11/10/15

Αυτοί πού ήταν;

Το λένε και το ξαναλένε ο Τσίπρας και οι περί αυτόν ότι για όλα τα στραβά σ’ αυτόν τον τόπο φταίνε εκείνοι που μας κυβέρνησαν τα τελευταία 40 χρόνια κι ότι αυτός και οι δικοί του δεν ξέρουν τίποτα για το «φόνο». Αλλά επειδή αυτός, οι δικοί του και το κόμμα τους δεν κατέβηκαν ξαφνικά από τον Άρη αλλά εδώ ήταν όλα αυτά τα χρόνια και από το δημόσιο κορβανά πληρώνονταν, καλό θα είναι να μας εξηγήσουν τι έκαναν για να δικαιολογούν έστω το μισθό τους. Απλώς ένιπταν τας χείρας των;
Γιατί εγώ αλλιώς τα (και τους) θυμάμαι. Δεν θυμάμαι, για παράδειγμα, κάποιον από τη σημερινή, τη χθεσινή, την προχθεσινή ή όποια άλλη ηγεσία τους που να μας προειδοποίησε ότι έχουμε πάρει στραβό δρόμο κι ότι έτσι που πάμε θα το ρίξουμε το πλοίο στα βράχια. Αντίθετα τους θυμάμαι να ζητάνε όλο και μεγαλύτερες αυξήσεις, να χαρακτηρίζουν «φιλοδώρημα» τις όποιες παροχές σε μισθωτούς και συνταξιούχους, να διαλαλούν την ανάγκη για όλο και
περισσότερους διορισμούς στο δημόσιο. Ακόμη κι όταν ξέσπασε η κρίση, τα σαϊνια του ΣΥΡΙΖΑ είχαν αποφανθεί ότι με 100.000 νέους διορισμούς θα λύναμε αυτομάτως όλα τα προβλήματα μας.
Αν κάπου τους αδικώ ευχαρίστως ν’ ανασκευάσω. Υπάρχει κάτι το διαφορετικό που να έκαναν και σκοπίμως το παραλείπω για να δυσφημίσω τα πολιτικά πεπραγμένα τους; Υπάρχουν θέσεις, προτάσεις και διακηρύξεις τους που να επισήμαιναν τους κινδύνους που διατρέχει η οικονομία μας και να υποδείκνυαν λογικές και συμπεριφορές οι οποίες θ’ απέτρεπαν την απειλή μιας ενδεχόμενης χρεοκοπίας ή αντίθετα το μόνο που έκαναν ήταν να προτρέπουν, να υποδεικνύουν και ν’ αξιώνουν περισσότερες δημόσιες δαπάνες;



Τα κράτη δεν κυβερνώνται μόνο από τις κυβερνήσεις. Συμμετοχή – άμεση ή έμμεση, θετική ή αρνητική – έχουν όλοι όσοι εκλέγονται για να εκπροσωπήσουν το λαό. Κανένας δεν βρίσκεται στο Κοινοβούλιο για να εισπράττει απλώς ένα μισθό, ν’ απολαμβάνει τα όποια πλεονεκτήματα του βουλευτικού αξιώματος κι όταν έρχονται τα δύσκολα να κρύβεται θρασύτατα πίσω από το δάχτυλο του και να υποδύεται τον αμέτοχο.
Ερρικος Μπαρτζινοπουλος


6 σχόλια:

  1. aν με αυτο το φτηνιαρικο τροπο επιχειρεις να ενοχοποιησεις τον τσιπρα για τα ''ενδοξα χρονια'' της κλεπτοκρατιας των ολιγαρχων +''υπαλληλων'' τους πολιτικων , ο τσιπρας θα κυβερνησει αλλα 10 χρονια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστό το άρθρο. Καμμία από τις τέσσερις συμμορίες, που μετείχαν στην Βουλή από το 1974 και μετά, δηλαδή ΝΔ, ΠαΣοΚ, ΚΚΕ και ΣΥΝ (ή όπως αλλιώς κατά καιρούς ονομαζόταν), δεν είναι αθώα τού αίματος. Η κάθε μία κοίταζε τα συμφέροντά της, όπως κάνει κάθε συμμορία, αδιαφορώντας για την καταστροφή τής χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι όμως...ο Αβέρωφ προειδοποίησε σαφώς τον Ελληνικό λαό σχετικά με την άνοδο στην εξουσία του ΠΑΣΟΚ, ο Μητσοτάκης επίσης το '93 αλλά και πιό πρίν έδωσε ανάγλυφη τήν εικονα γιά τό τί θα συμβεί άν τό κράτος συνεχίσει τήν ίδια πορεία μέ αυτήν τής δεκαετίας τού '80. Δέν είναι ασυνήθιστο στα 100 ψέμματα ν'ακούς καί τήν αλήθεια, η ΝΠΤ το' χει σπουδάσει τό θέμα... Όχι βέβαια ότι είναι αμέτοχοι γιατί καί οί ίδιοι ώς άλλη εκδοχή τού ίδιου συστήματος δεν διαφοροποιήθηκαν από τό καρκίνωμα ΠΑΣΟΚ πού ανανεωμένο πιά ώς ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να κυβερνά τήν χώρα. Πράγματι πρόκειται περί συμμοριών πού έχουν συγκεκριμένη μεθοδολογία, στόχο, υποστηρικτικές υποομάδες (ελεγχόμενα ΜΜΕ,ΜΚΟ, δυτικές κυβερνήσεις καί "δεξαμενές σκέψης", εθνοαποδομητικές οργανώσεις κλπ) καί βέβαια τίς ευλογίες τού "διεθνούς κεφαλαίου" καί όσων κινούν τά νήματα των περιβόητων.."αγορών"..και βέβαια ΟΙ ΜΕΓΙΣΤΟΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΚΕΔΕΣ, πού χρόνια "λύσσαγαν" μ' ό,τι άσχετο μπορούσαν και τώρα πού ή Ελλάδα τρεκλίζει, έχουν βγάλει το σκασμό..(παλιά μού τέχνη κόσκινο..).

      Διαγραφή
  3. Ὁ Τσίπρας ζήτημα εἶναι ἄν θὰ βγάλη 4ετία ἀγαπητὲ.

    Ἕνας καραγκιόζης εἶναι μαζὶ μὲ τὸν ἓτερο καραγκιόζη Καμμένο.

    Πρόσεξε μὴ φύγουν καὶ οἱ δύο,φωνάζωντας τὸ "τρεχᾶτε ὀποδαράκια μου νὰ μὴ σᾶς χ....ὁ κ.... μου",μὲ αὐτὰ ποὺ θὰ γίνουν στὴν περιοχὴ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν οι πολιτικοί ήσαν σοφοί ειδικώς όσοι δεν κοροιδεύουν τον κόσμο θα έφτιαχναν έναν νόμο ώστε να τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη και καταναγκαστικά έργα στο Στρατώνι Χαλκιδικής όποιος πολιτικός κάνει αντίθετα πράγματα από αυτά που υπόσχειται προεκολογικά ! Ειδάλλως η δημοκρατία μας είναι ένα σαθρό πολίτευμα ! Κύριε Τσίπρα και Κύριε Πάνο είπατε άλλα και κάνατε άλλα ? Ελάτε δια τα περαιτέρω.Η πρόθεση δεν πρέπει να κρίνεται.Απλά η διαφορά προεκλογικών και μετεκλογικών θέσεων οι οποίες πρέπει είναι σαφείς και να κατατίθενται στον Άρειο Πάγο.Επιτέλους ευθύνες στους πολιτικούς !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.