8/12/15

Πόντιοι και άλλοι Μικρασιάτες, Αρμένιοι και Ασσύριοι σε νέα ειρηνική διαμαρτυρία στο Σύνταγμα

  • (Φωτ.: Βασίλης Τσενκελίδης)
Με ένα κερί αναμμένο, μήνυμα σε όσους διέπραξαν ή σχεδιάζουν να διαπράξουν νέες Γενοκτονίες αλλά και σε κάθε αρνητή των Γενοκτονιών ότι οι λαοί είναι εδώ, δεν ξεχνούν, και είναι αποφασισμένοι να αποτρέψουν άλλα εγκλήματα, θα στείλουν απόγονοι θυμάτων γενοκτονίας σε ειρηνική διαμαρτυρία την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου, στις 17:30 στο Σύνταγμα.

«Τρεις γενοκτονίες, Μία στρατηγική, Ένας Αγώνας, Μια Αναγνώριση, Ένα Μνημείο» είναι το κοινό σύνθημα.
Τη διαμαρτυρία οργανώνουν η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος, η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος και η Πανελλήνια Ένωση Ασσυρίων, με αφορμή την καθιέρωση από τον ΟΗΕ της 9ης Δεκεμβρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης και Αξιοπρέπειας των Θυμάτων του Εγκλήματος της Γενοκτονίας και Πρόληψης του Εγκλήματος αυτού.
Σε κοινό δελτίο Τύπου που εξέδωσαν, οι ομοσπονδίες και ενώσεις:
  • Στέλνουν μήνυμα αλληλεγγύης σε όλους τους λαούς του κόσμου που υπέστησαν Γενοκτονία, διαβεβαιώνοντάς τους ότι θα συνεχίσουν τον μέγιστο αγώνα για την αποτροπή τέτοιων εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας.
  • Καλούν τους ελλαδικούς φορείς των λαών που υπέστησαν Γενοκτονία σε συνεργασία και κοινό αγώνα, για να γιγαντωθεί η φωνή των θυμάτων μέσα στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στις μέρες μας, όπου οι αρνητές αμφισβητούν έντονα την ιστορική πραγματικότητα, ταυτιζόμενοι έτσι με τους θύτες.
  • Εκφράζουν δε την αποφασιστικότητά τους για ενιαίο κοινό αγώνα για αναγνώριση των Γενοκτονιών των χριστιανικών λαών που πραγματοποιήθηκαν στις αρχές του 20ού αιώνα από τον ίδιο θύτη.
Η πρόσκλησή τους στην ειρηνική διαμαρτυρία στόχο έχει να καταδείξει ότι οι λαοί είναι παρόντες και αξιώνουν να λογοδοτήσουν οι δράστες τέτοιων εγκλημάτων στην ανθρωπότητα, ενώ με αποφασιστικότητα θα πράξουν ό,τι δυνατόν για να αποτρέψουν ανάλογα εγκλήματα στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.