23/11/19

Μεταναστευτικό, γεωπολιτική, έθνος και ιδεοληψίες

Του Σάββα Καλεντερίδη (άρθρο που δημοσιεύθηκε τις Απριλίου 2015)
Στις 18 Δεκεμβρίου του 2010 ξεκίνησε ένα κύμα διαδηλώσεων στις αραβικές χώρες της Βόρειας Αφρικής, της Μέσης Ανατολής και του Περσικού Κόλπου, το οποίο ονομάστηκε Αραβική Άνοιξη.
Οι διαδηλώσεις εκδηλώθηκαν στην Τυνησία, την Αίγυπτο, τη Λιβύη, το Μπαχρέιν, τη Συρία, την Υεμένη, την Αλγερία, το Ιράν, το Ιράκ, την Ιορδανία, το Μαρόκο και το Ομάν κ.α. Κάποιες από τις διαδηλώσεις εξελίχθηκαν σε εξεγέρσεις και άλλες σε εμφύλιο πόλεμο.
Όσον αφορά τις αιτίες της πρόκλησης αυτής της «αλυσιδωτής αντίδρασης», ασφαλώς θα πρέπει να τις αναζητήσουμε στον χαρακτήρα των καθεστώτων, τα οποία εν πολλοίς είναι αυταρχικά και ολιγαρχικά, όμως δεν θα πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας ότι ακριβώς αυτού του είδους τις αδυναμίες εκμεταλλεύονται υπέρτερες δυνάμεις, όταν θέλουν να εξυπηρετήσουν δικά τους ζωτικά συμφέροντα.
Τελικώς, το κύμα των διαδηλώσεων και των εξεγέρσεων οδήγησε στην επέμβαση στη Λιβύη, με στόχο την ανατροπή του Μουαμάρ Καντάφι, η οποία οδήγησε αυτήν την μεγάλη και πλούσια χώρα στο χάος και την καταστροφή.
Επίσης, συνέχεια της Αραβικής Άνοιξης είναι ο εμφύλιος πόλεμος στην Υεμένη και φυσικά, ο εθνοφυλετικός και θρησκευτικός πόλεμος που είναι σε εξέλιξη στη Συρία, ενώ θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο πόλεμος που είναι σε εξέλιξη στο Ιράκ είναι ένα άλλης τάξεως ζήτημα, οι ρίζες του οποίου φθάνουν μέχρι το 1991 και την Επιχείρηση «Καταιγίδα της Ερήμου».
Στις άλλες χώρες που έγιναν διαδηλώσεις ή εκδηλώθηκαν εξεγέρσεις, ανεξάρτητα αν είχαμε ή όχι ανατροπές καθεστώτων και κυβερνήσεων, οι κατάσταση έχει σχεδόν σταθεροποιηθεί.
Αυτή είναι η κατάσταση στον γεωπολιτικό μας περίγυρο, από την οποία επηρεάζονται τα κύματα μεταναστών προς την Ευρώπη, ενώ πρέπει προσθέσουμε ότι τα κύματα ενισχύονται από μεταναστευτικές ροές που προέρχονται από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές και διάφορες χώρες της Αφρικής, για λόγους που σχετίζονται με εμφύλιες συγκρούσεις αλλά και με την συνεχιζόμενη φτώχεια.
Την κατάσταση που περιγράψαμε παραπάνω, που μπορούμε να πούμε ότι είναι παγιωμένη τα τρία τελευταία χρόνια τη διαχειριζόταν η πατρίδα μας με το εξής δόγμα:
  • περιφρούρηση των χερσαίων συνόρων, 
  • κατασκευή φράχτη στον Έβρο, 
  • περιπολίες στη θάλασσα και συνεργασία με την Frontex
  • Δημιουργία κέντρων κράτησης, με στόχο την απέλαση μεταναστών στις χώρες του.
Να υπογραμμίσουμε ότι η παρουσία της Frontex, πέραν του ελέγχου των μεταναστευτικών ροών προς την χώρα μας, είχε και μια άλλη -διττώς εθνική- σημασία. Από τη μια πλευρά εντόπιζε έγκαιρα τις ομάδες των μεταναστών μέσα στο τουρκικό έδαφος και έδινε τις απαραίτητες πληροφορίες στις τουρκικές αρχές, οι οποίες ήταν υποχρεωμένες να επέμβουν, ανεξάρτητα από το πόσα λεφτά είχαν πάρει διάφοροι Τούρκοι αξιωματούχοι για την επιχείρηση δημογραφικής αλλοίωσης, αποσταθεροποίησης και ισλαμοποίησης της Ελλάδας! Από την άλλη πλευρά, η παρουσία των αεροπορικών μέσων της Frontex στον Έβρο κυρίως όμως στον εναέριο χώρο μεταξύ των ελληνικών νησιών του Αιγαίου και των μικρασιατικών ακτών, έδινε έναν εξ αντικειμένου ευρωπαϊκό ορισμό των θαλασσίων συνόρων μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, τα οποία δεν έχουν οριστεί, με εξαίρεση την περιοχή της Δωδεκανήσου, τα οποία είχαν οριστεί με συμφωνία Ιταλίας-Τουρκίας.
Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση, δίνοντας ρεσιτάλ ανευθυνότητας και λαϊκισμού, κατηγορούσε τις προηγούμενες κυβερνήσεις για την πολιτική που ακολουθούσαν στο μεταναστευτικό και εξήγγειλε διάφορα μέτρα, πάντα με βασικό πυλώνα την αρχή των ανοικτών συνόρων.
Όταν διάφοροι προέβαλαν ενστάσεις και προειδοποιούσαν την αντιπολίτευση ότι σε περίπτωση που εφαρμοστεί μια τέτοια πολιτική, η Ελλάδα θα γίνει ελκυστική και θα είναι σαν να καλούμε τους «πονεμένους και τους πεινασμένους» όλου του κόσμου να έλθουν στην Ελλάδα, με την ελαφρότητα του ανεύθυνου αντιπολιτευομένου, έλεγαν ότι το θέμα δεν είναι ελληνικό αλλά ευρωπαϊκό και παγκόσμιο και ότι «θα δώσουμε χαρτιά στους πρόσφυγες και θα πάνε όπου θέλουν». Για τις ύβρεις και τις αθλιότητες που εκτόξευαν εναντίον εκείνων που είχαν άλλη άποψη, δεν γίνεται λόγος!!!
Η παρούσα κυβέρνηση θα μπορούσαμε να πούμε ότι επιτέλους πέτυχε σε έναν τομέα που εφάρμοσε την πολιτική της.
  • Αφού έκλεισε τα κέντρα κράτησης,
  • αφού δήλωσε ότι δεν θα επισκευάσει τον φράχτη στον Έβρο, 
  • αφού έκοψε τις θαλάσσιες περιπολίες και απαξίωσε την Frontex
  • αφού δήλωσε δια χειλέων της αρμόδιας υπουργού ότι η Ελλάδα ακολουθεί πολιτική ανοιχτών συνόρων, 
δεν κατάφερε τίποτε άλλο από το να καταστήσει σαφές προς όλους ότι όποιος θέλει να έλθει στην Ελλάδα παράνομα είναι καλοδεχούμενος, καθιστώντας έτσι όντως την πατρίδα μας πόλο έλξης εκατομμυρίων μεταναστών και των προσφύγων από κάθε γωνιά της γης, με αποτέλεσμα να έχουν στοιβαχτεί κατά χιλιάδες οι άνθρωποι αυτοί είτε στα νησιά είτε -κατά εκατοντάδες χιλιάδες- στις απέναντι μικρασιατικές ακτές, όπου περιμένουν για να εισέλθουν στην πατρίδα μας, χωρίς να υπάρχουν ενδείξεις ότι οι ροές αυτές θα μειωθούν τα επόμενα χρόνια.
Απόδειξη αυτού που λέμε είναι το γεγονός ότι οι μετανάστες που θέλουν να μπουν λαθραία σε μια άλλη χώρα δεν στοιβάζονται στα σύνορα Τουρκίας-Βουλγαρίας, γιατί η βουλγαρική κυβέρνηση ακολουθεί πολιτική κλειστών συνόρων και δεν την κατηγορεί κανείς γι’ αυτό!
Για όσους σπεύσουν να μας πουν ότι το θέμα έχει γεωπολιτικές πτυχές και τα τοιαύτα, έχουμε να πούμε ότι αυτές τις περιγράψαμε εν πολλοίς στην αρχή του άρθρου μας. Όμως, θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι αυτές οι ίδιες συνθήκες υπήρχαν και πριν αναλάβει αυτή η κυβέρνηση και φέτος οι ροές υπερτριπλασιάστηκαν, χωρίς να γίνει κάτι καινούργιο που να δικαιολογεί την επιδείνωση της κατάστασης. Το μόνο που έγινε είναι ότι η πατρίδα μας μετατράπηκε σε ξέφραγο αμπέλι.
Και μπορεί για όσους έχουν ταξική ιδεολογία, αυτό να μην έχει και μεγάλη σημασία. Για όσους, όμως πιστεύουν ότι το ελληνικό έθνος έχει δικαίωμα να επιβιώσει στο χώρο που λέγεται Ελλάδα, έχει τεράστια σημασία και δεν πρέπει να επιτρέψουμε ούτε τη δημογραφική αλλοίωση ούτε την αποσταθεροποίηση ούτε τη μετατροπή της πατρίδας μας σε μουσουλμανική χώρα, υποχείριο της Τουρκίας.
Δημοσιεύεται στην εφημερίδα "δημοκρατία"

52 σχόλια:

  1. Συμφωνώ απολύτως μ' αυτά που γράφεις, Σάββα, αλλά θα ήθελα να σού υπενθυμίσω ότι η ανοχή στην λαθρομετανάστευση είναι παλιότερη της κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ και εξίσου εγκληματική με τα γνωστά αποτελέσματα... Απλώς, όπως σωστά γράφεις, τούτοι εδώ είχαν τα ανοικτά σύνορα πάντα παντιέρα και τώρα τα κάνουν πολιτική.

    Ήδη υπάρχουν στην Ελλάδα 2,5 -3 εκατομμ. λαθρομετάστες, δηλαδή το 25-30% του πληθυσμού. Όταν διαταραχθεί η ανθρωπογεωγραφία ενός τόπου (χώρα, πόλη, γειτονιά, αδιάφορο), είναι φυσικό να ακολουθούν συγκρούσεις. Αν τώρα προστεθούν στους ήδη εν Ελλάδι διαβιούντες αλοδαπούς και κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ακόμη (δεν λέω εκατομμύριο) απ' αυτούς που περιμένουν στην αντίπερα όχθη του Αιγαίου, τότε θα ζήσομε πολύ άσχημες καταστάσεις, που δεν θα αφήσουν αδιάφορους ούτε του χρήσιμους ηλίθιους.

    Όταν πρόκειται για μωαμεθανούς μάλιστα, τότε τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα, διότι ο μωαμεθανός είναι παντού και πάντα μωαμεθανός.

    Πως αντιμετωπίζει η Αυστραλία και το Ισραήλ τη λαθρομετανάστευση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό τι σημαινει ; Ότι οι επομενοι δικαολογουνται να είναι χειρότεροι από τους προηγουμενους ;.Ο Ελληνικος λαος γιατι εστειλε στην αφανεια τους προηγουμενους ;.Θεωρεις ότι το ποσοστο αποδοχης που ελαβε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και η συσπειρωμενη κομματικη του βαση ;.Όχι βεβαια αφου εκτος του προικωου 4% το υπολοιπον είναι ψηφοφοροι της αστικης κυριως κοινωνιας που δεν εξουσιοδοτησαν καμμια Τασια και κανενα άλλο ιδεοληπτικο μαζωμα να ζησει την ανικανοποιητη ονειρωξη του.

      Διαγραφή
    2. Μήπως είναι και 30 εκ οι λαθρομετανάστες στην Ελλάδα;Καλή η υπερβολή αλλά ας μείνουμε στην λογική...Περίπου 1 εκ, ίσως και λιγότεροι είναι οι λαθρομετανάστες και άλλοι τόσοι οι νόμιμοι.

      Διαγραφή
    3. Εξαιρετικό, για άλλη μια φορά , το άρθρο του κ. Καλεντερίδη.

      Θα ήθελα απλά να προσθέσω μια άλλη διάσταση στο όλο θέμα περί αριστερά - δεξιάς και μεταναστευτικου.


      Είμαι παραδοσιακός ψηφοφορος της Νέας Δημοκρατίας (3η γεννιά από ΕΡΕ)
      Παρά την απογοήτευση που έχω πάρει από αυτό το κόμμα και παρά το ότι μέσα μου φοβομουν ότι δεν θα έλυναν το πρόβλημα, εν τούτοις είχα μια ελάχιστη ελπίδα ότι λόγω της σοβαρότητας και της επικινδυνότητας του μεταναστευτικού ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΣ αυτου του κόμματος ΚΛΕΊΝΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟ,
      ήλπιζα πως ΘΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΚΗ ΒΑΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΛΈΠΕΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ και λόγο επαναλαμβάνω της απειλής να είμαστε η τελευταία γεννιά Ελλήνων ήλπιζα ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ.

      ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΤΙ "ΜΕΤΡΑ" ΑΝΑΚΟΙΝΏΝΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΛΥΣΗ ΑΛΛΑ ΣΕ ΕΠΙΔΥΝΩΣΗ.

      Με λύπη μου το λέω αλλά δυστυχώς η Νέα Δημοκρατία ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ.
      Τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζονται από κατά κύριο λόγο αριστερους και λιγο-πολυ ΑΚΟΛΟΥΘΟΎΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

      Αντίθετα ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ Νεα Δημοκρατία ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΚΔΟΣΗ του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ Ή ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΣΟ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (αλλά ακόμα και την οικονομία - ο νεοφιλελευθερισμός δεν ήταν ούτε είναι η κεντρική ιδέα της ελεύθερης οικονομίας).

      Με λύπη μου το λέω αλλα η συμπεριφορά του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας οχι μόνο είναι ασυνεπής απεναντι στην εκλογική της βάση ΑΛΛΑ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ.
      ΘΕΩΡΩ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΕΝΑΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΌΣ ΧΏΡΟΣ ΝΑ ΠΡΙΜΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΜΕ ΨΗΦΟΥΣ από τον δεξιο πολιτικό χώρο ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΊ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ μεταξύ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ.

      ΔΥΣΤΥΧΏΣ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΣΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ ΑΛΛΑ ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΤΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ.


      Δεν ζητάμε να ανακαλύψουν τον τροχό , ζητάμε να κάνουν ότι κάνουν οι γείτονες που έκλεισαν τα σύνορα.

      Επίσης με αυτή τη κατάσταση ακόμα και οι δικαιουντες άσυλο υποφέρουν.
      Άνθρωποι που πρέπει να πάρουν άσυλο και κατά κανόνα ΕΧΟΥΝ ΧΑΡΤΙΑ διότι ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ποιοι είναι και ότι έχουν ανάγκη το άσυλο ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΥΣΤΗΝΟΝΤΑΙ.

      Λυπάμαι για ολους τους απλά πατριώτες που εδώ και χρόνια κομματικά ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΥ ΝΑ ΣΤΡΑΦΟΎΜΕ.

      Διαγραφή
  2. Nativist
    τριπλασιάστηκαν οι ροές και θα αυξηθούν ακόμα, χωρίς να αλλάξει τίποτα σε γεωπολιτικό επίπεδο.
    Αυτό έγινε λόγω της πολιτκής ανοιχτών συνόρων.
    Να σταματήσουμε να βλέπουμε πίσω και τους άλλους.
    Οι άλλοι περιόρισαν και διαχειρίστηκαν σχετικά καλά το ζήτημα.
    Αυοτί τώρα πάνε να διαλύσουν το έθνος και τη χώρα, γιατί πολύ απλά δεν πιστεύουν ούτε στο έθνος ούτε στην πατρίδα, με την παραδοσιακή της έννοια.
    Πατρίδα είναι όλος ο κόσμος, το ελληνικό έθνος είναι αποτέλεσμα επιμειξιών και τέτοια είναι τα επιχειρήματά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ διαφωνώ κάθετα. Δεν πρόλαβε ν' αλλάξει ακόμη κάτι, ώστε να τριπλασιασθούν οι ροές. Όπως και άλλοτε σού επεσήμανα, οι ροές έχουν αρχίσει να αυξάνονται επικίνδυνα, εδώ και δύο χρόνια περίπου. Δεν τριπλασιάζονται σε τρεις μήνες μέσα. Και μόνον η δράση του ΙΚ είναι ένας σοβαρός λόγος για την αύξηση του μεταναστευτικού κύματος.

      Οι άλλοι ανέχτηκαν επί 25 χρόνια το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης και είναι οι μόνοι υπεύθυνοι για την σημερινή κατάντια της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να στήριζε την παρανομία, αλλά δεν ήταν παρά ένα απόκομμα του 3%, πολλώ μάλλον δεν κυβερνούσε.

      Αν υπαινίσσεσαι τον "ΞΕΝΙΟ (δεν)ΔΙΑ" και το φράκτη του Έβρου, ο μεν πρώτος ήταν μία σαπουνόφουσκα, αφού οι λαθρομετανάστες έφυγαν από ορισμένα σημεία της πρωτεύουσας και μετακινήθηκαν ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΑ και ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ σε άλλα και κυρίως στην επαρχία(*), ο δε δεύτερος ολιγόστεψε τις ροές από τον Έβρο, χωρίς αυτές νε μειωθούν στο ελάχιστο από τα θαλάσσια σύνορα της χώρας. Αντιθέτως, μάλιστα.

      Συμφωνώ με τα υπόλοιπα που γράφεις, με την παρατήρηση ότι αυτοί το έλεγαν και το διατυμπάνιζαν, αλλά άλλοι την διέλυσαν και την κατέστρεψαν. Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.., Σάββα.

      (*) Έχω ιδίαν γνώση του πράγματος, διότι έβλεπα τις φουρνιές που κατέβαιναν από τα F/B στο λιμάνι του Ηρακλείου και ουδείς έκανε έλεγχο. Όταν ρώτησα κάποιον λιμενικό γιατί δεν ελέγχει αν έχουν χαρτιά, μού απάντησε ότι ... δεν έχει τέτοια διαταγή(!!).

      Διαγραφή
    2. Αγαπητε μου,και μονον οι προγραμματικες δηλωσεις περι ανοιχτων συνορων,οι απειλες τυπου 'οσοι ελθουν θα τους δωσουμε χαρτια και θα τους στειλουμε Ευρωπη' ,το ετοιμο νομοσχεδιο περι ιθαγενειας ακομα και τα ονόματα υπουργων που ανελαβαν,ειναι μηνυματα που οι παροικουντες την Ιερουσαλήμ ελαβαν πολύ εγκαιρα.Νομιζεις ότι οι γειτονες τουλάχιστον δεν γνωριζουν τον βιο και την πολιτεια των εντοπιων κομματικων στελεχων από ένα επιπεδο και πανω ;.Δεν γνωριζουν οι Σκοπιανοι ποιοι εκαναν παρελασεις μαζι τους στα Σκοπια με πανω υπερ της ανακυρηξης των Σκοπιων ως Μακεδονια ;.Ρωτησε τον Κον Καλεντεριδη να σου πει ονόματα της DEB στην Θρακη και τι γινεται εκει πανω ειδικα τωρα που η νεα ΅Ελληνικη κυβερνηση απεσυρε και τα τελευταια οχυρα αντίστασης κατά των ορεξεων της Τουρκιας.
      Ας μην παμε παρακατω αναλυοντες ποιοι,ποσα,γιατι κλπ,ουτε να πιασουμε τα αμιγως εσωτερικα θεματα ,παιδεια,σωφρονιστικο,ασφαλεια,ενοπλες δυναμεις κλπ.
      Ο εφιάλτης στον δρομο με τις λευκες θα φανταζει παιδικη ταινια κινουμενων σχεδιων.

      Διαγραφή
    3. Πολύ σωστός!!!Εξάλλου οι αριθμοί στο συγκεκριμένο θέμα, είναι αμείλικτοι...ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΤΙΚΑΝ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΕΣ ΡΟΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.Όσο και να χτυπιούνται κάποιοι αυτό δεν αλλάζει...Μόνο η άκριτη μετονομασία των λαθρομεταναστών σε πρόσφυγες είναι η αλλαγή στην όλη ιστορία...

      Διαγραφή
    4. @ stelios stelios.
      Ουδεν το ακριτον από τους αριστερούς.Ολα είναι πλήρως μελετημμενα.Αυτη είναι η θεμελιωδης διαφορα τους από τους κομμουνιστες,αποδειξη ότι οι πρωτοι εγιναν ταχιστα κυβερνηση (ακομα και ο Ανδρεας σε καιρους δεξιας κομματοκρατιας 47 ετων,το πηγε 7-15-28-48 το ποσοστο του),ενώ το ΚΚΕ με ιστορια δεκαετιων και χωρις 'ρετσινιες' μπαχαλακισμου πελαγοδρομει στο 6-8%..
      Η δε 'φιλανθρωπος' Τασια τους διοχετευει στην επαρχια ,λεγε με ερημωμενη Ελλαδα,με πονηρια αφ'ενος να μην τους βλέπουμε στις πολεις και εξαγριονομαστε και αφ'ετερου να χαθουν τα ιχνη τους ώστε όταν παρελθει ο χρονος της προσωρινης διαμονης τους να μην τους βρισκει ουτε ο Αγιος Φανούριος με ταματα.

      Διαγραφή
    5. Κ. Καλεντερίδη γράφεται σε μια εφημερίδα της οποίας είμαι αναγνωστης.

      Θα ήθελα την άποψη σας περί της δυνατότητας ύπαρξης ενός νέου κόμματος που θα εκφράζει τον παραδοσιακό δεξιό
      -απλα τον πολίτη του πατριωτικού χωρου.
      Θα ηθελα να ήξερα αν υπάρχει δυνατότητα ύπαρξης για ενα κόμμα που να εκφράζει και να σέβεται την ψήφο των δεξιών που ουτε ειχαν ούτε θέλουν να έχουν σχέση με μορφώματα της Νέας Εποχής μορφώματα υμνητών του Χίτλερ ή μορφώματα νοσταλγών της προ Χριστού ειδωλολατρίας και υπερτεχνολογιας ή μορφώματα οπαδών θεωριών συνομωσίας αλλων περί εξωγήινης τεχνολογίας άλλων περί ψεκασμών κλπ κλπ που όλα μαζί δεν παίρνουν ούτε 2% αλλά η απογητευση των δεξιών από ΑΥΤΗ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ τα κάνει προσωρινά επιλογες με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα.

      Διαγραφή
  3. Η "μετανστευτικη" μας πολιτική ήταν πάντοτε ανύπαρκτη, όσα μετρα πάρθηκαν επί Νέας Δημοκρατίας πάρθηκαν εξαιτίας της πίεσης που έφερε στο σύστημα η Χρυσή Αυγή και αυτό είναι η πικρή αλήθεια! Η ανευθυνότητα, η adiaforaia και η αναλγησία ήταν πάντοτε εκεί σε τέτοιο βαθμό, που είναι να απορεί κανεις για το ποιοι είχαν και έχουν προσωπικό όφελος από την σωματεμπορία τόσο σε Ελλάδα όσο και σε Τουρκια, βεβαια η Τουρκια έχει και τον ξεκάθαρο στόχο ισλαμοποίησης της Ελλάδος, εμείς τι ακριβώς έχουμε?

    Η τωρινή βεβαια κυβέρνηση απλώς επιδείνωσε σε τραγικό σημείο την κατάσταση πιστη στις ιδεοληψίες ενός ελαχιστου ποσοστού ανθρώπων, οι οποιοι προφανώς δεν έχουν καμια σταθερά στη ζωή τους και όντας εχθροί του έθνους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνω και γω, αν δεν φύγει η Τασία από το υπουργείο που της ανέθεσαν, θα φύγουμε εμείς από την χώρα μας! Για μένα είναι το πιο σοβαρό ζήτημα σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι γενικό σε όλη σχεδόν την κυβέρνηση...Απλά η κυρά Τασία είναι ο εκφραστής των θέσεων αυτών...Δυστυχώς όμως και οι υπόλοιποι ΣΥΡΙΖΟυπουργοί, ουσιαστικά στηρίζουν τις θέσεις αυτές...

      Διαγραφή
  5. Μισές αλήθειες, και οι άλλοι δεν πιστεύουν στην πατρίδα, στο έθνος, το δείξανε και το δείχνουν οι πράξεις τους, να; τα λέμε όλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να πούμε όμως και μία ακόμη αλήθεια...Η τωρινή κυβέρνηση κατάφερε να κάνει με πράξεις και νόμους-δηλώσεις της, ότι κατάφεραν οι άλλοι μέσα σε δεκαετίες...Η μοναδική έγνοια αυτής της κυβέρνησης ήταν στο θέμα της ουσιαστικής νομιμοποίησης των λαθρομεταναστών...

      Διαγραφή
    2. ...και της καταργησης των φυλακων και γενικοτερα βεβαια για ότι περιεχει σύνορα όπως κρατος,οικιες,οικοπεδα,κτιρια δημοσια 'η ιδιωτικα.
      Και μην βρεθει κανεις και πει ότι υπερβαλλω η εχω ιδεολογικο μενος εναντιον τους γιατι θα αναγκαστω να σας ζαλισω με προσωπικο περιστατικο που βαρεσε κοκκινο συναγερμο στην γειτονια μου.

      Διαγραφή
  6. ΤΟΥΡΓΚΟΥΤ ΟΖΑΛ (πρώην Πρωθυπουργός της Τουρκίας):"Δεν χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με τους Έλληνες. Αρκεί να τους στείλουμε μερικά εκατομμύρια μουσουλμάνους από την από εδώ μεριά και να τελειώνουμε πια με αυτούς". 2008
    Αχμέτ Νταβούτογλου:
    "Αν τα νησιά του Αιγαίου δεν είναι παρά φυσική προέκταση της Ανατολίας, τότε η συμπερίληψή τους στην ελληνική επικράτεια δεν αποτελεί παρά ιστορικό ατύχημα που πρέπει να διορθωθεί"…Τάδε έφη,στο σύγγραμμά του, “Το στρατηγικό βάθος”
    (Πηγή : εφημερίδα 17/7/2010, σελ. 23, στήλη “Διπλωματία”)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Nativist
    μπορείς να διαφωνείς και κάθετα και οριζόντια και διαγώνια.
    Όμως παρ' όλα αυτά, τα δεδομένα δεν αλλάζουν.
    Οι μεταναστετευτικές ροές από πέρισυ αυξήθηκαν 300%, χωρίς να έχει γίνει κάτι έκτακτο από πέρυσι και δεν αυξήθηκαν στα σύνορα της Τουρκίας με τη Βουλγαρία.
    Αυτό σημαίνει ότι η μόνη συνθήκη που άλλαξε, είναι η πολιτική της Ελλάδας.
    Τα άλλα νομίζω ότι είναι είτε περιττά είτε υπεκφυγές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ου με πείσεις καν με πείσεις. Παραπάνω σού κατέδειξα ότι οι μεταναστευτικές ροές άρχισαν να αυξάνονται δραματικά από 2012, αλλά εσύ επιμένεις ότι τριπλασιάστηκαν εξ αιτίας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει για την Αραβική Άνοιξη και το ΙΚ; Έχει η Βουλγαρία την δική μας έκταση θαλασσίων συνόρων και τον ίδιο αριθμό νήσων, νησίδων και βραχονησίδων, ώστε να μπορούν οι Τούρκοι (κατά το πλείστον) "δουλέμποροι" (δεν με βρίσκει σύμφωνο ο ορισμός) να αποβιβάζουν το "εμπόρευμά" των;

      Ποια είναι τα περιττά και οι υπεκφυγές; Και για ποιον λόγο άραγε να θέλω εγώ να υπεκφύγω;
      Σάββα, μην αδικείς τον εαυτό σου προσπαθώντας να κάνεις κομματική πολιτική.

      Διαγραφή
    2. Να μού επιτρέψεις, Σάββα, μία ερώτηση. Πού οφείλεται η έκρηξη του μεταναστευτικού κύματος στην Ιταλία; Δεν το βλέπεις ότι υπάρχει γενικότερο πρόβλημα;

      Διαγραφή
    3. Δεν έχει σχέση με την Ελλάδα το ISIS και η Syria. Οι άνθρωποι που προέρχονται από εκεί είναι ελάχιστοι συγκριτικά με τον αριθμό που έρχεται και στην Ιταλία και στην Ελλάδα. Τους τελευταίους μήνες πριν την άνοδο Σύρριζα είχε μειωθεί ο αριθμός παρανομων μεταναστών ειδικά στον Εμπρό και ναι προσπαθούσαν να έρθουν από θάλασσα αλλα η θάλασσα είναι δύσκολος δρόμος και το ξανασκέφτονται, με την άνοδο Σύρριζα και την πολιτική που ακολουθήθηκε οι δουλέμποροι-σωματέμποροι, αυτός είναι ο σωστός ορισμός τους μην τον φοβάσαι δεν είναι ταξιδιωτικά γραφεία, αύξησαν τα ταξίδια παρα πολύ! Επιπλέον αυτά τα περί προσφυγων πολεμου δεν ευσταθούν πουθενά, βλέποντας μόνον video από την τηλεόραση βλέπει κανεις κατά συντριπτική πλειοψηφία ανδρικό πληθυσμό από το Pakistan και το Μπαγκλαντές και το Afghanistan, οποτε λοιπόν κάτι άλλο συμβαίνει?

      Πως όμως κατορθώνουν ανενόχλητοι όλοι αυτοί οι εκατομμύρια άνθρωποι να διασχίσουν την Τουρκια? Δεν τους αντιλαμβάνεται κανεις? Πως ο Σύρριζα δεν έχει ευαισθητοποιηθεί αλλα και η ΕΕ και να χτυπήσουν το καμπανάκι στην Τουρκια? Ορθώς φωνάζουμε για το Δουβλίνο 2, αλλα εδώ τίθεται ένα καταρχάς τρομερό ηθικό ζήτημα, μήπως με την αποδοχή όλων αυτών των ανθρώπων στηρίζουμε έμπρακτα δίκτυα σωματεμπορίας? Και ξαναρωτάω πως γίνεται στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι μετανάστες να είναι άνδρες?

      Διαγραφή
    4. Nativist
      εσύ είσαι παλιοσειρά και θέλω να τα πιάνεις αυτά.
      Η Ιταλία έχει πρόβλημα τον τελευταίο χρόνο και αύξηση στις ροές λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης στη Λιβύη.
      Η Ελλάδα έχει επιδείνωση λόγω της αλλαγής της πολιτικής της χώρας.
      Να μην γελιόμαστε και να μην αυταπατώμεθα.
      Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ιδιαίτερες σχέσεις με τους λαθρομετανάστες και με τους διακινητές τους.
      Αυτό έχει αποδεχθεί στην υπόθεση των Σύρων προσφύγων που είχαν κατασκηνώσει μπροστά από τη βουλή, στο ξεν. Μεγάλη Βρετανία. Τότε ο Γ.Γ. του ΥΠΕΣ τους έδινε χαρτιά και έφευγαν και το βράδυ ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω των διακινητών έφερνε άλλους, για να δημιουργήσει πρόβλημα στην τότε κυβέρνηση.
      Υπάρχει δημόσια καταγγελία Σύρων στην τηλεόραση για το θέμα.

      Διαγραφή
    5. Σάββα,

      Να το πω για μια ακόμη φορά: Η αύξηση των ροών από το Αιγαίο είχε 8πλασισαθεί ήδη από το 2012 έως το 2014. Δεν είναι δυνατόν να πολλαπλασιάσθηκαν οι ροές σ' ένα τρίμηνο που κυβερνούν οι σημερινοί.

      Όντως στην Ιταλία πηγαίνουν περισσότεροι Λίβυοι, αλλά όχι μόνο Λίβυοι. Πηγαίνουν και από την Υποσαχάρειο Αφρική.

      Ως προς το ποιόν και την στάση του ΣΥΡΙΖΑ έναντι των λαθρομεταναστών, ουδεμία αντίρρηση εξέφρασα. Αντισυνταγματικές διαμαρτυρίες στο Σύνταγμα, "ΥΠΑΤΙΑ" και τι να πρωτοθυμηθεί κανείς.

      Διαγραφή
  8. Πολλοί οπαδοί του σύριζα μάλλον συμφωνούν απολύτως ότι οι μεταναστευτικές δηλώσεις/πράξεις του Σύριζα είναι μουσική στα αυτιά των Τούρκων δουλεμπόρων. Επίσης ξέρουν καλά πόσο επώδυνες είναι οι μεταναστευτικές πολιτικές του Σύριζα για του Ελληνες και ότι πλέον διακυβεύεται η επιβίωση της Ελλάδος….

    … Αλλά οι ίδιοι οπαδοί Σύριζα υποστηρίζουν με νύχια και με υπεκφυγές τις επιλογές της Χριστοδουλοπούλου για να μην ξεσηκωθούν οι Ελληνες κατά της ‘πρώτης’ αριστερής κυβέρνησης.

    Ενώ την ιδια ώρα οι νεοταξικοί ανάμεσά τους βαδίζουν απερίσκεπτοι προς τον στόχο τους.

    ΠΧ
    http://veteranos.gr/nterti-tou-g-chondrou-apo-ta-trikala-stin-ef-gkountem-katargisi-tou-frakti-ston-evro/

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θέλει να καταργήσει τα αγκαθωτά σύρματα στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Ο Γιώργος Χοντρός –μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ¨Να καταργηθούν τα αγκαθωτά σύρματα στα ελληνοτουρκικά σύνορα¨ και σε συνέντευξη του στην Βιέννη στο ΑΡΑ είπε πως ¨Ένα τέτοιο τείχος είναι ντροπή για μια δημοκρατική χώρα¨.

    ¨ΤΑ ΣΥΡΜΑΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΛΑΘΟΣ ΜΗΝΥΜΑ¨

    00-4-e1417711560146-599x275Ο Χοντρός δήλωσε πως ο 12 χλμ φράκτης που τελείωσε το 2012 μέσα από την Frontex που ιδρύθηκε από την Ε.Ε. για να αποτρέψει τις μεταναστευτικές ροές , στέλνει λάθος μήνυμα και πρόσθεσε πως ¨Η Ελλάδα είναι μια πύλη της Ευρώπης¨.

    ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΕΙΧΑΝ ΑΣΚΗΣΕΙ ΚΡΙΤΙΚΗ

    Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων είχαν ασκήσει κριτική στο συνοριακό τείχος με τα αγκαθωτά σύρματα, διότι όπως υποστήριζαν έστρεφε τους μετανάστες στην θαλάσσια οδό που είναι πιο επικίνδυνη.

    Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΘΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    Ο Χοντρός δήλωσε πως θα τερματίσουν την σφιχτή μεταναστευτική πολιτική και ότι η νέα κυβέρνηση θα δίνει την ελληνική υπηκοότητα σε όποιον γεννιέται στην Ελλάδα. Ο Χοντρός είπε πως θα διευκολύνουν την διαδικασία παροχής ασύλου και πρόσθεσε πως ¨Θα οργανώσουμε ξανά εκ βάθρων την πολιτική χορήγησης ασύλου. Θα δώσουμε ένα νέο μήνυμα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλη την Ευρώπη¨.
    Ο Χοντρός είναι μέλος της Κ.Ε. του κόμματος του και υπεύθυνος για την περιβαλλοντική υγεία.

    ΑΠο την Τουρκική Εφ. Γκουντέμ 9/2/2015

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. vous jouez au tennis?

    «...ο άνθρωπος στο εγγύς μέλλον θα είναι υβρίδιο» (*) δλδ οι λαοί της Ευρώπης θα διασταυρωθούν με Ασιατικές & Αφρικανικές έγχρωμες φυλές, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα πολυεθνικό κοπάδι χωρίς θρησκεία, πολιτισμό, ιστορία, ποιότητα, εύκολα διαχειρίσιμο, ελεγχόμενο, αναλώσιμο και διοικούμενο από τους Γκλομπάλ (ΝΤΠ).

    (*) Απόσπασμα από το διάσημο βιβλίο (του 1922) «Pan Europa, ένα σχέδιο!» του Αυστρο-Ούγγρου αριστοκράτη (Κόμη) Richard Coudenhove-Καλλέργη (**)

    (**) < h**p://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/03/1.html >

    Όπως γράφει ο Διεθνολόγος-Αρθρογράφος Αντώνης Ι. Γρυπαίος, η παρουσία εκατομμυρίων «λαθρομεταναστών» (***) στη χώρα μας, θα μηδενίσει την όποια αξία έχουμε από ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ, και ΓΕΩΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ πλευράς, ώστε η ΝΤΠ:

    1. - να αγοράσει πάμφηνα τον τεράστιο πλούτο της Ελλάδος στο έδαφος και στο υπέδαφος και
    2. - να εξαφανίσει τον Ελληνισμό ως πολιτισμό, διότι εμποδίζει τα σχέδια της Παγκοσμιοποίησης και της Πανθρησκείας.

    (***) πλέον καλουμένων (από τα ΜΜΕ)... «παράτυπων μεταναστών»!!! Ωραία Κορέα... χαχαχα!!!

    Όντως, η Χίλαρι Κλίντον, ως υπουργός Εξωτερικών, μας επιφύλαξε την αποκαλούμενη "Αραβική Άνοιξη", που ήταν - όπως γράφετε - ένα δήθεν επαναστατικό κίνημα που λανσαρίστηκε (με σύμπνοια Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών), με στόχο την αναδιαμόρφωση του πολιτικού τοπίου στη Βόρεια Αφρική & στη Μέση Ανατολή. Ενδεχομένως η Χίλαρι Κλίντον, ως Πρόεδρος πλέον των ΗΠΑ (2016), να σκέφτεται να λανσάρει το "Καλοκαίρι της Χίλαρι" δλδ να κάνει την όλη την περιοχή μας εντελώς... "καλοκαιρινή", οπότε άνετα να μπορούμε να λέμε ότι... "θα γίνει της Χίλαρι", αντί του γνωστού... "θα γίνει της Πόπης" (το γένος Çeşmeli), ώστε οι πάντες όλοι μας, να κάνουμε... δωρεάν ηλιοθεραπεία (ιδέα - άλλωστε - της ημετέρας... Κυρα-Τασίας)!

    Τέλος, η Κυρία Ολυμπία Ηλέκτρα (150416 στις 08:21 μ.μ. @ olympia.gr), σχετικά με τους πρόσφυγες από τη Συρία, διερωτάται ευλόγως:

    Αν όντως είναι πρόσφυγες από την Συρία, γιατί πετάνε τα χαρτιά τους στην θάλασσα;;; Λογικό δεν θα ήταν να τα έχουν σαν απόδειξη και να πάρουν άσυλο αμέσως;;; Και εν πάση περιπτώσει, τους Χριστιανούς κυνηγάνε (στην Συρία), οι Μουσουλμάνοι γιατί έρχονται;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Nicolas
      Oui, j’ai joué au tennis mais il y a longtemps déjà…

      > οι λαοί της Ευρώπης θα διασταυρωθούν με Ασιατικές & Αφρικανικές έγχρωμες φυλές, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα πολυεθνικό κοπάδι χωρίς θρησκεία, πολιτισμό, ιστορία, ποιότητα, εύκολα διαχειρίσιμο, ελεγχόμενο, αναλώσιμο και διοικούμενο από τους Γκλομπάλ (ΝΤΠ).<

      Ναι, είναι μια θεωρία. Αλλά δυστυχώς για τους θεωρητικούς, υπάρχουν πολλά παραδείγματα χωρών (κυρίως στη λατινική Αμερική) χωρών που εξελίχτηκαν με αυτό το είδος μεικτού πληθυσμού και απέκτησαν δυνατή (να μη πω φανατική) εθνική συνείδηση, κυριαρχία, θρησκεία, το καλύτερο παράδειγμα είναι η Βραζιλία (Ινδιάνοι, Αφρικανοί, Πορτογάλοι) και δεν ελέγχονται από τους Γκλομπάλ της ΝΤΠ.
      Φυσικά, δεν λέω ότι υποστηρίζω τέτοιο μοντέλο για την Ελλάδα.

      Διαγραφή
    2. Ίσως όχι και τόσο φανατική εθνική συνείδηση...Για την Βραζιλία μάλλον δεν τα ξέρετε καλά...Μπορεί να έχει δημιουργηθεί κάποια "εθνική" συνείδηση (σε καμία περίπτωση φανατική) αλλά ο ρατσισμός μεταξύ λευκών, μαύρων ή μεστίζο (επιμειξίες) έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις.Δεν ξέρω αν έχετε ακούσει τα πολύ άσχημα σχόλια εναντίων ποδοσφαιριστών, που τους χαρακτηρίζουν ως πίθηκους επειδή είναι μαύροι ή μιγάδες...Και ο ίδιος ο Πελέ έχει δεχτεί τέτοιους χαρακτηρισμούς...Όλα αυτά από την Νότιο Αμερική έχουν ξεκινήσει...

      Διαγραφή
    3. @ Κριστιάν
      Για την κατάσταση στη Βραζιλία, λόγω πολύ καλών φίλων εκεί (3ης γενιάς, με Πορτογαλική & Ιταλική καταγωγή-προέλευση), γνωρίζω καλά τα πράγματα και οφείλω να συμφωνήσω απολύτως με τον Stelios Stelios @ 1:24 μ.μ. ... γίνεται της Dilma... χαχαχα!

      @ Stelios Stelios
      γράφεις: "Όλα αυτά από την Νότιο Αμερική έχουν ξεκινήσει..."
      Και βέβαια φίλε... πώς μπορεί κανείς να αγνοήσει τα γενετικά (;) ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ (πάνω σε φτωχά παιδάκια) (*) που συνέχισε να κάνει - κυρίως - στη Βραζιλία ο Ναζί γιατρός Mengele; Ο άτιμος εγκληματίας είχε πάθει 2 εγκεφαλικά και - νομίζω - ότι το τρίτο εγκεφαλικό επεισόδιο του ήρθε όταν κολυμβούσε (σε ποτάμι;)! Δεν γνωρίζω αν τον... "έφαγαν" τα πιράνχας!

      (*) ήθελε - μου λένε οι Βραζιλιάνοι - να τελειοποιήσει τις επεμβάσεις για... μεταμοσχεύσεις ανθρωπίνων οργάνων, χρησιμοποιώντας τα όργανα των παιδιών σαν... ανταλλακτικά!

      Διαγραφή
    4. @ Νικόλαε, Στέλιο Στέλιο
      Με παρεξηγήσατε (σκοπίμως;).
      Θα μπορούσα κ’ εγώ να προσθέσω μεγάλη λίστα στα κοινωνικά προβλήματα της Βραζιλίας, δεν είναι αυτό το θέμα όμως.

      Υπάρχει η δεν υπάρχει εθνική συνείδηση, μια γλώσσα, μια επικρατούσα θρησκεία; Διοικείται η Βραζιλία από τους Γκλομπάλ (ΝΤΠ) η οι τελευταίοι δεν έχουν πρόσβαση εκεί –η ισχυρή αντίσταση; Έχετε συναντήσει Βραζιλιάνο η Βραζιλιάνα που να μη είναι υπερήφανοι για τη χώρα τους; Εγώ όχι πάντως.

      Τα κοινωνικά –και ρατσιστικά- που αναφέρεστε ταιριάζουν μάλλον περισσότερο στις ΗΠΑ που είναι και αυτές μια μεικτή κοινωνία (με περισσότερες συνιστώσες από τη Βραζιλία), αλλά δεν τις ανέφερα γιατί εκεί είναι το κέντρο των Γκλομπάλ (ΝΤΠ). Πάντως είναι και αυτοί φανατικά εθνικιστές η πατριώτες.

      Διαγραφή
    5. Αυτό που σας λέω και ΔΕΝ θέλετε να το αντιληφθείτε, είναι ότι η όποια εθνική συνείδηση νιώθουν, είναι απλά μία γενική εικόνα που δείχνουν προς το εξωτερικό...Οι λευκοί ΔΕΝ θεωρούν όχι απλά Βραζιλιάνους, αλλά ούτε καν ανθρώπους πρώτης κατηγορίας τους υπόλοιπους και φτάνουν μέχρι και σε χαρακτηρισμούς πολύ άσχημους.Κάτι σαν τους υπανθρώπους των ΝΑΖΙ...Δηλαδή με λίγα λόγια το πρόβλημα είναι ΦΥΛΕΤΙΚΟ!!!Αυτό είναι που δεν θέλετε να καταλάβετε...Άρα δεν μιλάμε ότι ανέπτυξαν οι άνθρωποι αυτή κάποια εθνική συνείδηση...ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΕΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ!!!Απλά προέρχονται από ένα κράτος και χαρακτηρίζονται έτσι ως προς τα υπόλοιπα κράτη για να ξεχωρίζουν.Και φυσικά δεν έχετε λάβει υπόψιν ότι πχ στην Βραζιλία αλλά και στις άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής, οι Ευρωπαϊκοί πληθυσμοί ήταν το μεγαλύτερο μέρος των μεταναστευτικών ροών...Δηλαδή πληθυσμοί με σχετικά όμοιο πολιτισμικό υπόβαθρο...Για να μην αναφέρουμε ότι και η θρησκεία έπαιξε τον ρόλο της...Άρα καμία σχέση με αυτό που συμβαίνει στην Ευρώπη και τον συμφερτό που έρχεται εδώ...
      Το ίδιο φυσικά συνέβει και στις ΗΠΑ, οι οποίες σχημάτισαν εθνική συνείδηση πολύ νωρίτερα, έχοντας περάσει πόλεμο ανεξαρτησίας, εμφύλιο πόλεμο και δύο παγκοσμίους πολέμους...Τέτοιες καταστάσεις τους έκαναν έθνος...Αλλά και πάλι το κοινό πολιτισμικό τους υπόβαθρο έκανε την περισσότερη δουλειά...Και αν αναλογιστεί κανείς ότι οι μεταναστευτικές ροές από διάφορες χώρες έγινε σε κύματα, τα οποία αποφορούνταν σχετικά γρήγορα και μετά ξαναδέχονταν πάλι μεταναστευτικές ροές, τότε καταλαβαίνει κανείς ότι η ανεξέλεγκτη μεταναστευτική ροή ανθρώπων με τελείως διαφορετικό υπόβαθρο δεν μπορεί να είναι επιτυχημένη.
      Μέχρι το 1950 το 96% του πληθυσμού των ΗΠΑ ήταν λευκοί Ευρωπαίοι και χριστιανοί.Συντριπτικό ποσοστό όπως καταλαβαίνετε...Πάνω σε αυτή την βάση λοιπόν γεννήθηκε το Αμερικανικό έθνος, μέσα από πολέμους και οικονομική άνθιση.

      Διαγραφή
    6. Kριστιάν,

      Άλλο πατριωτισμός κι άλλο εθνικισμός. Εθνική συνείδηση δεν υπάρχει ούτε στην Βραζιλία, ούτε στις ΗΠΑ, ούτε σε κανένα πολυεθνικό κράτος. Η ύπαρξη εθνικής συνείδησης προϋποθέτει την κοινή καταγωγή, κοινή ιστορία, ήθη, έθιμα κλπ., πράγμα που δεν υπάρχει στα πολυεθνικά κράτη, όπως η Βραζιλία.

      Δεν ξέρω αν μπορεί να χαρακτηρισθεί ως επικρατούσα θρησκεία ο Ρωμαιοκαθολικισμός, στον οποίο πιστεύει το 64.6% των κατοίκων, πάντως δεν είναι σε καμμία περίπτωση κοινή θρησκεία, άλλη μία προϋπόθεση χαρακτηρισμού του έθνους.

      Με δύο λόγια, δεν υπάρχει βραζιλιανό έθνος. Υπερήφανοι για την χώρα των είναι, όπως και οι Αμερικανοί, αλλά αυτός είναι πατριωτισμός, όχι εθνικισμός.

      Διαγραφή
  10. Γιά τό ὅτι παλαιότερα, «Οι άλλοι περιόρισαν και διαχειρίστηκαν σχετικά καλά το ζήτημα»:
    Τοῦτο γινόταν εἰκονικῶς. ΔΙΟΤΙ σέ πολύν μεγάλο ἀριθμό περιπτώσεων ΔΕΝ προέβαιναν σέ ἀπελάσεις πού εἶχαν κάθε δικαίωμα καί δυνατότητα νά πραγματοποιήσουν.
    Δύο πιθανότητες:
    Ἡ μία εἶναι, νά τό ἔκαναν ἐπίτηδες, ὡς κόμματα, ἔναντι ἀνταλλάγματος. Ἀκόμη καί νομίμου (χρησιμοποίηση ἀλλοδαπῶν σέ ἐργασίες ἐπιχειρήσεων, βλ. ὀλυμπιακά ἔργα..., μέ ἐπιδότηση κοινωνικῶν ἀσφαλίσεων ἀπό Ε.Ε.). Ἀλλά καί νομιμοφανοῦς: Ἑλληνοποίηση γά τίς ψήφοιυς....
    Ἡ ἄλλη πιθανότητα, εἶναι νά ὑπῆρχαν κυκλώματα πού μέ τήν ἀνοχή συγκεκριμένων πολιτικῶν, μέ ἀντάλλαγμα παράνομο χρῆμα, ἐμπορεύονταν τήν μή ἀπέλαση.
    Καί βεβαίως ὑπάρχει ἡ πιθανότητα νά συνδυάζονταν τά ἀνωτέρω, καί νά προβαλλόταν στούς ἀποροῦντες, ὅτι φταίει ἡ ἀντιπολίτευση πού δημιουργεῖ ἐπικοινωνιακά προβλήματα.....ΔΟΥΛΕΜΑ!
    Ἀκόμη καί μέ περιφρόνηση ἀποφάσεων τῶν δικαστηρίων.

    Γιατί δέν ἐξηγεῖται ἀλλιῶς, ὅτι ἐνῶ τό Δικαστήριο διέταζε νά φύγῃ ὁ ἀλλοδαπός σέ 30 μέρες ἀπό τήν Ἑλλάδα, διότι εἶχε παρέλθει τό διάστημα νομίμου κρατήσεώς του, νά τόν ἀφίνουν ἐλεύθερο!
    Οὔτε ἐξηγεῖται ἀλλιῶς, τό ὅτι ἐκρατοῦντο ἀλλοδαποί καί δέν ἀπελαύνονταν παρά τό ὅτι δέν ὑπῆρχε λόγος γιά τόσο παρατεταμένη κράτηση.
    Οὔτε ἐξηγεῖται ἀλλιῶς ὅτι τό νομοθετικό πλαίσιο ἦταν διάτρητο, ὥστε νά εἰσέρχονται ἀλλοδαποί τελικά στήν Ἑλλάδα: π.χ., Ἀποποινικοποίηση τῆς παράνομης εἰσόδου γά τό παρελθόν, μέ χορήγηση ἄδειας παραμονῆς. Σχόλια στά ΜΜΕ στήν Ἀλβανία ὅτι ἐπίκειται νόμος γιά νομιμοποίηση μεταναστῶν, προτοῦ ἐνημερωθοῦν τά ἑλληνικά ΜΜΕ, ἡ ἀστυνομία καί τά δικαστήρια γιά τέτοιο νομοσχέδιο.... (Ἤξερε καλλίτερα ὁ Ἀλβανός πολίτης τί νόμος ἑτοιμαζόταν καί τό ἀγνιοοῦσαν οἱ Ἑλληνικές ἀρχές). Γίναν πολλά παρατράγουδα.
    Καί ἀπό ὅτι κατάλαβα, ἀκόμη καί στήν ἀστυνομία, ὑπῆρχαν δύο μέρη, αὐτοί πού ἔκαναν τό καθῆκον τους μέ ὑπερβολική αὐστηρότητα, καί ἐκεῖνοι πού ἦσαν χαλαροί μέχρι «μπᾶτε σκύλοι ἀλέστε». Ἔλλειπε καί λείπει ἡ μέση ὁδός ὡς γραμμή πλεύσεως γιά ὅλα τά ὄργανα τοῦ κράτους.

    Καί μέσα σέ ὅλα αὐτά, στόν πολιτικο-κοινωνικό χῶρο, ἡ προπαγάνδα ὅτι οἱ ἀλλοδαποί μετανάστες ....εἶναι φίλοι μας! Ἔτσι! Χωρίς πολιτισμικές προϋποθέσεις! Χωρίς κάν προϋποθέσεις! Μέ ἐθνική στραβωμάρα!
    Καί δός του ἐγκύκλιοι: Γρᾶψτε τά παιδιά τῶν ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ μεταναστῶν στά σχολεῖα, γιά νά μήν γκετοποιηθοῦν!
    Ἄλλες ντιρεκτίβες: "Ἑλληνοποιοῦνται ὅσοι ἔχουν σπουδάσει στήν Ἑλλάδα ἐπί ἕξι χρόνια καί οἱ γονεῖς τους"! Σέ τί σχολεῖα καί μέ ποιά παιδεία; Αὐτήν μιᾶς παγκοσμιοποημένης πολυπολιτισμικῆς κοινωνίας! Καί μέ τέτοια παιδεία, ἐπειδή βρίσκονται σέ Ἑλληνικό κοινωνικό χῶρο (βλ. ντίσκο, μπάρ, ρόκ, λεξιπενία, ἀποδόμηση τῆς ἱστορικῆς μας παραδόσεως, πολυθρησκευτική «κατήχηση» ἀντί μαθήματος θρηκευτικῶν ὀρθοδόξων χριστιανῶν, κ.ο.κ.) ἔγιναν Ἕλληνες! Κι αὐτοί καί ...οἱ γονεῖς τους!

    Κάποιοι νομίζουν ὅτι πατρίδα τους εἶναι ὁ τόπος ὅπου πίνουν τόν φραπέ τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ανακαλυψαν πατεντες για ακοπιαστο πλουτισμο τον οποιον εντυσαν με 'ιδεολογικο' ενδυμα.Και η πιτα ολακερη και ο σκυλος χορτατος.
      Σκεψου μονο να μπορουσες να αναλάβεις τον επισιτισμο ενός συγκροτηματος π.χ. Ολυμπιακο χωριο που σχεδιαζουν να τους βαλουν.

      Διαγραφή
  11. Σαββα, νομιζω οτι με τα 10 εως 20 χρονια που υπολογιζεις επεσες καπως εξω. Με τον Συριζα καβαλα και την οποια Τασια η υποκαταστατο της σε 10 το πολυ χρονια εχουν πιασει τα νουμερα τους και ας μη παραδεχονται ορισμενοι Ελληνες κατι τετοιο Και οι Γαλλοι δεν πιστευαν, αλλα τωρα τριβουν τα ματια τους και φαινεται πως ειναι αργα γιαυτους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "Μεταναστευτικό, γεωπολιτική, έθνος και ιδεοληψίες"

    Με άλλα λόγια θα στο πω
    κι έναν ανάπηρο σκοπό
    απ’ το 67 και μετά
    Διερχόμεθα μια κρίσην
    μας έχουν πνίξει τα αγγλικά

    Ελλάς, Ελλήνων Χριστιανών
    κι αντίσταση και γύψος
    Πολυτεχνείο ξαφνικά
    μεταπολίτευση και τα λοιπά

    Με άλλα λόγια θα στο πω
    κι έναν ανάπηρο σκοπό
    απ’ το εβδομήντα και μετά
    μας έχουν πνίζει τα σκατά
    να δεις τι σου `χω για μετά

    Εδώ και τώρα αλλαγή
    και πανταχού το νέφος
    από τα out και τα in
    βγήκανε γιάπηδες με τζην

    Σκυλάδικα στην εθνική
    disco στην παραλία
    ανάδελφος Ελληνισμός
    ενώ επίκειται σεισμός

    Με άλλα λόγια θα στο πω
    κι έναν ανάπηρο σκοπό
    απ’ το ογδόντα και μετά
    να δεις τι σου `ρχεται μετά
    να δεις τι σου `χω για μετά

    Στο ενενήντα φτάσαμε
    εμπρός ταχύ το βήμα
    να το ακολουθήσουμε
    γιατί καθυστερήσαμε

    Εοκ, Νου Δου, περικοπές
    Κυπριακό και Σκόπια
    Θεέ μου 92, πως φτάσαμε ως εδώ
    τα σύνορα ανοίγω του Εξαποδώ

    Με άλλα λόγια θα στο πω
    κι έναν ανάπηρο σκοπό
    απ’ το 96 και μετά
    μας έχουν πνίζει τα σκατά
    να δεις τι σου `χω για μετά

    Σημίτης, ζώνες γκρί, τρεις νεκροί και ευχαριστώ
    Οτζαλάν, Κούρδοι, Κένυα και πέτα τον από δω
    Θεέ μου πως φτάσαμε ως εδώ
    στα σύνορα του Εξαποδώ

    Σημίτης και κατεδαφιστές
    Ίσον νέες τακτικές
    Άκης και εξοπλισμοί
    Συνέδρια κομματικά και συνδικαλισμοί
    Γιωργάκης Τζεμ φιλία ΙΧ,
    προχωράμε μπροστά
    φρένα σπασμένα και όλα καλά

    Στο ασανσέρ με κάμερες σφάζουν αρνιά
    στο ρετιρέ κριάρια
    και στο μεγάλο λίβινγκ ρουμ του ΜΒ
    άγγελοι με ρομπ ντε σαμπρ κυκλοφορούν

    Στου Εξωφρενικών την αυλή
    και σ’ άλλα ινστιτούτα
    λέει πολλοί `ναι μαζεμένοι
    Ρωμιοσύνη μου καημένη

    Η γλώσσα κόκκαλα δεν έχει
    μα κόκκαλα τσακίζει
    με YES και SORRY και λοιπά
    και με άπταιστα Αγγλικά

    Με άλλα λόγια θα στο πω
    κι έναν ανάπηρο σκοπό
    απ’ το 2000 και μετά
    μας έχουν πνίξει μπετά ολυμπιακά
    να δεις τι σου `χω για μετά

    Μπαίνουμε σ’ άλλη εποχή
    17 και ψηφιακά
    δυνατά το stereo, μετρό και γιώτα χι
    04 φώτα λαμπερά και λόγια παχιά
    Να δεις τι σου ρχεται μετά

    ΑΝΑΝ και Τάσος
    με χτυπάνε και δεν λυγίζω
    Λεω ΟΧΙ και συνεχίζω

    Σεμνά, ταπεινά και διαφθορά
    Αυτοκτονίες και μπλε παιδιά
    Συμφωνίες, σχέδια και αγωγοί
    Φωτιές και εξοστρακισμοί

    Σκυλάδικα στην εθνική
    Ορθάδικα αλά Ελληνικά και κομματισμός
    ανάδελφος Ελληνισμός
    ενώ επίκειται σεισμός

    2009 και να
    Με άλλα λόγια θα στο πω
    κι έναν ποδηλατικό ρυθμό
    Λεφτά υπάρχουν
    και όλοι τα ψάχνουν

    Με άλλα λόγια θα στο πω
    κι έναν ανάπηρο σκοπό
    Με Τρόικα και το ρομποτάκι στη Βουλή σε κυβερνώ

    Με άλλα λόγια θα στο πω
    κι έναν ανάπηρο σκοπό
    Ταγίπ, Αχμέτ, και βάθος στρατηγικό
    απ’ το 10 και μετά
    μας έχουν πνίξει τα σκατά
    να δεις τι σου ρχεται μετά

    Τον ονειρεύτηκα ξανά
    Ο Αντώνης απ' τις εμπειρίες τις παλιές
    με Άδωνη και ποιητικές συλλογές

    2015 και να
    ΣΥΡΙΖΑ 3 μήνες αλλά το κάθε παιδί δεν πρέπει να ξεχνά
    από το 92 είμαστε με τα πόδια μας ανοιχτά!

    Μητέρα μεγαλόψυχη
    ή φάντασμα και ζόμπι
    ας κάνουμε υπομονή

    η Ελλάδα ως γνωστόν
    ποτέ της δεν πεθαίνει
    και όπως έχει ειπωθεί
    κάποια στιγμή θ’ αναστηθεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. εδω αν μου επιτρεπετε ενα υπεροχο αρθρο απο τον καραμπελια που φασιστα και εθνικιστη τον ανεβαζουν, ναζι και ρατσιστη τον κατεβαζουν οι σχιζοφρενεις πρωην συντροφοι μας τους οποιους εκλιπαρουν ορισμενοι γλοιωδεις και σιχαμεροι αστουληδες για ενοτητες.....
    αν θελετε το βαζετε και ξεχωριστα

    http://ardin-rixi.gr/archives/181088?hc_location=ufi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλημέρα σας.
    Τα πράγματα είναι απλά,όπως τα βλέπω με την δική μου ματιά τουλάχιστον..Η Λαϊκίστικη Δεξιά (Ν.Δ,ΠΑΣΟΚ) τα 40 προηγούμενα χρόνια,προετοίμαζαν το έδαφος για την σημερινή κατάσταση.Τα πράγματα-όπως πάντα επαναλαμβάνω κατά την απολύτως προσωπική μου ματιά,εντελώς υποκειμενικά-ήρθαν εδώ με ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ.Ο ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΟΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ,το πιο αδηφάγο τέρας που ξεσκίζει τις σάρκες του όλα αυτά τα 40 χρόνια,έφτασε στα κόκκαλα πλέον,τώρα μένει το μεδούλι...
    Το "μεδούλι" λοιπόν,απαιτεί κυβέρνηση διαμαρτυρίας,ανατροπής,αντίστασης και ανοχής απέναντι σε κάθε τι που είναι ενάντια στην έννοια "κράτος",όπως και πολύ μα πολύ χαλαρή σχέση με την έννοια "πατρίδα",είτε εθνικιστικά,είτε ρομαντικά.Ας δούμε τι έχουμε:
    1.ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΥΓΕΙΑ.
    2.ΠΑΙΔΕΙΑ ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ,ΟΧΙ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΛΗΞΕ,ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΕΝΝΟΙΑ,ΒΛΕΠΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΟΠΩΣ ΤΟ "CAMBRIDGE" ΑΣ ΠΟΥΜΕ
    https://www.google.gr/search?q=cambridge&espv=2&biw=1600&bih=775&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=iCMyVZmnLIm6sQG4h4GoBQ&ved=0CEYQsAQ#tbm=isch&q=cambridge+university+in+london&imgrc=Ftm7V5D7EL0syM%253A%3BVmShAvVxKEsrXM%3Bhttp%253A%252F%252Fupload.wikimedia.org%252Fwikipedia%252Fcommons%252Ff%252Ff4%252FCambridge_Peterhouse_OldCourt.JPG%3Bhttp%253A%252F%252Fen.wikipedia.org%252Fwiki%252FUniversity_of_Cambridge%3B1632%3B1232
    3.ΑΝΕΡΓΙΑ 40%
    4.ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΗΔΕΝ.
    5.ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΓΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΟΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΑΠΟΘΗΚΗ ΜΕ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ.
    6.ΤΑ ΚΑΛΑ ΜΥΑΛΑ ΟΠΟΥ ΦΥΓΕΙ ΦΥΓΕΙ,ΟΙ ΝΕΟΙ!
    7.ΧΩΡΑ ΗΛΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ.
    8.Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΦΤΑΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ,ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ!ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΣΤΕΛΝΩΝΤΑΣ ΤΟΣΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ..ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥΣ "ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ".ΑΛΛΑ "ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ" ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ Ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΑΤΑΚΑ ΠΟΥ ΙΧΥΕ,ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ....

    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ!ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ!Η ΠΡΕΖΑ ΤΩΝ ΠΡΟΒΑΤΩΝ!!ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΡΩΣΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΧΟΛΥΓΟΥΝΤΙΑΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣΑΝΕ ΦΡΕΣΚΟ ΧΟΡΤΟ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ!

    ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ,ΑΦΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΕΛΕΣ ΜΙΣΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ,ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΜΕ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΑΠΟ UCKΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΡΑΝΙΟΥ ΤΟΠΟΣ!!

    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Η ΕΛΙΤ,ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕΙ…

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
    ΚΡΙΜΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΕΔΩ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ ssmercy.
      Στο μονο που διαφωνω μαζι σου είναι η χρηση κεφαλαιων που κουραζουν στην αναγνωση.

      Διαγραφή
  15. Η πονηριά του νεοέλληνα είναι χωρίς προηγούμενο, παράδειγμα οι Σύριοι, αν και εκατοντάδες χιλιάδες Σύριους δέχθηκε η Τουρκία ως πρόσφυγες συνεχίζουν να την κατηγορούν ότι έχει σκοτεινά σχέδια ισλαμοποίησης της Ελλάδος. Η Τουρκία δέχεται όλους αυτούς τους πληθυσμούς που μετακινούνται από τα προβλήματα που δημιουργεί η Δύση για να έχει ο Δυτικός το πάνω χέρι, να μπορούν έτσι και οι νεοέλληνες να νομίζουν ότι ανήκουν στον ισχυρό πυρήνα της Ευρώπης και να καταναλώνουν ανενόχλητοι. Αυτά μέχρι χθες διότι τώρα οι Ευρωπαίοι επιφυλάττουν την μοίρα τριτοκοσμικών χωρών και για την Ελλάδα. Τί θέλει η Ελλάδα; Μα να γίνει η Τουρκία για αυτήν ότι είναι η ίδια για την Ευρώπη, αποθήκη ψυχών, ε δεν πρόκειται να το δεχθεί αυτό η γειτονική χώρα και οι άνθρωποι δυστυχώς θα έχουν την μοίρα των σκουπιδιών που ο καθένας τα πετάει στην διπλανή πόρτα. Όλοι αυτοί που μιλάνε για ισλαμοποίηση κατά βάθος γυρεύουν την Κουρδοποίηση της νεοελληνικής κοινωνίας σε βάθος χρόνου, να μείνουμε με κάτι σαν κράτος σε πρώτη φάση και μετά βλέπουν, είναι σαν τους πολιτικούς που καταλογίζουν στους άλλους αυτό που σκοπεύουν οι ίδιοι να κάνουν παίζοντας έτσι ψυχολογικά παιχνίδια με τις μάζες προετοιμάζοντας τες, Όλες αυτές οι πατριωτικές φωνές γυρεύουν σε πρώτη φάση την Βουλγαροποίηση της νεοελληνικής κοινωνίας και μετά την Κουρδοποίηση,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κομμουνιστικο παραληρημα!!!!!!
      καταλαβε κανεις τιποτα τι εννοει ο μπολσεβικος ποιητας περα απο την εχθροπαθεια και το παραληρηματικο του ρατσιστικο μισος εναντιον του ελληνικου λαου???????

      Διαγραφή
    2. "Τί θέλει η Ελλάδα; Μα να γίνει η Τουρκία για αυτήν ότι είναι η ίδια για την Ευρώπη, αποθήκη ψυχών, ε δεν πρόκειται να το δεχθεί αυτό η γειτονική χώρα και οι άνθρωποι δυστυχώς θα έχουν την μοίρα των σκουπιδιών που ο καθένας τα πετάει στην διπλανή πόρτα"

      Τουρκόφρων Γεώργιε, μάλλον είσαι ανίδεος ή συνεχίζεις να τρολάρεις υπέρ της Τουρκίας, λες και δεν ξέρεις ότι απ' αυτήν διέρχονται τα στίφη λαθρομεταναστών που εισέρχονται στην χώρα μας και μάλιστα με το αζημίωτο γι αυτήν. Δεν τα δέχεται τα πλήθη, απλώς τα προωθεί στην Ελλάδα.

      300.000 Σύροι πρόσφυγες τι είναι για μια Τουρκία 80 εκατομμ. κατοίκων; Άλλωστε, μήπως δεν γνωρίζεις ότι η Τουρκία δεν δίνει πολιτικό άσυλο σε κανέναν, εκτός κι αν αυτή το θέλει, κατά παράβαση των επιταγών του ΟΗΕ, τον οποίο γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της;

      Διαγραφή
    3. Ρε Γιώργο, θέλω λίγη σοβαρότητα. Καταρχάς τον πόλεμο στη Συρία τον έχει υποκινήσει η ίδια η Τουρκία, οι πρόσφυγες της Συρίας είναι συνέπεια της τουρκικής πολιτικής και τώρα αφού έχει οδηγήσει στην ισοπέδωση έναν ολόκληρο λαό, στέλνοντας πλιατσικολόγους, εγκληματίες και εξτρεμιστές όλων των φυλών, ζητάει και λεφτά για να πληρώσει τα σπασμένα της! Έλεος! 50000, πενήντα χιλιάδες Ουιγούροι έχουν περάσει από την Τουρκία στη Συρία για να σφάξουν και να λεηλατήσουν! Και η τύφλωση πρέπει να έχει τα όρια της! Εσύ δεν είσαι αριστερός, όπως έχει πει και ο Υπουργός Εξωτερικών Κοτζίας, είσαι Τούρκος εθνικιστής!

      Διαγραφή
    4. Ξενχάτε μάλλον επίτηδες, ότι οι Σύριοι και Κούρδοι πρόσφυγες ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να φύγουν από τα σύνορα της Τουρκίας με την Συρία γιατί αναμένουν να γυρίσουν πίσω στην πατρίδα και τα υπάρχοντα τους (όποια μείνουν) όταν τελείωσει ο πόλεμος...Πολλοί μάλιστα περνάνε τα σύνορα και πάνε στα χωράφια τους ακόμη... Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ!!!ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΛΟΓΗ!!!Αλλά αυτά δεν τα λέτε γιατί όπως φαίνεται δεν σας συμφέρει, εσάς ή τα αφεντικά σας...ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!

      Διαγραφή
  16. Sousic έχω διαβάσει εγκαίρως το Εγχειρίδιο βλακείας του Διονύση Χαριτόπουλου, καθαρή, μεστή, ελληνική γραφή, βοήθημα για αντιμετώπιση περιπτώσεων σαν τη δική σου αλλά στον πραγματικό κόσμο διότι στον εικονικό για μένα είτε μια μηχανή ήταν προγραμματισμένη να γράφει βλακείες είτε εσύ, ένα και το αυτό.
    Εγώ τρολάρω ή όλοι εσείς που κάνετε ότι δεν βλέπετε ότι όλοι αυτοί οι καλοί πατριώτες δεν έχουν να προτείνουν τίποτα απολύτως για να μην χαθεί και αυτό το κράτος που μέχρι πριν λίγα χρόνια είχαμε; Πέστε μου μια πρόταση που κάναν και κάνουν; Yπομονή έλεγε ο ένας ως αντίλαλος του Σαμαρά, παραγωγική ανασυγκρότηση λέει ο άλλος χωρίς να μας εξηγεί το πως. Ότι προτείνουν αποτελεί συνθήκη Βουλγαροποίησης σε πρώτη φάση και κατόπιν Κουρδοποίησης της νεοελληνικής κοινωνίας, μιλάνε για παράδειγμα για το όντως υπαρκτό δημογραφικό πρόβλημα την μια στιγμή και την άλλη υποστηρίζουν πολιτικές που το οξύνουν, δηλαδή ή μας καροϊδεύουν ή απλώς κάνουν καριέρα ή ισχύουν και τα δύο.
    Το σχέδιο για Κουρδοποίηση της Ελλάδος φαίνεται και από τούτο, ενώ βλέπουν ότι δεν μας υποστηρίζουν στο ελάχιστο οι Δυτικοί στην αντιμετώπιση και των οικονομικών προβλήματων και της μετανάστευσης προσπαθούν να υπονομεύσουν με τα σχόλια και τα άρθρα τους τις παραδοσιακά καλές σχέσεις που είχαμε με τις Μουσουλμανικές χώρες, δηλαδή θέλουν από την μια να μας μισούν οι Μουσουλμάνοι όπως τους Δυτικούς και από την άλλη να μας έχουν οι Δυτικοί εξαρτημένους ως τριτοκοσμική χώρα, μια χώρα δηλαδή που να είναι στον αέρα και να οδηγείται στην ανυπαρξία.
    Πάνω στην λογική η Τουρκία φταίει για όλα, λες και όλοι είναι φτιαγμένοι για την χαρά και το γλέντι και ο Τούρκος για τον πόλεμο και την καταστροφή, συζήτηση δεν μπορεί να γίνει. Ο αριθμός των Σύρων προσφύγων στην Τουρκία είναι μεγαλύτερος και είδαμε τις προάλλες ποια αντιμετώπιση είχαν κάποιοι λίγοι Σύροι στην Αθήνα. Αφήστε τις χαζομάρες, τους φτωχούς πρόσφυγες κανείς δεν τους θέλει στην αυλή του , ούτε οι Δυτικοί, ενώ ανήκουν στα αρνητικά παράγωγα των δικών τους πολιτικών, ούτε Τούρκοι, ούτε και εμείς, η διαφορά μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας είναι ότι οι Τούρκοι πολιτικοί ακολουθούν αυθύπαρκτη δική τους πολιτική και δεν παίρνουν λεφτά από τους Ευρωπαίους, κονδύλια, μίζες κτλ για να είναι τοποτηρητές αντί για κυβερνήτες του τόπου τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως είσαι βουλευτής. Η απάντηση που δίνεις είναι μια αρλούμπα! Εδώ σου δίνουμε στοιχεία, ακούς καθημερινά τον Ερντογάν να ενισχύει λεκτικά τους εξτρεμιστές, βλέπεις στοιχεία που δείχνουν πως η Τουρκία εξοπλίζει χρηματοδοτεί και στηρίζει τους εξτρεμιστές, οι οποίοι έχουν προκαλέσει τον πόλεμο στη Συρία και τα αγνοείς όλα αυτά και μας γράφεις την μπαρούφα ότι με το σκεπτικό ότι η Τουρκία έχει φτιαχτεί για την καταστροφή. Δεν ξέρω γιατί έχει φτιαχτεί η Τουρκία, αλλά η κυβέρνησή της είναι άκρως ιμπεριαλιστική αν δεν το βλέπεις διάβασε τα γραφόμενα αυτών που την κυβερνούν και τις θεωρίες με βάση τις οποίες κυβερνούν. Σου ξαναγράφω συμπεριφέρεσαι σαν Τούρκος εθνικιστής, αγνοώντας τα πάντα και όταν δεν έχεις επιχειρήματα να στηρίξεις αυτά που λες το γυρνάς στην αοριστολογία και στον Σαμαρά! Δε με νοιάζει ο Σαμαράς όμως εμένα ούτε η Νέα Δημοκρατία, οπότε αν έχεις επιχειρήματα απάντησε σε αυτά που σου γράφουν και όχι άλλα αντί άλλων!

      Διαγραφή
    2. σεχουν παρει χαμπαρι ολοι μισελληνα μπολσεβικε...
      αυτη ειναι η απαντησις μου με συγκεκριμενη σαφη ευκρινη και ακαταμαχητη επιχειρηματολογια!

      Με βάση την ετεροχρονισμένη δομική αντιπαλότητα, η αέναη μορφή των κοινωνικών προτσές οφείλει να μετατρέψει την αυθόρμητη φευγαλέα σκέψη του λούμπεν προλεταριάτου σε συνειδητή μόνιμη πράξη της αναγκαίας ταξικής ανασυγκρότησης της εργατικής τάξης και του κομμουνιστικού κινήματος, πάνω σε νέες επεξεργασμένες πλατφόρμες κομματικής δημιουργίας. Στον αντίποδα του άκρατου ρεφορμισμού, της αστικής γνωσεολογίας, του οικονομικού ντετερμινισμού και του αρριβισμού της πιθανοκρατίας εμείς οι μαρξιστές-λενινιστές οφείλουμε να αντιτάξουμε τον σοσιαλιστικό ρεαλισμό του Homus sovieticus, την γραμμική αντανάκλαση που συνεπάγεται η τελειωτική σύλληψη της υλιστικής ενέργειας, την κολχοζνική διάσταση της απέραντης κολεκτιβοποίησης και την περαιτέρω όξυνση της ταξικής πάλης, εισερχόμενοι στην συνέπεια της ιστορικής ασυνέπειας. Ως νέοι επίδοξοι Σταχανοβιστές, αναιρούμε την οποιαδήποτε ύπουλη σπέκουλα που επιχειρείται από τους παραχαράκτες σοσιαλφασίστες και τους σύγχρονους κουλάκους σε σεχταριστικές ερμηνείες του μπολσεβικικού γίγνεσθαι. Αρνούμενοι τον σουρεαλισμό στην τέχνη της πολιτικής παλαίστρας, αντανακλούμε την αμείλικτη ποδηγέτηση της εργατικής τάξης από το αυθεντικό κόμμα της, διατρανώνοντας ότι η νόρμα παραγωγής του διαλεκτικού υλισμού θα οδηγήσει σε πλήρη απογύμνωση και αποσύνθεση τους σεναριολόγους φραξιονιστές της ακοινώνητης λεκτικής θεώρησης, που κατέστησαν το άλλοτε τιμημένο ΚΚΕ σε ευνουχισμένο και διχοτομημένο ρεβιζιονιστικό τερατούργημα των απανταχού μικροαστών!

      Διαγραφή
    3. Πάντως το να διακυρρήτει ένα κράτος ότι ακολουθεί πολιτική ανοικτών συνόρων, δεν είναι ούτε λύση για το μεταναστευτικό, ούτε βελτιώνει την υπάρχουσα κατάσταση.Προφανώς την επιδεινώνει, όπως αποδεικνύεται...

      Διαγραφή
  17. Susic όπως το είπα, αν δεν ήσουν παλαβός θα αυτολογοκρινόσουν- το φρένο και ο φρενοβλαβής που λένε- και δεν θα έγραφες αυτά που γράφεις.
    Δεν γράφω ότι η Τουρκία είναι φτιαγμένη για την καταστροφή, το αντίθετο γράφω, ότι όπως όλοι θέλουμε την καλοπέρασή μας, τα ψώνια μας, τα ωραία μας, την διασκέδασή μας, έτσι και οι Τούρκοι θέλουν τα ίδια. Επίσης δεν θα μου θέσεις όρους διαλόγου ως σαν να σε προσκάλεσα εγώ σε διάλογο και πολύ περισσότερο, αν δεν έχεις κατανοήσει αυτό που λέω και το ότι ο λόγος μου περιστρέφεται πάντα γύρω από την Ελλάδα τί το συνεχίζεις λες και είσαι Τουρκολόγος σε πανεπιστήμιο; Βλακείες αναπαράγεις που διάβασες από εδώ και από εκεί. Άμα είσαι σίγουρος για αυτά που λες και πιστεύεις γίνε ένα ωραίο υπόδειγμα Έλληνα και άσε τα υπόλοιπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ισα στα ψυχιατρεια της σιβηριας σου και στη βορειο κορεα σου σχιζοφρενη λοβοτομημενε θρησκοληπτε ερυθροφασιστα μπολσεβικιστη εθνοπροδοτη μισελληνα δοσιλογε και συνεργατη τουρκων γερμανων ιταλων βουλγαρων τουρκαλβανων και ισλαμιστων λαθροεποικιστων κατακτητων
    αυτα που ξερατε αρχιζουν και τελειωνουν....ακομα και οι πανυβλακες χριστιανοδεξιουληδες-αστουληδες αρχιζουν κα σας παιρνουν χαμπαρι....αυτη τη φορα δεν θα μεινει ρουθουνι μπολσεβικικο...ο ελληνικος λαος ενωμενος οπως και το 49 στο γραμμο βιτσι θα σας εξολοθρευσει μια για παντα απο την πατριδα μας και των πλανητη των ανθρωπων....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ορθή επανάληψη.

    Στις 18 Δεκεμβρίου του 2010, "η συμμορία Κλίντον με την βοήθεια της CIA και των λοιπών ευαγών οργανισμών", ξεκίνησε ένα κύμα διαδηλώσεων στις αραβικές χώρες της Βόρειας Αφρικής, της Μέσης Ανατολής και του Περσικού Κόλπου, το οποίο ονομάστηκε Αραβική Άνοιξη..................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Συμφωνώ απόλυτα με τα γραφόμενά σας , άλλωστε δεν είναι το μοναδικό άρθρο σας όπου συμφωνώ αλλά εκείνων που με στεναχωρεί είναι ότι δεν βλέπω φως στον ορίζοντα !!!
    Έφτασε όλος ο Ελληνικός λαός σε κάθε πηγαδάκι που γίνεται να λυπάται που δεν υπάρχει ένας να τραβήξει μπροστά !!!
    Είναι αυτό που λέει ο λαός μας ....... Είμαστε πολύ αλλά σκόρπιοι !!!! Γι αυτό υπογράψετε μαζί με τον κυρ Φράγκο και άλλους μια κίνηση, κάντε κάτι όλος ο λαός περιμένει !!!!!!
    Και όσο για το μεταναστευτικο , εγώ είμαι κάθετος χωρίς περιστροφές !!!!! Όλοι μα όλοι έξω από την χώρα !!! Ούτε σε ακατοίκητο νησί, όλοι έξω και με το ζόρι !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.