστές, μέχρι να έρθουμε στο δια ταύτα. Ακόμα κ αν κινήστε σε αυστηρά "εθνικά" πλαίσια, διαβάζοντας ευρωπ/ελλην/βαλκν/ ιστορία, δε θα βρείτε κ πολλές μαρτυρίες/στοιχεία να υποστηρίξουν τα σαθρά επιχειρήματά σας. Μάλλον το αντίθετο. Δεν περιμένω να καταλάβετε. Στην ηλικία σας, θα έπρεπε ήδη να είχατε καταλάβει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελεάνα
      όσον αφορά το λαθρομετανάστης, δεν εξηγείς γιατί το λαθρεπιβάτης δεν είναι παρεξηγήσιμο και είναι το λαθρομετανάστης.
      Στο άρθρο μου ξεχωρίζω τους λαθραία εισερχόμενους μετανάστες από τους πρόσφυγες.
      Όσον αφορά τους πρόσφυγες, παρότι θέση μου είναι ότι ειδικά τους Σύρους πρέπει να τους δίνουμε διαβατήρια για να μεινουν στην Ελλάδα και όχι να φύγουν, δεν αναρωτιέσαι γιατί δεν μένουν στην ισλαμική Τουρκία, όπου δεν έχει πόλεμο, δεν κινδυνεύουν και έρχονται στην Ελλάδα των απίστων;
      Επίσης, γιατί δεν πηγαίνουν στην Βουλγαρία;
      Όσο για τις ευρωπαϊκές χώρες, εκείνες έχουν βορειοαφρικανούς, γιατί είχαν αποικίες στις χώρες της Β. Αφρικής και οι άνθρωποι εγκαταστάθηκαν όταν ήταν υπήκοοι της Γαλλίας ή του Βελγίου ή αργότερα τους "τράβηξαν" οι παλαιοί υπήκοοι που ήταν εγκαταστημένοι σε χώρες της Ευρώπης, επί αποικιοκρατίας.
      Άρα, να τα ξαναπούμε, ο πρόσφυγας είναι πρόσφυγας, αν και παραμένει το ερώτημα γιατί στην Ελλάδα όλοι και όχι στην Τουρκία ή τη Βουλγαρία και οι μετανάστες που μπαίνουν λαθραία στην Ελλάδα για οικονομικούς λόγους, είναι λαθρομετανάστες.
      Όσο για τις ταμπέλες ρατσιστές κλπ, έχω να σου πω το εξής:
      Όσοι νοιώθουν την ανάγκη να καταφύγουν σε χαρακτηρισμούς, το κάνουν γιατί έχουν ένδοια επιχειρημάτων.

      Διαγραφή
    2. Τα' χεις μπλέξει πολύ άσχημα....
      μάθε πρώτα (ΜΕ ΒΑΣΗ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, ΟΧΙ Μ' Ο,ΤΙ ΕΣΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ)
      1. τι σημαίνει ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ
      2. τι σημαίνει ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ
      3. τι σημαίνει ΠΟΛΙΤΗΣ, ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΣΗ, ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ, ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΘΝΙΣΜΟΣ
      4. τι σημαίνει ΛΑΘΡΑΙΟΣ-Α-Ο με βάση το Νόμο και τη Γραμματική (όποια εσύ αγαπάς το ίδιο θα βρείς)
      5. τι ίσχυε για τους Έλληνες μετανάστες και πρόσφυγες όταν αποτέλεσαν τα ιστορικά υποκείμενα των μετακινήσεών τους
      6. τι σημαινει Κράτος, Ασφάλεια, Λαός, πολιτικά δικαιώματα, Νόμος, Σύνταγμα

      και μετά σχολίαζε ελεύθερα, διαφορετικά καν'το στα βιντεάκια "ζουζούνια" να γελάνε και τα παιδιά μας.

      Διαγραφή
    3. "Αν μιλάμε για την χωρίς προηγούμενο εισροή Συρίων, Αφγανών κλπ που κατέφυγαν στα νησιά ανατ.Αιγαίου τις τελευταίες εβδομάδες/μήνες, μιλάμε για Πολιτικούς Πρόσφυγες"

      Και προσθέτεις ... "Να ξέρουμε τι λέμε κ όχι όλα γιαουρτουλού" Εσύ άραγε ξέρεις τι λες; Πώς το ξέρεις ότι είναι πολιτικοί πρόσφυγες και όχι, ας πούμε, λιποτάκτες από τον στρατό, ή εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, που καταδιώκονται από τις αρχές της χώρας των; (τι θα πει "γιαουρτουλού";)

      Για τον όρο λαθρο- σού απάντησε σωστά ο αρθρογράφος. Περιττεύει να επανέλθω. Δεν μπορούν να ισχύουν κατά βούλησιν μέτρα και σταθμά στην ελληνική γλώσσα, που είναι μία και σαφής. Άλλωστε, γράφεις και η ίδια παρακάτω "Κι εμείς οι Έλληνες θα' πρεπε να γνωρίζουμε καλύτερα από πολλούς άλλους τι εστί προσφυγιά, μετανάστευση, λαθραίος κ μη". Να λοιπόν που κάνεις κι εσύ την διάκριση του λαθραίου!

      Βεβαίως γνωρίζομε οι Έλληνες από προσφυγιά και μετανάστευση, αλλά όχι από ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ, που δεν έχει σχέση με τις δύο προηγούμενες κατηγορίες.

      Η παραβίαση των συνόρων μίας χώρας και η είσοδος σ' αυτήν χωρίς την έγκριση των αρμοδίων αρχών, συνιστά έγκλημα και ο διαπράττων αυτό (οφείλει να) διώκεται ποινικά. Αυτό προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο και αυτό εφαρμόζεται σε όλον τον κόσμο. Η διαφύλαξη των συνόρων της χώρας συνιστά υποχρέωση τόσο των αρχών, όσο και των πολιτών της. Γι αυτό και η υπόθαλψη λαθροεισβολέων, οφείλει να τιμωρείται. Άλλο αν η Ελλάδα έχει καταντήσει ξέφραγο αμπέλι με ευθύνη τής πολιτείας, αλλά και των πολιτών (ορισμένως).

      Για να μην σού αναλύω εδώ τα αυτονόητα, σε παραπέμπω στο άρθρο εδώ, το οποίο σού συνιστώ να διαβάσεις προσεκτικά, για ... να ξέρουμε τι λέμε κ όχι όλα γιαουρτουλού :)

      Διαγραφή
    4. Προ της απαντήσεως μου στο καθ όλα ανθρωπιστικό σχόλιό σου θα ήθελα να σου παραθέσω αυτό αν δεν το γνωρίζεις ήδη
      Dr. Peter Hammond
      FrontPageMagazine. com | Monday, April 21, 2008
      The following is adapted from Dr. Peter Hammond’s book: Slavery, Terrorism and Islam: The Historical Roots and Contemporary Threat:
      Islam is not a religion nor is it a cult. It is a complete system.
      Islam has religious, legal, political, economic and military components. The religious component is a beard for all the other components.
      Islamization occurs when there are sufficient Muslims in a country to agitate for their so-called ‘religious rights.’
      When politically correct and culturally diverse societies agree to ‘the reasonable’ Muslim demands for their ‘religious rights,’ they also get the other components under the table. Here’s how it works (percentages source CIA: The World Fact Book (2007)).
      As long as the Muslim population remains around 1% of any given country they will be regarded as a peace-loving minority and not as a threat to anyone. In fact, they may be featured in articles and films, stereotyped for their colorful uniqueness:
      United States — Muslim 1.0%
      Australia — Muslim 1.5%
      Canada — Muslim 1.9%
      China — Muslim 1%-2%
      Italy — Muslim 1.5%
      Norway — Muslim 1.8%

      At 2% and 3% they begin to proselytize from other ethnic minorities and disaffected groups with major recruiting from the jails and among street gangs:

      Denmark — Muslim 2%
      Germany — Muslim 3.7%
      United Kingdom — Muslim 2.7%
      Spain — Muslim 4%
      Thailand — Muslim 4.6%

      From 5% on they exercise an inordinate influence in proportion to their percentage of the population.

      They will push for the introduction of halal (clean by Islamic standards) food, thereby securing food preparation jobs for Muslims. They will increase pressure on supermarket chains to feature it on their shelves — along with threats for failure to comply. (United States ).

      France — Muslim 8%
      Philippines — Muslim 5%
      Sweden — Muslim 5%
      Switzerland — Muslim 4.3%
      The Netherlands — Muslim 5.5%
      Trinidad &Tobago — Muslim 5.8%

      Διαγραφή
    5. At this point, they will work to get the ruling government to allow them to rule themselves under Sharia, the Islamic Law. The ultimate goal of Islam is not to convert the world but to establish Sharia law over the entire world.

      When Muslims reach 10% of the population, they will increase lawlessness as a means of complaint about their conditions ( Paris –car-burnings) . Any non-Muslim action that offends Islam will result in uprisings and threats ( Amsterdam – Mohammed cartoons).

      Guyana — Muslim 10%
      India — Muslim 13.4%
      Israel — Muslim 16%
      Kenya — Muslim 10%
      Russia — Muslim 10-15%

      After reaching 20% expect hair-trigger rioting, jihad militia formations, sporadic killings and church and synagogue burning:


      Ethiopia — Muslim 32.8%

      At 40% you will find widespread massacres, chronic terror attacks and ongoing militia warfare:

      Bosnia — Muslim 40%
      Chad — Muslim 53.1%
      Lebanon — Muslim 59.7%

      From 60% you may expect unfettered persecution of non-believers and other religions, sporadic ethnic cleansing (genocide), use of Sharia Law as a weapon and Jizya, the tax placed on infidels:

      Albania — Muslim 70%
      Malaysia — Muslim 60.4%
      Qatar — Muslim 77.5%
      Sudan — Muslim 70%

      After 80% expect State run ethnic cleansing and genocide:

      Bangladesh — Muslim 83%
      Egypt — Muslim 90%
      Gaza — Muslim 98.7%
      Indonesia — Muslim 86.1%
      Iran — Muslim 98%
      Iraq — Muslim 97%
      Jordan — Muslim 92%
      Morocco — Muslim 98.7%
      Pakistan — Muslim 97%
      Palestine — Muslim 99%
      Syria — Muslim 90%
      Tajikistan — Muslim 90%
      Turkey — Muslim 99.8%
      United Arab Emirates — Muslim 96%

      100% will usher in the peace of ‘Dar-es-Salaam’ — the Islamic House of Peace — there’s supposed to be peace because everybody is a Muslim:

      Afghanistan — Muslim 100%
      Saudi Arabia — Muslim 100%
      Somalia — Muslim 100%
      Yemen — Muslim 99.9%

      Of course, that’s not the case. To satisfy their blood lust, Muslims then start killing each other for a variety of reasons.

      Διαγραφή
    6. Κατόπιν να ρωτήσω και γω με την σειρά μου το εξής ;
      Γιατί λέγεται φόνος και σφαγή όταν ένα θηρίο της ζούγκλας σκοτώσει έναν άνθρωπο και απλά χόμπυ όταν ένας άνθρωπος σκοτώσει ένα θηρίο...
      Τελικά μας ενοχλούν οι λέξεις καθε αυτό ή ουσία τους
      Είτε το θέλουμε είτε όχι ...όταν κάποιος για τον οποιονδήποτε λόγο εισβάλει σε μια χώρα χωρίς νομιμοποιητικα έγγραφα λέγεται και ειναι λαθραίος.
      Η μετανάστευση ειναι ανθρώπινο στοιχείο όμως όπως έχει δικαίωμα στην ζωή ο κάθε ταλαιπωρημένος απανταχού στο κόσμο έτσι έχουν και οι Ελληνες και δεν κατανοώ κατα ποία λογική θα πρέπει όλους να τους φιλοξενούμε εμείς όταν το κράτος μας δεν μπορεί να θρέψει τον ίδιο το λαό.
      Επίσης για πιο λόγο θα πρέπει όλοι όσοι έρχονται να βαφτίζονται Σύριοι, που δεν ειναι, αλλα και αν είναι, υποτίθεται ότι η ΕΕ θα πρέπει να τους απορροφήσει ποσοστιαία κάτι που δεν γινεται, δεν βλέπω να αναρρωτιέστε το γιατί.
      Επίσης όλοι όσοι έρχονται βαφτίζονται ότι προέρχονται απο εμπόλεμες ζώνες κάτι που αν το ψάξετε δεν υφίσταται πχ Πακιστάν..
      Ομως κατόπιν ''σεμιναρίων'' τα έγγραφά τους εξαφανίζονται
      Φαντάζομαι δε πως δεν θα θέλατε η Ελλάδα να γινει κάτι σαν την Συρία, γιατί νομίζω ότι σας ειναι γνωστό πως στα Μ. Ασιατικά παράλια αυτή τη στιγμή βρίσκονται περί το 1,5 εκ. μετανάστες έτοιμοι να έρθουν προς τα εδω και ένα ανάλογο ποσοστό στην Β.ΑΦρική .
      Καλό θα ειναι όταν ειμαστε ανθρωπιστές (και ορθά) προς τους άλλους λαούς αλλά να προσέχουμε και λίγο την επιβίωση του δικού μας έναντι αυτής της προσχεδιασμένης εδώ και χρόνια εισροής.... γιατί στο τέλος κυρία μου θα είμαστε εμείς νοικάρηδες στην πατρίδα την οποία δεν θα έχουμε .
      Προσωπικά για μένα ειναι λαθρομετανάστες και θα είναι όσοι έρχονται χωρίς νόμιμα χαρτιά .
      Τέλος δε να σας υπενθυμίσω πως Τούρκος πρωθυπουργός είχε πει πως δεν χρειάζεται να κάνεις πόλεμο στην Ελλάδα για να την κατακτήσεις, αρκεί να της στείλεις περί τους 400.000 μετανάστες και έλυσες το πρόβλημά σου.
      Εν κατακλείδι λοιπόν και επειδή δεν μπορούμε να γίνουμε σωτήρες του κόσμου , τουλάχιστον εμείς οι απλοί άνθρωποι καλό θα ειναι να μπορούμε να λειτουργούμε με βάση τη λογική και όχι τα ενοχικά σύνδρομα που εντέχνως κάποιοι προσπαθούν, και ως ένα βαθμό έχουν καταφέρει να χειραγωγούν το κόσμο.

      Διαγραφή
    7. Να προσθέσω ότι είναι χαρακτηριστικό όλων των "προοδευτικών ανθρωπιστάδων", να διατρανώνουν τα ανθρωπιστικά των αισθήματα πάντα για τούς "παράτυπους" μετανάστες και ποτέ για τούς "τυπικούς" Έλληνες, όπως τούς κατοίκους της Κω, προσφάτως, που υφίστανται τις συνέπειες. Κι έπειτα κάνουν λόγο για ... ρατσισμό, ενώ οι ίδιοι τον εκφράζουν σε απόλυτο βαθμό. Κατά των Ελλήνων, φυσικά.

      Διαγραφή
    8. Καλησπέρα Nativis είσαι καλά ;
      Να σου πω και γι αυτό....την άποψη μου
      Ολοι οι προοδευτικοί με το πρώτο μπαμ θα τρέξουν να μαζέψουν .....απο την κάλτσα και στο υπογράφω.
      Γιατί ο Μανώλης με τα λόγια χτίζει ανώγια και κατώγια...αλλά θα ειναι και πρώτοι εκείνοι που θα πουν τρέξτε και γιατί δεν μας σώζει στρατός ,αστυνομία , ΕΥΠ.
      Αρα καλό θα ειναι ,επειδή ως λαός διαπρέπουμε στο πολύ μπλα μπλα μπλα ,να βάζουμε τη γλώσσα στη λογική και όχι πριν απο τα δοντια ,που υπάρχουν στο στόμα μας για να την σταματούν.
      Τέλος δε καλό θα ειναι να διαβάζουμε και γύρω μας γιατί γίνεται ότι γινεται και πως αυτό επηρεάζει την πατρίδα μας καθότι αμφιβάλλω αν οι περισσότεροι το κάνουν.
      Βέβαια όλοι έχουν άποψη στο πως μπορεί να γινει κάτι καλύτερο αλλα χωρίς να έχουν προσπαθήσει καν για το καλό.
      Εκτός απο την Κω χτες στην Ραφήνα έπιασαν κάποιον ζωσμένο με εκρηκτικά ..δλδ τι θα το κάνουμε εδω πέρα Ισλαμαμπάντ..και κάποιοι ειναι περισσότεροι ανθρωπιστές με τους λαούς τους άλλους πλην των Ελληνων υπάρχουν και άλλες πολιτογραφήσεις γιατί ξεχνάνε φαίνεται ότι πχ η ιθαγένεια δίνει το δικάιωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι και σε λίγα χρόνια με την υπογεννητικότητα την δική μας , αλλά την υπεργεννητικότητα των άλλων η μπουργκα θα ειναι μεσα στα ίν αυτού του τόπου...και όχι μόνο...
      Ομως είπαμε η Ελλάδα απ αρχής συστάσεώς της ως κράτος, δεν απαλευθερώθηκε ποτέ, όχι μόνο απο τους χαζάρους και αγγλοσάξωνες αλλα και απο τους κατοικούντες εν Ελλάδι ελληνόφωνες .... (βάλε ότι θες στις τελείες.)

      Διαγραφή
    9. Κοριτσάκι μου, το είπες μόνη σου
      Αυτή η γεωπολιτκή θέση είναι το δώρο κ η κατάρα μας μιας κ όλοι θέλουν τον έλεγχο.
      μας λες. Σε παραπέμπω να ψάξεις να μάθεις τι είναι το Δόγμα Οζάλ, το οποίο μάλιστα το χρησιμοποιεί και ο στρατός του ISIS για να προωθήσει την νέα οθωμανική αυτοκρατορία που ονειρεύεται ο Ερντογάν. Επίσης ψάξε τον όρο «λιβανοποίηση» για να καταλάβεις που θα καταλήξουμε, αν κι εμείς θα έχουμε χειρότερη κατάληξη από τους γηγενείς του Λιβάνου γιατί δεν έχουμε έστω κάποια μικρή πολιτισμική ή εξ αίματος συγγένεια με όλα αυτά τα στίφη ισλαμιστών που έρχονται εδώ.

      Διαγραφή
    10. Καλησπέρα Nativist
      Καιρό έχουμε να τα πουμε .

      Διαγραφή
    11. Καλησπέρα σας
      Εδω και καιρό έχω καταλάβει αρκετά ,αν και όλα ουδείς δύναται να γνωρίζει εκτός αν ειναι στους μεγάλους αδιαφανής παίκτες ,μιας και όλοι αυτοί που αναφέρονται και φαίνονται είναι απλα οι μαριονέττες.
      Κατα την προσωπική μου άποψη όλα ξεκινούν πολλά μα πάρα πολλά χρόνια πίσω...Και βασικά απο το City of London σε συνδυασμό με το Βατικανό και μια γνωστή πολιτεία της Αμερικής όπου αυτά τα τρια ονόματα ειναι κράτος εν κράτη και έχουν το αυτοδιοικητο.
      Επίσης έχουν να κάνουν με την συνέχιση του Gladio I σε ΙΙ που σαφώς ήταν και είναι αναμεμιγμένη η Τουρκία. Το κακό με τους Ελληνες ή να πω με κάποιους Ελληνες ειναι πως βλέπουν τα γεγονότα, τα οποία ξεκίνησαν απο τον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας και μετά (για μένα απο πριν αλλα αυτό ειναι άλλη συζήτηση), απομονωμένα και χωρίς καμία σύνδεση το ένα με το άλλο. Για μένα λάθος.
      Δεν ειναι θέμα Οζαλ και δεν ειναι θέμα Τουρκίας ...το εν λόγω κράτος το οποίο δεν αποτελείται απο έναν ομοιογενή λαό (μη ξεχνάμε Αλεβίτες, Αρμένιους , Κούρδους κλπ ...προσμετρά δε περί τα 80 εκ αλλα ουσιαστικά Οθωμανοί Τούρκοι – που και αυτό ιστορικά αμφισβητείται – είναι περί τα 20) έχει πολλά προβλήματα απ αρχής του εσωτερικά...ήταν και ειναι μπαλαντέρ είτε προς την Αμερική είτε προς την Γερμανία (ούτως ή άλλως οι δυο χώρες ειναι συνδεδεμένες , ας μη ξεχνάμε τις 21 βάσεις που άφησαν πίσω οι Αμερικάνοι μετά το 2 ΠΠ και τη συνθηκη που αναγκάστηκε να υπογράψει η Γερμανία μετά) είτε προς το Ισραήλ.
      Η Αμερική αυτή τη στιγμή δεν διάγει και τις καλύτερες σχέσης της με το Ισραήλ απο όσο μπορώ να καταλάβω...Το παιχνίδι ειναι απλά να μπει η Ρωσία στο πόλεμο . Ας μη ξεχνάμε ο Κίσινγκερ τι ειπε ‘Στη Μέση Ανατολή, δεν μπορείς να κάνεις πόλεμο χωρίςτην Αίγυπτο και δεν μπορείς να κάνεις ειρήνη χωρίς τη Συρία’’.
      Αυτή τη στιγμή έτσι όπως ειναι η παγκόσμια οικονομία ...είναι σαν μια παραγεμισμένη φούσκα που πρέπει να σκάσει και θα σκάσει .Αλλιώς θα σκάσει η Αμερικανική οικονομία και τα δολλάρια θα γίνουν κομφετί...είτε κάποιοι το παραδέχονται είτε όχι.Αλλωστε αν κάτι με έχει διδάξει μέχρι τώρα η ζωή γενικότερα ειναι πως τίποτα δεν ειναι οπως φαίνεται και τίποτα δεν φαίνεται όπως πραγματικά ειναι.
      Σε μια Ευρώπη , λοιπόν , με λευκό και μη ισλαμικό πληθυσμό στο πλείστον αυτό δεν γινεται. Ποιοι μισούν τους Ρώσους αβυσσαλέα ;;; το μουσουλμανικό στοιχείο. Αρα ισλαμοποιώντας την Ευρώπη τι γινεται ; Εχεις αμέσως την Ρωσία σε κλοιό . Ας μη ξεχνάμε ότι ναι μεν έχει την Κριμαία αλλα το ΝΑΤΟ την Γεωργία . Ποιος είναι εκείνος που προώθησε μεχρι τώρα τον μουσουλμανισμό (για να μη πω ότι τον γέννησε και φανώ κακιά ; Το Βατικανό)
      Η Ελλάδα λοιπόν ειναι η μοναδική αντιδραστική και μη προβλέψιμη χώρα εφόσον ο πληθυσμός της ειναι ομοιογενης. Αλλωστε μόνο με πολυπολιτισμικότητα μπορείς να διαβρώσεις συνειδήσεις, ιστορία , γλώσσα και μνήμη, ενώ με τα ενοχικά σύνδρομα και το φόβο της ανασφάλειας χειραγωγής όλα τα πρόβατα.
      Μετά την Ελλάδα με αντίστοιχη νοοτροπία ειναι η Ιταλία και ακολουθεί η Ισπανία , εξ ου και το λαθρομεταναστευτικό ρεύμα οδεύει και προς τα εκεί. Οσο αφορά τις πύλες εισόδου προς Β. Ευρώπη ....είναι όνειρα θερινής νυκτός. Με το Δουβλινο ΙΙ ακόμα και αν πάρουν χαρτιά μετά απο 3 μήνες μπορούν να επαναπροωθηθούν στην χώρα απο την οποία ξεκίνησαν άρα τι κάνουμε ..;;; μια τρύπα στο νερό για εμάς όχι βέβαια γι αυτούς που το συνέταξαν και τα ζουδια που το υπέγραψαν. (ελαφρύς χαρακτηρισμός αν και άλλος τους πρέπει)καθότι τίποτα απο τα όσα σήμερα γίνονται δεν είναι εδώ και δεκαετίες προσχεδιασμένα.

      Διαγραφή
    12. Δηλ
      Μετα από όσα υποστηρίζεις, αν ποτε βρεθω σε ανάγκη τότε μπορω
      Να έρθω στο σπίτι σου νυχτα, όχι από την πόρτα αλλά από το παράθυρο, να μπώ κρυφα και μετα να απαιτησω να μείνω εκει.
      Να κοιμαμαι εκει
      Να με ταϊζεις εκει
      Να με πηγαίνεις στο γιατρο πληρωνωντας εσυ
      Και μετα να μείνω για πάντα σπίτι σου.
      Αποκλείεται να συμφωνείς με τα παραπάνω γιατι αφορούν το σπίτι σου.
      όμως όταν τα παραπάνω αφορούν την Πατρίδα σου τα "γυρνας" και τα στρογγυλεύεις.
      Επειδη τα λόγια είναι εύκολα και η πραξη δύσκολη μπορεις να πάρεις λαθρομετανάστες στο σπίτι σου να τους πληρωνεις τους γιατρούς, το φαγητο και όλα τους τα έξοδα χωρις να επιβαρυνουν τους υπόλοιπους.
      Υποστηριζεις ανθρωπους που ηρθαν στην χωρα μας απροσκλητοι και κανουν φασαρίες και ζημίες (βλέπε Κως) γιατι δεν τους ταϊζουμε, λες και εμεις τους είπαμε να έρθουν στην Ελλάδα

      Διαγραφή
    13. Εγώ τα υποστηρίζω αυτά ;
      Είσαι σίγουρος ότι διάβασες καλα τι λεω εγώ ; Μάλλον κατάλαβες εντελώς τα αντίθετα.
      Μήπως να ξαναδιαβάσεις τα σχόλιά μου ;

      Διαγραφή
    14. Eleanaab Μην το κουραζεις κοριτσι μου και εσυ και ολοι οι ο,οιοι σου κανετε το ιδιο τραγικο σφαλμα σαν να απευθυνεστε σε ηλιθιους.
      Πες στα ισια και τιμια οτι εισαι διεθνιστρια ΑΝΘΕΛΛΗΝ και προς αυτην την κατευθυνση κινουμενη, θα δουλεψεις προθυμα για οποιον ''ΕΡΓΟΛΑΒΟ'' αναλαβει να κανει τις φαντασιωσεις σου πραγματικοτητα. Η οτι αντιλαμβανομενη το πνευμα των καιρων και γνωριζοντας καλα ποιος ειναι η εξουσια και ποιος κανει τους σχεδιασμους πηγες κι εσυ με αυτον για να σωσεις το μηνιατικο σου η γιατι οχι να κανεις μια καριερα...
      Παιζει και το τριτο σεναριο να εισαι απλα μια χαζουλα που παρασυρθηκε απ΄την ... γειτονια.

      Ολα τα αλλα ειναι του κωλου τα εννιαμερα και συζητησεις για την ''ολομελεια'' του πενταμελους της Β' Γυμνασιου.

      Αει στο διαολο μιασματα ... Δεν εχετε ουτο καν το θαρος και την αξιοπρεπεια να μιλησετε εντιμα.
      Συνωμοτες , ρουφιανοι συμμοριτες .
      Εσεις ψωφοδεξιουληδες μην χαιρεστε καλα προδοτακια ειστε κι εσεις . Γαμω τον Εθναρχη σας που εβλεπε την Κυπρο με το μακαρονι επειδη κραταγε τα κυαλια αναποδα ...

      Διαγραφή
    15. Έχω την υποχρέωση να συμβάλλω στην αποκατάσταση της Συνείδησης, του Ορθού Λόγου και του οργάνου, ή αν θέλετε του εργαλείου, της Λογικής, καθώς θα πρέπει να την εκλάβουμε ως νοητικό εργαλείο για την διαχείριση, οργάνωση και σύνθεση των Εννοιών.

      Είναι γενικό φαινόμενο δυστυχώς, πως το εργαλείο της Λογικής το διακατέχουν η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων σε κατάσταση βλάβης όπου με την παράλληλη βλάβη στο όργανο ή εργαλείο της Αντίληψης, τα αποτελέσματα από την διαχείριση, οργάνωση και σύνθεση των Εννοιών είναι απόλυτα και καθολικά καταστρεπτικά.

      Oι "άνθρωποι" που εισβάλλουν παράνομα στην ιερή μας πατρίδα και στην Ευρώπη, ΔΕΝ είναι πρόσφυγες λόγω πολεμικών συγκρούσεων στις χώρες τους. Πρόσφυγες είναι αποκλειστικά ΜΟΝΟ για τις πρώτες χώρες υποδοχής στις οποίες όμως ΔΕΝ κινδυνεύει πια η σωματική και υπαρξιακή τους ακεραιότητα.

      Η φυγή από τις πρώτες χώρες υποδοχής, οι οποίες εγγυημένα εξασφάλισαν το δικαίωμα στην ζωή δίχως κανέναν κίνδυνο πλέον για την σωματική και υπαρξιακή ακεραιότητα, όταν μάλιστα χαρακτηρίζονται από πολιτισμικές και πολιτιστικές δομές όμοιες με τα περιβάλλοντα των χωρών προέλευσης, και η μετακίνηση σε άλλες χώρες τελικού προορισμού, μάλιστα με διαφορετικές και ξένες πολιτισμικές και πολιτιστικές δομές, νοοτροπία και ήθος στην κοσμοθέαση και καθημερινό οργανωτικό τρόπο βίου, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΣΤΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ.

      Διαγραφή
  2. κλασσικά....η Αριστερά φταίει για όλα.

    Κυρ Σταύρο έλεος πιά...με την προπαγάνδα και το κρυφτούλι. Για την ΑΡΙΣΤΕΡΆ ΔΕ ΚΑΤΑΔΕΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΜΙΛΗΣΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ. Ξέρουμε πολύ καλά το ρόλο της στις Εθνικές προσπάθειες, στο διαβρωτικό της ρόλο σ' ότι σημαίνει ή μπορεί να σημαίνει ΕΛΛΑΣ και ΕΘΝΟΣ, τη λύσσα τους σ' ό,τι ΟΡΘΟΔΟΞΟ και ΡΩΜΑΙΙΚΟ...τη λατρεία τους στην ΑΝΩΜΑΛΙΑ, την ΑΡΣΕΝΟΚΟΙΤΙΑ, τη ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ, το ΜΙΣΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, τη ΓΛΩΣΣΑ, ΗΘΗ, ΕΘΙΜΑ....
    Άρα αυτοί είναι συνεπείς σ' ό,τι πιστεύουν και προσπαθούν να το επιβάλλουν γιατί αυτές τις εντολές έχουν απ' τους πατρώνους και χρηματοδότες τους..
    ΟΙ "ΑΛΛΟΙ" όμως κυρ Σταύρο που ΉΤΑΝ, που ΕΙΝΑΙ και που ΘΑ ΕΙΝΑΙ όταν οι κατσαπλιάδες αρχίσουν να κόβουν κεφάλια, γιατί και γω βλέπω αλλά κυρίως εσείς ΞΕΡΕΤΕ ότι αυτό είναι το σχέδιο;;;;;
    Ποιός έδωσε χώρο στους αντεθνιστές και άθεους να κάνουν ό,τι έκαναν;;;
    Ποιός νομοθέτησε τον νόμο - τέρας που απαγορεύει να λες το αυτονόητο για την Πατρίδα σου και όσους ΔΕΝ ΤΗ ΣΕΒΟΝΤΑΙ;;;;
    Ποιός χάιδευε τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ΤΟΟΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ και διέλυσε κυριολεκτικά την έννοια του Έθνους σ' αυτό τον τόπο;; η Αριστερά που κυβερνάει (τρομάρα τους και μας) ή η διεθνοΝΔ μόνη ή σε σύμπραξη με το βόθρο που λέγεται ΠΑΣΟΚ;;;
    κυρ Σταύρο ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙΣ....κάνεις τρελλή προπαγάνδα και είναι κρίμα γιατί φόρεσες Εθνόσημο και γω ξέρω τι σημαίνει αυτό, εσύ όμως το' ζησες και το σέβομαι. Προσοχή όμως γιατί όπως και παλιότερα έγραψα στον ιστότοπό σου, "η κορυφή από τον πάτο ΔΕΝ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΞΙΩΝ ΠΟΥ ΥΠΕΡΒΑΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ"
    Φυσικά αυτή είναι η άποψή μου που δε σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και σωστή. Όπως και να'χει ευτυχώς που κατά καιρούς ο ιστότοπος φιλοξενεί σοβαρούς αναλυτές που επ ουδενί κάνουν "αβάντα" σε Ελληνόφωνα ερπετά και μας ανοίγουν το μυαλό και τους ορίζοντες, γιατί άμα περιμέναμε από άλλους θα καταλήγαμε Αριστεροί....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. α) "Κυρ Σταύρο έλεος πιά". Ο Κυρ Σάββας είναι, όχι ο Σταύρος.

      β) Ο κλασσικός τύπος τού λαθρομεταναστοπροστάτη είναι αυτός της "eleannab". Μην ψάχνεις για δεξιούς και αριστερούς, διότι αυτοί δεν έχουν συγκεκριμένη πολιτική παράταξη. Είναι οι χρήσιμοι ηλίθιοι.

      γ) Όταν θα εκλείψουν οι Έλληνες θα πάψουν και οι διχασμοί, καθ' ότι το χούι είναι κάτω από την ψυχή. Πρώτα βγαίνει η δεύτερη και ύστερα το πρώτο.

      Διαγραφή
  3. Δεν μπορούμε να συζητήσουμε τίποτα όταν δεν υπάρχει ούτε υπόνοια σχεδιασμού για την αντιμετώπιση του τεραστιου αυτού ζητήματος! Το να αγνοεί η ελληνική κυβέρνηση επιδεικτικά τη σημασία της εθνικής ταυτότητας και του εθνικού κράτους μπορεί να έχει μια συνέπεια και αυτή είναι η έκρηξη της κατάστασης. Οι ταξικές διαφορες είναι δευτερεύουσες και έχουν νόημα μόνον μέσα σε ένα έθνος αρέσει δεν αριστερά στα αριστερά αποκόμματα! Επομένως πρέπει να αναπτυχθεί μια σοβαρή πολιτική για να αντιμετωπιστεί το τεράστιο αυτό ζήτημα που με μαθηματική ακρίβεια θα μας κάνει Ουκρανία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Before reading the comments, I thought of focusing on failed institutions at all levels; army, secret service, government of course, but now I must add education. All the "progressive" minds of Greece have embedded interests in the illegal immigrants' misery. Lawyers, contractors, sex lords... You name it. Maybe the mask of humanity helps you sleep at night "Eleana", but look around us and you will understand the world we live in. Islam is no culture, no religion, not even a political movement. It is a reminder of humanity's darkest moments. The lowest a human being can get.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χανουμε την Ελλαδα χωρις πολεμο και εχουμε προδοτες και ηλιθιους που κανουν οτι
    δεν καταλαβαινουν.
    Το ισλαμ θα σου κοψει την κλειτοριδα οχι 5% ή 7% μα 100% ηλιθιο ζωο, πρακτορα των τουρκων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επιτέλους μίλησε κι άνοιξαν οι ουρανοί! Οι βαρυσήμαντες δηλώσεις τού κ. Τίποτε. Λύθηκε το πρόβλημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ενώ η ελληνική κοινωνία και πολιτεία βιώνει δύσκολες περιστάσεις, η μετακίνηση ανεξέλεγκτα, αναρίθμητων συνανθρώπων μας προς την ελληνική επικράτεια, λαμβάνει δραματική-επικίνδυνη μορφή.
    Η ανεξέλεγκτη αυτή μετακίνηση έχει καταλύσει κάθε έννοια και μορφή ασφάλειας.
    Η κατάλυση αυτή έχει υγειονομική-αστυνομική-στρατιωτική-κοινωνική μα και πολιτική χροιά και αντίκτυπο.
    Ένα πλοίο , πολλές μέρες πριν προσεγγίσει ένα λιμάνι, υποχρεούται να αποστείλει στις αρχές του λιμένα προσέγγισης, πληρέστατο φάκελο , ο οποίος μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και την υγειονομική κατάσταση του πληρώματος!
    Αν για όποιον λόγο καθυστερήσει αυτή η ενημέρωση τόσο το πλοίο όσο και ο πλοίαρχος πιθανόν να αντιμετωπίσουν πειθαρχικές-ποινικές και χρηματικές ποινές.
    Έτσι λοιπόν , η πλοιαρχία, δαπανά σημαντικό χρόνο για την άριστη ετοιμασία του σχετικού φακέλου, ο οποίος διοχετεύεται προς τα αρμόδιες υπηρεσίες εγκαίρως.
    Τώρα βέβαια, κάποιος θα ρωτήσει, σχέση έχει αυτό με τους πρόσφυγες και τους οικονομικούς τυχοδιώκτες;
    Η απάντηση είναι απλή.
    Σε όσους εισέρχονται στο ελληνικό έδαφος, πρέπει να γίνεται άμεση ενημέρωση των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων τους.
    Τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις αυτών των ατόμων-οικογενειών-ομάδων περιγράφονται ικανοποιητικότατα από το Δουβλίνο 3.
    Με βάση το Δουβλίνο 3, η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να κινητοποιήσει τις εδώ ευρωπαϊκές πρεσβείες για την διερεύνηση και εξακρίβωση των αιτημάτων.
    Αυτή η διερεύνηση-εξακρίβωση, με την προηγηθείσα άμεση ενημέρωση , αφενός θα διαχωρίσει τον πρόσφυγα από τον οικονομικό τυχοδιώκτη και ποινικό φυγά, αφετέρου θα περάσει και το σχετικό μήνυμα της μη ανεκτικότητας , κοινώς γνωστή ως ωχαδερφισμού.
    Είτε το θέλουμε είτε όχι, η Συριακή κρίση δεν δείχνει σημάδια κάμψης και βελτίωσης.
    Οι πρόσφυγες πολέμου θα συνεχίσουν να καταφθάνουν και μείς θα είμαστε υποχρεωμένοι να τους φιλοξενήσουμε-προωθήσουμε.
    Η Ελλάδα χρειάζεται μηχανισμό διαχείρισης κρίσεως.
    Ένα μηχανισμό, ο οποίος να περιλαμβάνει και να συνεργάζεται με μεταναστευτικές και αστυνομικές υπηρεσίες των κρατών μελών της Ευρώπης και ειδικά των χωρών προς τις οποίες οι αφιχθέντες επιθυμούν την μετακίνηση τους
    Εκείνο το οποίο είναι εμφανές είναι ότι για κάποιους λόγους η ελληνική πολιτεία αδιαφορεί και ολιγωρεί.
    Αν είναι ελλείψει οργανωτικής ικανότητας, ας ζητήσει βοήθεια!
    Αν αυτή η αταξία είναι τεχνιέντως στημένη, τότε ας αναλογιστεί και το απρόοπτο , αυτό το οποίο ονομάζουμε Νόμο του Μέρφυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δουβλίνο ΙΙΙ
    Όταν υποβάλετε αίτηση διεθνούς προστασίας, θα ληφθούν τα δακτυλικά σας αποτυπώματα, καθώς και των μελών της οικογένειάς σας που είναι άνω των 14 ετών. Τα δακτυλικά αποτυπώματα θα εισαχθούν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Βάση EURODAC που αποσκοπεί στην εφαρμογή του Κανονισμού «Δουβλίνο ΙΙΙ».

    Ο Κανονισμός «Δουβλίνο ΙΙΙ» καθορίζει ποιό από τα κράτη της Ευρώπης που δεσμεύονται από αυτόν είναι υπεύθυνο να εξετάσει την αίτησή σας.

    Τα κράτη που εφαρμόζουν τον Κανονισμό «Δουβλίνο ΙΙΙ» είναι η Αυστρία, το Βέλγιο, η Βουλγαρία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Δανία, η Ελβετία, η Εσθονία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιρλανδία, η Ισλανδία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Κροατία, η Κύπρος, η Λετονία, η Λιθουανία, το Λιχτενστάιν, το Λουξεμβούργο, η Μάλτα, η Νορβηγία, η Ολλανδία, η Ουγγαρία, η Πολωνία, η Πορτογαλία, η Ρουμανία, η Σλοβακία, η Σλοβενία, η Σουηδία, η Τσεχία και η Φινλανδία (εφεξής κράτη του «Δουβλίνο ΙΙΙ»).

    Εάν είστε ασυνόδευτος ανήλικος και κάποιο μέλος της οικογένειάς σας (γονέας, αδερφός/ή, θείος/α, παππούς/γιαγιά) βρίσκεται νόμιμα σε κάποιο κράτος του «Δουβλίνο ΙΙΙ», το κράτος αυτό είναι υπεύθυνο να εξετάσει την αίτησή σας.

    Εάν είστε ασυνόδευτος ανήλικος και κανένα μέλος της οικογένειάς σας δεν βρίσκεται νόμιμα σε κάποιο κράτος του «Δουβλίνο ΙΙΙ», θα εξετάσει την αίτησή σας η Ελλάδα.

    Εάν είστε ενήλικος και κάποιο μέλος της οικογένειάς σας, η οποία υπήρχε ήδη στη χώρα καταγωγής, βρίσκεται σε κάποιο από τα παραπάνω κράτη ως δικαιούχος διεθνούς προστασίας ή αιτών άσυλο, εάν το επιθυμείτε, το κράτος αυτό είναι υπεύθυνο να εξετάσει την αίτησή σας. Ως μέλη της οικογένειας θεωρούνται ο/η σύζυγος ή μόνιμος σύντροφος (όχι σε όλες τις χώρες) και τα ανήλικα άγαμα τέκνα σας.

    Εάν είστε κάτοχος άδειας διαμονής, υπεύθυνο κράτος να εξετάσει την αίτησή σας είναι το κράτος του «Δουβλίνο ΙΙΙ» που εξέδωσε την άδεια διαμονής, ακόμα και αν έληξε πριν από δύο χρόνια.

    Εάν είστε κάτοχος θεώρησης εισόδου (visa), υπεύθυνο κράτος να εξετάσει την αίτησή σας είναι το κράτος του «Δουβλίνο ΙΙΙ» που χορήγησε τη θεώρηση εισόδου, ακόμα και αν έληξε πριν από έξι μήνες.

    Εάν έχετε πάνω από μία άδειες διαμονής ή θεωρήσεις, το ποιο κράτος του «Δουβλίνο ΙΙΙ» είναι υπεύθυνο να εξετάσει την αίτησή σας θα εξαρτηθεί από τη διάρκεια και την ημερομηνία λήξης των αδειών διαμονής ή θεωρήσεων εισόδου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εάν, πριν έρθετε στην Ελλάδα, είχατε εισέλθει σε ένα άλλο κράτος του «Δουβλίνο ΙΙΙ» παράνομα, το κράτος αυτό είναι υπεύθυνο να εξετάσει την αίτησή σας. Η αρμοδιότητα αυτή δεν υφίσταται δώδεκα (12) μήνες μετά την παράνομη είσοδο.

    Σε περίπτωση που πριν από την υποβολή της αίτησής σας ζούσατε σε άλλο κράτος του «Δουβλίνο ΙΙΙ» για πέντε συνεχόμενους μήνες, υπεύθυνο κράτος να εξετάσει την αίτησή σας είναι αυτό.

    Εάν εισήλθατε νόμιμα σε ένα κράτος του «Δουβλίνο ΙΙΙ» για το οποίο δεν απαιτείται θεώρηση εισόδου, το κράτος αυτό είναι υπεύθυνο να εξετάσει την αίτησή σας.

    Εάν υποβάλατε αίτηση σε χώρο διεθνούς διέλευσης αερολιμένα κάποιου κράτους του «Δουβλίνο ΙΙΙ», το κράτος αυτό είναι υπεύθυνο να εξετάσει την αίτησή σας.

    Εάν έχετε ήδη υποβάλει αίτηση σε άλλο κράτος του «Δουβλίνο ΙΙΙ», το κράτος αυτό είναι υπεύθυνο να εξετάσει την αίτησή σας.

    Κάποιο κράτος του «Δουβλίνο ΙΙΙ» μπορεί να δεχτεί να εξετάσει την αίτησή σας για ανθρωπιστικούς λόγους.

    Εάν δεν εφαρμόζεται στην περίπτωσή σας κανένα από τα παραπάνω κριτήρια υπεύθυνο κράτος να εξετάσει την αίτησή σας είναι η Ελλάδα.

    Εάν βάσει των ως άνω κριτηρίων κάποιο άλλο κράτος του «Δουβλίνο ΙΙΙ» είναι υπεύθυνο να εξετάσει την αίτησή σας και αποδεχθεί να την εξετάσει, τότε η αίτησή σας στην Ελλάδα θα απορριφθεί ως απαράδεκτη και θα μεταφερθείτε στο άλλο κράτος , κατά κανόνα, εντός 6 μηνών από την ημερομηνία που δέχθηκε να εξετάσει την αίτησή σας.

    Κατά της απόφασης αυτής έχετε δικαίωμα να ασκήσετε προσφυγή ενώπιον της Αρχής Προσφυγών. Θα πρέπει να καταθέσετε την προσφυγή στο Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου ή στο αυτοτελές κλιμάκιο που σας επέδωσε την απόφαση μέσα στην προθεσμία που αναφέρει η απόφαση που παραλάβατε.

    Με σκοπό την αποτελεσματική εφαρμογή των παραπάνω κριτηρίων όταν υποβάλετε την αίτηση διεθνούς προστασίας πρέπει να ενημερώσετε την Υπηρεσία Ασύλου σχετικά με τα ακόλουθα:

    1) εάν έχετε προξενική θεώρηση (visa) άλλου κράτους του «Δουβλίνο ΙΙΙ»,

    2) εάν έχετε άδεια διαμονής άλλου κράτους του «Δουβλίνο ΙΙΙ»,

    3) εάν εισήλθατε παρ στην Ελλάδα μέσω άλλου κράτους του «Δουβλίνο ΙΙΙ»,

    4) εάν μένατε παράνομα σε άλλο κράτος του «Δουβλίνο ΙΙΙ» πριν έρθετε στην Ελλάδα και πόσο καιρό,

    5) εάν μέλη της οικογένειάς σας μένουν σε άλλο κράτος του «Δουβλίνο ΙΙΙ» και υπό ποιο καθεστώς.

    Θα πρέπει να δώσετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και να καταθέσετε αποδεικτικά στοιχεία που έχετε στην κατοχή σας (όπως άδειες διαμονής δικές σας και των μελών της οικογένειάς σας, έγγραφα για την οικογενειακή σας κατάσταση ή άλλα πιστοποιητικά, θεωρήσεις εισόδου, έγγραφα που πιστοποιούν την παρουσία σας στο άλλο κράτος, όπως εισιτήρια ταξιδιού, απόδειξη ξενοδοχείου κλπ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολυ απλα και εκλαικευμενα (απευθυνομαι στην eleannab-14/8- 3.20 πμ) τι θα ελεγε αν στην αυλη του σπιτιου της στηνονταν το "καμπιγκ"??.
    Καπου αλλου σερβιρεται το "γιαουρτλου" και μ αυτο γεμιζουν, οχι στομαχια, αλλα κεφαλια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα έλεγε ότι λένε οι περισσότεροι που μιλούν εκ του ασφαλούς και έχοντας πάντα κατα νου ότι είτε ότι γινεται στους άλλους δεν θα τους συμβεί ή αν τους συμβεί θα μπορέσουν να το ξεπεράσουν.

      Διαγραφή
  11. Δεν είμαι καταρχήν ρατσιστής. Είμαι ένα φιλόξενος Έλληνας πολίτης που αγαπάει όλους τους ανθρώπους. Αλλά επειδή στην ζωή μας έχουν όλα ένα αντάλλαγμα, και επειδή είμαστε και τουριστική χώρα δεν έχω αντίρρηση να έρχονται παράτυποι ή παράνομοι ή λαθραίοι μετανάστες.
    1000€ κόστος εισόδου και χαρτιά που ζητάνε για 30ημέρες παραμονή. Μόλις λήξει άλλα 1000€ ειδάλλως όχι στις Φυλακές, αλλά σε αγκυροβολήμένο πλοίο στα διεθνή ύδατα (φυσικά αν θέλει φεύγει με το πρώτο αεροπλάνο με δικά του έξοδα στην χώρα γέννησης του).
    Δηλαδή δεν κατάλαβα, γιατί να τα παίρνουν οι Τούρκοι λαθρέμποροι, και όχι το Ελληνικό δημόσιο. Θα γλυτώσουμε και τα καύσιμα του λιμενικού, αφού θα τους αφήνουμε να έρχονται νόμιμα έναντι αμοιβής 1000€/μήνα. Απλά πράγματα ...Με 2.000 περίπου που εισέρχονται στην χώρα την ημέρα Χ 365 ημέρες 730.000 αλλοδαποί * 1000€/μήνα = 730.000..000€ το μήνα Χ 12 μήνες = 8.760.000.000€ το χρόνο με πρόχειρους υπολογισμούς. (οκτώ δισ επτακόσια εξήντα εκατ. ευρώ)
    Καλή διαμονή σε όλους ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πριν λίγες ημέρες έγραφα σ' ένα φόρουμ που συχνάζουν κυρίως Αμερικάνοι για το θέμα των λαθρομεταναστευτικών ροών στην Ελλάδα σε συγκεκριμένο νήμα που είχαν ανοίξει για τα γεγονότα στην Κω. Ξάφνου εμφανίστηκε ένας "Καναδός" που έλεγε πως αυτό δεν ήταν εισβολή αλλά αντιθέτως οι Ευρωπαίοι έχουν εισβάλει σε μέρη ισλαμικά! Βέβαια δεν άργησε το ξεμπρόστιασμα του συγκεκριμένου αφού αρκετοί εκ των συμμετεχόντων γνώριζαν ιστορία. Ο συγκεκριμένος ήταν τούρκος και υποστήριζε πως η Ελλάδα έχει πλαστογραφήσει την Ιστορία, πως δεν υπήρχαν Έλληνες πριν 700 χρόνια και πως οι Τούρκοι είναι ... γηγενείς Θράκες και προσπαθούσε να μας πείσει πως Θράκη = Τράκη = Τούρκεϊ και έβαλε και λίγο Βίβλο και Φλάβιο Ιώσηπο μέσα σε όλα αυτά, πιθανώς γνωρίζοντας πως στις ΗΠΑ ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού είναι πιστό, λέγοντας πως οι Θράκες ήσαν γιοι του Τζαφέθ (του γνωστού Ιαπετού από την Ελληνική Μυθολογία). Βέβαια η ετυμολογία του δεν έστεκε, η καταγραφή της ιστορίας δεν είχε ποτέ κενά για να μην ξέρουμε πότε ήρθαν τα πρώτα μογγολικά φύλα και, το κυριότερο, δεν κατέγραψαν αυτά τα γεγονότα μόνο Έλληνες και άλλοι υπήκοοι του Βυζαντίου αλλά και Άραβες, Πέρσες και πολλοί άλλοι που δεν ήσαν βάρβαροι όπως οι "φίλοι" μας οι Τούρκοι εκείνη την εποχή (και τώρα βάρβαροι είναι). Η Ελεάννα μπορεί να έχει άκρες και να φύγει όταν θα έχουμε γίνει εδώ Συρία (εννοώ εμπόλεμη ζώνη και όχι αποικία Σύριων), εμείς δεν έχουμε και ούτε θέλουμε να φύγουμε, και στο κάτω-κάτω δεν βάλαμε την Ελεάννα και την κάθε Ελεάννα δερβέναγα στον τόπο μας, ούτε βέβαια τα παραρτήματα της ISIS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κε Σάββα Καλεντερίδη,
    σεβαστοί "σχολιαστές",
    Το θέμα της διακίνησης Ασιατο-Αφρικανών στην Ευρώπη, δεν περιορίζεται στα στενά όρια της "βίαιης" μετανάστευσης πληθυσμών (φτώχεια, εμπόλεμες περιοχές κλπ), όπως ΘΕΛΟΥΝ και έχουν ΠΕΤΥΧΕΙ να παρουσιάζεται οι ΕΜΠΝΕΥΣΤΈΣ της, αλλά ο Τελικός Αντικειμενικός Σκοπός μιας τόσο καλά οργανωμένης "ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ". Το αν επιλέγεται η Ελλάδα σαν τη κύρια πύλη εισόδου και το γιατί, αποτελεί δευτερεύον θέμα, ΑΦΟΥ η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ αυτή θα ΕΠΡΕΠΕ να μας ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ σαν το κυρίαρχο πρωτεύον θέμα. Ομιλώ, για μια ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ που ακολουθεί πιστά το ΣΧΕΔΙΟ Υλοποίησης της, εδώ και μερικές δεκαετίες. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, σας παραθέτω κάποια στοιχεία, έτσι ώστε να σας τριγγάρω να ασχοληθείτε κατά μόνας επ αυτού, για να διαπιστώσετε "ιδίοις όμμασι" τα ΤΕΚΤΕΝΟΜΕΝΑ!

    Richard Nikolaus Eijiro Graf von Coudenhove-Kalergi
    16/11/1894 – 27/7/1972
    Pioneer of European Integration!
    Founder and President for 49 years of the Paneuropean Union!
    Ιουδαιστής, Αντισημιτιστής, Οραματιστής (!), Φιλόσοφος (!), Συγραφέας, Διπλωμάτης, Πολιτικός ...κλπ
    «Θαυμαστές» του οι: Albert Einstein, Thomas Mann & Sigmund Freud!
    Αριστοκρατιστής και Ελιτιστής στην Ιδεολογία του, συνδέθηκε και συνεργάσθηκε με τους:
    Engelbert Dollfuss, Kurt Schuschnigg, Otto von Habsburg, Konrad Adenauer, Winston Churchill, & Charles de Gaulle!
    Επηρεάστηκε από τις ιδέες των:
    Kant, Napoleon, Giuseppe Mazzini, Victor Hugo, and Friedrich Nietzsche.
    Χορηγοί του στην Εξάπλωση και Επικράτηση των Ιδεών του οι:
    Baron Louis de Rothschild, Max Warburg, Paul Warburg, Bernard Baruch...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εν ολίγης,
    στο «περίφημο» βιβλίο του, «PRACTISCHER IDEALISMUS» (κάτι όπως «Ο ΑΓΩΝ ΜΟΥ» του Α. ΧΙΤΛΕΡ), η Βασική Φιλοσοφία του, όπως την περιγράφει ο ίδιος για την επίτευξη μιας Ενωμένης Ευρώπης που στην τελική της μορφή θα είναι όπως οι ΗΠΑ,
    ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ
    στην «αλλοίωση κάθε έννοιας και συνειδήσεως στο μυαλό ενός ετερόκλητου ευροπαίου περί Έθνους, Θρησκείας, και Δημοκρατικών Αντιλήψεων, όπως αυτές εκφράστηκαν από την Γαλλική Επανάσταση....»

    Διαβάζουμε χαρακτηριστικό απόσπασμα:
    «O (Ευρωπαίος) άνθρωπος του μέλλοντος θα είναι μικτής φυλετικής καταγωγής. Οι φυλές και οι τάξεις του σήμερα θα εξαφανισθούν σταδιακά λόγω της εξάλειψης του χώρου, του χρόνου και της προκατάληψης. Η ευρωασιατική-νεγροϊδής φυλή του μέλλοντος, όμοια στην εμφάνιση της με τους αρχαίους Αιγύπτιους, θα αντικαταστήσει την διαφορετικότητα των λαών και την διαφορετικότητα των ατόμων. Αντί της καταστροφής του ευρωπαϊκού ιουδαϊσμού, η Ευρώπη, ενάντια στην θέλησή της, εξευγένισε και μόρφωσε αυτόν τον λαό, οδηγώντας τον στο μελλοντικό του στάτους ως ηγετικό έθνος διαμέσου αυτής της τεχνητής εξελικτικής διαδικασίας. Δεν προξενεί κατάπληξη ότι αυτός ο λαός που δραπέτευσε από το Γκέττο-φυλακή, εξελίχθηκε σε μία πνευματική αριστοκρατία της Ευρώπης. Συνεπώς η ευσπλαχνική πρόνοια έδωσε στην Ευρώπη μια νέα φυλή αριστοκρατίας με τη χάρη του πνεύματος. Αυτό συνέβη τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή φεουδαλική αριστοκρατία κατέπεσε, λόγω της χειραφέτησης των Ιουδαίων! (εξ αιτίας της Γαλλικής Επανάστασης)!»
    .
    Η πεποίθηση του λοιπόν, ότι οι λαοί της Ευρώπης θα πρέπει να αναμιχθούν με Αφρικανούς και Ασιάτες, για να καταστραφεί η ταυτότητα και να δημιουργηθεί μια ενιαία φυλή μιγάδων, είναι η βάση όλων των κοινοτικών πολιτικών που στοχεύουν στην ένταξη και την προστασία των μειονοτήτων. Αυτό δεν γίνεται για ανθρωπιστικούς λόγους, αλλά εξαιτίας οδηγιών που βασίζονται στην φιλοσοφία του Καλλέργη, για να επιτευχθεί η μεγαλύτερη γενοκτονία στην ιστορία.

    Προς Τιμήν του,
    η ΕΕ ίδρυσε το Coudenhove-Kalergi Foundation το 1978 (Σημαδιακή χρονιά και για εμάς τους Έλληνες...!)
    και από το 2000 και εντεύθεν καθιέρωσε το Ευρωπαϊκό Βραβείο Coudenhove- Kalergi, με το οποίο βραβεύονται κάθε δύο χρόνια, οι Ευρωπαίοι ηγέτες που ως νέοι «οραματιστές» της φιλοσοφίας του, έχουν διαπρέψει στην με ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΠΡΟΩΘΗΣΗ της!

    Μεταξύ των Βραβευμένων βρίσκουμε τα πιό «οικεία πρόσωπα» που «Εργάζονται για το ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» (όπως και όλων των Ευρωπαίων):

    Jean-Claude Juncker (2014),
    Angela Merkel (2012),
    Herman Van Rompuy (2010),
    τον πρώην Πρόεδρο της Πολωνίας Władysław Bartoszewski (2008)
    και τον τότε Πρόεδρο της Λετονίας Vaira Vike-Freiberga, (2006)....

    Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ...δική σας ευθύνη για περαιτέρω διερεύνηση...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Επειδή μένω στην περιοχή της Μ.Ανατολής απλά θέλω να επισημάνω τα εξής:
    1) Ουσιαστικά το ΙΚ φαίνεται οτι κερδίζει .Αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι έχουν αποκοπεί οι οδικές συγκοινωνίες Ιορδανίας -Βαγδάτης & Δαμασκου από τις αρχές του χρόνου.Αρα οι ροές θα ενταθούν προς Ελλάδα.
    2)Στο Αμμάν δεν βρίσκεις ούτε έναν Σύριο να λιάζεται .Τα στρατόπεδα υποδοχής είναι στην ερημο ,δίπλα σε στρατόπεδα ,περιφραγμένα ,με πολυβόλα στην περίμετρο και με checkpoints στο δρόμο.Αρα έχουμε άλλη αντιμετώπιση από όμορη χώρα.Για άλλες χώρες δεν συζητάμε κάν !
    3) Πιστεύω ότι κάποιοι στην Ευρ'ωπη τους καλούν .Εχω τύχει στην Αθήνα σε συζήτηση με σύριους που περίμεναν εκπρόσωπο σκανδ/κής ΜΚΟ με σκοπό να πάνε στην χώρα της και να παίρνουν βοήθημα της τάξης των 1400€/μήνα.
    4)Εχω σύριους φίλους και συναδέλφους (χριστιανούς στο θρήσκευμα) οι οποίοι επισκέπτονται την Ευρώπη.
    Γενικότερα δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς συμβαίνει με βάση τα παραπάνω , ουσιαστικά (πέρα από τα κλισέ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1400 το μήνα;;;; Τα χάπια μου κι ένα πλαστό συριακό διαβατήριο...

      Διαγραφή
  16. Οι αντιρατσιστές, αντιφασίστες και όλοι αυτοί οι αφελείς δεν καταλαβαίνουν την ουσία των πραγμάτων αλλά σκέφτονται και πράττουν όπως τους υποδεικνύει η άρχουσα ελίτ της Ευρώπης.
    Κι η ουσία, πέρα απο ταμπέλες και πινακίδες για ξενοφοβία ή άλλα κουλά είναι οτι, κατάντησαν ρατσιστές.
    Περίεργο αλλά όχι, ανεξήγητο. Είναι ρατσιστές εφόσον οι ίδιοι κάνουν διακρίσεις βάσει φυλής, θρησκείας κοκ, εις βάρος των γηγενών. Επιδόματα για τους λαθρομετανάστες (οι περισσότεροι άνδρες ηλικίας 18- 30) ενώ Έλληνες μεσήλικες άνεργοι, συνταξιούχοι, ανάπηροι, βλέπουν την βοήθεια να απομακρύνεται μέρα με τη μέρα. Ας μην αναφέρουμε για τις Ελληνίδες μητέρες που βλέπουν τα παιδιά τους να πεινάνε και να κρυώνουν στην ίδια την πατρίδα τους.
    Αυτοί λοιπόν οι ρατσιστές της Νέας Τάξης Πραγμάτων, είναι τα καλύτερα πιόνια των κυβερνήσεων για να συνεχίσουν να κάθονται στις χρυσοποίκιλτες έδρες τους.

    υ.γ. Οι μουσουλμάνοι αποκαλούν τους "αντιρατσιστές" αλληλέγγυους τους ως, υποταγμένους στον αληθινό θεό. Ξέρετε αυτό το θεό που έπλασε τις κοινωνίες τους και τους έκανε να φύγουν για ένα καλύτερο αύριο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. O Gerasimos και στην συνέχεια ο συνομιλητής Κωνσταντίνος Βλατάκης, έθεσαν, ένα σημαντικό ζήτημα.
    Ο μεν πρώτος γράφει:
    Η πεποίθηση του λοιπόν, ότι οι λαοί της Ευρώπης θα πρέπει να αναμιχθούν με Αφρικανούς και Ασιάτες, για να καταστραφεί η ταυτότητα και να δημιουργηθεί μια ενιαία φυλή μιγάδων, είναι η βάση όλων των κοινοτικών πολιτικών που στοχεύουν στην ένταξη και την προστασία των μειονοτήτων. Αυτό δεν γίνεται για ανθρωπιστικούς λόγους, αλλά εξαιτίας οδηγιών που βασίζονται στην φιλοσοφία του Καλλέργη, για να επιτευχθεί η μεγαλύτερη γενοκτονία στην ιστορία.
    Ο δε δεύτερος:
    Οι αντιρατσιστές, αντιφασίστες και όλοι αυτοί οι αφελείς δεν καταλαβαίνουν την ουσία των πραγμάτων αλλά σκέφτονται και πράττουν όπως τους υποδεικνύει η άρχουσα ελίτ της Ευρώπης.
    Από μεν την πρώτη τοποθέτηση, απουσιάζει το πρώτο σκέλος της θεωρίας του Καλλέργη, η οποία είναι ο πλήρης και σαφής διαχωρισμός των ευρωπαίων πολιτών σε ανθρώπους της Ποιότητας και σε ανθρώπους της Ποσότητας.
    Οι άνθρωποι της Ποιότητας, αυτό το οποίο αναφέρει ο Κ.Βλατάκης περιφραστικά, ως ΕΛΙΤ, θα πρέπει κατά Καλλέργη, να κυριαρχούν επί αυτών της Ποσότητας.
    Όπως γίνεται αντιληπτό, η συζήτηση λαμβάνει δραματική τροπή, για το τι και πώς ορίζεται ο αντιρατσιστής και ο αντιφασίστας.
    Διότι με την θεωρία Καλλέργη, οι αντιρατσιστές και οι αντιφασίστες μπορεί να ερμηνευθούν ως οι υπηρέτες της Ευρωπαϊκής ΕΛΙΤ, στην προσπάθεια καθολικής εφαρμογής της θεωρίας Καλλέργη.
    Μάλιστα , την εποχή που εμφανίσθηκε η θεωρία Καλλέργη, υπήρχε μια σαφής και συνεχής αφρικανική κυρίως επιρροή στις τέχνες εκείνης της περιόδου, με έμφαση στην ζωγραφική και την γλυπτική, η οποίες άρχισαν να αποδίδουν την ανθρώπινη μορφή, ασύνδετη και μακράν του κάλλους της ελληνορωμαϊκής έκφρασης.
    Θα μπορούσε να πει κάποιος με σχετική ασφάλεια εκτίμησης ,ότι προετοίμαζαν την κοινωνία να υποδεχθεί ένα καινούργιο ανθρώπινο σχήμα, μια καινούργια ανθρωπινή μορφή.
    Παρατηρούμε λοιπόν μια συνεχή και άοκνη προσπάθεια της Ευρωπαϊκής άρχουσας τάξης , αυτή που κατά πολλούς δέχθηκε σκληρό πλήγμα από την Γαλλική επανάσταση να επανορθωθεί.
    Σε αυτό το παιχνίδι φαίνεται ότι θέλει να προσχωρήσει και η ελληνική ΕΛΙΤ, η οποία είναι απόγονος του κοτζαμπάσικου συστήματος και το οποίο κατέρρευσε με την ελληνική επανάσταση του 1821.
    Σήμερα, οι έλληνες κοτζαμπάσηδες διεκδικούν και αριστοκρατική θέση, αναζητούν τίτλους και διαχωρισμό- πέραν της οικονομικής τους κυριαρχίας, αλλά όχι με έναν λαό ο οποίος τους ανέτρεψε και διέλυσε το σύστημα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Με τον λαό που προτρέπει στην δημιουργία του ο Καλλέργης.
    Ο Ανδρέας Παπανδρέου, το 1995 στην πόλη των Καννών, διατύπωσε ένα σημαντικό προβληματισμό για την υφή και την μορφή της Ε.Ε:
    Βρίσκω ότι πάμε σ’ ένα είδος συρρίκνωσης της εθνικής δύναμης αλλά όχι στο βωμό μιας συλλογικής δημοκρατικής διαδικασίας. Στο βωμό των κρίσεων και των συμφερόντων. Συμφερόντων, το λέγω, ρητά..., δεν θέλω ν’ αποκαλύψω ονόματα. Σας λέγω όμως ότι εδώ... υπάρχει σαφές σχέδιο για τη μηδενοποίηση των εθνικών κυβερνήσεων οι οποίες δεν θα μπορούν να παίξουν δημοκρατικά αποτελεσματικό ρόλο, αλλά θα υπόκεινται στις κατευθύνσεις που μας δίνει το διευθυντήριο!!
    Φυσικά ο Ανδρέας Παπανδρέου, δεν τόλμησε να πει ότι και αυτός με την σειρά του συν-υπηρέτησε πιστά με αυτό το διευθυντήριο.
    Στο τεύχος 13 της Γεωστρατηγικής, Ιανουάριος –Απρίλιος του 2008, σελίδες 42-53, υπάρχει μέχρι σήμερα για όσο μπορεί να γνωρίζει ο γράφων τουλάχιστον, μια μελέτη του Παναγιώτη Κριμπά.
    Ο τίτλος της μελέτης είναι:
    Η μετάφραση του Ουλφίλα και η Διαχρονική Γεωπολιτική της Σημασία για τον Ελληνισμό: καλύπτοντας ένα γεωπολιτικό κενό στο ευρωπαϊκό Continuum.
    Aπο την περίληψη της μελέτης διαβάζουμε:
    Η πρωτοτυπία στηρίζεται στο γεγονός ότι περιγράφεται η ερμηνεία της Βίβλου,κυριος παράγοντας πολιτισμού για την ρωμαϊκή αυτοκρατορία, τη θέση των πρώιμων γερμανικών φύλων και κυρίως των Γότθων στον ευρύτερο ελληνικό χώρο και τις ποικίλες επιδράσεις του ελληνισμού στο σημαντικότερο και αρχαιότερο , από άποψης επαρκών γλωσσολογικών και πολιτισμικών μαρτυριών γερμανικό φύλο της ρωμαϊκής εποχής.
    Σύμφωνα με τον μελετητή, επιχειρείται και μια μορφής ψυχολογικής προσέγγισης και πολιτιστικής συνδιαλλαγής μεταξύ ελλήνων και των σύγχρονων γερμανικών λαών……
    Η επίσκεψη του Πάπα της Ρώμης, ήταν κομμάτι αυτού του πάζλ.
    Το αν γεφύρωσε το χάσμα που έσπειρε ο Καρλομάγνος με το περίφημο Contra errores Grecorum, Δλδ, Εναντίων Των Λαθών των Γραικών, θα το αποκαλύψει η ιστορία.
    Αντίθετα η προσπάθεια προσέγγισης της Ρωσίας, όπως έγινε από τον έλληνα πρωθυπουργό, ξύπνησε τις μνήμες των Βαράγγων φρουρών του Βυζαντίου στην Ευρωπαϊκή Ελίτ.
    Εξ ου και η παραδοχή κυβερνητικού στελέχους ότι …..,δεν καταφέραμε να τους τρομάξουμε!!
    Είναι εμφανές ότι μια σύγκρουση αιώνων συνεχίζει να υπάρχει, μόνο που εξελίσσεται σε ελιτίστικα σαλόνια, τα οποία η παρούσα κυβέρνηση τα αγνοεί και ήθελε να απομακρυνθεί ολοσχερώς και κυριολεκτικώς!!
    Δεν τα αγνοεί όμως και κυρίως τα στηρίζει η ελληνική ΕΛΙΤ.
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. H πολιτική της υπνηλίας και η τραγικότητα της ελληνικής πολιτικής βούλησης έχει δρέψει δάφνες Εξευτελισμού κατά καιρούς.
    Να ξεκινήσουμε από την βύθιση της ΕΛΛΗΣ, ανήμερα της 15ης Αυγούστου του 1940, αποτέλεσμα μιας πολιτικής απόφασης που την σκίαζε ο θρησκευτικό-κοινωνικός παρωπιδισμός.
    Είναι γνωστό ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου εθνικής αμύνης, αντιτάχθηκε σθεναρά στην εισήγηση των ναυάρχων να μην αποσταλεί το καταδρομικό στην Τήνο.
    Αν δε τελικά επικρατούσε η απόφαση της αποστολής του καταδρομικού, αυτή να γίνονταν με την συνοδεία του αντιτορπιλικού ΑΕΤΟΣ.
    Τα γεγονότα είναι γνωστά και φυσικά ο πολιτικός παρωπιδισμός ή πολιτική της Υπνηλίας όπως έμεινε γνωστή, συνεχίσθηκε ασχέτως αν οι ιταλοί επετέθησαν και σε επιβατικά πλοία που επέστρεφαν από την Τήνο!!
    Σήμερα μια νέα πολιτική Υπνηλίας εξελίσσεται στην θάλασσα του ανατολικού αιγαίου και τα υπαγόμενα σε αυτήν νησιά, μια πολιτική Υπνηλίας που στην στρατιωτική τέχνη και ορολογία περικλείεται ως υποκεφάλαιο των ΑΣΥΜΜΕΤΡΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ και με τον διακριτικό τίτλο Θαλάσσια Απαγόρευση.
    Το Ελληνικό πολεμικό ναυτικό αυτή την στιγμή έχει απωλέσει κάθε μορφής ελέγχου στο ανατολικό αιγαίο και χωρίς η Τουρκία να κάψει ένα ( 1) γαλόνι καυσίμου.
    Είμαι σίγουρος ότι στην ναυτική διοίκηση υπάρχουν φωτισμένα μυαλά, που έχουν διακρίνει το πρόβλημα και το κενό ασφαλείας, όπως είναι πασιφανές και ηλίου φαεινότερων, ότι η πολιτική ηγεσία αλλού τυρβάζει.
    Η ιστορία επαναλαμβάνεται και το σύνηθες θύμα ο Έλληνας πολίτης θα κληθεί να πληρώσει το τίμημα!
    Γράφει δε στο βιβλίο του ο αντιστράτηγος ε.α - επίτιμος διοικητής 1ης στρατιάς, λοχαγός της 31ης μοίρας των Λ.Ο.Κ στην Κύπρο το 1974:
    Κύριοι, πάτε για ύπνο.
    Σελίδα 124η
    Γράφει λοιπόν ο μπαρουτοκαπνισμένος αξιωματικός.
    Όταν ο άνθρωπος βρίσκεται σε ιδιαζόντως δύσκολες συνθήκες εκ της φύσεως του κλονίζεται και ζει συνεχώς υπό καθεστώς σκληρών διλλημάτων!
    Αντιπαλεύουν η αξιοπρέπεια, τα αισθήματα τιμής και ευθύνης , η ευσυνειδησία και η ντροπή, με αντιπάλους τον φόβο , την δειλία, την αναίδεια!
    Το νικάν αυτόν εαυτόν, πασών νικών πρώτη και αρίστη. Το δε ηττάσθαι αυτόν υφ΄ευατού , αίσχιστον και κάκιστον.
    Σήμερα η πολιτική ηγεσία και αυτή του υπουργείου εθνικής αμύνης αδυνατεί να σταθεί και να αντιμετωπίσει ανδροπρεπώς και αξιοπρεπώς την κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας στο ανατολικό αιγαίο.
    Ως πότε κύριοι;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μετά από όσα στοιχεία είχε την καλωσύνη να αντιπαραθέσει στην υπογράφουσα ως Ελεάνα Lab υποστηρίκτρια των νεοταξικών δοξασιών περί δημιουργίας χυλού ανθρώπων αντί εθνών και συγκροτημένων κρατών η πάντοτε Φίλη μας Χριστίνα καθώς και οι άλλοι σχολιαστές του άρθρου, δεν νομίζω ότι υπάρχει χώρος για περαιτέρω σχολιασμό των απαράδεκτων ..... και υπούλως ..... υπόπτων και φασιζόντων ενάντι των γηγενών Ελλήνων σχολιών της «Eleanalab».

    Έχω όμως κάποιες απορίες!

    Βρε παιδιά, τι έγινε εκείνη η Χρυσή Αυγή, το εθνικιστικό εκείνο κόμμα που υπερθεμάτιζε στα εν λόγω ακραία προβλήματα δεν ακούγεται καθόλου;

    Επίσης, στις διάφορες φωτογραφίες και στην τηλεόραση, παρατηρώ πως τα οι περισσότεροι Σύριοι «μετανάστες» (sic!) είναι μαύροι. Ο συμμαθητής μου στο Πολυτεχνείο Ιντρίς ήταν ξανθός και δεν ήταν νέγρος!

    Τι συμβαίνει πάλι;

    Η απαισίας εμφανίσεως κυρά Τασία τους βάφτισε Σύριους όπως οι καλόγεροι βάφτιζαν ψάρια τα κοτόπουλα;


    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να κάνει, Ευμένη, η ΧΑ; Να συγκροτήσει δική συνοριοφυλακή, για να βγει το υπερεθνικοπατριωτικό σου κόμμα και να τούς κατηγορήσει πάλι ότι υποκαθιστούν το (ανύπαρκτο) κράτος; Οι άνθρωποι έχουν ιστοσελίδα και γράφουν όσα πρέπει και μπορούν. Επίσης, στην Βουλή λένε όσα πρέπει και μπορούν.

      Οι Σύροι δεν είναι πιο σκούροι από τούς Έλληνες. Κατά τούτο σωστή η παρατήρησή σου.

      Η χαριτόβρυτος δεν τούς βάπτισε μόνο Σύρους, αλλά συλλήβδην πρόσφυγες, άλλως λέει δεν θα παίρναμε κονδύλια από την ΕΕ.

      Διαγραφή
  21. Καλημέρα κύριε Καρδιανέ :-) Καλή εβδομάδα
    Στην Ελλάδα έχουμε πολλές ρήσεις μια εξ αυτών λέει :
    Λαός που δεν μαθαίνει απο την ιστορία του ειναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει
    Επίσης έχουμε και τα κάτωθι :
    Ο μεν δειλός της πατρίδος, ο δε φιλόδοξος της πατρώας ουσίας εστί προδότης.
    Σωκράτης
    Αν και δεν πρέπει ποτέ να προδίδουμε τις αρχές μας, θα πρέπει επίσης να κατανοήσουμε ότι δεν θα είμαστε σε θέση να τηρούμε τις αρχές μας παρά μόνο αν επιβιώσουμε.
    Χένρυ Κίσσιγκερ, (πολλοί νεοταξίτες εμμέσως πλην σαφώς το πράττουν)
    ''Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." Θουκιδίδης
    Σε ότι αφορά την ΧΑ μπορεί να γινει μόνο αντιπολίτευση . Ο λόγος περι αυτού είναι γιατί δεν υπάρχει άλλη επιλογή με έντονη παρουσία που ο κόσμος ή να πω κάποιο μέρος του κόσμου υπολογίζει .
    Ομως κυβέρνηση, έτσι όπως ειναι ,με τα στελέχη που έχει, και την λανθασμένη νοοτροπία που προσπαθεί να περάσει , ούτε μια στο εκατομμύριο. Δυστυχώς στην Ελλάδα απ ότι έχει δείξει μέχρι τώρα η ιστορία , το κόσμο δεν τον νοιάζει αν αυτό που θα του πουν ειναι εφικτό, ή αληθινό, αρκεί να είναι ωραιοποιημένο και εύηχο στα αυτιά του και να μη τον ζορίσει να δει την αλήθεια .
    Το ζήτημα όμως δεν ειναι τι θα κάνει το κάθε κόμμα . Αλλωστε ως γνωστόν η αξία της κάθε λέξεως και η βαρύτητά της ξεκινά απο την ρίζα της ...Κομμα εκ του κομματιάζω .Πως μπορει κάτι που κομματιάζει να ενδιαφέρεται για τό όλον και προς το συμφέρον του όλου όταν απευθύνεται σε κομμάτι αυτού;
    Ερώτηση σαν το η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό τη κότα
    Εν κατακλείδι οι απόψεις μου είναι ‘’παντελώς ‘’ και εκ διαμέτρου αντίθετες και τοποθετούνται σε μια σκέψη και μόνο
    Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη τα κόμματα για να προκόψει , καθότι όλα τους ειναι παρακλάδια κάποιας εξωτερικής ή εσωτερικής συμφωνίας. Εχει ανάγκη να θυμηθούν όσοι είναι Ελληνες τι σημαίνει να είσαι Ελληνες και όχι ραγιάς . Αυτό όμως έχει κόστος και απο όσο βλέπω ελάχιστοι είναι διατεθειμένοι να το πάρουν .
    Επίσης καλό ειναι ο στρατός να βγει απο τη σφαίρα επιρροής του κάθε πολιτικάντη (τί ειπα τώρα) . Επίσης δεν γινεται στην Ελλάδα αναλογικά με το στράτευμα και το πληθυσμό να έχουμε περισσότερους στρατηγούς απο ότι η Αμερική και οι βαθμοί να δίνονται με την αρχαιότητα. Μου θυμίζει το δημόσιο ένα υπάλληλος ένα δ/ντης . ΘΑ μου πεις πως κατάντησε ο στρατός δημόσιο. Σωστά
    Εδώ η Ελλάδα κατάντησε αποικία ο στρατός δεν θα ....
    Είναι πολλά κ. Καρδιανέ πάρα πολλά όμως τα χειρότερα έχουν να κάνουμε τους Ελληνες ή να πω τους κατοικούντες εν Ελλάδι που τίποτα δεν τους καθιστά έλληνες παρα μόνο κατ όνομα...
    Το έχω ξαναπει και σε άλλα φόρουμ - άλλωστε όπως κάποιες ψυχές μου λένε ...δεν κάθομαι εύκολα στ αυγά μου και γω προσπαθώ να τους εξηγήσω ότι δεν ειμαι κότα, όσοι ειναι ας τα κλωσσήσουν- αν είμαι εγώ ραστίστρια γιατί θέλω να επιβιώσω έναντι των ορθών τους τζέκινς χάν που εντέχνως και με σχεδιασμό έρχονται, γι ν αλλώσουν την Ελλάδα ...τότε όσοι τους υποστηρίζουν είτε πολιτικά – είτε στρατιωτικά – είτε μέσω ΜΚΟ είτε μέσω OFFSHORE είναι προδότες , γιατί το κάνουν ενάντια στους Ελληνες.
    Περί προδοσίας εν καιρώ πολέμου ξέρω ότι υφίσταται η εσχάτη των ποινών (αν και για μένα χάρη κάνει κάποιος σε έναν προδότη όταν τον σκοτώνει με την μία ...προσωπικά θα τον βοηθούσα να ζητά ως λύτρωση τον θάνατο του ) ..ο θάνατος. Μιλώ εν καιρώ πολέμου γιάτί οι ίδιοι οι πολιτικοί μας λένε εδώ και χρόνια ότι ειμαστε σε πόλεμο. Αρα που ειναι οι προδότες κρεμασμένοι ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Χριστίνα,

      Διάβαζα όσα έγραφες και διαβάζω όσα γράφεις. Συμφωνώ μαζί Σου!

      Δεν γνώριζα το βιβλίο του Δρ. Χάμμοντ, είχα όμως έναν φίλο τον Δημήτριο Κοττάκη που γεννήθηκε μεν στην Κωνσταντινούπολη αλλά παρέμεινε πάντοτε ακραιφνής Έλλην.

      Σπούδασε στο Ζωγράφειο Γυμνάσιο Κωνσταντινουπόλεως (-συμπτωματικά εκεί τελείωσε και αείμνηστος πατέρας μου. Σπουδαίο σχολείο με εξαιρετικούς διδασκάλους. Σαν παράδειγμα, ο πατέρας μου διάβαζε Βίκτωρα Ουγκώ στα Γαλλικά τα οποία μιλούσε όπως εμείς σήμερα μιλάμε τα Αγγλικά!), πήρε το πτυχίο του Πολιτικού Μηχανικού στην Ροβέρτειο Σχολή και μετά έφυγε στις ΗΠΑ, όπου σπούδασε σε ονομαστά Πανεπιστήμια και έγινε MSc in Civil Enginnering και ειδικός στην Γεφυροποιϊα. Εργάστηκε σε τρείς μεγάλες ονομαστές εταιρείες μεταξύ των οποίων η Svedrup and Parcel, αλλά, όπως και άλλοι Συνάδελφοι, γρήγορα διεπίστωσε πως το «μηχανηλίκι» δεν σε εξασφαλίζει και έφυγε στο εξωτερικό εργαζόμενος σε Αμερικανικές Εταιρείες.

      Μετά το Βιετνάμ και την Ταϋλάνδη, εργάστηκε 15 ή 16 συναπτά έτη στην Σαουδική Αραβία, αρχικά σαν συνεργάτης σε Αμερικανική Εταιρεία, μετά στα Ηνωμένα Έθνη και αργότερα τον προσέλαβε η τοπική κυβέρνηση ως Τεχνικό της Σύμβουλο. Συνέγραψε στα Αγγλικά κανονισμούς για το αρμόδιο υπουργείο Δημοσίων Έργων. Μιλούσε τέλεια Τουρκικά και Αραβικά, τον εσέβοντο πολύ του είχαν δε προσάψει τον τίτλο του Σεϊκ!

      Με λίγα λόγια γνώριζε σε βάθος τους Μουσουλμάνους και το Ισλάμ!

      Κάποτε συζητώντας μαζί του ανέφερα όπως είχα διαβάσει στο περιοδικό TIME ορισμένους από τους πιστούς του Ισλάμ, ως «Μετριοπαθείς Μουσουλμάνους».

      Ποιος είδε τον Θεό και δεν φοβήθηκε.

      Ο συνήθως πολύ πράος φίλος μου εξαγριώθηκε!

      Μου είπε επί λέξει, ότι δεν υπάρχουν «Μετριοπαθείς Μουσουλμάνοι». Οι Μουσουλμάνοι είναι Μουσουλμάνοι ή δεν είναι Μουσουλμάνοι. Μέσος όρος δεν υφίσταται

      Για τον λόγο αυτόν. Μετά από αυτήν την σημαντική μαρτυρία ανθρώπου που έζησε, καθώς που και εργάστηκε τόσα χρόνια, και μπορούσε να έχει προσωπική γνώση ανθρώπων και πραγμάτων, όλα όσα Εσύ γράφεις είναι απολύτως ορθά.

      Βεβαίως πρόκειται περί ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΒΙΑΙΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ, οι οποίοι δεν έρχονται καλοπροαίρετα ως πρόσφυγες στην χώρα μας, αλλά με μεγάλες απαιτήσεις ως κατακτητές. Επιζητούν την αλλαγή της Θρησκείας και των Εθίμων της χώρας μας και μας αντιμετωπίζουν ως ΑΠΙΣΤΟΥΣ οι οποίοι πρέπει να περάσουν εν στόματι μαχαίρας για να υπάρξει μόνο το Ισλαμ και να επικρατήσει η ειρήνη στον κόσμο! !


      Φιλικά

      Ευμένης Καρδιανός

      Υ.Γ. Ευμένης Καρδιανός είναι το ψευδώνυμό μου. Το διάλεξα επειδή ο «Ευμένης Καρδιανός» ήταν ένας εκ των πλέον πολυμήχανων στρατηγών του Μεγάλου Αλεξάνδρου, μεγάλος «νταλαβέρατζης», (ιδιότητες τις οποίες εγώ δεν διαθέτω!) που όταν οι Επίγονοι Στρατηγοί του Μεγάλου Αλεξάνδρου στις διαμάχες που ακολούθησαν μετά τον θάνατο του Μεγάλου Στρατηλάτη - Ηγέτη τον συνέλαβαν, ήθελαν να του χαρίσουν την ζωή. Αλλά ο Στρατός που είχε υποστεί τα πάνδεινα από τον πολυμήχανο Ευμένη μέχρι να τον συλλάβει, ζήτησε τον θάνατό του και ο δυστυχής θανατώθηκε!

      Διαλέγοντας αυτό το ψευδώνυμο μάλλον ήθελα να κάνω "πλάκα"!

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα Κύριε Ευμενή
      Πότε διάβαζες ότι έγραφα...γιατί ποτέ δεν σταμάτησα να γράφω, απλά κάποια χρονική στιγμή δεν σχολίαζα στο παρόν ιστολόγιο, χωρίς να σημαίνει ότι δεν διάβαζα όσα άρθρα με ενδιέφεραν ή αν θες χωρίς να σημαίνει ότι σταμάτησα να υποστηρίζω ότι υποστήριζα. :-)
      Ενεκα καταγωγής ,βλέπεις Ποντιοκαππαδόκισα και εν πολλοίς, αγύριστο κεφάλι, όμως θέλω να πιστεύω δίκαιη , πεισματάρα μέχρι εκεί που δεν παίρνει ειδικότερα σε ότι αφορά τι αγαπώ στην ζωή μου και με αρχές που ήρθαν απο 4 γενιές πίσω που είχα την τύχη να γνωρίσω, βλέπεις γερό κόκκαλο η οικογένεια απο άποψη γυναικών, έχω μάθει πολλές μα πάρα πολλές ιστορίες για το πως και τι ακριβώς έκαναν οι Μουσουλμάνοι Τούρκοι και όχι μόνο.
      Αυτό που έχω καταλάβει και πλέον ειναι πιστεύω μου , ειναι πως , δεν μπορείς να απαιτείς τον σεβασμό. Τον σεβασμό τον κερδίζεις χτίζοντας τον με τις πράξεις και όχι τα λόγια. Εμείς ως λαός τον έχουμ χαρίσει , ξεχάσει, διαγράψει παρ όλα αυτά απαιτούμε να μας σέβονται .
      Ετσι ενώ πάντα οι περισσότεροι κάνουν ότι ειναι δυνατόν για να αποδομήσουν αυτό το τόπο μετά γκρινιάζουν γιατί οι άλλοι δεν τους βοηθούν.
      Μιλούμε για απελευθέρωση της Ελλάδος και πως τώρα είμαι ένα ανεξάρτητο κράτος. Λάθος για μένα. Η Ελλάδα ποτέ δεν απευλεθερώθηκε γιατί ποτέ δεν έπαψε να χρωστά και ποτέ δεν έπαψε να ειναι δέσμια του φεουδαρχικού καθεστώτος το οποίο και σήμερα ειναι ορατό, βλέπε τρόπος φορολόγησης.
      Μιλάμε για δημοκρατία . ΤΑ μεγαλύτερα επιτεύγματα στην Ελλάδα έγιναν σε περιόδους μη δημοκρατίας εκεί που η δύναμη του ενός γινόταν όραμα για τους πολλούς ...όμως εμείς έχουμε μάθει να κοιτάμε το δάχτυλο όταν μας δείχνουν το φεγγάρι.
      Ο Χρυσούς Αιών του Περικλέους πχ...και πολλά άλλα παραδείγματα. Ομως οι περισσότεροι σε αυτό το τόπο έχουν μάθει να χτίζουν με λόγια και να γκρεμίζουν με υπογραφές γιατί το χειρότερο που μπορείς να κάνεις σε έναν κάτοικο της Ελλάδος ειναι να του πεις να πάρει την ευθήνη των λόγων και να τα κάνει πράξη...Μεγαλύτερος φόβος και απο ΄πόλεμο ειναι αυτό γιατί έτσι θα γίνει ρόμπα στα δικά του μάτια κάτι που ελάχιστοι αντέχουν
      Αυτός ο τόπος είναι δέσμιος των προδοτών, δωσιλόγων και ηλίθιων νοοτροπιών που έμαθε να ζει γιατί αυτός ήταν και ο μόνος τρόπος για να διαλυθεί. Είναι αυτό που ο Οδυσσέας εφηύρε στην Τροία και οι ‘’σύμμαχοί’’ μας εφήρμοσαν στην χώρα με των εντός των πυλών εχθρούς .
      Βλέπεις οι πόλεις απο μέσα πέφτουν , πόσω δε μάλλον όταν χειραγωγείς και αναθρέφεις προδότες απο γεννησιμιού με το πρόσχημα της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας. Ενα εκπληκτικό πολίτευμα το οποίο και ποτέ δεν εφαρμόστηκε στην πραγματικότητα
      Οι μουσουλμάνοι λοιπόν είναι ένα δημιούργημα του Βατικανού εξ ου και προμοτάρονται απο εκεί ..και βοηθώνται και πολλά πολλά άλλα. Ο κόσμος χωρίστηκε σε ‘’3 σημεία’’ που ουσιαστικά ελέγχουν το πλανήτη το οικονομικό ειναι το ένα , το στρατιωτικό το άλλο και τέλος το πνευματικό.. Βάζουν την θρησκεία για να ελέγχουν την μάζα, το καλύτερο ναρκωτικό... εκεί που το κοπάδι μπορεί να κάνει τα απίστευτα. Δεν θα μπω σε θεολογικά θέματα γιατί αν το κάνω πάλι με κάποιον θα καβγαδίσω ...:P . Tην τελευταία φορά σε άλλο φόρουμ έγινε ο κακός χαμός όχι με έναν.
      Πάμε πίσω στους μουσουλμάνους ....ισλαμ = υποταγή αυτό τα λέει όλα. Οι μουσουλμάνοι ειναι τα 2/3 περίπου του πλανήτη και ο πιο εύκολος τρόπος μεσω αυτών να τον ελέγχξουν.
      Ουσιαστικά οι ηγέτες τους και οι κεφαλές τους δεν διαφέρουν σε τίποτα αποτων άλλων θρησκειών με τη μόνη διαφορά ότι αυτό που πιστεύου ν αυτοί ειναι πολιτικοοικονομικοκοινωνικό σύστημα. ΘΑ μου πεις και ο Χριστιανισμός δεν ειναι ; όχι ακριβώς το ίδιο τουλάχιστον τα τωρινά χρόνια , άσχετα αν στο όνομα αυτού έγιναν Σταυροφορίες , και δόθηκαν Συγχωροχάρτια...

      Διαγραφή
    3. Θεωρώ πως το σχέδιο πλέον ειναι εμφανέστατο...και γιατί γίνεται και πως γίνεται (τουλάχιστον για την Ελλάδα – Ισπανία – Ιταλία) και τι σκοπό έχει ..σε σχέση με τους μετανάστες . Ομως δεν ειναι μόνο αυτό το κομμάτι του παζλ...είναι πολλά και το ζήτημα είναι ο καθένας πως το βλέπει.
      Αν τοβλέπεις απο ‘’κάτω’’ προς τα πάνω ή απο ‘’πάνω’’ προς τα κάτω ...εκεί γίνεται και η διαφορά το πως νιώθει ο καθένας μυρμίγκι ή γίγαντας...
      ΥΓ : Ισως φανεί άσχετο...αλλά ποτέ κανείς βολεμμένος στην Ελλάδα δεν έκανε την ανατροπή.Ακόμα και το 1821 οι προεστοί και οι προύχοντες τα είχαν βρει με τον Τούρκο και μόνο όταν άρχισαν να κόβονται τα οφίτσια ή να ‘’ξαναμοιράζονται’’ θυμήθηκαν αυτοί ότι έχουν πατρίδα .Την δουλειά την περισσότεροι την έκανε ο άγνωστος ή ο πιο μικρός και όχι ο απο ‘’πάνω’’...αυτοί έρχονται πάντα μετά ..

      Διαγραφή
    4. Αγαπητή Χριστίνα,
      Σε έχω διαβάσει παλαιότερα, καθ’ όσον είμαι αναγνώστης και Φίλος του Ιστολογίου, από πολύ παλαιά, ακόμη πριν γίνει αναγκαίο να έχει κανείς λογαριασμό στο Google, όταν τον δημιούργησα ως «oikolgia-gea». Εν τάξει;

      Για πρώτη φορά στη ζωή μου είδα τρεις γηραιούς Ποντίους να χορεύουν έναν τέλειο Πειρίχιο στο Δημοτικό Θέατρο της Θεσσαλονίκης σε Εορτή της 25ης Μαρτίου του Λυκείου Ελληνίδων Θεσσαλονίκης στο οποίο Πρόεδρος ήταν τότε η αείμνηστη Μητέρα μου.

      Τότε ήμουν δεν ήμουν 7 ετών και μαγεύτηκα, τόσο εγώ όσο και όλοι οι θεατές του Χορού των γηραιών Ποντίων με τα μαχαίρια οι οποίοι έτρεμαν ολόκληροι χορεύοντας αυτόν το αρχαίο Ελληνικό πολεμικό χορό.

      Πάντοτε, τόσο εγώ όσο και όλοι μας η οικογένεια θαυμάζουμε τους Ποντίους, αυτόν τον σκληρό λαό με τον οποίο, όπως άκουσα από τον αείμνηστο Πατέρα μου, ο Ελευθέριος «μπόλιασε» την Μακεδονία ενισχύοντάς την Εθνοτικά.

      Όπως μου διηγήθηκε Θείος μου, που το 1940 υπηρέτησε ως Ανθυπολοχαγός Πεζικού στο Οχυρό Περιθώρι της Γραμμής Μεταξά κατά την εισβολή των Γερμανών, που κατασκευάστηκε για να αντιμετωπίσει την επεκτατική βουλιμία των δολίων μας γειτόνων Βουλγάρων (όχι την τρομερή Βέρμαχτ!), επειδή δεν γνώριζε ο στρατός μας τι γίνεται μέσα στην Βουλγαρία, ομάδες προσκόπων Ποντίων υπό τον Αντώνιο Φωστερίδη, έναν τρομερό Έλληνα Πόντιο πολεμιστή διείσδυαν στο Βουλγαρικό έδαφος την νύκτα, κατόπτευαν τις κινήσεις της Βέρμαχτ, και την επόμενη νύκτα επέστρεφαν στην Ελλάδα για να αναφέρουν όσα είδαν.

      Πρόσφατα, αναρτήθηκε στο Ιστολόγιο ένα άρθρο για τον Οικονομολόγο-Δημοσιογράφο κ. Κώστα Κόλμερ. Ο κ. Κόλμερ κάποτε δημοσίευσε ένα άρθρο του στο ΠΑΡΟΝ όπου ανέφερε την κυβέρνηση του Ιωάννη Μεταξά, ως την μόνη ίσως πραγματικά Ελληνική κυβέρνηση που είχε ποτέ η Ελλάδα. Ανέφερε δε μερικά εκ των επιτευγμάτων της για να δικαιολογήσει όσα έγραφε *.

      Κατά την άποψη ενός σοφού Έλληνα και μάλιστα Βορειοελλαδίτη Μακεδόνα Πατριώτη, του Αείμνηστου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών και Μέλους της, Μέλους της Γερμανικής Ακαδημίας Επιστημών τιμής ένεκεν, και πληθώρας άλλων αναγνωρίσεων και παρασήμων, Αντωνίου Δημητρίου Κεραμοπούλλου, η Ελλάς προόδευσε με διακυβέρνηση της χώρας με διάφορα καθεστώτα!

      Άλλως τε, και η κυβέρνηση Μεταξά ήταν στην ουσία κυβέρνηση Βασιλέως Γεωργίου Β΄. Αν ο Μεταξάς, σπάνιο μυαλό με σπουδαίες Στρατιωτικές αλλά και γενικές γνώσεις, δεν του έκαμνε, τότε θα τον είχε αλλάξει με κάποιον άλλον.

      Σου έγραψα πολλά, και να σκεφθείς δεν γνωρίζω «τυφλό» όπως ίσως Εσύ.

      Πολύ φιλικά

      Ευμένης Καρδιανός

      *Βέβαια οι Κουρήδες μετά από αυτές τις απόλυτα τεκμηριωμένες απόψεις του κ. Κόλμερ τον «έκοψαν» από την εφημερίδα τους!

      Διαγραφή
    5. Ναι έχετε δίκιο οι Πόντιοι είναι περήφανος λαός και σκληρός....(αν το ξέρω λεει) , βέβαια παντού υπάρχουν εξαιρέσεις . Αν τύχει και πέσει κάποιος σε πόντιο μη καλό είναι να παίρνει φόρα και να τρέχει με ταχύτητα ΜΑΧ45 :-) ...Οι Πόντιες μπορουν να σε περάσουν απο το ποτάμι άβρεχτο στο πλείστον :-) έξυπνες γυναίκες...
      Θυμάμαι την προγιαγιά μου ότι ήθελε τον έκανε τον προ -παππου , το ίδιο και η γιαγιά μου(απο τα όσα μου έλεγαν οι νεώτεροι) και οι δυο παππουδες ποντιοι με τα όλα τους και παναγία βοηθα... δεν χρειαζόταν να μιλήσουν με το που κοίταγαν μόνο άλλαζες 40 χρώματα ...
      Σε θέμα πείσματος αν κουτουλήσουμε σε τοίχο έχουμε την απαίτηση ο τοίχος ως πιο λογικός να υποχωρήσει. Ομως αυτό που έχουν παραπάνω απο όλα ειναι την αλληλεγγύη μεταξύ τους ,την βοήθεια και τον δεσμό τα οποία δεν σπάνε παρα μόνο μετά θανατο και μεταφέρονται απο γενιά σε γενιά και απο το τίποτα μπορούν να κάνουν πολλά . Είναι έξυπνοι και δουλευταράδες...και μπορώ να βρω χιλιάδες καλά (τα κουσουρια δεν τα λεω όλα είπα τα πιο ανώδυνα  . )
      Επίσης όταν αγαπάνε και νοιαζονται ειναι για πάντα βάρδα όμως μη τους προδώσεις... εκεί έχουμε μια παροιμία ...η οποία είναι οκ λίγο σοκιν ....ρωτήστε έναν ποντιο να σας την πει στην γλώσσα μας . Αυτή που λεει ‘’είτε φίδι σε τσιμπήσει’’ και μιλάει για τον πόνο.
      Εγώ πήγαινα στο σοι μου πάντα΄εστηναν γλέντια και πανηγύρια και χορούς ...απο μικρά τα παιδιά ξέρουν να χορεύουν παραδοσιακά ...Που να δείτε όταν παντρέψαμε την ανιψιά μου με ποντιο τι γλέντι έγινε.. παραδοσιακό με τα όλα του..
      Για τον Ιωάννη Μεταξά ξέρω απο τον πατέρα μου απο πρώτο χέρι αλλά δεν θελω να πω δημόσια όπως και απο τον θειο μου . Σε ότι λετε όμως έχετε δίκιο και αυτά και άλλα πολλά.
      Ανεξαρτήτως αυτών που λένε περί 4ης Αυγούστου κλπ, δεν έκανε πραξικόπημα, ο Βασιλιάς τον τοποθέτησε και έκανε πάρα πολλά καλά ,μα πάρα πολλά ,τα οποία είτε δεν ειναι γνωστά στο κόσμο είτε εντέχνως τα έχουν παραποιείσει. Βέβαια αυτό ειναι γνωστό ότι στην Ελλάδα η 5η φάλαγγα απέδωσε , και ακόμα, περισσότερο ακόμα και απο την πατρίδα προέλευσής της , καθότι η νοοτροπία του λαού ειναι πως οτιδήποτε ξενόφερτο πάντα καλύτερο απο τα εντός της οικείας τους .
      Δεν μιλώ σε σχέση με το ΙΚΑ και το Υπ. Παιδείας που έβαλε αντικαθεστωτικούς να τα διοικούν (σύμφωνα με την σημερινή νοοτροπία) Μιλώ και για το πως παρέλαβε το στρατό σε τι χάλι και πως κατάφερε να τον φτάσεις σε μια 4ετία για να μπορέσει να αντιμετωπίσει το πόλεμο .Αλλά στην Ελλάδα μέχρι και ‘’ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ’’ όλοι λένε φασίστες τους μη αριστερούς ...Ε τώρα θα φάνε την αριστερά στην μούρη μαζί με την σοβιετία που εκείνοι θέλουν και έχουν σχεδιάσει και η οποία δεν έχει καμία σχέση με την οικονομία που αυτή τη στιγμή έχει η Ρωσία ....και θα μάθουν..
      Οταν λέτε για τους Κουρήδες εννοείτε τον γνωστό Κουρή; Και αν ναι τι περιμένετε ;
      Οταν σταμάτησε να τα παίρνει , απο το πασοκ – θυμάστε φαντάζομαι την ΑΥΡΙΑΝΗ και τι γινόταν - το ‘’κατέβασε’’ και σταμάτησε να το προμοτάρει .
      Τώρα ειναι με το ΣΥΡΙΖΑ και τον ευνοεί και τον συμβουλεύει προφανώς , (απο ότι έχω ακούσει να λέει τι πιστεύει ο ίδιος σε εκπομπές που τον φιλοξενουν , άρα προφανώς και τα έχει μεταφέρει και εκεί που ακούνε )να κάνει κόμμα δικό του και να πετάξει τα βαρίδια ...Κάτι που όπως φαίνεται με το να προβεί σε εκλογές κάπου μεταξύ Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου θέλει την αυτοδυναμία.
      ΥΓ : 1) http://www.dailymotion.com/video/xiiuwm_nikos-deja-vu-%CF%87%CE%BF%CF%81%CF%8C%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BC%CE%B1%CF%87%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B9%CF%8E%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%80%CF%80%CE%B1%CE%B4%CE%BF%CE%BA%CE%AF%CE%B1%CF%82-dance-of-knives-by-kappadokian-greeks_music
      Γι αυτό το χορό λέτε ;
      Και κάτι ακόμα ναι ξέρω όντως τυφλό σύστημα γραφής . Ενίοτε βέβαια κάνω λάθη πάνω στην ταχύτητα όμως προσπαθώ να τα μειώσω..

      Διαγραφή
  22. Το σύνδρομο της Κύπρου, της Στοκχόλμης και η νοσούσα Ελληνική κοινωνία.
    Το σύνδρομο της Κύπρου έχει περιγραφεί από πληθώρα αξιωματικών του ελληνικού στρατού οι οποίοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με την λαίλαπα της τουρκικής εισβολής.
    Μάλιστα εις εξ αυτών, είχε το θάρρος να αναφερθεί στις επιπτώσεις στην ψυχική του υγεία στο βιβλίο το οποίο εξέδωσε.
    Η πλέον χαρακτηριστική περίπτωση στον Ελλαδικό χώρο η οποία ανέδειξε το σύνδρομο σε όλη του την τραγική διάσταση ήταν η περίπτωση του Δουρή.
    Το σύνδρομο της Κύπρου ενεργοποίησε αυτόματα στο υπόλοιπο του λαού, το επονομαζόμενο σύνδρομο της Στοκχόλμης.
    Αυτή είναι μια πτυχή της ελληνικής κοινωνιολογικής εξέλιξης η οποία δεν έχει διερευνηθεί δεόντως .
    Έχει γίνει όμως στο εξωτερικό και υπάρχουν 2 εκτενείς μελέτες ( από όσο μπορώ να γνωρίζω ) για την επίδραση του συνδρόμου της Κύπρου στην ελληνική κοινωνία και ειδικά την πολιτική και στρατιωτική της ηγεσία!
    Όπως επισημαίνεται από διακεκριμένους καθηγητές της στρατιωτικής κοινωνιολογίας, σήμερα, η εξουσία αποφεύγει να εκτίθεται στο πολιτικοκοινωνικό κόστος της απώλειας στρατιωτών και τις περιγράφει ως ατύχημα ή απονενοημένο διάβημα, κοινώς αυτοκτονία.
    Ταυτόχρονα η εκπαίδευση του στρατού έχει υποβαθμισθεί σε τραγικό σημείο αφού η εφαρμογή απαιτητικής εκπαίδευσης, απαιτεί και ισχυρή πνευματική και ψυχολογική προετοιμασία του λαού και του στρατιώτη, κληρωτού- επίστρατου.
    Η στρατιωτική ήττα στην Κύπρο αποτέλεσε την κερκόπορτα για την εξάπλωση του Συνδρόμου Στοκχόλμης στην ελληνική κοινωνία και ειδικά στα κέντρα εξουσίας αυτής.
    Στρατιωτικά και πολιτικά.
    Θα επιτρέψτε να δανειστώ από την ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ την περιγραφή του συνδρόμου της Στοκχόλμης στο οποίο έχει υποπέσει η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού και ειδικά οι ηγεσίες του:
    Το σύνδρομο της Στοκχόλμης μπορεί να θεωρηθεί ως μια μορφή τραυματικής συγκόλλησης , η οποία δεν απαιτεί απαραιτήτως ένα σενάριο ομηρείας, αλλά το οποίο περιγράφει «ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς που αναπτύσσονται μεταξύ δύο ατόμων, όπου ένα πρόσωπο παρενοχλεί περιοδικά, χτυπάει, απειλεί, κακοποιεί, ή εκφοβίζει το άλλο. Μια συχνά χρησιμοποιούμενη υπόθεση για να εξηγήσει το φαινόμενο του συνδρόμου της Στοκχόλμης, βασίζεται στη φροϋδική θεωρία. Προτείνει ότι η σύνδεση είναι αντίδραση του ατόμου στο τραύμα του να γίνει θύμα. Η ταύτιση με τον επιτιθέμενο είναι ένας τρόπος που το ίδιο το εγώ υπερασπίζεται τον εαυτό του. Όταν ένα θύμα πιστεύει τις ίδιες αξίες με τον επιτιθέμενο, αυτός παύει να γίνει αντιληπτός ως απειλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Με βάση την ανωτέρω περιγραφή ο ελληνικός λαός εμφανίζει μια ηττοπάθεια και κυρίως φοβία να γίνει θύμα.
    Είναι πλέον ένας ευκόλως διαχειρίσιμος λαός και αυτό φάνηκε και από την τελευταία πολιτική μεταστροφή της κυβέρνησης στην ευρωπαϊκή ένωση, το βλέπουμε στην διαχείριση του Κυπριακού, του Αιγαίου , της υφαλοκρηπίδας , της οικονομικής ζώνης των 200μιλίων, του ονόματος της Μακεδονίας, το βλέπουμε στην διαχείριση του μεταναστευτικού ρεύματος.
    Αντιθέτως, ορθώνουμε ανάστημα, υπερφλυαρούμε , υποκρινόμαστε, λοιδορούμε ενάντια στους συμπολίτες μας.
    Το πολεμικό ήθος διαμορφώνεται τόσο κατά την εκπαίδευση όσο και εκ της πολεμικής εμπειρίας.
    Έχει όμως ένα σημαντικό μειονέκτημα.
    Είναι επιρρεπές στην επίδραση του χρόνου.
    Η τελευταία πολεμική σύγκρουση στην οποίαν συμμετείχαν ελάχιστα τμήματα του ελληνικού στρατού ήταν αυτή της Κύπρου.
    Ουδεμία θεωρητική και πρακτική αξιοποίηση έλαβε χώρα αμέσως μετά την κυπριακή κρίση!
    Η ελληνική πολιτεία έχει διαμορφώσει μια νοοτροπία ειρηνιστικά υποτακτική, η οποία έχει περάσει στην μάζα ανερμάτιστη και ευάλωτη σε πολιτικές ιδεολογίες αποτυχημένες και ξεπερασμένες.
    Το σύνδρομο της Κύπρου μεταστοιχειώθηκε σε σύνδρομο Στοκχόλμης, με όλες τις μορφές φοβίας και υποχωρητικότητας τις οποίες έχουμε εμφανίσει σε σχέση με εξωτερικούς παράγοντες και απειλές και τις οποίες έχουμε ενδύσει με τον μανδύα της ειρηνοφιλίας!; – ανεκτικότητας- άκρατου συμβιβασμού!
    Σύμφωνα με το ελληνικό δόγμα διαμόρφωσης ηγετών του γενικού επιτελείου εθνικής αμύνης, ο Έλλην στρατιωτικός οφείλει να εκτελεί πιστά την διαταγή του προϊσταμένου , με ενεργητικότητα και ενθουσιασμό και να είναι υπεύθυνος για την εκτέλεση της ή για τις συνέπειες της αν δεν εκτελεσθεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μοναδική εξαίρεση σε αυτήν την αρχή είναι το καθήκον του να μην εκτελεί παράνομες διαταγές, διαταγές που αντίκεινται στους νόμους και το σύνταγμα της χώρας!
    Συνεχίζει δε λέγοντας:
    Οι αποτελεσματικοί στρατιωτικοί ηγέτες πρέπει να μην αναγκάζουν τους υφισταμένους τους να παραβιάζουν τις αντιλήψεις τους!
    Με βάση και μόνο την ισχύουσα πολιτικοκοινωνική διαμόρφωση που διέπει την ελληνική κοινωνία, είναι σχεδόν βέβαιο ότι πολλοί στρατιωτικοί ηγήτορες θα αναγκαστούν να αμυνθούν –επιτεθούν ή προελάσουν από μόνας!!!!!
    Εκ του ανωτέρου δόγματος, καθίσταται σαφές και ξεκάθαρο , ότι η ηγεσία δεν προετοιμάζει μαχητές, αλλά τυπικούς επαγγελματίες που φέρουν το όνομα στρατιωτικός , όπως έχει επισημάνει και ο Δρ.Καφφές , αλλά ούτε καν αναφέρει πώς να λειτουργήσει ο υφιστάμενος ελλείψει προϊσταμένης αρχής , όπως έγινε στην Κύπρο ή κατά την κρίση των Ιμίων.
    Δεν είναι του παρόντος οι αναφορές σε διαταγές και τραγέλαφους που κλήθηκαν να εκτελέσουν leaders and commanders κατά την κρίση των Ιμίων, που αντανακλούν την σαφέστατη επίδραση του συνδρόμου Κύπρου και Στοκχόλμης.
    Αν δε αυτό λαμβάνει χώρα στην στρατιωτική οικογένεια, αναλογισθειται το κενό-κενά που υπάρχουν στην συλλογική διαμόρφωση και λειτουργία κοινωνίας και ειδικά στην περίπτωση της αντιμετώπισης αυτής της μαζικής εισβολής στον επίμαχο και νευραλγικό τομέα του ανατολικού αιγαίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Eπειδή δε η συζήτηση είναι εξαιρετικά σημαντική , παραθέτω ενα άρθρο δύο ελλήνων υπαλλήλων του υπουργείου οικονομικών και την οπτική τους για την διαμόρφωση της ελληνικής κοινωνίας απο το 1974 μέχρι σήμερα.
    Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις τοποθετήσεις των αναγνωστών και τις παρατηρήσεις τους.
    http://carnegieeurope.eu/strategiceurope/?fa=58826

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Οι ανθρωπιστές με τα βαθιά ανθρώπινα τους αισθήματα, μας θεωρούν εμάς που εναντιόμαστε στην εισβολή των γνωστών λαθραίων στοιχείων στην πατρίδα μας, μας θεωρούν, λοιπόν, ως ρατσιστές.

    Εμείς όμως δεν είμαστε ρατσιστές καθώς αγαπούμε τον Ιησού Χριστό όπως ο Κολοκοτρώνης, ο Μακρυγιάννης και ο Καποδίστριας.

    Όταν λέμε πως οι λαθρομετανάστες είναι σκουπίδια και μικρόβια, το λέμε διότι αυτό μας διδάσκει η φύση, η εμπειρία και η ζωή, και όχι επειδή θεωρούμε εμάς κάτι ανώτερο από αυτούς, που είμαστε ανώτεροι από αυτούς, όπως μας διδάσκει η φύση, η εμπειρία και η ζωή.

    Διότι εμείς προερχόμαστε από έναν λαό που ακατάπαυστα εδώ και 3 χιλιάδες χρόνια παράγει πολιτισμό, λόγου χάριν, Σωκράτης, Αριστοτέλης, Πλάτων, Επίκουρος, Όμηρος, Αισχύλος, Κολοκοτρώνης, Μακρυγιάννης, Καποδίστριας, Παπανικολάου (τεστ ΠΑΠ), Σεφέρης, Ελύτης, κ.λ.π., ενώ οι λαοί από τους οποίους προέρχονται τα λαθρομεταναστευτικά σκουπίδια-μικρόβια δεν έχουν απολύτως τίποτε προσφέρει στον παγκόσμιο πολιτισμό.

    Και πως άλλωστε να έχουν προσφέρει στον παγκόσμιο πολιτισμό όταν ο δικός τους ηθικός κώδικας προβλέπει, δεν λέω επιτάσσει παρόλο που πρακτικά εφαρμόζεται σε πολλές περιοχές προέλευσης των σκουπιδιών-μικροβίων αυτών, την αφαίρεση του χεριού στο ύψος του καρπού στον κλέφτη και την δεύτερη φορά της αξιόποινης πράξης του την αφαίρεση του ποδιού του.

    Πως να έχουν προσφέρει στον παγκόσμιο πολιτισμό όταν η λαϊκή τους παράδοση και το φυλετικό τους ήθος αποδέχεται και διαιωνίζει έως σήμερα την αφαίρεση των εξωτερικών γυναικείων γενετικών οργάνων (κυρίως αφαίρεση κλειτορίδας).

    Πως να έχουν προσφέρει στον παγκόσμιο πολιτισμό όταν ο δικός τους πολιτισμός προβλέπει για ηθικά παραπτώματα, λόγου χάριν επιλογή συντρόφου από την ίδια την γυναίκα και όχι αποδοχή συντρόφου επιλογής του πατέρα της, τον λιθοβολισμό;;;

    Τα παραδείγματα είναι δεκάδες...

    Αυτά μας διδάσκει η φύση, η εμπειρία και η ζωή.

    Και όποιος νομίζει ότι σφάλω, ας καταθέσει τεκμηριωμένο επιχείρημα να με αντικρούσει στα λεγόμενα μου.

    Πάμε παρακάτω.

    Προφανώς κάτι πολύ δόλιο και επικίνδυνο κινεί την υπόθεση...

    Το εικονάκι αυτό πιο πάνω διατυπώνει (σε άλλη δημοσίευση) την αλήθεια που δεν βλέπουν οι ευρωπαίοι πολιτικοί αλλά και οι ψευδοανθρωπιστές λαθρολάγνοι ανθέλληνες.

    Ο μοναδικός λόγος που έρχονται εισβάλλωντας στην Ευρώπη είναι που γνωρίζουν ότι εδώ όλα θα τους διατεθούν ΔΩΡΕΑΝ.

    Στην Ελλάδα όχι, αλλά στην Γερμανία και σε άλλες χώρες γνωρίζουν πως όλα θα τους διατεθούν ΔΩΡΕΑΝ.

    Σπίτι, επίπλωση και γενικά πλήρης οικοσκευή, χρήματα για διατροφή, χρήματα για ένδυση-υπόδυση, χρήματα για θέρμανση, χρήματα κάθε 3 χρόνια για συντήρηση οικίας (βαψίματα, ταπετσαρία κ.λ.π.), χρήματα, τέλος πάντων, για κάθε βιωτική ανάγκη όπως γνωρίζουμε από τον δικό μας βίο. ΟΛΑ ΔΩΡΕΑΝ.

    Δεν έρχονται στην Ευρώπη επειδή ζήλεψαν τον πολιτισμό της και όσα προσφέρει αυτός στους γηγενής (την έννοια της αρετής, δηλαδή, της ελευθερίας του αυτοπροσδιορισμού κ.λ.π.).

    Εάν αύριο δημιουργηθούν στην κοινωνία μας συνθήκες που επιβάλλουν την μετανάστευση μας για την ασφάλεια της ζωής μας, είτε όμως και για λόγους οικονομικούς, ως χώρα τελικού προορισμού θα επιλέξουμε χώρα με όμοιες με την δική μας πολιτιστικές και πολιτισμικές δομές αλλά και νοοτροπία και ήθος για την καθημερινή κοσμοθέαση και οργανωτικό τρόπο ζωής.

    Η.Π.Α., Καναδάς, Αυστραλία, Βραζιλία, Αργεντινή, Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία, Δανία, Σουηδία κ.λ.π., θα είναι μία από τις χώρες που θα επιλέξουμε ως καταφύγιο, και σε καμία περίπτωση δεν θα διανοηθούμε να επιλέξουμε το Ντουμπάϊ την Τουρκία ή άλλη ειρηνική και με οικονομική ανάπτυξη ισλαμική χώρα. Είναι φυσικός νόμος της ανθρώπινης πνευματικότητας και λειτουργεί (Αν και η λειτουργία του είναι οντολογικά ασυνείδητη).

    Σε αυτούς που εισβάλλουν στην πατρίδα μου και στην Ευρώπη γιατί δεν λειτουργεί ο ανθρώπινος αυτός πνευματικός συνειδησιακός νόμος;;;

    Προφανώς κάτι πολύ δόλιο και επικίνδυνο κινεί την υπόθεση...


    Γιώργος Πολίδης (Τσαχουρίδης)
    polgt@msn.com
    http://www.osiaefxi.com/
    http://polgt.pblogs.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ

    ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ. Εγώ είμαι υπέρ να γίνει μια τρομοκρατική οργάνωση και να αρχίσει να εκτελεί λαθρομετανάστες έως ότου καταλάβουν πως το ελληνικό κράτος αδυνατεί να τους προστατέψει και έτσι να σηκωθούν να φύγουν πίσω στα μπουρδέλα τα σπίτια τους, από την μία και από την άλλη, αφού θα έχουν διαδοθεί αυτές οι φήμες του κινδύνου στην πατρίδα την Ελλάδα και στο εξωτερικό, θα πάψουν να έρχονται και δεν θα εισβάλουν πλέον τα λαθρομεταναστευτικά μικρόβια αυτά στην Ιερή Πατρίδα.

    ΝΑΙ στην ίδρυση της Π. Ο. Ε. Τ., στην Παράνομη Οργάνωση Ευγενούς Τρομοκρατίας. Ο όρος Ευγενούς Τρομοκρατίας διότι στόχο έχει την απαλλαγή της Πατρίδας και των Ελλήνων από τα λαθρομεταναστευτικά σκουπίδια-μικρόβια.

    ΥΓ. Δεν αποφάσισα από έλλειψη νοήματος στα 50 μου χρόνια να γίνω εγκληματίας. Αλλά αποφάσισα να γίνω εγκληματίας για το καλό της πατρίδας μου που την θεωρώ εστία-οικία μου και του Ελληνικού λαού που τον θεωρώ και με ενώνουν μαζί του ισχυροί οικογενειακοί δεσμοί. Αφιερώνω την ελευθερία μου στην πατρίδα μου καθώς αυτόβουλα και εν πλήρη συνείδηση γνωρίζω πως εάν συλληφθώ από τις κρατικές αρχές η φυλάκηση μου θα είναι ισόβια. Δεν είμαι δολοφόνος αλλά φονεύς καθώς η πράξη μου, της αφαίρεσης της ζωής λαθρομεταναστών δεν εμπεριέχει δόλο αλλά αποσκοπεί σε ανώτερο ιδανικό. Αυτό που οραματίστηκαν οι αγωνιστές της επανάστασης του 1821, μία Ελλάδα ελεύθερη από το σκοτεινό καταχθώνιο ισλάμ και από τα ισλαμικά-μουσουλμανικά στοιχεία.

    Ορκίστηκα σε ότι ιερότερο έχω, την Συνείδηση του Ελληνικού Λαού, πως αφιερώνω και την τελευταία μου σταγόνα αίματος υπέρ της Ιερής μου Πατρίδας.

    Τις θέσεις μου τις κοινοποίησα στις Ελληνικές Αρχές (Τσίπρα, Πανούση, Χριστοδουλοπούλου).


    Γιώργος Πολίδης (Τσαχουρίδης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. μπολσεβικοι μετα τον τσιπρα ποιοσ ? η μουμια του λενιν ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Παρατηρούμε ένα ωραίο θεατρικό έργο ! Μία υπερπαραγωγή του Χόλυγουντ.Μοιάζει αυτό που ζούμε με το Red 2 υπαρκτή ταινία.Μας δουλεύουν όλοι ένθεν κακείθεν.Αυτοί που έριξαν τον Καντάφι και εξοπλίζουν μέσω Τουρκίας το ISIS που εν πολλοίς είναι δημιούργημα των καλύτερων πρακτόρων παγκοσμίως κλαίνε με μαύρο δάκρυ για τα αθώα θύματα.Αριστεροί,δεξιοί,φιλελεύθεροι στον κόσμο τους.Πιόνια όλα τα κράτη και οι μηχανισμοί στο σεναριογράφο.Ο κακός του έργου το ISIS,ο καλός δεν ξέρουμε.Υποθέτουμε.Η λαθρομετανάστευση ή αλλιώς μετακίνηση πληθυσμών είναι μία σκηνή του έργου.Καλή διασκέδαση.Αν υπάρχει Θεός ας μας λυπηθεί.


    ΥΓ : Μήπως άλλωστε το Περλ Χάρμπορ δεν ήταν μία καλοστημένη ιστορία ? Η 11/9 ? Και άλλα σημαντικά γεγονότα της παγκοσμίου ιστορίας."Τυχαία" γεγόνοτα.Δολοφονία του Σεράγιεβο πριν τον Α ΠΠ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.