19/11/15

Ξύλινα σπίτια, η λύση στο πρόβλημα της στέγης, εν καιρώ κρίσης


Μεταξύ των θυμάτων της οικονομικής κρίσης είναι τα νέα ζευγάρια, που δεν έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι.
Κι αυτό γιατί τα στεγαστικά δάνεια είναι ανύπαρκτα.
Η μόνη απάντηση, η μόνη λύση σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα, είναι το ξύλινο σπίτι, αφού το κόστος του είναι πολύ μικρότερο από ένα σπίτι κατασκευασμένο από μπετόν, ενώ ταυτοχρόνως είναι άνετο, δροσερό το καλοκαίρι και ζεστό το χειμώνα, εξασφαλίζοντας ενεργειακή οικονομία και ποιότητα ζωής.
Ένας από τους πιο δοκιμασμένους κατασκευαστικούς οίκους στην ξύλινη κατοικία, με παράδοση είκοσι χρόνων και με δοκιμασμένες πρώτες ύλες και ξυλεία αξεπέραστης ποιότητας, αυθεντική Σιβηρίας, είναι η εταιρεία "Ηλίας Χιονίδης", με έδρα τον Ασπρόπυργο Αττικής, η οποία αναλαμβάνει εργασίες κατασκευής ξύλινων σπιτιών σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Για λεπτομέρειες μπορείτε να απευθυνθείτε:
ΗΛΙΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ
ΕΚΘΕΣΗ - ΑΠΟΘΗΚΕΣ: ΛΕΩΦ.ΕΙΡΗΝΗΣ (ΝΑΤΟ) ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ
ΤΗΛ.: 210 5595531, FAX: 210 5598434 

9 σχόλια:

  1. Το ξύλινο σπίτι Σάββα μου μπορεί αν είναι φθηνό και ζεστό τον χειμώνα αλλά είναι ζεστότερο το καλοκαίρι ακριβώς γιατί είναι ξύλινο και κρατάει την θερμοκρασία ψηλά εντός του. Ένα air condition δεν φτάνει να απομακρύνει την θερμότητα που έχει λόγω του ξύλου.

    Επίσης στα ζεστά και ξερά Ελληνικά καλοκαίρια είναι και εύφλεκτο....

    Αυτά για την τάξη ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ξυλινο σπιτι η' το ''προκατ'' σπιτι, δηλαδη κατοικιες, που δεν εχουν αποκλειστικο υλικο το μπετον, ειναι βασικος τυπος σπιτιου στην Αμερικη, τον καναδα, στην Αυστραλια και σε καποιες Βορειες Ευρωπαικες χωρες. Χωρες, με κλιματικα φαινομενα πιο ''ακραια'', απο το σχετικα σταθερο κλιματικο περιβαλλον της νοτιας Ευρωπης, στην οποια ανηκει και η Ελλαδα. Το μπετο/τσιμεντο, ως βαση χτησεως, πρεπει να εκμηδενιστει καποια στιγμη! Επισης, η κατοικια-μπετο θελει πολλη ενεργεια, θερμη η' κρυα, για να διατηρησει ενας, σταθερη θερμοκρασια αναλογως την εξωτερικη, ΑΚΡΙΒΩΣ λογω του μπετου.
      Θεωριες τυπου, το καλοκαιρι αναβεις, το χειμωνα παγωνεις, τα βραδια βρεχεσαι, δεν ισχυουν, διοτι το κλειστο περιβαλλον μιας κατοικιας, επηρεαζεται απο τον τροπο θερμανσης του και τον ανθρωπινο παραγοντα που κατοικει μεσα.
      Δεν εκπροσωπω καμια εταιρεια τετοιων σπιτιων, κατοικω σε κλασσικο σπιτι χτιστο με μπετον και αντιλαμβανομαι τα αρνητικα του! Αυτα!!!

      Διαγραφή
  2. ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΞΗ..... ΖΩ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΞΥΛΙΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ. ΤΑ ΞΥΛΙΝΑ ΣΠΙΤΙΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΟΝΩΣΗ ΕΠΙΛΕΞΕΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΧΡΕΙΣΤΟΥΝ (ΣΟΒΑΤΙΣΤΟΥΝ). ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΗ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΤΙΡΙΑ.
    Ο ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΔΕ ΜΕ ΚΑΛΗ ΔΙΠΛΗ ΜΟΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΣΤΕΓΗ ΚΑΙ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ PVC ΜΟΥ ΜΕΙΩΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΣΕ ΡΕΥΜΑ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΜΟΝΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 27% ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ......ΕΝΩ ΕΙΧΑ ΗΔΗ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ......
    Α ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΜΟΝΟ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΕΣ ΤΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΚΑΥΣΩΝΑ .....
    ΑΠΛΑ ΘΕΛΕΙ ΨΑΞΙΜΟ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΜΕΛΕΤΗ.... ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΝ ΒΟΗΘΑ ΠΟΥΘΕΝΑ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Stefan, λες:
      1) ΤΑ ΞΥΛΙΝΑ ΣΠΙΤΙΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΟΝΩΣΗ: Δεν το αμφισβήτησα. Απλά είπα οτι το ξύλο μαζεύει ζέστη (μονωτής είναι σαν υλικό),

      2) ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΧΡΕΙΣΤΟΥΝ (ΣΟΒΑΤΙΣΤΟΥΝ): Ο σοβάς είναι ψαθυρό υλικό με συντελεστές συμπεριφοράς πολύ μακρυά από το ξύλο που έρχεται σε επαφή. Αναμένονται ρωγμές και ταχεία γήρανση της επικάλυψης.

      3) ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΗ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΤΙΡΙΑ: Όπως τα λες είναι και δεν το αμφισβήτησα.

      4) Ο ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΔΕ ΜΕ ΚΑΛΗ ΔΙΠΛΗ ΜΟΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΣΤΕΓΗ ΚΑΙ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ PVC ΜΟΥ ΜΕΙΩΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΣΕ ΡΕΥΜΑ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΜΟΝΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 27% ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ: Όπως προείπα το ξύλο είναι καλός μονωτής οπότε τον χειμώνα δεν αναμένονται προβλήματα. Για το ποσοστό της οικονομίας δεν ξέρω.

      5) Α ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΜΟΝΟ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΕΣ ΤΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΚΑΥΣΩΝΑ: Δεν σε πιστεύω. Είχα και εγώ μια εμπειρία από ξύλινο σπίτι και ήταν πολύ ζεστό σε σημείο του να μην καταλαβαίνεις εάν δουλεύει ο κλιματισμός.

      6) Επιμένω ότι είναι φτιαγμένο από εύφλεκτο υλικό που είναι επικίνδυνο τα ξερά Ελληνικά καλοκαίρια. Το σενάριο αντιμετώπισης φωτιάς είναι το πνίξιμο της δωμάτιο με δωμάτιο. Έχοντας ξύλο σαν κύριο υλικό η μόνη εναλλακτική είναι η αποτέφρωση όλου του κτίσματος. Το φαινόμενο επιτείνεται εάν έχουν χρησιμοποιηθεί και βερνίκια ξυλου.

      Μονίζω ότι σε πολλά από αυτά που ανάφερα είναι απλή πογική.

      Διαγραφή
  3. Καλά βρε παιδιά. Θα πεις κανείς κανένα καλό λόγο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ελληνική πολιτεία ακομη και χαρτονενιο να κανεις,θα στο χρεώσει καλλιμάρμαρο...Ενα ξύλινο σπίτι θα πρπει να ειναι σε συνάρτηση με το περιβάλλον στο οποιο θα τοποθετηθεί.Πχ σε ορεινό Εναι πλήρως συμβατό,οχι ομως σε θερμά κλίματα.
    Περαν αυτου σίγουρα αν κάποιος θελει να το ψάξει,υπαρχουν και άλλες λύσεις για προκατ σπίτια που να συνδυάζουν και λιγότερες ανάγκες συντήρησης αλλα και οικονομικότερο κοςτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα μελλοντικά σπίτια των Ελλήνων θα είναι τα δέντρα και οι σπηλιές, δηλαδή εκεί που είμασταν επί τουρκοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. και ξύλινο σπίτι να φτιάξεις θες κάποια έκταση. Που θα την βρεις αν δεν έχεις να λαμβάνεις κληρονομικά???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ ενδιαφέρων το άρθρο!! Τα σπίτια σε συνδιασμό με ξύλινα κουφώματα, είναι ίσως η καλύτερη επιλογη http://www.fenbau.com.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.