3/6/16

Απών ο Έλληνας πρέσβης από την ψηφοφορία στην γερμανική βουλή - Τι λέει ο Κοτζιάς και ο Αμανατίδης;

Απούσα η Ελλάδα από την ψηφοφορία για την αναγνώριση της Γενοκτονίας – Οργή Ποντίων

  • Βουλευτές της Μπούντεσταγκ ψηφίζουν υπέρ της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων και των χριστιανικών πληθυσμών την περίοδο 1915-1916 (φωτ.: EPA / Michael Kappeler)
Κάποιοι τόνισαν ότι πρόκειται για μια μεγάλη ήττα της τουρκικής διπλωματίας, άλλοι επιμένουν να εστιάζουν στον τρόπο με τον οποίο η Άγκυρα «υποδέχτηκε» την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την Μπούντεσταγκ.
Αναμφισβήτητα πρόκειται για μια ιστορική απόφαση, κυρίως εξαιτίας του ρόλου που διαδραμάτισε η Γερμανία κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου.
Ωστόσο, ενώ οι Αρμένιοι έχουν κάθε λόγο να πανηγυρίζουν, δεν ισχύει το ίδιο για τους Έλληνες του Πόντου ή για τους Ασσύριους. Το ψήφισμα της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας έχει τίτλο «Γενοκτονία των Αρμενίων και άλλων χριστιανικών πληθυσμών την περίοδο 1915-1916», διατύπωση που δεν ικανοποιεί την Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων Ευρώπης (ΟΣΕΠΕ).
Μιλώντας στο pontos-news.gr λίγες ώρες μετά την ψηφοφορία, ο πρόεδρος της ΟΣΕΠΕ Ανέστης Οσιπίδης εμφανίστηκε δυσαρεστημένος κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο κινήθηκε η ελληνική πολιτεία. Όπως λέει χαρακτηριστικά, από την αίθουσα του γερμανικού Κοινοβουλίου απουσίαζε ο πρέσβης της Ελλάδας στο Βερολίνο. Αντίθετα, παρόντες ήταν οι πρέσβεις της Αρμενίας και της Τουρκίας.
Με επιστολή της στους αρμόδιους φορείς ετοιμάζεται να απαντήσει η ΟΣΕΠΕ για την απουσία του Έλληνα πρέσβη.
«Και αν δεν μπορούσε ο πρέσβης, θα έπρεπε να υπήρχε εκπροσώπηση από την ελληνική πολιτεία», σημειώνει ο Ανέστης Οσιπίδης. Σχολιάζοντας την απουσία της καγκελαρίου, την χαρακτηρίζει «διπλωματική και πολιτική κίνηση».
Ο πρόεδρος της ΟΣΕΠΕ όμως κάνει και αυτοκριτική για τον τρόπο με τον οποίο κινήθηκε ο οργανωμένος ποντιακός χώρος. «Δεν κάναμε τόσο μεγάλο αγώνα όσο θα έπρεπε για να είχαμε περισσότερες απαιτήσεις για το ψήφισμα», λέει, και καλεί τους Έλληνες της Γερμανίας σε έναν αγώνα με καλύτερη οργάνωση, συλλογικό, με συνεχή παρουσία. «Ο αγώνας ο δικός μας τώρα αρχίζει. Μπορεί να μην έχουμε μπει στο ψήφισμα, αλλά οι αναφορές των μισών και πλέον ομιλητών στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου είναι το εργαλείο για μας», σημειώνει.
Ανέστης Οσιπίδης: Ο οργανωμένος αγώνας πρέπει να ξεκινήσει από σήμερα.
Σε ερώτηση του pontos-news.gr για το τι δεν έγινε σωστά τόσα χρόνια, ο πρόεδρος της ΟΣΕΠΕ απαντά: «Δεν θέλω να μπω σε τέτοιες κουβέντες αυτήν τη στιγμή, γιατί έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη μάχη. Δεν έχει μεγάλη σημασία το τι δεν κάναμε αλλά έχει μεγαλύτερη σημασία το τι πρέπει να κάνουμε».


6 σχόλια:

  1. Μπορει να μην χασαμε το τραινο αλλα για μια φορα ακομη απεδηχθη ποσο πισω ειμασταν και θα ειμαστε εσα'ι' πισω .Ηταν μια μοναδικη ευκαιρια αν αυτο το ενχηρημα που δημιουργησε η ΑΡΜΕΝΙΑ το βαζαμε μαζι στο τραπεζι πριν απο χρονια και οχι μεμονωμενα ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΡΜΕΝΙΟΙ ειχαν την ιδια τυχη απο της ορδες του ΚΕΜΑΛ ΑΤΤΑΤΟΥΡΚ,Αυτο δεν το εκμεταλευτηκαμε ωστε αυτο το ψηφησμα να γινοταν και για τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ.Το αφησαμε και αυτο στης καλλενδες,εχουμε τοσες οργανωσεις ποντιων γιατι δεν το εκμεταλευτηκαν δεν χρειαζοταν ουτε καν να ρωτουσαν τους βαρβαρους πολιτικους .Ανεκαθεν δεν υποστιριζαν ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ θεσεις χανουμε παντου υπηρχε και υπαρχη ανυπαρκτο υπουργειο εξωτερικον,εχουμε τους ποιο αχριστους υπουργους μονο για φιεστες και δεξιωσεις τουστιν πολυ ντορος με μπολικο φραμπαλα.Ειμαι σε απορια τη δικαιολογια θα βρουν για την απουσια τους.εχουμε μια κυβερνηση ανικανη να εκπρωσοπιση τους κατοικους σε τετοιες η και σε αλλες περιπτωσεις ειναι απων.Τα δε καναλια ουτε που αναφερουν τετοια γεγονοτα εχουν φιμωθη απο την διαπλεκομενη κυβερνηση,θελει να περνα οτι βρωμικο εχει διαπραξη στον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ,παρουσιαζοντας εικονες τετοιες που ειδηκα αυτη στο καναλι της ΕΡΤ δεν εχουν καταλαβη οτι οταν γυρισουν τα πραγματα μη βγουν παλι στα καγκελα και πουν οτι διωκονται ναι να θα σας πεταξουμε εξω διεφθαρμενα σκουλικια.Βλεπουμαι την συμπεριφορα σας πιστευτεται οτι αυτο ετσι θα περαση.Πισω εχει η αχλαδα την ουρα σκουλικια καμμια ενημερωση απο το γερμανικο κοινοβουλιο το τη εγινε.εκεινο το κτιριο τησ αγιας παρασκευης πρεπει να το γκρεμισουμε ειναι διεφθαρμενω μεχρι τα θεμελια του.Ναι ετσι θα πουμε ειναι κτιριο του ελληνικου λαου και απεφασισε ο ελληνικοσ λαοσ να το γκρεμισει αυτο θα γινη να ειστε βεβαιοι .Εστε το ποιο βαρβαρο μεσω ενημερωσεις και διεφθαρμενω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλα να παθουμε αφου εκλεγουμε βουλευτες και φυσικα υπουργους που φορανε ΖΑΡΤΙΕΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΡΙΓΚΑΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε ἄγνωστε, δέν καταλαβαίνουμε, φοβοῦμαι, ὅτι καί μόνο πού χρησιμοποιοῦμε χυδαία γλῶσσα ἀντίστοιχη πρός τήν συμπεριφορά τους, τούς "νομιμοποιοῦμε". Εἶναι ὅπως ἄν πεῖτε γιά μιά πόρνη, "πόρνη", κατεβαίνετε στό ἐπίπεδό της καί τήν ἀναβιβάζετε στόν "θρόνο" τοῦ ὑβριζομένου πού χρήζει προστασίας.
      Ἡ γλῶσσα, κόκκαλα δέν ἔχει καί κόκκαλα τσακίζει: Ἡ χυδαιότηττα στήν γλῶσσα, κόκκαλα δέν ἔχει ἀλλά τά κόκκαλα τῆς κοινωνίας ἐπί τῶν ὁποίων αὐτή στηρίζεται, τά τσακίζει. Διότι, μετατρέπει τά πλέον εὐεπιρρέαστα μέλη της κοινωνίας σέ "μαλάκια" ἀκόμη κι ὅταν καταγγέλλεται θηλυπρέπεια ἀνδρῶν.

      Διαγραφή
  3. Πρέπει εἰσαγγελέας νά ἐλέγξη τά οἰκονομικά τοῦ πρέσβη, ἄν δέν ἔλαβε ρητή ἐντολή Κοτζιά νά μήν παρίσταται - Εἶναι γνωστό πῶς ἐνεργοῦν οἱ Τοῦρκοι, καί ὅποιος δέν πράττει τό αὐτονόητο γιά τό ἐθνικό συμφέρον, δέν μπορεῖ νά μήν εἶναι ὕποπτος γιά δωροληψίες, ἄμεσες ἤ ἔμμεσες.
    Ὁμοίως καί οἱ ὅποιοι "ἠττοπαθεῖς" ἤ "τουρκίσαντες" πολιτικοί. (Τουρκίσαντες κατά τό μηδίσαντες).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαλλον περι φιλη-κου δακτυλου προκειται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. νομίζω οι υβρεις δεν εχουν θεση στην συζήτηση χρειαζεται αγώνας και πραγματικός πατριωτισμό
    Τελικά κατόπιν εισήγησης του τότε Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου, η Βουλή των Ελλήνων αναγνώρισε τη γενοκτονία το 1994, και ψήφισε την ανακήρυξη της 19ης Μαϊου ως «Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο». Το 1998 η Βουλή ψήφισε ομόφωνα την ανακήρυξη της 14ης Σεπτεμβρίου ως «ημέρα εθνικής μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος»[15]. πηγή Βικιπαίδεια
    παντα με χρονοκαθυστερηση πανω από 72-79 χρόνια λειτουργησαν οι εθνοκάπηλες κυβερνήσεις της Ελλάδας από το 1922-1994 για να αναγνωρίζουν τις γενοκτονίες που υπέστηκαν οι Ελληνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.