2/6/16

Όταν η Γαλλία δεν μπορεί η Ε.Ε. υποφέρει

Σημάδια ελληνικού τύπου παρακμής στη δεύτερη οικονομία της ευρωζώνης

 

 


Αυτά που συμβαίνουν στη Γαλλία εξηγούν, σε μεγάλο βαθμό, την αδυναμία της Ε.Ε. να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις προκλήσεις και να οργανώσει την πορεία προς το μέλλον.

Καθυστερημένη στροφή
Ο σοσιαλιστής πρόεδρος Ολάντ πραγματοποιεί μία καθυστερημένη στροφή στην κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού και της μερικής χαλάρωσης των κανόνων που ισχύουν στην αγορά εργασίας. Ο κ. Ολάντ ξεκίνησε την πενταετή προεδρική θητεία του κάνοντας αριστερού τύπου παρεμβάσεις οι οποίες είχαν ιδιαίτερα αρνητικά αποτελέσματα για την οικονομία και την απασχόληση. Ένα χρόνο πριν τις επόμενες προεδρικές εκλογές με τη δημοτικότητά του να έχει υποχωρήσει στο 15% προσπαθεί να κάνει πιο ελαστικές τις εργασιακές σχέσεις για να μειωθεί η ανεργία που είναι σταθεροποιημένη στο επίπεδο του 10%. Έχει δεσμευτεί ότι δεν θα διεκδικήσει δεύτερη προεδρική θητεία, εάν δεν μπορέσει να επιδείξει σημαντική πρόοδο στον περιορισμό της ανεργίας.

Για τη συνέχεια AV

 

2 σχόλια:

  1. Κύρτσος, Καθημερινή, Νίκος Δήμου, όλοι μαζί έχουν μια γραμμή για τη Γαλλία, θυμίζει λέει κάτι από Ελλάδα για αυτό και έχει καταλήξει ο μεγάλος ασθενής της Ευρώπης, απορώ πως υπάρχει τέτοιος συντονισμός χωρίς καθυστέρηση, οι σύγχρονες σχολές των πρασινοφρουρών, βέβαια ότι και να λέτε η Γαλλική κοινωνία σας γράφει στα κάκαλά της και δεν θα ανεχθεί να γίνει Ελλάδα, όσα λεφτά από τους αμερικανο-γερμανούς και να πέφτουν στην Athens voice η ηχώ τέτοιων άρθρων δεν βγαίνει από τα σύνορα, εντάσσονται στην προπαγάνδα που ψιθυρίζει στο αυτί του Έλληνα "Κοίτα αυτά που υποφέρεις ορθώς τα υποφέρεις και δες που κατέληξε η πάλαι ποτέ ισχυρή Γαλλία έχοντας αποκτήσει τις Ελληνικές παθογένειες"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Γαλλία θα βρει το δρόμο. Είναι μεγάλη χώρα κυριολεκτικά και μεταφορικά και δεν ζει με μυρικασμό του παρελθόντος, ούτε περιμένει να την σώσει η δόξα των προγόνων της. Η πάσης φύσεως ισχύς είναι αυτή που δίνει ουσία στο δίκειο στην οικονομία, παντού. Και η Γαλλία έχει ισχύ. Η Γαλλία Καμμένε μπορεί να κάνει Κούγκια, εσύ/εμείς μούγγα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.