4/10/15

Αποκλιμάκωση στην ανατολική Ουκρανία: Αποσύρουν άρματα και πυροβολικό οι αντιμαχόμενοι

Αποκλιμάκωση στην ανατολική Ουκρανία: Αποσύρουν άρματα και πυροβολικό οι αντιμαχόμενοι
Pro-Russian militants stand on tanks in Donetsk, Ukraine, 29 September 2015. EPA/ALEXANDER ERMOCHENKO

Επιβεβαιώνουν οι φιλορώσοι αυτονομιστές του Λουχάνσκ την πληροφορία ότι άρχισαν να αποσύρουν τα άρματα μάχης τους από τη γραμμή του μετώπου, στην ανατολική Ουκρανία.
Σε μια κίνηση απότοκο και των χθεσινών συνομιλιών της «Ομάδας της Νορμανδίας», η οποία αποτελείται από τη Ρωσία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ουκρανία, επιχειρείται η αποκλιμάκωση μιας κρίσης που έως τώρα έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 8.000 ανθρώπους. Ωστόσο, για την ώρα, δεν υπάρχουν ανάλογα δείγματα από τους φιλορώσους του Ντονέτσκ.

Εχθές συναντήθηκαν στο Παρίσι οι πρόεδροι Ρωσίας, Γαλλίας και Ουκρανίας, Πούτιν, Ολάντ και Ποροσένκο, αντίστοιχα και η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ, επιχειρώντας να προωθήσουν την Συμφωνία του Μινσκ, η οποία υπεγράφη τον Φεβρουάριο.

Βάσει της συμφωνίας αυτής το πυρ είχε καταπαύσει στην ανατολική Ουκρανία. Ωστόσο τις τελευταίες εβδομάδες είχαν ξανασημειωθεί συγκρούσεις στην περιοχή, απειλώντας την συμφωνία με κατάρρευση.

Αυτός ήταν και ο λόγος της συνάντησης των τεσσάρων ηγετών της «Ομάδας της Νορμανδίας», με τελικό στόχο την επίτευξη επίσης συνθήκης τερματισμού των συγκρούσεων στην περιοχή.

«Φάλαγγα αρμάτων μάχης κατευθύνεται ήδη προς ένα νέο σημείο ανάπτυξης που απέχει 15 χιλιόμετρα από τη γραμμή του μετώπου», μετέδωσε η υπηρεσία Τύπου της ανατοανακηρυχθείσας «Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ», της μιας εκ των δύο «δημοκρατιών» που αυτοανακήρυξαν οι φιλορώσοι αυτονομιστές, χωρίς, πάντως, η πληροφορία να έχει επιβεβαιωθεί από άλλη πηγή.

Η αποχώρηση αυτή των αρμάτων μάχης και του βαρέως πυροβολικού διαμετρήματος άνω των 100mm. 15 χιλιόμετρα πίσω από τη γραμμή του μετώπου αποφασίστηκε αυτήν την εβδομάδα μεταξύ των εμπολέμων.

Λίγο αργότερα εκπρόσωπος του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας δήλωσε ότι οι δυνάμεις του Κιέβου άρχισαν και αυτές σήμερα να αποσύρουν βαρύ πυροβολικό διαμετρήματος άνω των 100mm. από τη γραμμή του μετώπου στην περιοχή του Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας.

«Η διαδικασία άρχισε στις 3 Οκτωβρίου. Η διαδικασία απόσυρσης άρχισε με την καταγραφή σε καταλόγους των όπλων και του εξοπλισμού που πρέπει να απομακρυνθεί από τη γραμμή», ανέφερε Ουκρανός αξιωματούχος.

ΠΗΓΕΣ: Γαλλικό Πρακτορείο, Sputnik, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΚΙΕΒΟ
 http://mignatiou.com/2015/10/apoklimakosi-stin-anatoliki-oukrania-aposiroun-armata-ke-pirovoliko-i-antimachomeni/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.