6/10/15

Πώς θα αποτραπεί η είσοδος τρομοκρατών στην Ευρώπη

  • Πώς θα αποτραπεί η είσοδος τρομοκρατών στην Ευρώπη
    Πρόσφυγες στη Γερμανία περιμένουν τη μεταφορά τους με λεωφορεία (φωτ.:ΑΠΕ-ΕΡΑ/Patrick Pleul)
Με τη λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων και την καταγραφή όλων των προσφύγων και των μεταναστών που φτάνουν στην ευρωπαϊκή ήπειρο εκτιμά ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς πως θα αποτραπεί η διάπραξη επιθέσεων από εξτρεμιστές.
«Εάν γίνει σωστά η λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων, θα μπορούν να εντοπιστούν οι τρομοκράτες. Αυτό που δεν μου αρέσει είναι ότι ορισμένοι χρησιμοποιούν αυτό το επιχείρημα εναντίον όλων των προσφύγων από παντού [σ.σ.: υποστηρίζοντας ότι]: "τρομοκράτες θα έλθουν ανάμεσά τους"» εξήγησε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.
«Αυτή είναι η σαθρότερη δικαιολογία που χρησιμοποιεί κανείς για να μην αναλάβει τις διεθνείς του ευθύνες» πρόσθεσε ο Φρανς Τίμερμανς.
«Εάν κάνουμε τη δουλειά μας και εξασφαλίσουμε ότι μόλις φθάνουν οι άνθρωποι θα γίνεται λήψη των αποτυπωμάτων τους και αναγνώρισή τους, τότε το πρόβλημα δεν θα υπάρχει» επανέλαβε.
Ο Τίμερμανς πρόσθεσε πάντως ότι δεν πιστεύει ότι εξτρεμιστές θα μπουν στη ροή των προσφύγων εάν γνωρίζουν ότι θα τους πάρουν αποτυπώματα κατά την άφιξή τους.
Η καλύτερη προστασία των συνόρων της ΕΕ είναι σε τελευταία ανάλυση το καλύτερο μέτρο ασφαλείας, επισήμανε μιλώντας ενώπιον της εκτελεστικής επιτροπής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.