9/6/16

Σφραγίδα σε λύση Κυπριακού σε τριμερή επιθυμεί ο ΓΓ ΟΗΕ

Την ευχή το Κυπριακό να επιλυθεί εντός του 2016, όσο θα παραμείνει στο αξίωμα, εξέφρασε ο Γ.Γ του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν, κατά τη συνάντηση, που είχε αργά χθες το βράδυ στη Νέα Υόρκη με τον ΥΠΕΞ, Ιωάννη Κασουλίδη. 
Ο κ. Κασουλίδης δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι ο Γ.Γ των Ηνωμένων Εθνών εξέφρασε και την επιθυμία να βάλει τη σφραγίδα του σε λύση του Κυπριακού, ενδεχομένως προεδρεύοντας σε μια συνάντηση μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων.
Η απάντηση του ΥΠΕΞ ήταν ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει όταν η μεταξύ των δύο ηγετών συνεννοήσεις θα είναι ώριμες, ώστε να είναι σε μια συνάντηση παραγωγική και να μην αποτύχει.
Ο ΥΠΕΞ επεσήμανε στο Γ.Γ την ανάγκη επίτευξης περαιτέρω συγκλίσεων εντός των επόμενων εβδομάδων.
Αν κάτι τέτοιο καταστεί εφικτό, είπε, τότε η διαδικασία θα περάσει στο επόμενο στάδιο, κατά το οποίο θα πρέπει να συζητηθούν τα θέματα του εδαφικού και της ασφάλειας.
Ο Γ.Γ του ΟΗΕ αναφερόμενος στα όσα διαδραματίστηκαν στο περιθώριο της Συνόδου για την Ανθρωπιστική κρίση στην Κωνσταντινούπολη έκανε λόγο για παρεξήγηση, λέγοντας ότι συζήτησε το θέμα και με τον Πρόεδρο της δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.