15/12/15

Τσούρκιν: Η Μόσχα μπορεί να προτείνει στον ΟΗΕ κυρώσεις κατά της Αγκυρας

Ο μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Βιτάλι Τσούρκιν
Αίτημα για επιβολή κυρώσεων κατά της Αγκυρας για λαθρεμπόριοπετρελαίου με τον ISIS θα μπορούσε να καταθέσει στον ΟΗΕ η Μόσχα

Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτρείο RIA Novosti ο μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Βιτάλι Τσούρκιν, ηΡωσία θα μπορούσε θεωρητικά να θέσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ το θέμα επιβολής κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας σχετικά με το ζήτημα λαθρεμπορίου πετρελαίου από τους τζιχαντιστές τρομοκράτεςτης παράνομης (και απαγορευμένης στη Ρωσία) οργάνωσης ΙσλαμικόΚράτος, αλλά αυτό δεν βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη, έως ότου ληφθεί η απόφαση από το Κρεμλίνο.
«Θεωρητικά, προφανώς και είναι δυνατή η επιβολή κυρώσεων εις βάρος της Τουρκίας για το θέμα του λαθρεμπορίου πετρελαίου του ISIS. Αλλά ζούμε στον πραγματικό κόσμο. Μπορείτε να δείτε καθαρά πώς το ΝΑΤΟ συγκαλύπτει την Τουρκία στο περιστατικό με το αεροσκάφος μας. Αλλοι καταδίκαζαν ανοιχτά την Τουρκία και άλλοι  απέφυγαν εντέχνως να πάρουν θέση. Ακριβώς για αυτό και με βάση την πραγματικότητα, μπορούμε να προβλέψουμε τι θα μπορούσε να συμβεί και στον ΟΗΕ» είπε ο Τσούρκιν.
Πάντως σε ερώτηση για το εάν η Ρωσία προτίθεται να θέσει το θέμα των κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο Τσούρκιν απάντησε: «Φυσικά και μπορούμε, εάν θέλουμε. Είναι όμως μια πολιτική απόφαση και θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν όλες οι παράμετροι και τα ζητήματα που θα εγείρει μια τέτοια κίνηση.Θέλουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην τακτική που θα ακολουθήσουμε». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.