8/12/15

Προβληματισμός στην Τουρκία για το πλήγμα στον τουρισμό από Ρωσία

Η περίφημη παραλία Κόνιααλτι της Αττάλειας
Περίπου τέσσερα εκατομμύρια Ρώσοι τουρίστες έρχονται στην Τουρκία κάθε χρόνο, οι περισσότεροι από τους οποίους προτιμούν να περάσουν εκεί τις διακοπές τους και να παραμείνουν σε ξενοδοχεία στην Αττάλεια. Τώρα, μετά από τις οικονομικές κυρώσεις της Ρωσίας εναντίον της Τουρκίας, ο τουρισμός στην περιοχή έχει καταστεί ασύμφορος, έγραψε η γερμανική εφημερίδα Die Welt. 
Οι τοπικοί επιχειρηματίες ανησυχούν σοβαρά για την επικείμενη καταστροφή στις επιχειρήσεις τους και επισημαίνουν ότι ο τουρισμός στην Αττάλεια είναι τώρα νεκρός, σημείωσε η γερμανική εφημερίδα.
Μπορεί κανείς να βρει ακόμα τα σήματα γραμμένα στην ρωσική γλώσσα στο τουριστικό θέρετρο, αλλά τα περισσότερα καταστήματα, όπου οι Ρώσοι τουρίστες ήταν οι βασικοί αγοραστές, πιθανότατα θα κλείσουν σύντομα.
Σύμφωνα με τον επιχειρηματίες, η Αττάλεια θα υποστεί σημαντικές οικονομικές απώλειες λόγω της εκροής των Ρώσων τουριστών. Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις είχαν Ρώσους ως καταναλωτικό κοινό, καθώς συχνά αγόραζαν είδη πολυτελείας και έκλειναν ξεναγήσεις.
Οι Ευρωπαίοι τουρίστες, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι συνταξιούχοι, δεν είναι τόσο ενεργοί και συχνά παραμένουν εντός των ξενοδοχειακών συγκροτημάτων τους κατά την διαμονή στη χώρα, εξήγησε ο επιχειρηματίας, Gultekin.
RIA Novosti

2 σχόλια:

  1. Κατά το ελληνικότερον:
    Υπομονή......σύντομα θα ξαναβγείτε στις......Α Γ Ο Ρ Ε Σ !!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.