9/12/15

Μετά την έφοδο στην Ειδομένη φέρνουν τους μετανάστες στην Αθήνα

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στα σύνορα με τα Σκόπια 
Περίπου 1.200 μετανάστες επιβιβάζονται στα λεωφορεία και θα μεταφερθούν στην πρωτεύουσα - Νωρίτερα προσήχθησαν δημοσιογράφοι- Εκατοντάδες εμπορευματοκιβώτια παραμένουν στις αποκλεισμένες γραμμές για σχεδόν 20 μέρες - Ήδη πολυεθνικές απεύφευγαν την Ελλάδα για τα δρομολόγιά τους προς την Κεντρική Ευρώπη Ξεκίνησε, λίγο πριν από τις 08:00 το πρωί της Τετάρτης η αστυνομική επιχείρηση διάνοιξης της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη. Εδώ και 20 ημέρες οικονομικοί μετανάστες στους οποίους δεν επιτρεπόταν η διέλευση στην ΠΓΔΜ, με προορισμό την Κεντρική Ευρώπη, είχαν αποκλείσει τη γραμμή, αποκλείοντας την διέλευση όλων των τρένων.

Δυνάμεις των ΜΑΤ, τους απομακρύνουν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η επιχείρηση εξελίσσεται ήρεμα. Υπολογίζεται πως στην περιοχή είχαν μείνει περίπου 1.200 μετανάστες (από τους 5.000 που βρίσκονταν εκεί το τελευταίο διάστημα), οι οποίοι επιβιβάζονται ήσυχα στα λεωφορεία. Για την ώρα πάντως οι αστυνομικές δυνάμεις δεν έχουν εκκαθαρίσει το σημείο διέλευσης, που παραμένει αποκλεισμένο και αφορά στην δεύτερη φάση της επιχείρησης, που θεωρείται και η πιο «επικίνδυνη», με άγνωστη διάρκεια. 

Κόσμος παραμένει στην κατασκήνωση στο σημείο διέλευσης, που είναι περικυκλωμένη από ΜΑΤ, μεταδίδει δημοσιογράφος που βρίσκεται επί τόπου:


Τα λεωφορεία, 14 τον αριθμό, με τους μετανάστες έχουν πλέον ξεκινήσει για την Αθήνα, με τελικό προορισμό το γήπεδο του Ταε Κβον Ντο στο Φάληρο, ενώ με το πέρας της επιχείρησης αναμένεται να ξεκινήσει και το πρώτο δρομολόγιο του τρένου.

Δημοσιογράφοι μεταδίδουν πληροφορίες για 10 συλλήψεις, που όμως δεν επιβεβαιώνονται


Εν τω μεταξύ, αμέσως πριν ξεκινήσει η επιχείρηση, η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές δημοσιογράφων που βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή, μεταξύ αυτών εργαζομένων στα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων Reuters και Associated Press, όπως καταγγέλλεται. Κατά την επιχείρηση εκδιώχθηκαν και εθελοντές και μέλη των μη κυβερνητικών οργανώσεων που βοηθούν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στην περιοχή.

Κρατούνται δημοσιογράφοι του Reuters και του Associated Press


Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ενημερώνουν πως τους έχουν αποκλείσει από την κατασκήνωση των μεταναστών


Η περιοχή είναι αποκλεισμένη και επετράπη η πρόσβαση μόνο στον εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ο οποίος βρίσκεται στον καταυλισμό.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας είχε προαναγγείλει την επιχείρηση με συνεντεύξεις του τις τελευταίες, όταν μάλιστα, χαρακτηριστικά είχε πει πως η κυβέρνηση δεν θέλει αιματοχυσία, αλλά η εκκαθάριση της Ειδομένης δεν πρόκειται να είναι «βόλτα στο δάσος για κολεγιόπαιδα».


Υπενθυμίζεται ότι η σιδηροδρομική γραμμή, μέσω της οποίας μεταφέρονται εμπορεύματα προς την Κεντρική Ευρώπη παρέμενε αποκλεισμένη για 20 ημέρες από μετανάστες που διαμαρτύρονταν με αυτόν τον τρόπο γιατί δεν τους επιτρέπουν οι αρχές των Σκοπίων να περάσουν τα σύνορα. Οι Σκοπιανοί από τον Νοέμβριο δεν επιτρέπουν την είσοδο στην χώρα παρά μόνο σε όσους έχουν χαρακτηριστεί πρόσφυγες, δηλαδή προέρχονται από εμπόλεμες χώρες, την Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Αποτέλεσμα του αποκλεισμού της σιδηροδρομικής γραμμής ήταν η απόφαση της εταιρείας Hewlett Packard να αλλάξει προορισμό σε 100 εμπορευματοκιβώτιά της, που επρόκειτο να μεταφερθούν στον Πειραιά και μέσω Ειδομένης στην Κεντρική Ευρώπη. Η εταιρεία αναπροσάρμοσε το δρομολόγιό της προς την Σλοβενία, ενώ στην ίδια λογική κινούνταν και άλλες πολυεθνικές.

Μόλις χθες Τρίτη, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Θ. Ζηλιασκόπουλος είχε υποβάλει την παραίτησή του, υποστηρίζοντας πως η ζημιά της κρατικής εταιρείας από το μπλόκο των μεταναστών στις γραμμές είναι τεράστια, όπως και οι αποζημιώσεις που ετοιμάζονται να διεκδικήσουν μεγάλες επιχειρήσεις με τις οποίες η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει υπογράψει συμβάσεις.

Γερμανός, μέλος ανθρωπιστικής οργάνωσης που βρίσκεται στην Ειδομένη το τελευταίο διάστημα, τουίταρε στις 08:00 το πρωί: «Η Ειδομένη είναι περικυκλωμένη από την αστυνομία, φαίνεται πως αρχίζει η εκκένωση»
Πρώτο Θέμα

6 σχόλια:

  1. Η κυβέρνηση άνοιξε τα σύνορα και προσκάλεσε, με τον τρόπο αυτόν, την Τουρκία να "ξεφορτώσει" λαθρομετανάστες/πρόσφυγες στην Ελλάδα, με απώτερο προορισμό την Ευρώπη.
    Η Τουρκία δεν έχασε χρόνο (ούτε χρήμα) και προώθησε τόσους ανθρώπους -με απάνθρωπες συνθήκες- δια της θαλάσσης στα νησιά μας.
    Κατά την απάνθρωπη μετακίνηση αυτών των ανθρώπων οι πνιγμοί και τα ναυάγια, μας κόβουν την ανάσα, αλλά η δήθεν προοδευτική και ευαίσθητη Αριστερή κυβέρνηση εξακολουθεί να ευνοεί και να επιτρέπει την ύπαρξη των συνθηκών που οδηγούν στον υγρό θάνατο τόσες ψυχές.
    Οι λαθρομετανάστες/πρόσφυγες μετακινήθηκαν από τα νησιά στην πρωτεύουσα και από την Αθήνα στα σύνορά μας με τα Σκόπια.
    Μετά την παρέλευση τόσου χρόνου, στη διάρκεια του οποίου:
    1. μεγάλες εταιρείες αναγκάστηκαν να παρακάμψουν την Ελλάδα, λόγω των προβλημάτων με το τραίνο στην Ειδομένη, και βρήκαν άλλη οδό, με αποτέλεσμα την οικονομική μας ζημία,
    2. τα Σκόπια αναγκάστηκαν να ανεγείρουν φράχτη για να προστατευτούν από τις προερχόμενες από την Ελλάδα μεταναστευτικές ροές,
    3. η Ελλάδα κινδύνευσε να βρεθεί εκτός ζώνης Σένγκεν, με ό,τι σημαίνει αυτό και
    4. με διαρκώς φθίνουσα διεθνή αξιοπιστία της χώρας μας,
    η κυβέρνηση έστειλε την Αστυνομία στην Ειδομένη για να εκκενώσει τον χώρο και να μεταφέρει τους λαθρομετανάστες/πρόσφυγες πάλι στην πρωτεύουσα!;;!

    Αλήθεια, τί αποδείξεις χρειαζόμαστε ακόμη για να αντιληφθούμε πλήρως, ότι αυτοί που κυβερνούν είναι εθνικά επικίνδυνοι και πρέπει να απομακρυνθούν πυξ λαξ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://www.naftemporiki.gr/finance/story/1040814/eidomeni-sta-12-ekat-euro-to-kostos-apo-ton-apokleismo-tis-sidirodromikis-grammis

      Διαγραφή
    2. Of course, we had to reward law abiding immigrants. One week in Greece and all of the international had were left want to leave. Another success story.

      Διαγραφή
    3. @ Simaioforidis

      "Αλήθεια, τί αποδείξεις χρειαζόμαστε ακόμη για να αντιληφθούμε πλήρως, ότι αυτοί που κυβερνούν είναι εθνικά επικίνδυνοι και πρέπει να απομακρυνθούν πυξ λαξ;"

      Δεν νομίζω να αμφιβάλει κανείς, ακόμη κι απ' αυτούς που τούς ψήφισαν από αντίδραση, απελπισία, αγανάκτηση κλπ. Το ερώτημα είναι πώς θα απομακρυνθούν πυξ λαξ; Έχεις κάποια ιδέα/πρόταση;

      Διαγραφή
  2. Από τα καθιερωμένα (mainstream) μέσα ενημέρωσης στα... (ανεξάρτητα;) εναλλακτικά· τώρα σώθκαμαν!

    ...στα μπρούμυτα παιδιά / kids on your stomach!!!

    Οι διάφοροι Μπράμηδες/Μπρούμηδες (Brummies) του GaWC δλδ του «Δικτύου Έρευνας για την Παγκοσμιοποίηση των Πόλεων του Κόσμου» (*), φαίνεται πως ξεσάλωσαν εδώ ως... «κύμβαλα αλλαλάζοντα» κάτω από τους δυνατούς metal ήχους των Black Sabbath και των Judas Priest... χαχαχα!

    Πριν λίγες μέρες, με το «ύψωμα του φράκτη» από την FYROM, «άδικα» την έπεσαν όλοι μαζί μόνο στην Anthee Karasavva(s) για τις ανταποκρίσεις της από Ειδομένη... για πρόσφυγες στα «Ελληνο-Μακεδονικά» ("Greek-Macedonian", όπως έγραφε) σύνορα.

    Η Marianna Karakoulaki είχε - λένε - προηγηθεί (και δεν έγινε δα και τόσος ντόρος), με κάποια πλήρη έκθεσή της - που δημοσιεύθηκε/κατατέθηκε στις 23/08/2015 στη δημοσιογραφική «οργάνωση;» Demotix (**) - αναφέροντας (με φόντο στέγαστρο στάσης λεωφορείου) μεταξύ άλλων ότι:

    «Χιλιάδες πρόσφυγες από εμπόλεμες ζώνες στη Μέση Ανατολή, φτάνουν στη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια, παίρνουν το λεωφορείο για την Ειδομένη με κατεύθυνση τα Ελληνο-Μακεδονικά σύνορα (Greek-Macedonian border), με την ελπίδα να περάσουν εκτός Ελλάδας. Κινήματα αλληλεγγύης παρέχουν τροφή και διευκολύνσεις διαμονής, ώστε να βοηθηθούν όσοι έχουν ανάγκη.»

    Οι Βρετανο-σπουδαγμένοι της Συγκυβέρνησης των τΣΥΡΙΖΑΝΕΛΩΝ τα γνωρίζουν όλα αυτά, οπότε τι κάνουν doom taxi... «απελευθερώνουν» την γραμμή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με αντίστοιχη ταυτόχρονη «φυλάκιση/περιορισμό» όχι μόνο των ΜΚΟ αλλά και των... (ανεξάρτητων;) εναλλακτικών μέσων... χαχαχα!


    (*) δεξαμενή σκέψης με έδρα το «Τμήμα Γεωγραφίας» στο Πανεπιστήμιο του Loughborough στην Αγγλία.

    (**) από την ελληνική λέξη «Δήμος», «Δημοτική» δλδ «του λαού». Στόχος του Demotix είναι η λεγόμενη «δημοσιογραφία της διάσωσης» ("rescue journalism"), υπέρ της ελευθερίας του λόγου και της πληροφόρησης, συνδέοντας ανεξάρτητους δημοσιογράφους ή/και αυτούς του φωτορεπορτάζ, με τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης (όπως π.χ. είναι: The Huffington Post, The Daily Telegraph, Le Monde, Reuters, Agence France Presse, European Pressphoto Agency, The New York Times, El Pais κ.ά.).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. And they chose the best areas to bring them in. Athens´ top neighborhoods. Let´s destroy everything!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.