11/12/15

Αγκυρα: Προβληματισμός για την τριμερή Ελλάδας,Κύπρου,Αιγύπτου

 Αντιδράσεις για την «απουσία» της Τουρκίας
Προβληματισμό στους κύκλους του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσαν όσα ειπώθηκαν πριν από λίγες ώρες στην Αθήνα ανάμεσα στις κυβερνήσεις της Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου προκάλεσαν προβληματισμό στους κύκλους του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών.Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Καθημερινή της Κύπρου, η Αγκυρα δεν κλείνει την πόρτα σε προοπτικές περιφερειακής συνεργασίας, ωστόσο αντιδρά στο γεγονός ότι η Ελλάδα, η Κύπρος και η Αίγυπτος πραγματοποιούν βήματα δίχως να λαμβάνουν την «συγκατάθεση και την άποψη της τουρκικής πλευράς», όπως αφήνεται να εννοηθεί.

Οι ίδιες πηγές υπενθυμίζουν την επιφύλαξη της Αγκυρας σε ό,τι αφορά τη νομιμότητα της κυβέρνησης της Αιγύπτου.

Αναλύοντας τις εξελίξεις στον άξονα Αιγύπτου-Κύπρου-Ελλάδας, η τουρκική πλευρά τονίζει και τη σημασία των συνομιλιών για την τελική λύση του Κυπριακού. Η τουρκική πλευρά επισημαίνει ότι οι εμπλεκόμενες πλευρές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές για να μην επισκιαστεί το ελπιδοφόρο και «δημιουργικό» κλίμα στις συνομιλίες.

2 σχόλια:

  1. Ὥστε τίποτα δέν πρέπει να γίνεται στήν περιοχή μας, χωρίς τήν «συγκατάθεση και την άποψη της τουρκικής πλευράς»!
    Τί ἀντιστροφή! ΠΡΟΣΟΧΗ: Πρῶτα ἡ συγκατάθεση καί ὕστερα ἡ ἄποψη!
    Ἄν ἔλεγαν ὅτι τίποτα δέν πρέπει να γίνεται χωρίς τήν ἄποψη τῆς τουρκικῆς πλευρᾶς, θά ἦταν μία πίκρα, ἕνα παράπονο τοῦ στύλ "εἶσθε ἀγενεῖς" ἤ τοῦ στύλ "ἐμένα γιατί δέν μέ παίζετε; θέλω νά παίξω κι ἐγώ μαζί σας", τέλος πάντων, κάτι εὔλογο καί σχετικῶς σεβαστό.
    Ἀλλά, πρῶτα ἡ συγκατάθεση τῆς Τουρκίας, καί μετά ἡ ἄποψή της, τί σημαίνει; Σημαίνει, πρῶτα παίρνετε τήν ἄδεια ἀπό τήν Τουρκία (τήν συγκατάθεσή της), καί ὕστερα τήν ἀκοῦτε προσεκτικά σέ ὅ,τι σᾶς πεῖ ὡς ἄποψή της, γιά νά τό κάνετε!
    Ἔτσι ἁπλᾶ! Μά τί συνεργάσιμη χώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα είναι το ζητούμενο. Όχι το αν, αλλά το πότε θα βάλουμε τα δάχτυλα να βγάλουμε μόνοι μας τα μάτια μας. Μόνο για τέτοια είμαστε. Σας στενοχώρησα; Ξέρω αλλά 65 χρόνια φούρναρης... έχω ψήσει...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.