2/11/15

Ευάγγελος Βενιζέλος στο liberal.gr: "Οδεύουμε σε στασιμοχρεοκοπία"

Συνέντευξη στους Γιάννη Σιδέρη και Θανάση Μαυρίδη

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στην πρώτη του συνέντευξη στο liberal.gr, εκφράζει την ανησυχία του για το μέλλον της χώρας και επισημαίνει ότι οδεύουμε σε μια ενδιάμεση κατάσταση, την οποία ονομάζει «στασιμοχρεοκοπία».
Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έχοντας ζήσει εκ των ένδον και από την πλέον καυτή θέση, αυτή του υπουργού Οικονομικών, την μνημονιακή πορεία της χώρας, περιγράφει μία κατάσταση κατά την οποία η χώρα, ναι μεν δεν θα βγει από την ευρωζώνη, αλλα θα σέρνεται χρεοκοπημένη εντός αυτής.
Ο κ. Βενιζέλος θεωρεί ότι η κυβέρνηση βρίσκεται υπό την ιδεολογική ηγεμονία του κ. Καμμένου, αποκλείει το ενδεχόμενο συνεργασιας του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τάσσεται υπέρ μιας “μεγάλης συμμαχίας των δημιουργικών δυνάμεων του έθνους”.
Τέλος υπενθυμίζει ότι η Αριστερά δεν είναι άμοιρη ευθυνών για την διαπλοκή στα ΜΜΕ, καθώς υπό την μορφή του ενιαίου ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, επι κυβέρνησης Τζαννετάκη βρέθηκε στην μήτρα της διαπλοκής (με την παραχώρηση των συχνοτήτων).

- Πρόσφατα είπατε ότι έχουμε υπουργούς που χαίρονται επειδή κάθε μέρα εκτοξεύουν φορολογικές και ασφαλιστικές απειλές, το είπατε στο ΒΗΜΑ FM, θα θέλατε να μας κατονομάσετε ποιοι είναι αυτοί;

Ο υπουργός ο αρμόδιος για τα θέματα τις φορολογίας και ο υπουργός ο αρμόδιος για τα θέματα της κοινωνικής ασφάλισης, με πολύ πάθος απευθύνονται προς την κοινωνία και δείχνουν πολύ ευτυχείς επειδή εξαγγέλλουν δυσάρεστα μέτρα φορολογικά και ασφαλιστικά. Γενικά υπάρχει ένας ζηλωτισμός στην Κυβέρνηση. Το βασικό επιχείρημα του κ. Τσίπρα είναι ότι αν εφήρμοζε την προηγούμενη πολιτική του, αν εφήρμοζε τις υποσχέσεις του Ιανουαρίου και τη δημαγωγία της τελευταίας πενταετίας, η χώρα θα είχε οδηγηθεί στην καταστροφή και στο Grexit. Άρα η υπογραφή του τρίτου μνημονίου, τα σκληρά φορολογικά μέτρα - γιατί το μνημόνιο Τσίπρα προβλέπει κυρίως  φορολογικά μέτρα -  είναι κάτι όχι μόνο  αναγκαίο αλλά και σωτήριο. Έτσι το εφαρμόζουν με ζήλο, με πάθος, γιατί βεβαίως έτσι «δικαιώνεται» η εντυπωσιακή αυτή μεταστροφή τους.

Για τη συνέχεια Liberal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.