1/6/16

Μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση με υποστήριξη των ΗΠΑ σε περιοχή που ελέγχει το ΙΚ

US Secretary of Defense Ashton Carter during a press conference at the Pentagon in Arlington, Virginia, USA. EPA, SHAWN THEWUS Secretary of Defense Ashton Carter during a press conference at the Pentagon in Arlington, Virginia, USA. EPA, SHAWN THEW

Επιθετική επιχείρση βρίσκεται σε εξέλιξη στη Συρία, με τη συμμετοχή χιλιάδων μαχητών που έχουν την υποστήριξη των ΗΠΑ, για την ανακατάληψη μιας κρίσιμης στρατηγικά περιοχής στα βόρεια της χώρας, που είναι γνωστή ως “ Manbij pocket” και βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους.

Η επιχείρηση προετοιμάστηκε μυστικά κατά τις προηγούμενες εβδομάδες, δηλώνουν Αμερικανοί αξιωματούχοι στο Reuters.

Οι πολεμικές επιχειρήσεις άρχισαν σήμερα το πρωί κι έχουν ως αντικειμενικό σκοπό τον έλεγχο περιοχής κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Η περιοχή αυτή, έχει στρατηγική σημασία καθώς εξασφαλίζει τα δίκτυα ανεφοδιασμού των τζιχαντιστών. Οι πολεμικές επιχειρήσεις, αναμένεται ότι θα έχουν διάρκεια εβδομάδων.

Στην περιοχή αυτή, έχει εντοπιστεί η δράση βάσης του Ισλαμικού Κράτους, για την υποδοχή και αποστολή ξένων μαχητών στην Ευρώπη.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Δύο Αμερικανοί στρατιωτικοί τραυματίστηκαν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στο Ιράκ και τη Συρία, σύμφωνα με εκπρόσωπο του αμερικανικού Πενταγώνου.

“Δεν πολεμούσαν στην πρώτη γραμμή, καθώς δε συμμετείχαν σε πολεμικές επιχειρήσεις. Στις δύο περιπτώσεις, οι τραυματισμοί προκλήθηκαν από παράπλευρα πυρά,” δήλωσε ο Τζεφ Ντέιβις, εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου.

Οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει 4.087 στρατιώτες στο Ιράκ κι άλλους 300 στη Συρία. Οι ιρακινές δυνάμεις που εκπαιδεύονται από τους Αμερικανούς στρατιωτικούς συμβούλους κι εκπαιδευτές, ενώ έχουν την αεροπορική υποστήριξη της διεθνούς συμμαχίας, έχουν ανακαταλάβει από τον περασμένο Δεκέμβριο, αρκετές περιοχές του Ιράκ, που ήταν υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους από το 2014. Σήμερα μάχονται για την ανακτάληψη της πόλης Φαλούτζα.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός ΥΠΑΜ, Ας Κάρτερ παραδέχτηκε ότι οι δύο στρατιωτικοί τραυματίστηκαν στη διάρκεια της μάχης δηλώνοντας: “Αυτοί οι άνθρωποι μάχονται στο πλαίσιο των επιχειρήσεων που διεξάγονται προκειμένου να νικηθεί το Ισλαμικό Κράτος.”

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters Ουάσινγκτον, United States

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.