16/12/15

Η ιστορική ομιλία της Merkel

"Είναι η ταυτότητα της χώρας μας να πετυχαίνουμε μεγαλύτερα πράγματα", δήλωσε η Merkel. Η ικανότητα να δείχνουμε "was in uns steckt" ("από τι είμαστε φτιαγμένοι")
"Τι θα αλλάξει στη Γερμανία;" αναρωτήθηκε μαζί τους. "Τη θέλουμε άραγε αυτή την αλλαγή; Τι επιπτώσεις θα έχουν πάνω μας οι ξένες κουλτούρες; Θα μείνει η Γερμανία όπως την ξέρουμε σήμερα;" Υπάρχουν μόνο δύο τρόποι για να χειριστεί κανείς αυτές τις αμφιβολίες, είπε η Merkel: Αδράξτε την ευκαιρία να μάθετε, ή μείνετε κλειστοί απέναντι στον κόσμο -πράγμα αδύνατον στον κόσμο του 21ου αιώνα.
"Όποιος αναζητά καταφύγιο σε εμάς, πρέπει να σέβεται τους νόμους και τις παραδόσεις μας και πρέπει να μαθαίνει γερμανικά"
"Το Multikulti οδηγεί σε παράλληλες κοινωνίες, και ως εκ τούτου το Multikulti σημαίνει να ζεις σε ένα ψέμα"
Του 
Θα έπρεπε να είναι ο ευχαριστήριος λόγος της όταν θα παραλάμβανε το Νόμπελ, αλλά πρακτικά, τα περίπου 1.000 μέλη του γερμανικού κόμματος της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών (CDU) ήταν πιθανώς καλύτερο κοινό για την ομιλία που έδωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel τη Δευτέρα. Και η Merkel είναι κυρίως πρακτικός άνθρωπος.
Προτού εμφανιστεί στο ετήσιο συνέδριο του κόμματος στην Καρλσρούη, λάμβαναν χώρα οι συνηθισμένες συζητήσεις για ρήξεις και εσωτερικές εντάσεις λόγω της στάσης της Merkel στο θέμα των προσφύγων. Όταν τελείωσε, αναγκάστηκε να σταματήσει το κοινό που χειροκροτούσε όρθιο για εννέα λεπτά, λέγοντας: "Έχουμε ακόμα δουλειά να κάνουμε". Το περιοδικό Der Spiegel την χαρακτήρισε ως την πιο σημαντική ομιλία της καριέρας της. Αυτό μπορεί να είναι υπερβολή, αλλά η Merkel, που δεν είναι εύγλωττη από τη φύση της ή και λόγω κατάρτισης ακόμα, παρά την πολιτική της σταδιοδρομία που έχει να επιδείξει μία δεκαετία στο ρόλο της καγκελάριου, την αντιμετώπισε σαν να είχε πολλά να αποδείξει.

Για τη συνέχεια Capital

3 σχόλια:

  1. Εξαιρετικό το γλύψιμο του Leonid, χωρίς να ξέρω όμως τι γεύση έχει στο στόμα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΒΑΘΥΣΤΟΧΑΣΤΗ ΟΜΙΛΙΑ ΑΛΛΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ; ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟΥΣ ΟΜΟΓΑΛΑΚΤΟΥΣ ΤΗΣ, ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΟΠΩΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΤΙΣ ΠΡΟΑΛΛΕΣ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΟΙ. Ο ΜΕΣΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΡΩΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟΥ ΦΟΡΤΩΣΟΥΝΕ 10 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥ ΠΟΥΝΕ ΑΝΑΠΑΡΑΞΟΥ ΤΩΡΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΦΥΛΗ ΣΤΗΝ ΓΗΡΑΙΑ ΗΠΕΙΡΟ, ΧΩΡΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΕΣ ΡΙΖΕΣ. ΘΑ ΜΟΥ ΠΗΤΕ ΠΑΛΑΙΟΜΟΔΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΟΥ ΟΙ ΝΕΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΘΑ ΤΙΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΗΝΕΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ Η ΕΛΙΤ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΥΤΟΥ ΜΑΣ ΒΛΕΠΕΙ ΣΑΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΚΑΙΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΥΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΧΡΗΣΤΟΙ. ΟΠΟΤΕ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΟΥΜΠΕΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ, ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΡΑΤΟΣ, ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ ΘΑ ΚΑΤΟΡΘΩΣΗ ΝΑ ΚΑΝΗ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΕΝΑ ΑΧΡΗΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Another Brawl in an Asylum Center — This Time in Hamburg
    Posted on December 15, 2015 by Baron Bodissey
    14

    Merkel Shahada

    So how’s that multicultural thing working out for you, Mrs. Merkel?

    Actually, the esteemed Chancellor just said that Multiculturalism is a sham. So it’s not like she expects it to work out or anything. But I’ll bet the German people wish that she had come to this conclusion before she invited in a million new culture-enrichers — and counting.

    The following news report describes a brawl between Syrians and Eritreans at an asylum center in Hamburg. The only solution the authorities could find was to separate the two ethnic groups — they moved the Eritreans out.

    In other words, they are establishing the new multicultural utopia in Germany by creating official ethnic ghettoes. Eritreans have to live in one place, and Syrians in another, or else they will kill each other.

    This sort of thing is not rocket science — anybody could have told them what would happen. Anyone, that is, except for sociologists and politicians — or Integration Minister Aydan Ozoguz, who happens to be a Turk.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.