1/12/15

Η Σύγχρονη Ρωσία: Εγκλωβισμένα στο Βόσπορο κρατά δεκάδες ρωσικά πλοία η Αγκυρα

Εγκλωβισμένα στα Στενά του Βοσπόρου παραμένουν εδώ και ώρες ταρωσικά πλοία καθώς περιμένουν το πράσινο φως από την Αγκυρα για τη διέλευση της πλωτής οδού προκειμένου να φτάσουν στη Συρία.  
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι τουρκικές αρχές, με μια σαφή παραβίασητων διεθνών κανόνων, προκαλούν εμπόδια στην απρόσκοπτη διέλευση των ρωσικών πλοίων από τον Βόσπορο. Όπως δηλώνει στο ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti, ο πρώην επικεφαλής προσωπικού του ρωσικού ναυτικού Βίκτορ Κραβτσένκο, η μονομερής πρόκληση εμποδίων στη διέλευση των ρωσικών πλοίων παραβιάζει τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.
 «Η Τουρκία δεν έχει δικαίωμα να κλείσει τα Στενά του Βοσπόρου για τα ρωσικά σκάφη που βρίσκονται καθ’ οδόν προς τη Συρία. Μια τέτοια κίνηση θα αποτελούσε παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και της Συνθήκης του Μοντρέ»,τόνισε ο Κραβτσένκο.
Η Συνθήκη του Μοντρέ, η οποία υπεγράφη το 1936 και αφορά το καθεστώς διέλευσης πολεμικών πλοίων από το Βόσπορο και τη θάλασσα του Μαρμαρά ρυθμίζει την στρατιωτική δραστηριότητα στην περιοχή. Η σύμβαση παραχωρεί στη Τουρκία τον πλήρη έλεγχο των Στενών και εγγυάται την ελεύθερη ναυσιπλοΐα από τα μη στρατιωτικά πλοία σε καιρό ειρήνης.

6 σχόλια:

  1. Μάλιστα, υποθέτω ότι πάμε για σοβαρή κλιμάκωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Ρωσική κοινή γνώμη, μετά από εκατό χρόνια συνεχόμενης κιμαδοποίησης του μαρτυρικού Ρωσικού λαού, ζητά πυρηνικό πόλεμο μέχρις εσχάτων. Ο κομμουνισμός και ο καπιταλισμός, που ήρθαν από τη Δύση, κατέστρεψαν κάθε ίχνος ανθρωπιάς. Ελπίζω να έρθει σύντομα η ώρα του τελικού λογαρισμού, και ο Ρωσικός λαός να κάνει μαζική χρήση των πυρηνικών του, διότι δεν υπάρχει άλλη λύση για την ανθρωπότητα. Οι θρησκοβλαμένοι τραπεζίτες και τζιχαντιστές δεν πρέπει να κληρονομήσουν αυτοί τον πλανήτη. Καλύτερα να γίνει σκόνη και να ζήσουν μόνο μερικοί λατιναμερικάνοι.

    Επί Σοβιετικής Ένωσης υπήρχε ειδική ρύθμιση η πρώτη πυρηνική βόμβα να πέσει στο Βερολίνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. I have advocated for a canal connecting Romania and Greece for a long time. Besides its strategic and long term economic value, grand projects usually present a solution during periods recession.

    China and Russia would had been thrilled to finance it. (see Nicaragua)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στίς 00:45 , ( 2/12/15 Τεταρτη ) , ο Π. Καμμενος στην "ανατροπη" του MEGA , ανέφερε οτι φαίνεται πώς υπάρχει κλεισιμο των στενων του Βοσπόρου και αυτο το χαρακτήρισε ως πραξη πολέμου απο την Τουρκία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ ΤΟ ΙΣΙΣ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ 500 ΤΖΙΧΑΝΤΙΑ
    https://ohifront.wordpress.com/2015/12/02/το-ισραηλ-καθοδηγει-το-ισισ-και-νοσηλε/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μετά τα πρωτόκολλα των σοφών της Σιών, ένα αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο, ανακάλυψε σε μία ……απομονωμένη περιοχή του Πακιστάν!; ένα 32σελιδο έγγραφο γραμμένο στα ΟΥΡΝΤΟΥ, το οποίο χαρακτηρίσθηκε ως το ISIS's 'Mein Kampf.
    Το και καλά ντοκουμέντο!; ανακαλύφθηκε από το AMERICAN MEDIA INSTITUTE…κλπ!
    Οι Πακιστανοί γελάνε με αυτήν ανακάλυψη αφού κανένα πακιστανικό ειδησεογραφικό δίκτυο δεν έχει πρόσβαση σε αυτήν την απομονωμένη περιοχή της χώρας.
    Τώρα πώς κατάφερε να έχει το ΑΜΙ , αυτό είναι μια καλή απορία.
    Έτσι ξαφνικά λοιπόν πάλι μια δημοσιογράφος ανακαλύπτει ότι 500 τζιχαντιστές περιθάλπονται σε ισραηλινό στρατιωτικό νοσοκομείο.
    Γεγονός είναι ότι μέχρι στιγμής περισσότερα από 700 άτομα κάθε ηλικίας έχουν επισκεφθεί το στρατιωτικό νοσοκομείο για παροχή ιατρικής βοήθειας.
    Ακρωτηριασμένοι, μικρά παιδιά και κάθε μορφής πολεμικοί τραυματίες.
    Στις σοβαρές χώρες του κόσμου, όπως είναι το Ηνωμένο Βασίλειο και φυσικά το Ισραήλ, οι στρατιωτικές υπηρεσίες και δη οι νοσηλευτικές, δεν κάνουν καμία διάκριση ανάμεσα σε εχθρούς και φίλους τραυματίες.
    Για παράδειγμα, στον πόλεμο στα Φώκλαντ, οι Αργεντινοί στρατιώτες παραδίνονταν στους Βρετανούς για να τύχουν ιατροφαρμακευτικής συνδρομής και να φάνε ένα πιάτο φαγητό.
    Ομοίως στους πολέμους του Ισραήλ με την Αίγυπτο, οι Ισραηλινοί τροφοδότησαν με νερό μια ολόκληρη Αιγυπτιακή μεραρχία η οποία κινδύνευε να πεθάνει από έλλειψη αυτού στην καυτή έρημο του Σινά, παρατημένη από την κυβέρνηση της!
    Από την προσωπική μου εμπειρία και τα εργασιακά μου συμβόλαια, υποχρεούμαι να παρέχω πρώτες βοήθειες σε οποιονδήποτε τραυματία, ασχέτως αν αυτός πριν μερικά λεπτά προσπαθούσε να με σκοτώσει.
    Σε αντίθετη περίπτωση κινδυνεύω να κατηγορηθώ και να δικαστώ.
    Δυστυχώς η θολοκουλτούρα, έχει αφήσει πίσω τον ελληνικό λαό σε πολλά θέματα που άλλοι τα έχουν στην καθημερινότητα τους.
    Ο πόλεμος δεν είναι μόνο βία.
    Πέραν αυτού κανένας φανατικός ισλαμιστής δεν θα δέχονταν βοήθεια από εβραίο, αφού έχουν δικό τους κώδικα περίθαλψης και πρώτων βοηθειών, ο οποίος είναι σαφής και κατηγορηματικός.
    Πιθανόν κάποιοι λιπόψυχοι που αντιλαμβάνονται ότι το δικό τους σύστημα πρώτων βοηθειών είναι αδύναμο ή και ανύπαρκτο, να προσέρχονται στις ισραηλινές θέσεις , ίσως και για να αποφύγουν την επιστροφή τους στο πεδίο της μάχης αφού σίγουρα μετά την ιατρική φροντίδα θα συλληφθούν.
    Όταν δε αναφερόμαστε στον όρο Τζιχάντ ΚΑΙ τζιχαντιστές, η ερμηνεία του ως ιερός πόλεμος είναι εσφαλμένη, πρέπει να γνωρίζουμε και τι εκπροσωπούν.
    Λέξη Τζιχάντ, στην αραβική γλώσσα που να σημαίνει Ιερός Πόλεμος, δεν υφίσταται.
    Αν θέλουμε να μεταφράσουμε τον όρο Ιερός Πόλεμος στα αραβικά προκύπτει η λέξη Αλ-Μπαρμπ Αλ Μουκαντάς
    Η λέξη που χρησιμοποιείται και ανταποκρίνεται στον όρο Ιερός Πόλεμος , που είναι χριστιανικός όρος ,(ανατρέξτε στον Αυγουστίνο και τον Αμβρόσιο του Μιλάνου), είναι Μουτζαμπαντάχ.
    Όσο για τους …τζιχαντιστές, αυτοί δεν είναι άλλοι από του Τακφιρις που είναι γνωστοί και ως Μιλιταντ Ρελίτζιους Φονταμενταλιστες.
    Οι τζιχαντιστές, δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους Ιεροεξεταστές της Ισπανίας και τους πατριάρχες που σε αφόριζαν για να πουλήσουν συγχωροχάρτια.
    Αντιθέτως οι Ισλαμιστές είναι γνωστοί ως Ρελίτζιους Φονταμενταλιστές ή οι Πουριτανοί του Ισλάμ.
    (Πουριτανός είναι και αυτός ο οποίος έχει αυστηρές ηθικές αρχές αλλά τις υπερασπίζεται υποκριτικά.)
    Ο μουσουλμανικός κόσμος βρίθει από υποκριτές!!!
    Ο Ελληνικός λαός με 100.000.000 εκατ. μουσουλμάνους να τον περιστοιχίζουν και 1-2 εκ. εντός των τειχών , καλό είναι να αρχίσει να ενδιαφέρεται για το τι είναι και τι εκπροσωπεί το Ισλάμ και ειδικά οι παραδοσιακές εκφράσεις αυτού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.