24/10/15

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΜΕΓΑΛΗ!!!

Σημαντικές εξελίξεις για τον Ελληνισμό έχουμε στις μέρες μας.
Περνώντας από μια φάση τραγική για την οικονομία, και έχοντας δημογραφικό πρόβλημα που τείνει να μειώσει δραματικά τον Ελληνικό πληθυσμό, έχουμε ταυτόχρονα θετικές εξελίξεις που θα σημαδέψουν το Ελληνικό μας μέλλον. Η Ελλάδα είναι έτοιμη στο εγγύς μέλλον για την εθνική της ολοκλήρωση! Στη Σικελία και τη Νότια Ιταλία (την πάλαι ποτέ Μεγάλη Ελλάδα) υπάρχουν έντονα κινήματα ανεξαρτησίας τα οποία ισχυροποιούνται συνεχώς και θεωρείται βέβαιο ότι στα επόμενα χρόνια θα φέρουν εις πέρας το έργο της ανεξαρτησίας. Αρκεί να αναφέρουμε ότι ο τελευταίος περιφερειάρχης Σικελίας, ο Ραφαέλε Λομπάρντο ο οποίος εξελέγη με σημαντική πλειοψηφία, είναι υπέρμαχος της Ανεξαρτησίας της Σικελίας και με αυτό το σύνθημα κατέβηκε στις εκλογές. 

Η ανεξαρτητοποίηση της Μεγάλης Ελλάδας είτε ως ένα ενιαίο «Κράτος των Δύο Σικελιών» είτε ως δύο κράτη αναξάρτητα η ομόσπονδα: Σικελία και Ναπολιτανία, θα δημιουργήσει κρατικές οντότητες οι οποίες θα φύγουν από την σφαίρα επιρροής της Ρώμης και θα ενταχθούν εκεί που συνιστά η γεωπολιτική τους θέση και ιστορία τους: Στο κέντρο της Μεσογείου, στο ζωτικό χώρο του Ελληνικού πολιτισμού. Μην ξεχνάμε ότι η περιοχή αυτή είχε ελληνική γλώσσα για 1700 χρόνια (900 π.Χ. – 800 μ.Χ.) και ονομάστηκε Μεγάλη Ελλάδα γιατί είχε περισσότερες μεγάλες ελληνικές πόλεις από τη μητροπολιτική Ελλάδα. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι στη Σικελία υπήρχαν 2 ναοί που ήταν σε μέγεθος τριπλάσιοι περίπου από τον Παρθενώνα (ναός Ολυμπίου Διός στον Ακράγαντα και Απόλλωνος στον Σελινούντα) και πως οι Συρακούσες ήταν η μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη του Αρχαίου Ελληνικού κόσμου με 550.000 κατοίκους όταν η Αθήνα είχε μόλις 270.000.
ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ;
-Μπορούμε ο καθένας στον τομέα ευθύνης του και στο μέτρο των δυνατοτήτων του να αναπτύξουμε κάθε είδους σχέσεις (οικονομική, πολιτιστική, κλπ) με τους ανθρώπους της Μεγάλης Ελλάδας. Έμποροι, δήμαρχοι, επιστήμονες, καλλιτέχνες, κλπ  μπορούν να πυκνώσουν το δίκτυο επικοινωνίας μεταξύ Ελλάδας και Μεγάλης Ελλάδας. Η ουσιαστική επικοινωνία με τους ανθρώπους αυτούς είναι το κλειδί για ένα κοινό μέλλον.
-Η σελίδα στο facebook «Magna Grecia Commonwealth» επικεντρώνεται ακριβώς στη σύνδεση Σικελίας, Ναπολιτανίας, Ελλάδας, Κύπρου σε μια Κοινοπολιτεία η Ομοσπονδία αδελφών κρατών, με αναφορά το κοινό Αρχαιοελληνικό και Βυζαντινό παρελθόν. Η σελίδα εργάζεται λοιπόν για τη σύσφιξη των σχέσεων Ελλάδας και Μεγάλης Ελλάδας. Οι διαχειριστές της σελίδας είναι από τη Νάπολη (Καμπανία), την Αθήνα, το Παλέρμο (Σικελία), τον Τάραντα (Απουλία), τις Συρακούσες (Σικελία), την Τρίπολη (Αρκαδία), το Πιστίτσι (Βασιλικάτα) και τη Σκαλέα (Καλαβρία).
Είναι σημαντικό να βοηθήσουμε τη σελίδα τους, προτείνοντάς τη στο διαδίκτυο, σε σελίδες συζητήσεων, και οπωσδήποτε καλώντας Συνέλληνες να την γνωρίσουν και να την στηρίξουν. Είναι στο χέρι μας να κάνουμε τον Ελληνισμό ισχυρή δύναμη στο κέντρο της Μεσογείου όπως ήταν κάποτε!
ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥΣ καλώντας Συνέλληνες να την γνωρίσουν:


10 σχόλια:

  1. ξέρει μήπως κανείς κάτι περισσότερο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχω συμπεράνει ότι γι' αυτό το λόγο το Βατικανό κατασκεύασε κράτη όπως η Αλβανία και η "Μακεδονία". Για να μην ανέβει ο ελληνσμός μέχρι το "τακούνι" και μαγαρίσουν οι "πλανεμένοι Τουρκ-αλβανο-σλαβόσποροι" της Ελλάδας, τους "Αλβανο-αραβόσπορους" της Κάτω Ιταλίας με ιδέες περί επανελλήνισης. Η επικοινωνία μεταξύ μας είναι δεδομένη, πρέπει όμως να την προστατέψουμε και να αποκλείσουμε αυτός που θα την κάνουν κουλουβάχατα: τους παπάδες που θα μυριστούν νέο παγκάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή για να καταλάβω οι κάτοικοι αυτών των περιοχών επιθυμούν ανεξαρτητοποίηση από την Ιταλία λόγω συνείδησης του γεγονότος ότι είναι Έλληνες;; Για τι αριθμό ατόμων μιλάμε;
    Θα ήθελα πολύ την γνώμη του κυρίου Καλεντερίδη επ'αυτού του θέματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εξαιρετικη προσπαθεια.
    Πρεπει ο καθ' ενας να την ενισχυσει οπως μπορεί. Ακομη και με ενα ταξιδι αντι να προτιμησει τους ΄΄Λευκούς Ούνους'', αλλωστε τι θα δει εκει, την VW,BMW η την γιορτη του Λουκανικου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ελληνικη καταγωγη ειναι μια γλυκια αναμνηση, οπως την περιεγραψε ο Νομπελιστας Λουιτζι Πιραντελο σε συνεντευξη του το 1934 στο περιοδικο Νεα Εστια, στν Κωστα Ουρανη. " Ειμαι κι εγω ελληνικης καταγωγής. Ναι μην απορειτε. Το ονομα μου ειναι ελληνικο, απο το Πυρ και Αγγελος. Η Ελλαδα ζει στην Σικελια...". Ο Πιραντελο απο την αλλην ηταν και οπαδος του Μουσολινι και υπερμαχος της επισθεσης στην Ελλαδα. Μην μεγαλοποιουμε τα πραγματα. Οι ανθρωποι εκει, τουλαχιστον οι μορφωμενοι ( οπως ο Κοπολα), γνωριζουν την ελληνικη καταγωγη τους. Απο κει και περα υπαρχει πολιτισμικο χαος. Καθολικισμος, γλωσσα.... Υπαρχουν μικρα αυτονομιστικα κινηματα, αλλα σε καμια περιπτωση δεν συνδεονται με την Ελλαδα. Περισσοτερο η αντιθεση προς την Ρωμη και τον πλουσιο Βορρα, που τους βλεπει ως κατωτερους "τερόνι". Το Μαγκνα Γρετσια ειναι Φολκορ και γλυκια αναμηση της καταγωγης. Τιποτε περισσοτερο. Ωστοσο ειναι συμπατριωτες μας, ( οπως ειπε ο Νομπελιστας Πιραντελο απο το χωριο Χαος - Χαβουζα του Ακραγαντα) και ο Φρανσις Κοπολα απο τα Βασιλικατα, ακομα και ο σκατοφατσας τραγουδιστης ( ο αμερικανος Μικ τζαγκερ, Στηβεν Τειλορ- Ταλαρίκο, απο το Νικοκαστρο της Καλαβριας) και πρεπει, σεβομενοι τις διαφοορες μας, να αναπτυξοπυμε στενες σχεσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όλη η ανατολική Μεσόγειος και τμήματα της Δυτικής μεγάλα είναι γεννετικά ελληνική.Υπάρχουν έρευνες και ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων.Το δε 1/3 της Τουρκίας είναι Έλληνες.Αν δείτε στις τουρκικές σαπουνόπερες που μας δείχνουν κάθε μέρα.Το 90% των ηθοποιών είναι αρχαιοελληνικής καρατομής.Σα να βλέπεις ελληνικά έργα και να ομιλούν την τουρκική γλώσσα.Η οποία λεξιλογικά είναι ελληνική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι σημερινοί Τούρκοι είναι απόγονοι των κατοίκων της Βυζαντινής αυτοκρατορίας οι οποίοι σταδιακά και με την πάροδο των αιώνων έγιναν μουσουλμάνοι και Τούρκοι. Οι Σελτζούκοι και οι Οσμανλί που είχαν έρθει από την κεντρική Ασία ήταν συντριπτικά λιγότεροι από τους κατοίκους της Βυζαντινής αυτοκρατορίας

      Διαγραφή
  7. Ναι κατι τετοια υπαρχουν και σε Κερκυρα, Κρητη, και Θρακη. Οποτε μην τσιμπας με τετοιες σαχλαμαρες. Απορω πως ο ιδιοκτητης της σελιδας δαζει τετοιες ανοησιες.
    Μηπως αυτο συγκαταλεγεται μαζι με τις προφητειες του ξανθου γενους; Ημαρτον πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει επιτακτική ανάγκη γεωπολιτικής αναβάθμισης του Παγκόσμιου Ελληνισμού, χωρίς να αναμένεται οποιαδήποτε ανάληψη πρωτοβουλιών από το ανύπαρκτο ελλαδικό κράτος.
      Προς τούτο χρειάζεται να δημιουργηθούν δίκτυα οικονομικά, επιστημονικά/ερευνητικά , πολιτιστικά κ.α. συνδέοντας άτομα και ομάδες με ελληνική συνείδηση από όλο τον κόσμο. Η συνέργεια αυτών των δικτύων μπορεί να λειτουργήσει ως ένας πόλος συσπείρωσης και δράσης του όπου γης Ελληνισμού . Κάπως έτσι αναδείχτηκαν στο προσκήνιο της Ιστορίας και άλλες εθνότητες που ήταν σχεδόν εξαφανισμένες για αιώνες. Φυσικά και αυτές είχαν τους " σκεπτικιστές " τους που δεν " τσιμπούσαν" με τέτοιου είδους "σαχλαμάρες".

      Διαγραφή
    2. εκτος αν ο Ελληνισμος των περιοχων που βαλλονται απο τετοια δεν σε απασχολει.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.