16/10/15

Ο Παντελής Σαββίδης κτυπάει καμπανάκι εθνικού κινδύνου: "Το τελευταίο σφύριγμα"

Δεν συνήθισαν ακόμη καλά-καλά το δρόμο για τα υπουργικά τους γραφεία, και το νέο υπουργικό συμβούλιο άρχισε να όζει την οσμή των σκανδάλων. Η χώρα δεν έχει σωτηρία όσο δεν δημιουργεί θεσμικά αντίβαρα και όσο δεν επενδύει σε μια άνευ ποιοτικού ορίου παιδεία.

Ευκολόπιστος ή απελπισμένος μέσα στο δράμα του, ο ελληνικός λαός εμπιστεύεται την τύχη του σε όποιον του υπόσχεται παραδείσους.
Και ο κ. Τσίπρας, όπως και οι προηγούμενοι πολιτικοί υπηρέτες του, αυτό έκανε. Το πολιτικό προσωπικό που συνιστά σήμερα το κυβερνητικό σχήμα θυμίζει Διοικητικό Συμβούλιο φοιτητικού συλλόγου, και η αξιωματική αντιπολίτευση σπεύδει να το μιμηθεί. Το μέγεθος των προβλημάτων βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με το πολιτικό και τεχνοκρατικό υπόβαθρο των ανθρώπων που κυβερνούν ή που διεκδικούν να κυβερνήσουν τη χώρα.
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

2 σχόλια:

  1. Θα ξεκινήσω τη διαφωνία μου με τον κύριο Σαββίδη πολύ αιρετικά. Καταρχάς, παρα το ότι πολλοί δυτικοτραφείς μαρξιστές αρνούνται να θεωρήσουν ένα έθνος κράτος ως οργανισμό, αφού λένε ότι δεν αισθάνονται όλοι οι άνθρωποι σε ένα κράτος πως μοιράζονται την ίδια εθνική ταυτότητα, σε εμάς δεν ισχύει αυτό το γεγονός. Αυτό ισχύει σε παρα πολλά, στα περισσότερα κράτη, αλλα όχι σε εμάς! Και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τη συνεχεια! Εμείς έχουμε πάνω από το 99% των πολιτών αυτού του κράτους να αισθάνονται ότι ανήκουν στον Ελληνισμό παρα το ότι πολλοί θεωρούν την εθνική ταυτότητα όχι και τόσο σημαντική ενώ όλως οι εξεγέρσεις εναντίον των ιμπεριαλιστών ανεξαιρέτως είχαν εθνικό χαρακτήρα και όχι ταξικό diapseudotnas ολοκληρωτικά τον ορθόδοξο μαρξισμό.

    Επομένως μπορούμε να χαρακτηρίσουμε το δικό μας κράτος ως έναν κοινωνικό οργανισμό. Στην περίπτωση αυτή ο οργανισμός δεν έχει σπάσει ούτε χέρι ούτε πόδι για να βάλεις σε γύψο το πρόβλημα όπως είχε πει ο Παπαδόπουλος, ο οργανισμός έχει καρκίνο και ο καρκίνος δεν είναι θεραπεύσιμος είναι ιάσιμος. Αυτή η παρομοίωση παρα το ότι είναι πολύ σκληρή βασίζεται στο ότι το σύστημα έχει ένα αναμφισβήτητο κέντρο, το οποιο βρίσκεται στην Αθηνα, κατατρώει τα σωθικά του υπολοιπου κράτους και δεν διστάζει να δεχτεί τον ακρωτηριασμό ως επιλογή εφόσον αυτό θα του εξασφαλίσει ζωή και αυτό είδαμε στην Κύπρο, το βλέπουμε στο Αιγαίο, στη Θράκη, στην Ήπειρο, το είδαμε ακόμα και στη Μικρά Asia όπου αποδέχεται εδαφικό αλλα και πληθυσμιακό ακρωτηριασμό, το βλέπουμε καθημερινά όταν γίνεται αποδεκτός ο πολιτιστικός ακρωτηριασμός μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σύστημα μπορεί να έχει παρατάξεις, αλλα ουσιαστικά πρόκειται για μια παράταξη, αφού η μια παράταξη βοηθάει την άλλη είτε σκοπίμως είτε και άθελα της. Δεν υπάρχει κανένας ηθικός φραγμός στο σύστημα αυτό και ο μονος σκοπός είναι η κατάληψη του ανωτερου αξιώματος του με οποιοδήποτε τίμημα! Είναι ένα κλασσικό αποικιοκρατικό σύστημα, το οποιο τοποθετήθηκε στην Ελλάδα για να να "εξυπηρωτει" τις αποικιοκρατικές δυνάμεις και αυτό κάνει μέχρι και σήμερα!

    Η μοναδική περίπτωση να αλλάξει η μοίρα μας, που μας έχουν κάνει να πιστέψουμε ότι είναι μοίρα μας, είναι να αποτινάξουμε αυτό το τυραννικό σύστημα που μας κυβερνά και αυτό γίνεται μόνον με ξεκάθαρο εθνικό αγώνα σε όλα τα επίπεδα! Το παραμύθιασμα των ταξικών αγώνων "εκυπηρετει" απόλυτα τους αποικιοκράτες, γιατί οι αποικιοκράτες και οι ντόπιο δούλοι τους, γνωρίζουν πως ταξικοί αγώνες όχι μονο είναι καταδικασμένοι να αποτύχουν αλλα δεν θα λάβουν χωρα ποτε, για αυτό και στηρίζουν τις δήθεν πολυπολιτισμικές κοινωνίες, γιατί γνωρίζουν ότι όταν υπάρχει η εθνοτική διαφορα σε μια κοινωνία, θα κάνουν τα πάντα να στρέψουν την μια εθνότητα έναντι της άλλης ώστε να τις κυβερνούν και τις δυο, ειδικά όταν οι διαφορετικές εθνότητες δεν έχουν μάθει να ζουν μαζί μέσα από τη διαφορετικότητα τους και να αμυνθούν έναντι δολοπλοκιών

    Στη δικη μας περίπτωση το να περιμένουμε να μας σώσει το κέντρο οποιο και αν είναι αυτό, φώφη, θεοδωράκης, ούτε να το σκεφτώ δεν μπορώ, το γράψιμο είναι πολύ δύσκολο να το δεχτώ σαν πιθανότητα, είναι σαν να λέμε ότι ο καρκίνος του πνεύμονα είναι λίγο καλύτερος από τον καρκίνο του εγκεφαλου. Αν πηγαίναμε στο 1821 και μιλούσαμε για δεξιούς και αριστερούς θα μας καταλάβαινε κανεις στην Ελλάδα. Αν κάποιος μπορούσε να ταξιδέψει στον χρόνο και πήγαινε και μίλαγε στους Έλληνες για δεξιά και αριστερά και κέντρο, θα τον καταλάβαινε κανεις? Ούτε ένας, αυτό σημαίνει ότι όλες αυτές οι παρατάξεις είναι παρατάξεις μιας άλλης πολιτείας και εμείς απλώς μαϊμουδίσαμε. Τώρα ο καρκίνος έχει μπει στον οργανισμό μας, δεν θεραπεύεται, αλλα μπορεί να ιαθεί εάν αλλάξουμε το πολιτειακό μας σύστημα! Nomziw είναι πολύ δύσκολο να γίνει αυτό από μέσα και δεν βλέπω και κανέναν από μέσα γιατί να εξυγιάνει αυτό το σύστημα που θα τον έχει οδηγήσει στην εξουσία, δεν είναι αδύνατο, μπορεί να βρεθεί ένας Γκορμπατσόφ, αλλα δεν υπάρχει κανένας τώρα και δεν φαίνεται να υπάρχει και στο άμεσο μέλλον. Ο περαιτέρω ακρωτηριασμός δε ώστε να επιβιώσει το άρρωστο σώμα είναι στα σκαριά, ήδη συζητείται και χτυπιέται όλο και πιο σκληρά οικονομικά η κοινωνία για να αποδεχτεί τον ακρωτηριασμό ως αναγκαίο κακό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.