24/11/15

Τρόμος και στην Αθήνα: Ισχυρή έκρηξη βόμβας έξω από τα γραφεία του ΣΕΒ στο Σύνταγμα

ΜΟΝΟ ΥΛΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ
 Τρόμος και στην Αθήνα: Ισχυρή έκρηξη βόμβας έξω από τα γραφεία του ΣΕΒ στο Σύνταγμα
Οι τρομοκράτες φαίνεται ότι αποφάσισαν να δηλώσουν παρών στην Ελλάδα με αφορμή τις τελευταίες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις. Ετσι, ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στις 3:35 τα ξημερώματα στα γραφεία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών στην οδό Ξενοφώντος 5 στο Σύνταγμα, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί καθώς η περιοχή είχε αποκλειστεί από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα στο «Βήμα» και στην «Εφημερίδα των Συντακτών», στις 2.51, κατά το οποίο άγνωστος άνδρας έκανε λόγο για τοποθέτηση βόμβας και για έκρηξη εντός 40 λεπτών.  η έκρηξη ήταν πολύ ισχυρή με αποτέλεσμα να υπάρχουν αναφορές από πολλές περιοχές του Λεκανοπεδίου, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν σοβαρές υλικές ζημιές τόσο στο κτήριο του ΣΕΒ, όσο και στα διπλανά κτίρια. Συγκεκριμένα, σημειώθηκαν εκτεταμένες ζημιές τόσο στην είσοδο του κτηρίου του ΣΕΒ όσο και στο ξενοδοχείο Αμαλία, αλλά και στο κτήριο της κυπριακής πρεσβείας και σε έναν χώρο πάρκινγκ στην απέναντι πλευρά του δρόμου.
Η περιοχή είναι αποκλεισμένη και οι άντρες της ΕΛΑΣ αναζητούν τμήματα του εκρηκτικού μηχανισμού ενώ περιμένουν ανάληψη ευθύνης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπήρχε αστυνομικός στο κουβούκλιο έξω από την πρεσβεία της Κύπρου, που βρίσκεται απέναντι από τα γραφεία του ΣΕΒ.
Τρόμος και στην Αθήνα: Ισχυρή έκρηξη βόμβας έξω από τα γραφεία του ΣΕΒ στο Σύνταγμα
Το 2010 η οργάνωση «Μηδενική Ανοχή» είχε χτυπήσει με εμπρηστική επίθεση τα γραφεία του ΣΕΒ.
Υπενθυμίζεται επίσης ότι τον Απρίλιο του 2014 τρομοκράτες είχαν βάλει ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα έξω από το κτίριο της ΤτΕ στην οδό Αμερικής.
Οι αρχές φοβούνται εδώ και μέρες ότι θα υπάρξουν τρομοκρατικές ενέργειες, παρά το γεγονός ότι ο κόσμος έχει «παγώσει» από τις επιθέσεις στο Παρίσι και το κλίμα τρόμου σε όλη την Ευρώπη. Αν και η σημερινή βόμβα δεν έχει καμιά σχέση με τη δράση των Τζιχαντιστών, εντούτοις, εκτιμούν ότι οι πολιτικές συνθήκες ευνοούν επανενεργοίηση τρομοκρατικών οργανώσεων που τον τελευταίο καιρό βρίσκονται εν υπνώσει. Θα ήταν βεβαίως ό,τι χειρότερο σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για την Ευρώπη, λόγω της επίθεσης των Τζιχαντιστών, να υπάρξει ενεργοποίηση της εγχώριας τρομοκρατίας στην Ελλάδα.
Για ακόμη μια φορά η χώρα εμφανίζεται στο εξωτερικό ως τόπος δράσης τρομοκρατών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το επενδυτικό κλίμα και τον τουρισμό. Αλλωστε, η πρωϊνή έκρηξη έγινε στο κέντρο της Αθήνας και δίπλα σε γνωστό ξενοδοχείο που εκκενώθηκε, γεγονός που προκαλεί προβληματισμό για το που θα μπορούσαν να χτυπήσουν, εάν ήθελαν, κάποιοι τρομοκράτες.
Εμπρηστικός μηχανισμός
Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν από λίγα 24ωρα άγνωστοι έβαλαν φωτιά στο σπίτι του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη.
Με ένα κείμενο που δεν φέρει υπογραφή συγκεκριμένης οργάνωσης, άγνωστοι ανέλαβαν την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του υπουργού Αλέκου Φλαμπουράρη.
Μεταξύ άλλων το κείμενο γράφει: «Επισκεφθήκαμε το υπερπολυτελές νεοκλασικό του Α. Φλαμπουράρη, πυρπολώντας την είσοδό του. Κι αν ο ίδιος, ο σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα και για πολλούς άτυπος- σκιώδης πρωθυπουργός, μιλά για πράξη τρομοκράτησής του και στοχοποίησή του από "σκοτεινά κέντρα" και άλλες γελοιότητες, του απαντάμε πως μια συμβολική ενέργεια δεν είναι τίποτα μπροστά σ’ αυτά για τα οποία ο ίδιος και η κυβέρνηση που συμμετέχει, είναι υπεύθυνοι».
















http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=113854767

2 σχόλια:

  1. Όταν σπέρνεις ανέμους θεριζεις θύελλες. Όταν ή δικαιοσύνη επίσης δε λειτουργεί άλλοι θα πάνε να αναλάβουν τον ρόλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. We don't want industry like we don't want education, nation, etc hoping mediocrity and chaos will bring us to power. Wait, it did work!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.